Sveikos:)
Visai neseniai pradėjau begioti, begau kokius 5-6 kartus po 15-20 min. Kyla klausimu del kvėpavimo, guglinau, bet atsakymo i mano klausimą neradau...Kai begu, per 4 žingsnius ikvepiu, per 4 iskvepiu. Jei kvepuoju tiesiog kaip norisi, skauda šoną, dustu:) ar nieko toks kvėpavimas? Kiek skaičiau apie kvėpavimą nieko panašaus nerašo .
Man kol kas taip geriausia, bet gal reikia kitaip ?
Visai neseniai pradėjau begioti, begau kokius 5-6 kartus po 15-20 min. Kyla klausimu del kvėpavimo, guglinau, bet atsakymo i mano klausimą neradau...Kai begu, per 4 žingsnius ikvepiu, per 4 iskvepiu. Jei kvepuoju tiesiog kaip norisi, skauda šoną, dustu:) ar nieko toks kvėpavimas? Kiek skaičiau apie kvėpavimą nieko panašaus nerašo .
QUOTE(Mitsouko @ 2013 08 22, 22:59)
nesvarbu, per kiek žingsnių, galima 2-3-4, žiūrėk kaip tau patogiausia ir kad nedustum, svarbiausia yra ritmingumas ir tolygumas. O šoną duria, kai iškvepi mažiau nei įkvepi. Tada reikia iškvėpinėti su tokia biškį jėga, "išspaudžiant" paskutinį orą, ir nustoja skaudėt.
Kaip smagiai bėgasi ir plepasi pas jus čia...
Aš savim didžiuojuosi, kad per atostogas juodkrantėj sugebėjau 2 kartus išbėgt, gėda kad tik po 4 km tai nieko doro iš manęs Bonifacijaus atostogos baigėsi reiks kibt rimteliau.
Per savaitę išbėgu apie 20 km.
Aš savim didžiuojuosi, kad per atostogas juodkrantėj sugebėjau 2 kartus išbėgt, gėda kad tik po 4 km tai nieko doro iš manęs Bonifacijaus atostogos baigėsi reiks kibt rimteliau.
Per savaitę išbėgu apie 20 km.
Sveiki
Ar yra čia nusimanančių apie bėgimo batus?
Internetu pirkti sunku, o išsimatavus, tai man jie visi patinka
Noriu batų didesniems atstumams, bėgioti asfaltu, žodžiu geros apsaugos sąnariams:)
Gal kažkokių atsiliepimų apie šiuos:
MIZUNO Wave Inspire 9 W
MIZUNO Wave Rider 16 W
MIZUNO Wave Nirvana 8
Asics GT 2000 GTX
Asics Gel- Nimbus 15
Asics Gel-Kayano 19
žieminiai:
Asics Gel-Arctic 4
beje gal kas žino internetinių parduotuvių iš kur galima parsisiųsti?
Noriu batų didesniems atstumams, bėgioti asfaltu, žodžiu geros apsaugos sąnariams:)
MIZUNO Wave Inspire 9 W
MIZUNO Wave Rider 16 W
MIZUNO Wave Nirvana 8
Asics GT 2000 GTX
Asics Gel- Nimbus 15
Asics Gel-Kayano 19
žieminiai:
Asics Gel-Arctic 4
QUOTE(mylimuke @ 2013 08 22, 08:35)
dainų bpm turėtų atitikt pulsą. Jeigu nori greičiau, renkies didesnį bpm, tikrai padeda greičiau bėgt
O koks turetu buti pulsas begant? As kolkas pulso neskaiciavau. begau taip, kad man butu pakankamai konfortiska. Sugebeciau kvepuoti taip, kad neskaudetu sono ir istempciau bent 2 km. Apie pulsa dar net nepagalvojau
QUOTE(Mitsouko @ 2013 08 22, 21:59)
Kai begu, per 4 žingsnius ikvepiu, per 4 iskvepiu. Jei kvepuoju tiesiog kaip norisi, skauda šoną, dustu:) ar nieko toks kvėpavimas? Kiek skaičiau apie kvėpavimą nieko panašaus nerašo .
Temos pradzioje yra nuoroda apie kvepavima, o ten video. Man tai super geras. Tiksliai ir aiskiai. Ir siaip geru minciu gavau, ne tik apie kvepavima. Rekomenduoju paziureti
O tos kurios isbegat didelius atstumus (man didelis jau nuo 7km), ar begant darote pertraukeles? Ar tiesiog startuojat, o finizuojate tik paieke savo uzsibrestus km?
Papildyta:
QUOTE(Panikė @ 2013 08 22, 22:54)
cia buna labai geru kainu ir dar gresniu nuolaidu
http://www.6pm.com/
Sveikos bėgančiosios
Jau kurį laiką karts nuo karto paseku jūsų temą
Apie kvėpavimą. nesenai ieškojausi info. čia labai neblogai apibendrinta
http://pingvinokojos...-2-2-1-2-1-1-1/
Išbandžiau - tiko ;)Iki to laiko kažkaip natūraliai gaudavosi 2-2, bet pasirodo: "Jei kvėpuoji 2-2, tai ant tos pačios kojos pastoviai tenka didesnis krūvis ir neišvengiamai lauk pažeidimo. Įkvepiant per 3 žingsnius, apkraunama koja kaitaliojasi ir kūnas apkraunamas tolygiai."
O šiap, jei tik skaitot angliškai, apie kvėpavimą čia gyvas ghalas prirašytas
http://www.runnerswo...earch/breathing
sunkiausia priprast prie pilvinio kvėpavimo. vis pratinuosi ir pratinuosi...
Jau kurį laiką karts nuo karto paseku jūsų temą
QUOTE(Mitsouko @ 2013 08 22, 11:59)
Apie kvėpavimą. nesenai ieškojausi info. čia labai neblogai apibendrinta
http://pingvinokojos...-2-2-1-2-1-1-1/
Išbandžiau - tiko ;)Iki to laiko kažkaip natūraliai gaudavosi 2-2, bet pasirodo: "Jei kvėpuoji 2-2, tai ant tos pačios kojos pastoviai tenka didesnis krūvis ir neišvengiamai lauk pažeidimo. Įkvepiant per 3 žingsnius, apkraunama koja kaitaliojasi ir kūnas apkraunamas tolygiai."
O šiap, jei tik skaitot angliškai, apie kvėpavimą čia gyvas ghalas prirašytas
http://www.runnerswo...earch/breathing
sunkiausia priprast prie pilvinio kvėpavimo. vis pratinuosi ir pratinuosi...
As kazkaip neskaiciuoju , kaip kvepuoju, kai begu . Paprasciausiai naturaliai gaunas , sono neskauda, tai manau gerai kvepuoju . Bandziau per pilva kvepuot sunkiai gaunas
Vakr 7km tik iveikiau , pradzioj begimo pilva susuko , tai biski negera buvo , o paskiau jau nieko . Na ryt bandysiu daugiau nei 10 nubegt . Paskutinis pasibegiojimas bus pries atosotogas
Vakr 7km tik iveikiau , pradzioj begimo pilva susuko , tai biski negera buvo , o paskiau jau nieko . Na ryt bandysiu daugiau nei 10 nubegt . Paskutinis pasibegiojimas bus pries atosotogas
šaunuolės bėgančios
o aš šią savaitę dar nei karto neištaikiau laiko taip noriu, bet panašu, kad geriausiu atveju tik sekmadienį galėčiau...o taip norisi o dar temsta taip žymiai anksčiau, tai jaučiu su tuoj baigsis ilgos distancijos nes reiks derintis prie šviesaus laiko
aš nieko neskaičiuoju (man nesigauna), bet stengiuosi kvėpuoti pilvu (išmokau jogoje) ir jeigu kada pradeda skaudėti šoną, tada stengiuosi daryti gilesnius kvėpavimus
stangiuosi nedaryti...bet kartais būna, kad atrodo jau negaliu...turiu sustoti...tada paeinu keletą metrų ir vėl galiu tęsti bėgimą
o aš šią savaitę dar nei karto neištaikiau laiko taip noriu, bet panašu, kad geriausiu atveju tik sekmadienį galėčiau...o taip norisi o dar temsta taip žymiai anksčiau, tai jaučiu su tuoj baigsis ilgos distancijos nes reiks derintis prie šviesaus laiko
QUOTE(Mitsouko @ 2013 08 22, 22:59)
aš nieko neskaičiuoju (man nesigauna), bet stengiuosi kvėpuoti pilvu (išmokau jogoje) ir jeigu kada pradeda skaudėti šoną, tada stengiuosi daryti gilesnius kvėpavimus
QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 08 23, 07:13)
ar begant darote pertraukeles? Ar tiesiog startuojat, o finizuojate tik paieke savo uzsibrestus km?
stangiuosi nedaryti...bet kartais būna, kad atrodo jau negaliu...turiu sustoti...tada paeinu keletą metrų ir vėl galiu tęsti bėgimą
QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 08 23, 06:13)
O tos kurios isbegat didelius atstumus (man didelis jau nuo 7km), ar begant darote pertraukeles? Ar tiesiog startuojat, o finizuojate tik paieke savo uzsibrestus km?
Ne, nedarau. Ir niekad nepraktikavau to būdo - pabėgu-paeinu-pabėgu, kažkaip man jis prie charakterio nelimpa. Visada bėgu be pertraukų, tik pasireguliuoju tempą.
QUOTE(Deire @ 2013 08 23, 08:54)
o aš šią savaitę dar nei karto neištaikiau laiko
Aš šią savaitę bėgau tik paskui troleibusą Kelis sumuštas, bet jau bandysiu šiandien-ryt bent trumpai prasibėgti. Žiauriai pasiilgau bėgimo.
QUOTE(Panikė @ 2013 08 22, 23:54)
Sveiki
MIZUNO Wave Inspire 9 W
MIZUNO Wave Rider 16 W
MIZUNO Wave Nirvana 8
Asics GT 2000 GTX
Asics Gel- Nimbus 15
Asics Gel-Kayano 19
žieminiai:
Asics Gel-Arctic 4
MIZUNO Wave Inspire 9 W
MIZUNO Wave Rider 16 W
MIZUNO Wave Nirvana 8
Asics GT 2000 GTX
Asics Gel- Nimbus 15
Asics Gel-Kayano 19
žieminiai:
Asics Gel-Arctic 4
Apie batus.
Prieš porą psl. pati apie batus klausiau, gali grįžt pasiskaityt, merginos įdėjo kelias nuorodas
Pati linkstu prie Nimbus arba GT
O jei būtent žieminius, tai su gore-tex danga ieškok.
QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 08 23, 07:13)
O koks turetu buti pulsas begant? As kolkas pulso neskaiciavau. begau taip, kad man butu pakankamai konfortiska. Sugebeciau kvepuoti taip, kad neskaudetu sono ir istempciau bent 2 km. Apie pulsa dar net nepagalvojau
Temos pradzioje yra nuoroda apie kvepavima, o ten video. Man tai super geras. Tiksliai ir aiskiai. Ir siaip geru minciu gavau, ne tik apie kvepavima. Rekomenduoju paziureti
Pulsas priklauso nuo tavo bėgimo tikslo, treniruotės tipo
Čia apie pulsą ir pulsometrą, apie treniruočių tipus.
Nuo 5-6 km pradėjau bėgioti nesustodama, iki tol su pertraukėlėm būdavo. Nėra taip jau ir sunku, kaip atrodo, sunkiausiais momentais tik reikia truputį daugiau valios, kad nesustot Nors ir po to yra buvę, kad sustoju kokį kartą, nes kartais bėgimas laaabai sunkus bet po sustojimo būna daug sunkiau pradėt vėl bėgti.