Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIV

QUOTE(Bitkresle @ 2013 08 20, 23:47)
Šitas super thumbup.gif .

Smagu, kad atsiranda naujai prisijungiančių smile.gif .

Kaip mačiau, kilo klausimas dėl raktų laikymo bėgiojant, tai aš paklausinėsiu, kas aktualu man: per kokią įrangą klausote muzikos/audioknygų? Aš dabar bėgiodama vienoj rankoj laikau raktus, kitoj - telefoną su Endomondo smile.gif . Galvoju, ar muzika galėtų būti iš telefono - bet tada jis labai greitai išsikrautų turbūt, ir taip išmanieji trumpai laiko. O daugiau aš technikoj nenusimanau, man muzikos klausyti užtenka magnetolos automobilyje ir kompo, tai nežinau, kokią čia aparatūrą prisitaikius.

Aš porą metų šiek tiek (labai po nedaug) pašoku salsą ir regetoną, tai visai mielai bėgiodama šitos muzikos paklausyčiau smile.gif . Taip pat bačiata - ne visai užvedanti, bet lėtam meditaciniam bėgimui mano skoniui turbūt būtų pats tas smile.gif .

Man bėgant apie valandą puikiai laiko endomondo su muzika kartu smile.gif laisvai ir daugiau laikytų, 2 val, gal net 3 smile.gif

beje, būčiau laaabai dėkinga, jeigu pasidalintum regetono muzika, lankiau žiemą, labai patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 20 rugpjūčio 2013 - 22:50
QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 08 20, 23:28)
Labas vakaras smile.gif

Esu pradedančioji bėgiotoja. Tai ieškau bendraminčių smile.gif

Turiu klausimuką aktyviai bėgiojančioms (tiems).  Kokius atstumus pradžioje įveikdavote? Orientuodavotės ar į atstumą ar labiau į išbėgtą laiką?
Aš dabar išbėgu panašiai 2 km. Daugumai tai čia niekalas iš viso, bet man tai pirmas žingsnis smile.gif

Sveikinu pradėjus bėgioti.
Manau, kad neverta gilintis į tai, dėl ko kiti bėga. Ypač pradedant. Jei patinka bėgti tau pačiai - bėk, nepatinka - nesikankink. Gyvename tik vieną kartą. Man tai svarbu tik dėl ko aš pats bėgu (bet čia jau mano asmeninis reikalas).
Aš kai pradėjau bėgioti į nieką nesiorientavau. Pirmais sykiais išeidavau pasivaikščioti, o grįždamas kažkaip jau nebeeidavau, o bėgdavau.

2km manau net labai gerai jei prieš tai nebėgiojot.

Mano priotitetas atstumas. Bet kiekvienam savo.

PS Jei bėgiojat dėl svorio irgi nieko. Tik kol kas nepažįstu nė vieno kuris bėgiotų bent jau metus vien tam, kad numestų kelis kg, bet pažįstu kelis, kurie nuo to pradėjo ir bėgimas tapo jų gyvenimo dalimi dėl kitokių priežasčių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 20 rugpjūčio 2013 - 22:57
Užsiregistravau 4,2 km trasoj smile.gif .

Beje, pastebėjau, kad daug kas priklauso įvairiems klubams. Gal kas iš čia esančių priklauso kokiam klubui?

QUOTE(mylimuke @ 2013 08 20, 22:49)
Man bėgant apie valandą puikiai laiko endomondo su muzika kartu smile.gif  laisvai ir daugiau laikytų, 2 val, gal net 3 smile.gif

beje, būčiau laaabai dėkinga, jeigu pasidalintum regetono muzika, lankiau žiemą, labai patiko smile.gif
Gerai, išbandysiu telefoną pradžioj smile.gif . Dabar užduotis išsiaiškinti, kaip į jį patalpinti muziką smile.gif .

O tu vilnietė? Gal kartais ten pat lankėm? ax.gif

Jei mokėčiau, pasidalinčiau - turiu nešiojamam kompe, bet kaip man persiųsti/kur nors patalpinti? Apšvieskite technikoje, ir mielai dalinsiuos smile.gif .
Atsakyti
Labas rytas,

pagaliau vakar nubėgau tuos 7 km. Šiandien vakare jei išeis vėl bėgsiu.

Dėl muzikos aš visąlaik bėgu su telefonu endomondo ir muzika, tikrai viskas laiko. Tik kita bėda atsirado kai bėgu endomondo nebesako, kiek nubėgau ir kokiu greičiu. Esmė ta, jog nustatymai tikrai geri. Kažkas netvarkoje ir niekaip nesuprantu kaip sutvarkyt doh.gif O muzika klausausi radio. Nors norėčiau kažką parsisiust ir klausytis.
Atsakyti
QUOTE(Bitkresle @ 2013 08 20, 23:57)
O tu vilnietė? Gal kartais ten pat lankėm? ax.gif

Jei mokėčiau, pasidalinčiau - turiu nešiojamam kompe, bet kaip man persiųsti/kur nors patalpinti? Apšvieskite technikoje, ir mielai dalinsiuos smile.gif .

Lankiau Šokio akademijoj, pas Aureliją smile.gif
Gal per skype g.gif aišku galima kažkur patalpinti, bet aš pati technikoj nesusigaudau blush2.gif
dropbox naudojiesi?
Atsakyti
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2013 08 21, 08:03)
Dėl muzikos aš visąlaik bėgu su telefonu endomondo ir muzika, tikrai viskas laiko. Tik kita bėda atsirado kai bėgu endomondo nebesako, kiek nubėgau ir kokiu greičiu. Esmė ta, jog nustatymai tikrai geri. Kažkas netvarkoje ir niekaip nesuprantu kaip sutvarkyt  doh.gif  O muzika klausausi radio. Nors norėčiau kažką parsisiust ir klausytis.

kadangi mano telefonas senučiukas ir iki išmanaus jam dar labai toli, tai jo aš į bėgimą visai neimu, tačiau už 19lt nusipirkau mp3 grotuvėlį su ausinėmis - jis mažuliukas ir patogiai prisikabina prie rūbų thumbup.gif
Paskutinius kelis bėgimus išbandžiau klausytis audio knygos (J.ivanauskaitės), tai labai patiko - man net geriau nei muzika thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 08 20, 19:11)
O kokia danga tu bėgioji?
Ir kokiu greičiu bėgi?  ax.gif

Bėgu daugiausia asfaltu. Geriausias greitis 6,35 min./km. Neseniai išlipau iš 7 min.
Kaip žmonės per 5-5,5 min. km įveikia aš neįsivaizduoju.

Dar, toj parduotuvėj pakonsultavo, kad labai svarbu kojinės. Pvz. Asics gamina specialsias kojines tinkančias prie jų batų, nes sukonstruotos taip, kad nesijaustų batų siūlių ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Bitkresle @ 2013 08 20, 23:47)
Kaip mačiau, kilo klausimas dėl raktų laikymo bėgiojant, tai aš paklausinėsiu, kas aktualu man: per kokią įrangą klausote muzikos/audioknygų? Aš dabar bėgiodama vienoj rankoj laikau raktus, kitoj - telefoną su Endomondo smile.gif . Galvoju, ar muzika galėtų būti iš telefono - bet tada jis labai greitai išsikrautų turbūt, ir taip išmanieji trumpai laiko. O daugiau aš technikoj nenusimanau, man muzikos klausyti užtenka magnetolos automobilyje ir kompo, tai nežinau, kokią čia aparatūrą prisitaikius.

Aš išardžiau raktų ryšulį ir dabar vienas raktas palaidas. Bėgdama imu tik jį. Puikiai telpa į tympų kišenukę. Telefoną laikau rankoje, man taip patogiau nei su laikikliu ant riešo.

Aš pasileidžiu Endomondo, Nike+ ir radiją, per ~50 min. suryja apie 30% baterijos iPhone, tai tikrai užtektų Jums elektros prasibėgimui.
Papildyta:
QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 08 20, 23:28)
Turiu klausimuką aktyviai bėgiojančioms (tiems).  Kokius atstumus pradžioje įveikdavote? Orientuodavotės ar į atstumą ar labiau į išbėgtą laiką?
Aš dabar išbėgu panašiai 2 km. Daugumai tai čia niekalas iš viso, bet man tai pirmas žingsnis smile.gif

Aš pradėjau dar nuo mažiau ir stengiausi kiekvieną karta padidinti atstumą. Bent 100 m. Dabar lengvai nubėgu 6,5, kartais ir 7-8,5.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AstaM: 21 rugpjūčio 2013 - 08:44
Aš pradėjau balandžio pabaigoj nuo 4 km. Tada didinau iki 5, 7, 10. Lengva beveik niekada nebūna. Ypač pirmieji km.

Pradėjau bėgioti nike treniruotėse. Ir tik po kelių savaičių grupinių užsiėmimų jau galėjau (buvau pakankamai motyvuota) išbėgti viena. Manau, jei nuo pradžių būčiau viena bėgiojusi, tai irgi startuočiau su mažiau km, bet kai ten visi bėgdavo 5, tai ir aš nenorėjau atsilikti biggrin.gif

Muzikos klausau per telefoną.

Raktą galima raišteliais prisivarstyti prie bato. Būna ir specialių kišenėlių privarstomų (running shoe pocket į google įvedus išmeta).

Jau kaip laukiu, kada apgis kelis ir galėsiu išbėgti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vyty @ 2013 08 20, 21:30)
Bet nerealiai smagu, kad tiek bėgiojančių atsirado. O gal tiesiog ne tuo metu bėgioju ir nežinojau, kad tiek čia daug mūsų aplinkui.

biggrin.gif bėgikų tikrai yra žiauriai daug. Per Vingio parką geru oru net neįmanoma su dviračiu pravažiuoti, nes visi bėgioja, važinėja riedučiais, mina pedalus ir maišosi po ratais. Masė sportuojančių žmonių. Kai atidariau dviračių sezoną pavasarį, taip ir neapsisprendžiau, ko eurovelo 11 dviračių take sutikau daugiau - dviratininkų ar bėgikų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AstaM @ 2013 08 21, 08:43)

Papildyta:

Aš pasileidžiu Endomondo, Nike+ ir radiją, per ~50 min. suryja apie 30% baterijos iPhone, tai tikrai užtektų Jums elektros prasibėgimui.
Papildyta:
Aš pradėjau dar nuo mažiau ir stengiausi kiekvieną karta padidinti atstumą. Bent 100 m. Dabar lengvai nubėgu 6,5, kartais ir 7-8,5.

o kai radija pasileidziat endomondo sneka kuo puikiausiai? o kas nike+ kas jis duoda?
Atsakyti
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2013 08 21, 11:30)
o kai radija pasileidziat endomondo sneka kuo puikiausiai? o kas nike+ kas jis duoda?

Radija prityla kai šneka. Nike+ panašus kaip Endomondo, tik jis skirtas tik bėgimui, negali pasirinkti kitų veiklų. Jis gražesnis naudojimui, bet nerodo tiek daug statistikos kaip Endomondo. Man patinka, kad jame (nike+) kartais pakalba ne tik apie skaičius, o sako pvz.: You almoust reached your goal. Keep it up!
Nike bėgimo pradžioje siūlo pasirinkti ar bėgsi tiek kiek praeitą kartą? Ar laikui ar atsumui. Ir po to sako, iki praeito karto liko tiek ir tiek.
O pabaigoje koks sportininkas ką kors pasako, kad šauniai pavariai ir pan. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AstaM: 21 rugpjūčio 2013 - 10:43
QUOTE(AstaM @ 2013 08 21, 09:43)
Bėgu daugiausia asfaltu. Geriausias greitis 6,35 min./km. Neseniai išlipau iš 7 min.
Kaip žmonės per 5-5,5 min. km įveikia aš neįsivaizduoju.

Dar, toj parduotuvėj pakonsultavo, kad labai svarbu kojinės. Pvz. Asics gamina specialsias kojines tinkančias prie jų batų, nes sukonstruotos taip, kad nesijaustų batų siūlių ir pan.

Ai, kojinės, manau, reklama tik irnesakyk.gif juk reikia parduot biggrin.gif

aš ką tik po 13,5 km, buvo laaabai lengva bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(AstaM @ 2013 08 21, 10:41)
Radija prityla kai šneka. Nike+ panašus kaip Endomondo, tik jis skirtas tik bėgimui, negali pasirinkti kitų veiklų. Jis gražesnis naudojimui, bet nerodo tiek daug statistikos kaip Endomondo. Man patinka, kad jame (nike+) kartais pakalba ne tik apie skaičius, o sako pvz.: You almoust reached your goal. Keep it up!
Nike bėgimo pradžioje siūlo pasirinkti ar bėgsi tiek kiek praeitą kartą? Ar laikui ar atsumui. Ir po to sako, iki praeito karto liko tiek ir tiek.
O pabaigoje koks sportininkas ką kors pasako, kad šauniai pavariai ir pan. smile.gif

oo bandau parsisiust bet kazko pyksta si programa ant manes ax.gif

QUOTE(mylimuke @ 2013 08 21, 10:50)
Ai, kojinės, manau, reklama tik irnesakyk.gif  juk reikia parduot biggrin.gif

aš ką tik po 13,5 km, buvo laaabai lengva  bigsmile.gif

ogogo thumbup.gif
Atsakyti