Sveikos
Merginos, reikia pagalbos, niekaip nesurandu atsakymo
Darbo biržoj stovėjau pusę metų, visus 6 mėn. gaudavau 650 Lt, pašalpos mokėjimas buvo pratęstas 1 mėn., nes sirgau. Tačiau įsidarbinau ir tą 7 mėn. pašalpos nebegavau. Jei išdirbusi 2 mėn. grįšiu į DB, ar sumokės man už tą buvusį pratęsimą?
Suprantu, kad jei 6 mėn. nebūtų iki galo sumokėti, tai tikrai mokėtų dabar. Bet kaip mano situacijoj negaliu suprast...
QUOTE(julle @ 2013 07 02, 20:02)
Sveikos
Darbo biržoj stovėjau pusę metų, visus 6 mėn. gaudavau 650 Lt, pašalpos mokėjimas buvo pratęstas 1 mėn., nes sirgau. Tačiau įsidarbinau ir tą 7 mėn. pašalpos nebegavau. Jei išdirbusi 2 mėn. grįšiu į DB, ar sumokės man už tą buvusį pratęsimą?
Suprantu, kad jei 6 mėn. nebūtų iki galo sumokėti, tai tikrai mokėtų dabar. Bet kaip mano situacijoj negaliu suprast...
Mokes tik po 12 men. nuo paskutinio mokejimo.Skambinkit sodraj ir klauskit.
Kartojuosi su savo klausimu - i birza turiu eiti liepos 20 d., jei ta diena neateinu ir nieko nepranesu jie mane isbrauks, bet ar gausiu pasalpa uz visas dienas iki liepos 20?
QUOTE(loja5 @ 2013 07 02, 20:56)
Kartojuosi su savo klausimu - i birza turiu eiti liepos 20 d., jei ta diena neateinu ir nieko nepranesu jie mane isbrauks, bet ar gausiu pasalpa uz visas dienas iki liepos 20?
Tai perkelkit vizita i kita diena jei negalit atvykti. Paskambinkit konsultantei ir tarkites, ne visos nera nesupratingos.
Pasalpa turetu ismoketi uz praeita laikotarpi, kuri stovejote DB.
QUOTE(Jorinte @ 2013 07 02, 21:05)
Tai perkelkit vizita i kita diena jei negalit atvykti. Paskambinkit konsultantei ir tarkites, ne visos nera nesupratingos.
As visiskai neplanuoju eit i birza noriu tik uzsitikrinti kad tokiems pradingeliams netaiko jokiu sankciju ir ismoka pinigelius uz "isstoveta" laikotarpi
QUOTE(loja5 @ 2013 07 03, 07:59)
As visiskai neplanuoju eit i birza noriu tik uzsitikrinti kad tokiems pradingeliams netaiko jokiu sankciju ir ismoka pinigelius uz "isstoveta" laikotarpi
Pagal viska turi ismoketi,bet kiek girdejau,tai neismoka.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 07 03, 12:12)
Bet kokia nesąmonė, negi jei gavai pašalpą tik mėnesį, net ne už pilną mėnesį, vistiek kitą pašalpą mokės tik po metų?
Kiek zinau taip.
"Jeigu nedarbo draudimo išmoka nebuvo skirta arba jos mokėjimas nutrauktas dėl įvardytų priežasčių, nedarbo draudimo išmoka iš naujo gali būti paskirta po 12 mėnesių nuo sprendimo neskirti nedarbo draudimo išmokos arba ją nutraukti dienos, bedarbiui iš naujo įgijus teisę į nedarbo draudimo išmoką. Pakartotinai nedarbo draudimo išmoka gali būti skiriama bedarbiui, pakartotinai užsiregistravusiam teritorinėje darbo biržoje, nuo kitos dienos kai pasibaigia 12 mėnesių laikotarpis."
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 02, 17:47)
Tai gal drauge ne is birzos gauna,o is soc.centro 350 lt,jums nepriklauso bedarbio ismoka,nes nera stazo.
ne ne is soc pasalpa tegauna o is birzos (tiksliau db sodra moka) tai kodel jai priklauso taip ir neaisku nes jos stazo irgi nebuvo reikiamo :-)
QUOTE(daliuxxx @ 2013 07 03, 15:40)
ne ne is soc pasalpa tegauna o is birzos (tiksliau db sodra moka) tai kodel jai priklauso taip ir neaisku nes jos stazo irgi nebuvo reikiamo :-)
Vadinasi buvo,jeigu moka.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 03, 16:18)
Vadinasi buvo,jeigu moka.
na kaip gali but jeigu nebuvo :-) ir birzoje sake kad yra 14menesiu tik :-) ir jinai juk pati zino kiek dirbo kiek ne :-)
QUOTE(daliuxxx @ 2013 07 03, 16:43)
na kaip gali but jeigu nebuvo :-) ir birzoje sake kad yra 14menesiu tik :-) ir jinai juk pati zino kiek dirbo kiek ne :-)
Birzoj jie jau neziuri,skaiciuoja sodra,tai gal ir susidare tas stazas,nes kitaip nemoketu.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 03, 16:47)
Birzoj jie jau neziuri,skaiciuoja sodra,tai gal ir susidare tas stazas,nes kitaip nemoketu.
o gal kokia klaida isivele juk zmogus manau zino kiek is tiesu dirbes per paskutinius 3metus juk cia nelabai ir imanoma nesuskaiciuot juk ne viso gvenimo stazo tereikeia nemanau kad betkuri is musu isdirbus 18menesiu galvotu,kad isdirbo tik 14 :-D