Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

QUOTE(Deiluka @ 2013 10 05, 00:09)
man buvo siandien paskirta 16val, nenuejau, nes buhaltere patikino jog tikrai nereikia, kadangi ji pranese, o administratore buvo nuvaziavusi, sake jie dar tvarkesi kad gauti subsidija ir ja gavo. o nuo siandien galioja mano darbo sutartis. Realiai gavau is savo konsultantes 5 laiskus, susitikimas nukeltas, poto atsauktas, poto vel paskirta, poto vel atsaukta ir galiausiai 2014-03-31. Nu idomiai juodai. g.gif

Kai mane įdarbino su subsidijom,reikėjo važiuot ir man pasirašyt kad pasižadu išdirbti tą laiką,kiek mokės subsidiją darbdaviui,o jei ne tai soti į biržą galėsiu tik po 6 mėnesių
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2013 10 05, 22:09)
Kai mane įdarbino su subsidijom,reikėjo važiuot ir man pasirašyt kad pasižadu išdirbti tą laiką,kiek mokės subsidiją darbdaviui,o jei ne tai soti į biržą galėsiu tik po 6 mėnesių

Sito as nezinojau, pasirasyt nieko nedave, kiek zinau subsidija gavo berods porai menesiu.
Atsakyti
Esu vaiko auginimo atostogose 3-ais metais. Vaikui 3 m suseis vasario 25d. Atostogas po truputi prasitesiu (dabar iki spalio 14d), panasu, kad darbo nebepasiulys.

Tai vat kaip geriau daryt - ar darbo ieskotis bunant VPA ar DB iskaitoje?

Bunant VPA iki 3m man bent stazas kaupiasi, turiu soc.draustuma. O DB turbut mokes pasalpa 350-650 Lt.
Jei iseinu be iseitines, savo noru/abipusiu sutarimu is darbo (piktybiskai negaliu nueit ir sedet darbe - atleis pagal koki straipsni, galiausiai po beveik 6m jau nieko ir nebemoku), nuo kada man pradetu DB moketi ir kaip skaiciuotu? Nes nuo vasario mano pajamos 0. Ar pagal atlyginima, buvusi iki VPA (Jei uzdirbau 1500Lt, kiek galeciau tiketis) ar tuos 350?

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2013 10 09, 14:58)
Esu vaiko auginimo atostogose 3-ais metais. Vaikui 3 m suseis vasario 25d. Atostogas po truputi prasitesiu (dabar iki spalio 14d), panasu, kad darbo nebepasiulys.
Tai vat kaip geriau daryt - ar darbo ieskotis bunant VPA ar DB iskaitoje?

Bunant VPA iki 3m man bent stazas kaupiasi, turiu soc.draustuma. O DB turbut mokes  pasalpa 350-650 Lt.
Jei iseinu be iseitines, savo noru/abipusiu sutarimu is darbo (piktybiskai negaliu nueit ir sedet darbe - atleis pagal koki straipsni, galiausiai po beveik 6m jau nieko ir nebemoku), nuo kada man pradetu DB moketi ir kaip skaiciuotu? Nes nuo vasario mano pajamos 0. Ar pagal atlyginima, buvusi iki VPA (Jei uzdirbau 1500Lt, kiek galeciau tiketis) ar tuos 350?

Aciu labai  4u.gif

Jeigu iseisit savo noru,tai birza mokes iskarto,t.y prades skaiciuoti pasalpa po 8 dienu nuo uzsiregistravimo,gaudinesit manau maximalia 650 lt pirmus 3 men,paskui 3 men truputeli maziau,stazas eis kol gaudinesit bedarbio ismoka.
Jeigu iseisit saliu susitarimu su iseitine,tai bedarbio ismoka prades moketi po tiek menesiu uz kiek gausit iseitine,jeigu daleiskim uz 2 men. gausit,tai tik po 2-ju menesiu prades moketi bedarbio ismoka.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 09, 15:28)
Jeigu iseisit savo noru,tai birza mokes iskarto,t.y prades skaiciuoti pasalpa po 8 dienu nuo uzsiregistravimo,gaudinesit manau maximalia 650 lt pirmus 3 men,paskui 3 men truputeli maziau,stazas eis kol gaudinesit bedarbio ismoka.
Jeigu iseisit saliu susitarimu su iseitine,tai bedarbio ismoka prades moketi po tiek menesiu uz kiek gausit iseitine,jeigu daleiskim uz 2 men. gausit,tai tik po 2-ju menesiu prades moketi bedarbio ismoka.

Aciu labai. Nezinojau, kad dar ir stazas kaupsis bunant DB. Tai turbut verta iseiti is darbo dabar ir registruotis DB.

Aciu dar karteli 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Turiu klausimą. Turiu vaiką gimusį 2010 kovo mėn. 2012 spalio 18d įstojau į DB ( Vaikui tada buvo 2,5 metų )ir gavau bedarbio pašalpą (prieš vaiko gimimą nedirbau, bet vaiko auginimą paskaičiavo kaip stažą), paskutinė bedarbio pašalpa išmokėta 2013.04. 26 d. Klausimas būtų toks. Ar praėjusius metams nuo paskutinės pašalpos išmokos turėsiu teisę vėl gauti pašalpą? Ar dėl to reiks išsibraukti iš DB ir vėl prisirašyt ? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,norejau paklaust,jei as stosiu i darbo birza po 3metu vaiko prieziuros atostogu,ar man priklausys bedarbio pasalpa,nes kaip zinom uz 3metus sodra nebemoka
Atsakyti
QUOTE(Kategoriška @ 2013 10 14, 14:13)
Sveikos  4u.gif Turiu klausimą. Turiu vaiką gimusį 2010 kovo mėn. 2012 spalio 18d įstojau į DB ( Vaikui tada buvo 2,5 metų )ir gavau bedarbio pašalpą (prieš vaiko gimimą nedirbau, bet vaiko auginimą paskaičiavo kaip stažą), paskutinė bedarbio pašalpa išmokėta 2013.04. 26 d. Klausimas būtų toks. Ar praėjusius metams nuo paskutinės pašalpos išmokos turėsiu teisę vėl gauti pašalpą? Ar dėl to reiks išsibraukti iš DB ir vėl prisirašyt ? Ačiū  4u.gif

Gausite pasalpa, jei tuo metu vis dar uzteks reikiamo stazo. O ar reiks issibraukti ir persirasyti, dar nezinia - viskas dar gali keistis smile.gif dabar lyg tai reikia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Emiliomamayte @ 2013 10 14, 16:21)
Sveiki,norejau paklaust,jei as stosiu i darbo birza po 3metu vaiko prieziuros atostogu,ar man priklausys bedarbio pasalpa,nes kaip zinom uz 3metus sodra nebemoka

Jei turesite reikiamo stazo (t.y. 18 men per paskutinius 36 menesius), pasalpa Jums priklausys. Kadangi vaiko auginimo atostogos ieina i darbo staza, pasalpa kaip ir turetu priklausyti
Atsakyti
Dėl reikalingo stažo tai žinokit,reikia 18 kalendorinių mėnesių t.y. pilnų mėnesių nuo 1 iki 31 dienos,o jei bus per pusę mėnesio neužsiskaitys tas mėnuo visiškai,bent man taip sodroj pasakė
Atsakyti
sveiki 4u.gif norejau paklausti jai vyras iseis is darbo ar jam priklausys bedarbio pasalpa? nepertraukiamo stazo turi apie 12m, bet pries metus jam dovanojo teta hektata zemes.
Atsakyti
Jei 3 ha turėtų tada net į biržą nepriimtų,skaito žemės turi,ir save iš jos išsilaikyt turi,dar pats ir psd mokėtum
Atsakyti
tai kai suprantu nieko negaus jai turi 1 hektara?
Atsakyti