Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIV

QUOTE(Nepasimetusi @ 2013 09 03, 21:17)
Beje, uzejau siandien oze i sportlanda, ir radau striukyte nuo vejo uz 84 Lt  bigsmile.gif  taip pat tympas siek tiek zemiau keliu nusipirkau, taigi esu pasiruosusi toliau begioti  thumbup.gif

Gali imesti nuoroda kaip ji atrodo ar bent jau firma parasyti?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 09 03, 21:17)
nu, buvot kas seminare?  ax.gif

Buvau, patiko, kad Diana paneigė visokius mitus apie gelių, bėgimo programų, Asics'ų, pulsometrų būtinybę.

QUOTE(Nepasimetusi @ 2013 09 03, 21:17)
Beje, uzejau siandien oze i sportlanda, ir radau striukyte nuo vejo uz 84 Lt  bigsmile.gif  taip pat tympas siek tiek zemiau keliu nusipirkau, taigi esu pasiruosusi toliau begioti  thumbup.gif

Dar Ozo Prismoj būna nebrangių sportinių drabužių, esu pirkus porą, įskaitant striukę, iš vaikų skyriaus (ne vaikiškus dydžius, gal 176 cm ūgiui).
Atsakyti
Liuse, o čia tai įdomu - gal gali daugiau pasidalinti, kas ten su tais geliais? Aš bandau įkirsti, ką bėgikai daro maratono metu, ir nieko nesuprantu - jie ten bėgdami sustoja? Pavalgo? Atsigeria? Ką daro su geliais, valgo juos ar tepasi? Turbūt kvaili mano klausimai, bet kiek paskaitau, randu tik nuotrupas (aišku, gal nepakankamai googlinausi, kad išsiaiškinčiau smile.gif ), ir iš jų visiškai nieko nesuprantu doh.gif .

Sveikos smile.gif . Kaip smagu matyti tiek bėgikių, man šita tema forume tapo įdomiausia ir labiausiai motyvuojanti thumbup.gif . Nors pati paskutiniu metu ne per daugiausia nubėgu, vieną kartą prieš porą savaičių nudribau ant kelių ir delno, nusibrozdinau, plius mėlynės liko, kol kas klūpėti negaliu, bėgti irgi ne per patogiausia... Ir dar Endomondo kažkodėl mane paveda, paskutines porą savaičių niekaip neprisijungia GPS ir neparodo, kiek km nubėgu, tai tenka bėgti savo malonumui - kas irgi nėra blogai, bet aš juk noriu pasižiūrėti, per kiek laiko įveikčiau 4,2 km smile.gif . Gal kas įsivaizduojat, kodėl tas GPS neįsijungia? Aš jį specialiai jungiu išeidama iš namų, bet būna, kad visą savo pusvalandį prabėgu, o GPS vis dar "Locating" doh.gif ir man nei metro nepriskaičiuoja...

Mylimuke, čia aš žadėjau tau regetoną, bet man reikia instrukcijų, kaip jį tau atsiųsti smile.gif. Turiu nešiojamam kompe, o ką toliau daryti?

Beje, nuo rugsėjo 15 (kaip tik po maratono) planuoju toliau lankyti regetoną, bus sekmadieninės grupės, kas man labai tinka smile.gif . Pas Aureliją ax.gif .

Ir dar gal galite paprotinti "žalią" ir kvailą, kaip į telefoną įsidėti muzikos? blush2.gif Oras vėsta, visokie rūpesčiai galvoje sukasi, tai reikia papildomo prasiblaškymo lakstant smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bitkresle @ 2013 09 04, 12:49)
Sveikos smile.gif . Kaip smagu matyti tiek bėgikių, man šita tema forume tapo įdomiausia ir labiausiai motyvuojanti  thumbup.gif

Ir dar gal galite paprotinti "žalią" ir kvailą, kaip į telefoną įsidėti muzikos? blush2.gif Oras vėsta, visokie rūpesčiai galvoje sukasi, tai reikia papildomo prasiblaškymo lakstant smile.gif .

aš vakar bėgdama stebėjausi kiek daug sutikau bėgančių thumbup.gif ir kilo klausimas, ar čia visi taip ruošiasi maratonui, ar šiaip geras laikas bėgimui hihihi.gif tik mane labai nervina spačiai tamsėjantys vakarai doh.gif su kiekviena diena vis sunkiau laiką ištaikyti unsure.gif pratinuosi prie minties, kad greitu laiku liks tik savaitgaliai verysad.gif

aš tai keldavausi per atminties kortelę - per kompą g.gif
Atsakyti
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2013 09 04, 07:09)
Gali imesti nuoroda kaip ji atrodo ar bent jau firma parasyti?

firma North Bend
http://www.teamsport...l-wind-jkt-wmns
pirkau violetine, mano dydzio juodos nebebuvo (ten ispardavimas)

QUOTE(Bitkresle @ 2013 09 04, 11:49)

Ir dar Endomondo kažkodėl mane paveda, paskutines porą savaičių niekaip neprisijungia GPS ir neparodo, kiek km nubėgu, tai tenka bėgti savo malonumui - kas irgi nėra blogai, bet aš juk noriu pasižiūrėti, per kiek laiko įveikčiau 4,2 km smile.gif . Gal kas įsivaizduojat, kodėl tas GPS neįsijungia? Aš jį specialiai jungiu išeidama iš namų, bet būna, kad visą savo pusvalandį prabėgu, o GPS vis dar "Locating" doh.gif ir man nei metro nepriskaičiuoja...

As begti pradedu tik tada, kai endomondo parodo GPS excellent. Siulyciau pries begima perkrauti telefona, tada isijungti GPS, ir tik tada endomondo. Ir jei nerastu GPS, dar karta endomondo programa isjungti ir ijungti. Turi prisijungti smile.gif man yra buve, kad signalas trukineja, kai labai debesuota (pvz vakar), ir pernai prie pat juros niekaip nepagavo signalo.

O del muzikos: tai turetumet tureti laida, skirta telefonui prijungti prie kompiuterio. Atsidarius visam katalogu sarasui beliks issirinkti, i kuri kataloga pas jus reikia ikelti muzika (pas mane yra du media katalogai, tai i viena is ju keliu muzika).
Kitas labai paprastas variantas - isijungti telefone bluetooth ir siusti is kompiuterio dainas: nereiks jokiu laidu, tik uztrunka siek tiek ilgiau.
Atsakyti
Liuse, o čia tai įdomu - gal gali daugiau pasidalinti, kas ten su tais geliais? Aš bandau įkirsti, ką bėgikai daro maratono metu, ir nieko nesuprantu - jie ten bėgdami sustoja? Pavalgo? Atsigeria? Ką daro su geliais, valgo juos ar tepasi? Turbūt kvaili mano klausimai, bet kiek paskaitau, randu tik nuotrupas (aišku, gal nepakankamai googlinausi, kad išsiaiškinčiau smile.gif ), ir iš jų visiškai nieko nesuprantu doh.gif .

Čia aktualu tik maratonui, nes organizmui prikauptų angliavandenių pradeda nepakakt nubėgus kažkiek virš 30 km ir nepapildant "atsimušama į sieną", kai labai staiga pradeda trūkt jėgų. Todėl maratonininkai angliavandeniais "pildosi" bėgdami. Tie geliukai, kaip suprantu, labai populiarūs, nes juos patogu nugurkt bėgimo metu; kiti valgo bananus, džiovintus vaisius ar kokius saldumynus. Praėjusią savaitę nelabai turėjau, ką veikt darbe, skaičiau visokius bėgiojančių amerikiečių tinklaraščius ir forumus, tai jie ten valgo visokius saldainius bėgiodami ilgus krosus.
Tai grįžtant prie Dianos, jau juoką sukėlė klausimas, ar ką nors valgo maratono metu. Gelių irgi sakė nevartoja, tik gėrimus, bet geria nedaug. Anksčiau išvis negerdavo per maratonus, nes nemokėjo bėgdama atsigert. Ir dar sakė, kad jei startas ryte, pvz. 9 val. - nepusryčiauja. Tas mane kiek nustebino, nes runnersworld.com prisiskaičiau patarimų, kad pavalgyt būtina, net jei startas labai anksti ryte, reik atsikelt paryčiais, pavalgyt, ir tada galima dar pamiegot.
Atsakyti
Ir dar Endomondo kažkodėl mane paveda, paskutines porą savaičių niekaip neprisijungia GPS ir neparodo, kiek km nubėgu, tai tenka bėgti savo malonumui - kas irgi nėra blogai, bet aš juk noriu pasižiūrėti, per kiek laiko įveikčiau 4,2 km smile.gif . Gal kas įsivaizduojat, kodėl tas GPS neįsijungia? Aš jį specialiai jungiu išeidama iš namų, bet būna, kad visą savo pusvalandį prabėgu, o GPS vis dar "Locating" doh.gif ir man nei metro nepriskaičiuoja...

Man daznai irgi buna locating,bet man vistiek km skaiciuoja,kas nustebino.nes pirma karta,kai locatino,tai neskaiciavo,bet kitus du kartu viskas ok buvo,nors locatino. Labai skirtingai g.gif

As siom dienom nebegioju,vejas labai sukiles, bijau,kad perpus, nes vakr ryte gerkle truputi skaudejo..bet raumenukus koju skauda tarsi buciau begiojus,per daug prisivaiksciojau.. smile.gif
Atsakyti
Kaip atskirti kurie kedai yra skirti begiojimui?
Siandien prekybos centre pamaciau tokius mielus, nebrangius kedukus. Parasyta begimo batai. Pasidare idomu, ar jie tik taip pavadinti (na kaip reklama), ar jie tikrai skirti begiojimui g.gif Va tokie kedai

Atsakyti
As siandien po 5 km begimo, endomondo dziugina mane, nes rodo, kad pagerinau savo rezultatus, 5.59min/km, o 5 km per 29min 56 s.

Valio 4u.gif sportuoju, begioju tik puse metu, pacioje pradzioje vos vos pabegdvau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2013 09 04, 10:10)
Buvau, patiko, kad Diana paneigė visokius mitus apie gelių, bėgimo programų, Asics'ų, pulsometrų būtinybę.

Aha, man irgi labai patiko, kad be trenerių jokių ir programų bėgioja, nei pulsometro, nei nieko biggrin.gif
Na o dėl kitko, manau, ir taip aišku buvo, kad reikia kiekvienam individualiai prisitaikyti, kas tinka smile.gif

QUOTE(Bitkresle @ 2013 09 04, 12:49)
Mylimuke, čia aš žadėjau tau regetoną, bet man reikia instrukcijų, kaip jį tau atsiųsti smile.gif. Turiu nešiojamam kompe, o ką toliau daryti?

Tai jeigu tas kompas turi internetą biggrin.gif gali atsiųsti man per skype. Nes spėju dropbox nesinaudoji? blush2.gif kiek ten MB užima ta muzika?

QUOTE(liusė @ 2013 09 04, 14:28)
Čia aktualu tik maratonui, nes organizmui prikauptų angliavandenių pradeda nepakakt nubėgus kažkiek virš 30 km ir nepapildant "atsimušama į sieną", kai labai staiga pradeda trūkt jėgų. Todėl maratonininkai angliavandeniais "pildosi" bėgdami. Tie geliukai, kaip suprantu, labai populiarūs, nes juos patogu nugurkt bėgimo metu; kiti valgo bananus, džiovintus vaisius ar kokius saldumynus. Praėjusią savaitę nelabai turėjau, ką veikt darbe, skaičiau visokius bėgiojančių amerikiečių tinklaraščius ir forumus, tai jie ten valgo visokius saldainius bėgiodami ilgus krosus.
Tai grįžtant prie Dianos, jau juoką sukėlė klausimas, ar ką nors valgo maratono metu. Gelių irgi sakė nevartoja, tik gėrimus, bet geria nedaug. Anksčiau išvis negerdavo per maratonus, nes nemokėjo bėgdama atsigert. Ir dar sakė, kad jei startas ryte, pvz. 9 val. - nepusryčiauja. Tas mane kiek nustebino, nes runnersworld.com prisiskaičiau patarimų, kad pavalgyt būtina, net jei startas labai anksti ryte, reik atsikelt paryčiais, pavalgyt, ir tada galima dar pamiegot.

Man tamsus miškas dar tie geliai, elektrolitai ir visi kiti biggrin.gif manau, kol nebėgiosiu pusmaratonių ir daugiau, tai apsieisiu be visų tų smile.gif
bet va Rakštikas ką kalbėjo, tai galima ir be visų tų pirktinių apsieit, cukraus, kavos įkalt smile.gif man kažkaip labai prie širdies tokie kasdieniai ir pažįstami produktai smile.gif
na prieš šias varžybas reiks stengtis laikyti miego ir maisto režimo patarimų smile.gif ir būtinai poilsio smile.gif

QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 09 04, 22:08)
Siandien prekybos centre pamaciau tokius mielus, nebrangius kedukus. Parasyta begimo batai. Pasidare idomu, ar jie tik taip pavadinti (na kaip reklama), ar jie tikrai skirti begiojimui  g.gif  Va tokie kedai

atrodo, kad panašūs į bėgimo, bet pigūs labai jau (čia vok. markės ar kas? ar eurai?) jeigu rimtai bėgiosi, geriau jau pirk "aiškius" batus smile.gif batai labai labai svarbu sveikatai.

aš šiandien ant bėgtakio intervalines pasidariau, saulė švietė dar, o jau kokia permirkus buvau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 04 rugsėjo 2013 - 21:35
QUOTE(Nepasimetusi @ 2013 09 04, 13:03)

Čia jau žiemai tinkama ta striukė?
QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 09 04, 21:08)
Siandien prekybos centre pamaciau tokius mielus, nebrangius kedukus. Parasyta begimo batai. Pasidare idomu, ar jie tik taip pavadinti (na kaip reklama), ar jie tikrai skirti begiojimui  g.gif  Va tokie kedai

Pagal aprašymą tinkami, bet kaip Mylimukė rašė, geriau patikimo gamintojo. Pažiūrėkit, javari.de beveik už tiek pat adidas galima įsigyti.
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 04, 21:22)
As siandien po 5 km begimo, endomondo dziugina mane, nes rodo, kad pagerinau savo rezultatus, 5.59min/km, o 5 km per 29min 56 s.
Valio 4u.gif sportuoju, begioju tik puse metu, pacioje pradzioje vos vos pabegdvau lotuliukas.gif

thumbup.gif šaunuolė, atsimenu, kokia sunki pradžia buvo smile.gif
QUOTE(mylimuke @ 2013 09 04, 21:35)
Tai jeigu tas kompas turi internetą biggrin.gif  gali atsiųsti man per skype. Nes spėju dropbox nesinaudoji?  blush2.gif  kiek ten MB užima ta muzika?

https://www.wetransfer.com/ galima iki 2 gb uploadinti ir paskui per linką perduoti belenkiek žmonių. Linkas, regis, 2 savaites galioja.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 09 04, 21:35)

atrodo, kad panašūs į bėgimo, bet pigūs labai jau (čia vok. markės ar kas? ar eurai?) jeigu rimtai bėgiosi, geriau jau pirk "aiškius" batus smile.gif  batai labai labai svarbu sveikatai.

Aha cia vokiski ir kaina 20 euru. Cia netycia perkant maista akis uzkliuvo ir idomu pasidare kas ir kaip. g.gif

QUOTE(Amarcord @ 2013 09 04, 21:40)
Pagal aprašymą tinkami, bet kaip Mylimukė rašė, geriau patikimo gamintojo. Pažiūrėkit, javari.de beveik už tiek pat adidas galima įsigyti.

Aciu uz nuoroda. As kai batuose nenusimanau nieko, tai man reik, kad aiskiai uzrasyta runing butu biggrin.gif
Atsakyti