Labas rytas. Bandysiu jungtis į bėgiojančių gretas. Kaupiausi, kaupiausi ir vakar pradėjau-labai palengva bėgau 20 minučių...Aišku, po to buvau įspūdingai ,,bombardava"-vis tik 7 metų laiko tarpas padarė savo...Po to dar kelis pratimukus padariau ir vakare labai greit lūžau....šiand jaučiuosi tikrai gerai. Bėgioti planuoju kas antrą dieną-kokius 3 kartus per savaitę-kaip manot - ar pakankamai ?Tikslas-sveikata ir MAŽESNIS svoris, apie maratonus negalvoju (gal ir kol kas )
QUOTE(Amarcord @ 2013 07 01, 22:51)
O jūs neturite išmaniojo telefono? Galima susidiegti programėlę, kuri viską sektų - ir greitį, ir kilometražą, ir maršrutą. Kitas variantas - laikrodukas (pvz.) Žingsniamačio nepirkčiau - brangus, nepatogus, veikiausiai nelabai tikslus ir neitin funkcionalus (tik 1 funkcija) daiktas Geriau jau naują telefoną įsigyti
Beje, žingsniamatis - ne pulsometras, taigi sudegintų kalorijų jis tiksliai nepaskaičiuos.
Dėkui už patarimus. Telefoną turiu, tik nelabai aš šiuolaikiška, jo galimybių neišnaudoju. Tai gal pradžiai reikės paprašyt, kad kas atsiųstų programėlę ir bandysiu
Sveikos begikes Oho kokios jus saunuoles maratoninkes as pradejau begioti savo malonumui, ka ten malonumui, butinumui, bet tikrai zinau , kad bus ir malonumas Esu turejusi su begimu patirties paauglystej, kai su drauge apie pruda rytais begiojom Aisku be jokios technikos ir su pompom ... O dabar kokie 25 metai , jokio intensyvaus sporto , tik sokiai pilvo ir kalnetika ... aerobikos ar zumbos negalejau sokti del sanariu... galvojau ir su begimu taip bus.. bet pabandziau..ir ka visai patiko ... Saves neperspauzdama kasdiena po ratuka didindama , visai smagiai pasibegiojau .. Siandien jau 3 diena ... gyvenu salia stadiono, tai jame ir begioju... Siandien apibegau 2 ratukus ir tarp ju viena greitu ejimu...
Pradejau begiot , nes sutrikus koju apytaka ir limfa, kaupia vandenis ... Dar aisku ir svoris , nes turiu rizika link cuk. diabeto, prisiskaiciau, kad begimas reguliouja cukru.. ir ka jau pirmuosius pozymius matau ! Siandien smunka batai ir kogero valosi plauciai iskarto po begimo karkalai pradejo kilti viskas akstyn... ziema sirgau plaucu uzdegimu, ir tikrai jauciau kad ne viskas issivale , nes pas mane buvo saltas jis... dabar taip grynai karkalais koset pradejau ir atsoka.. O seip labai smagu ryte pasibegioti, bendraminciu nemazai buvo Net nustebau ...kol nuejau iki stadiono, kazkur 3 min kelio, tai biskiuka apsilimas gavosi, po begiojimo dar uzbegau pasiemiau ciuckius ir pasivaiksciojom
Po kokios valandos suvalgiau banana ...Ka valgote po begiojimo, ir kaip su gerimu ar jus begant gurksnojat ar tik baige begti ?
Pradejau begiot , nes sutrikus koju apytaka ir limfa, kaupia vandenis ... Dar aisku ir svoris , nes turiu rizika link cuk. diabeto, prisiskaiciau, kad begimas reguliouja cukru.. ir ka jau pirmuosius pozymius matau ! Siandien smunka batai ir kogero valosi plauciai iskarto po begimo karkalai pradejo kilti viskas akstyn... ziema sirgau plaucu uzdegimu, ir tikrai jauciau kad ne viskas issivale , nes pas mane buvo saltas jis... dabar taip grynai karkalais koset pradejau ir atsoka.. O seip labai smagu ryte pasibegioti, bendraminciu nemazai buvo Net nustebau ...kol nuejau iki stadiono, kazkur 3 min kelio, tai biskiuka apsilimas gavosi, po begiojimo dar uzbegau pasiemiau ciuckius ir pasivaiksciojom
Po kokios valandos suvalgiau banana ...Ka valgote po begiojimo, ir kaip su gerimu ar jus begant gurksnojat ar tik baige begti ?
QUOTE(mylimuke @ 2013 07 02, 11:12)
Elija,
o kas buvo su sąnariais šokant zumbą ir aerobiką? Nes bėgiojant jie dar labiau dėvisi. Būk atsargi, gal su gydytoju pasitark?
Dėl limfos tiesa, čia mano dar viena iš bėgiojimo priežasčių, kurią pastebėjau tik pradėjus bėgiot.
o kas buvo su sąnariais šokant zumbą ir aerobiką? Nes bėgiojant jie dar labiau dėvisi. Būk atsargi, gal su gydytoju pasitark?
Dėl limfos tiesa, čia mano dar viena iš bėgiojimo priežasčių, kurią pastebėjau tik pradėjus bėgiot.
Nezinau ,kazkaip juos man skaudedavo... o paauglystej turejau uzdegima ,persalus buvau, ai cia is tos serijos kai lauke - 30 C o i sokius su miniaku... taiva per aerobika ant stepu kazkaip lyg jie trakedavo, lyg toks jausmas kad kazkas kelienuje stringa...
Ko visiskai nepajutau , kai begau, as labai atsargiai saves nespausdama , tiesiog risnoju, nes ir svorio turiu per daug savo ugiui, sveriu 75 kg. bet mano ugis tik 155cm. Tai sakau prasidejo visokios problemos, spaudimas visada zemas rytais ,o vakare pakyla , kazkodel jis man sokinet pradejo... seip itaria del tu paciu vandenu kaupimo... ir imuniteto visai neturiu, todel po ilgu skaitymu ir svogerio rezultatu susizavejau begimu Bus matyt, jei jausiu kad kazkas ne taip... tiesiog bandysiu greita arba siaurietiska ejima...
Bet sakau siandien batai man smunka, kai jau ryte vos ikisdavau ir budavo net isirezia .... Kolkas man patinka ir jau laukiu ryto naujo !!!!!
Papildyta:
Tas stadionas kuriame begioju ratukas 500 m . Siandien iveikiau 2 ir 1 ejimo... turiu zingsniamati, kuri gavau dovanu vaistineje , kai pirkau vaistus Diasminol, del venu... Tai rode 2067 kilometro ..Bet cia su nuejimu iki stadiono ir atgal.. zingsniu rode irgi 2792 ... kazkaip nenormaliai lyg ....
QUOTE(magiliene @ 2013 04 19, 16:25)
na siandien sveriau 85 , bet kai pradejau mesti svori tai yra pries 2,5men sveriau 104 ispradziu tik zumba dariau namie ir vaiksciojau greitai bendroje sumoje per 2.5men -19kg... zinau kad daug , bet man pirmaja savaite buvo -5kg nuo streso ir mitybos pokyciu kardinaliu
O ka keitete mityboje, labai idomu, pasidalinkit
o as turiu beda su sanariais vakarais skauda kelius, o kai begioju - ties ciurnom. Taip ir daznai nutraukineju begimus, nors rodos tikrai nepersitempiu. Nejaugi negalima man visiskai begioti? Uzsirasiau pas gydytoja, idomu ka pasakys... beje man beveik 30
QUOTE(spygliukaseg @ 2013 07 02, 10:05)
Dėkui už patarimus. Telefoną turiu, tik nelabai aš šiuolaikiška, jo galimybių neišnaudoju. Tai gal pradžiai reikės paprašyt, kad kas atsiųstų programėlę ir bandysiu
Susidiekit endomondo, jei telefonas su gps, pamatysit, kaip smagu su juo bus bėgioti!
Uoga_saujoj, su kokiais batukais bėgat, specialiais bėgimui? Šiaip teisingai padarėt, jei kelius nuolat skauda, tai be gydytojo nelabai kas ir patars.
Elija, po bėgiojimo įvairiai būna, kartais jau nieko nevalgau, kartais baltymų ar daržovių, o kartais ir labiau nusidedu
Šiaip vakare vaisių geriau nevalgyti, pusvalandį po sporto tinka daržovės ir baltymai. Angliavandeniai antroj dienos pusėj, regis, tinkami tik prieš treniruotę. Jei norit mesti svorį, geriau bėgit lėčiau, bet kuo ilgiau. Kalorijos pradeda degti po 20 min nuo bėgimo pradžios.
vyty, aš turbūt iš tų piktųjų Kai bėgu, kvėpuoju per burną, na ir nesigauna man tada šypsotis. Varžybų nuotraukose tikrai susirūpinusi atrodau Nesisveikinu su niekuo ir su manim nieks nesisveikina, bet kai mėginau bėgioti prieš ketvertą metų, pamenu, žmonės vingio parke pasilabindavo. Gal kad bėgikų tais laikais buvo daug mažiau.
QUOTE(vyty @ 2013 07 01, 21:53)
Ar pasisveikinate su prasilenkiančiomis kolegėmis bėgikėmis? Pastebėjau, kad labai jau susiraukę dauguma bėgioja. Su šypsena dažniausiai tik vyresni. Labai malonu, kai kas ranką ar nykštį į viršų pakelia prasilenkiant. Ar atsako į tavo žestą. Žymiai lengviau ir bėgti tampa, atsiranda daugiau jėgų. Kaip Jums?
yra kokie keturi bėgikai su kuriais visada susimojuojam, jau iš veido pažystam, keli metai vis prasilenkiam Dar su dviem pensininkais sveikinuos, vienas su lazdom vaikšto mano bėgiojimo maršrutu ir visada prieina ir išsišiepęs iki ausų garsiai pasako 'labas rytas' , kitas be lazdų, ir irgi susimojuojam.
O nepažystamiems nedristu mojuot, man jie irgi atrodo susiraukę, tai pasikuklinu, nenoriu trukdyt
QUOTE(Elija* @ 2013 07 02, 10:48)
Sveikos begikes Oho kokios jus saunuoles maratoninkes as pradejau begioti savo malonumui, ka ten malonumui, butinumui, bet tikrai zinau , kad bus ir malonumas Esu turejusi su begimu patirties paauglystej, kai su drauge apie pruda rytais begiojom Aisku be jokios technikos ir su pompom ... O dabar kokie 25 metai , jokio intensyvaus sporto , tik sokiai pilvo ir kalnetika ... aerobikos ar zumbos negalejau sokti del sanariu... galvojau ir su begimu taip bus.. bet pabandziau..ir ka visai patiko ... Saves neperspauzdama kasdiena po ratuka didindama , visai smagiai pasibegiojau .. Siandien jau 3 diena ... gyvenu salia stadiono, tai jame ir begioju... Siandien apibegau 2 ratukus ir tarp ju viena greitu ejimu...
Pradejau begiot , nes sutrikus koju apytaka ir limfa, kaupia vandenis ... Dar aisku ir svoris , nes turiu rizika link cuk. diabeto, prisiskaiciau, kad begimas reguliouja cukru.. ir ka jau pirmuosius pozymius matau ! Siandien smunka batai ir kogero valosi plauciai iskarto po begimo karkalai pradejo kilti viskas akstyn... ziema sirgau plaucu uzdegimu, ir tikrai jauciau kad ne viskas issivale , nes pas mane buvo saltas jis... dabar taip grynai karkalais koset pradejau ir atsoka.. O seip labai smagu ryte pasibegioti, bendraminciu nemazai buvo Net nustebau ...kol nuejau iki stadiono, kazkur 3 min kelio, tai biskiuka apsilimas gavosi, po bėgiojimo dar užbėgau pasiemiau ciuckius ir pasivaiksciojom
Pradejau begiot , nes sutrikus koju apytaka ir limfa, kaupia vandenis ... Dar aisku ir svoris , nes turiu rizika link cuk. diabeto, prisiskaiciau, kad begimas reguliouja cukru.. ir ka jau pirmuosius pozymius matau ! Siandien smunka batai ir kogero valosi plauciai iskarto po begimo karkalai pradejo kilti viskas akstyn... ziema sirgau plaucu uzdegimu, ir tikrai jauciau kad ne viskas issivale , nes pas mane buvo saltas jis... dabar taip grynai karkalais koset pradejau ir atsoka.. O seip labai smagu ryte pasibegioti, bendraminciu nemazai buvo Net nustebau ...kol nuejau iki stadiono, kazkur 3 min kelio, tai biskiuka apsilimas gavosi, po bėgiojimo dar užbėgau pasiemiau ciuckius ir pasivaiksciojom
Labas, šaunuolė, taip ir toliau. Kai pradėsi bėgioti daugiau, būtinai pasiskaityk kaip taisyklingai tai daryti, nes netaisyklingas bėgimas tik pablogina sveikatą, o ypač žmonėm su viršsvoriu.
Iškart po po sporto bent valandėlę siūlau iš vis nevalgyti o tik gerti skysčius. Bėgimo metu jei bėgi iki 10-15 km taip pat organizmas nereikalauja vandens, todėl nebūtina imtis su savimi gertuvės. Pasikartosiu-šaunuolė, kad pradėjai bėgiot!
QUOTE(Amarcord @ 2013 07 02, 17:49)
Uoga_saujoj, su kokiais batukais bėgat, specialiais bėgimui? Šiaip teisingai padarėt, jei kelius nuolat skauda, tai be gydytojo nelabai kas ir patars.
su specialiais, skirti begiojimui. Antsvorio neturiu. Tai ir nesuprantu kas darosi... Kazkaip nelabai tikiu, kad mano gydytoja kazka nustatys..lieps vitaminus turbut gert ir viskas..
O gal gero apsilimo pries begima truksta? Ar siaip gyvenime koks labai stresinis laikotarpis? Nuo itampos ir streso, taip pat buna, kad sanarius skauda. man kazkada labai kirsdavo per kelius susinervinus