Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

QUOTE(lialkaa @ 2013 08 06, 12:36)
o jeigu darbdavys pasirasytu, kad as jam netinku..? tada neismestu?
vieni sako daryk taip, kiti daryk taip... o man nors persiplesk.. pati irgi linkstu link atostogu, bet va vyras..  doh.gif

jei darbdavys parašys, kad pasirinktas kitas kandidatas, jūsų iš DB neišmes. O jei nueisit pas darbdavį su mažu vaiku, tai jis pats ir be pokalbio jums parašys, kad pasirinktas kitas kandidatas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2013 08 06, 12:53)
jei darbdavys parašys, kad pasirinktas kitas kandidatas, jūsų iš DB neišmes. O jei nueisit pas darbdavį su mažu vaiku, tai jis pats ir be pokalbio jums parašys, kad pasirinktas kitas kandidatas smile.gif

tai , kad as tik su vaiku ir galesiu eit, nes ner kam palikt.. doh.gif bet va, kaip darbo birzoj atrodysiu su vaiku? iskart supras kame reikalas... ir prades reikst pretenzijas, kad pati isejau is darbo, nors galejau atostogu eit.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2013 08 06, 13:08)
tai , kad as tik su vaiku ir galesiu eit, nes ner kam palikt.. doh.gif  bet va, kaip darbo birzoj atrodysiu su vaiku? iskart supras kame reikalas... ir prades reikst pretenzijas, kad pati isejau is darbo, nors galejau atostogu eit..  unsure.gif

Nieks ten pretenziju nereiks,tiesiog gali buti ir toks variantas,kad nors ir su vaiku eisit pas darbdavi,gali paimti,aisku mazai sansu,bet...
Atsakyti
Sveiki, turėjom būrelyje diskusiją ir liko klausimų:
Situacija, padiskutuokim:
1. žmogus stovi DB. Išmokų iš ten negauna. Bet jam pagal situaciją priklauso soc. pašalpa 350 lt, ją ir gauna.
2. Ir viena, ir kita įstaiga gali liepti eiti atidirbti viešuosius darbus (beje, ar DB gali liepti eiti jų dirbti , kai negaunamos (niekada) jokios DB išmokos?).
3. Ar gali jie dubliuotis? Pvz. viena įstaiga liepia, po savaitės kitos tarkime ir kita įstaiga sugalvoja.
4. Ar asmuo turi teisę atsisakyti vienos jų (na, nei fiziškai, nei pagal DK nei pagal valandas tai tiesiog nebūtų įmanoma, taip?)?
5. Ar reiktų tam pateikti dokumentus apie jau atliekamą darbą ar tai matoma sistemoje?
6. Ar yra kam tekę susidurti su tokia situacija?

7. Kam kokiu pagrindu siųlomi viešieji darbai (???) iš DB? Čia man tai visai mistika...
4u.gif
p.s. Ar DB dirbantys darbuotojai turi kažkokį etikos kodeksą, kurio jie turi laikytis?
ir dar: susirgus kelioms dienoms ar reikalinga pristatyti gydytojo pažymą ar užtenka telefonu informuoti, kad sergama ir neatvykstama bus paskirtu laiku? Kaip su tais sirgimais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2013 08 08, 01:26)
1. žmogus stovi DB. Išmokų iš ten negauna. Bet jam pagal situaciją priklauso soc. pašalpa 350 lt, ją ir gauna.
2. Ir viena, ir kita įstaiga gali liepti eiti atidirbti viešuosius darbus (beje, ar DB gali liepti eiti jų dirbti , kai negaunamos (niekada) jokios DB išmokos?).
3. Ar gali jie dubliuotis? Pvz. viena įstaiga liepia, po savaitės kitos tarkime ir kita įstaiga sugalvoja.
4. Ar asmuo turi teisę atsisakyti vienos jų (na, nei fiziškai, nei pagal DK nei pagal valandas tai tiesiog nebūtų įmanoma, taip?)?
5. Ar reiktų tam pateikti dokumentus apie jau atliekamą darbą ar tai matoma sistemoje?

7. Kam kokiu pagrindu siųlomi viešieji darbai (???) iš DB? Čia man tai visai mistika...
4u.gif
p.s.  Ar DB dirbantys darbuotojai turi kažkokį etikos kodeksą, kurio jie turi laikytis?
ir dar: susirgus kelioms dienoms ar reikalinga pristatyti gydytojo pažymą ar užtenka telefonu informuoti, kad sergama ir neatvykstama bus paskirtu laiku? Kaip su tais sirgimais  ax.gif

Susirgus reikia būtinai imti nedarbingumo lapelį. Galite paskambinti, DB savo sistemoje matys jūsų nedarbingumą, todėl nebūtina pristatyti pažymos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2013 08 08, 01:26)

4u.gif
p.s.  Ar DB dirbantys darbuotojai turi kažkokį etikos kodeksą, kurio jie turi laikytis?
ir dar: susirgus kelioms dienoms ar reikalinga pristatyti gydytojo pažymą ar užtenka telefonu informuoti, kad sergama ir neatvykstama bus paskirtu laiku? Kaip su tais sirgimais  ax.gif

2. Jeigu darbo birza siuncia zmogu i visuomenei naudingus darbus,tai zmogu idarbina,jis uztai gauna atlyginima,todel soc.pasalpa jam jau nebepriklausys ir atidirbineti uz ja nereikes.
Atsakyti
Sveikos,
O kokią mėn.dieną Sodra išmoka bedarbio išmoką? Vyras darbo biržoj buvo prisiregistravęs 07.01,darbą susirado 08.01,stažas yra,tai už tą vieną mėn.,kaip ir priklausytu bedarbio išmoka,bet dar nieko negavo,EGAS sistemoj net priskaičiuota nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2013 08 16, 16:44)
Sveikos,
O kokią mėn.dieną Sodra išmoka bedarbio išmoką? Vyras darbo biržoj buvo prisiregistravęs 07.01,darbą susirado 08.01,stažas yra,tai už tą vieną mėn.,kaip ir priklausytu bedarbio išmoka,bet dar nieko negavo,EGAS sistemoj net priskaičiuota nebuvo.

Antroj pusej menesio, i gala jau dazniausiai
Atsakyti
Sveikos 4u.gif turiu klausima..Pavasari isejau is DB savo noru,jeigu dabar vel uzsirasysiu ar galiu gauti subsidija idarbinimui ar ne? smile.gif
Atsakyti
laba visoms:)
nuo vakar vel naujai esu registruota DB.
Registratorius uzsimine, jog galiu susitvarkyti savo mamos (78 metu mama onkologinis ligonis, gimdos vezys, 4 stad.) slauga ir tada man eitu darbo stazas. Patare eit pas advokata ir seimos gyd.
Gal kuri zino placiau apie tau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2013 08 20, 21:44)
laba visoms:)
nuo vakar vel naujai esu registruota DB.
Registratorius uzsimine, jog galiu susitvarkyti savo mamos (78 metu mama onkologinis ligonis,  gimdos vezys, 4 stad.) slauga ir tada man eitu darbo stazas. Patare eit pas advokata ir seimos gyd.
Gal kuri zino placiau apie tau? g.gif

Nueikit pas savo socialine darbuotoja,nes aš ten girdejau,kad siule vienai moteriškei. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2013 08 20, 21:56)
Nueikit pas savo socialine darbuotoja,nes aš ten girdejau,kad siule vienai moteriškei. mirksiukas.gif

turit omeny ta, kuri sedi seniunijoj? g.gif
Atsakyti