Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIV

QUOTE(nice1 @ 2013 08 16, 13:14)
taip - kuno dizainas, pump up, ABL ir pan.  tai del tu tvarkarasciu vasara as ir nesportuoju klube. sia vasara nusprendziau begioti  ax.gif  as ir siaip labai letai risnoju, manau. bet man toks jausmas, kad as negaliu ikvepti pakankamai. del sono tai problemos nera, labiau del kaires pilvo apacios. cia gal kokie moteriski pkstai  g.gif

Kiaušidę maudžia? g.gif
O kvėpuojat per burną? Pas mane kitokia problema, minant dviračiu į kalną arba greitai žingsniuojant, atrodo, kad negaliu visais plaučiais įkvėpti. Iš dalies dėl to pradėjau bėgioti ir iš tikrųjų tinkamu tempu bėgant to nebūna.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 08 16, 13:25)
Kiaušidę maudžia?  g.gif
O kvėpuojat per burną? Pas mane kitokia problema, minant dviračiu į kalną arba greitai žingsniuojant, atrodo, kad negaliu visais plaučiais įkvėpti. Iš dalies dėl to pradėjau bėgioti ir iš tikrųjų tinkamu tempu bėgant to nebūna.

nu vat ir nezinau, bet taip kairiam sone, i apacia. uztai ir sakau, kad reikia gal apsirodyti gydytojai. o man vat risnojant - grynai jausmas, kad negaliu ikvepti. gal reikia pradeti greiciau begti, o ne risnoti blink.gif
o kvepuoju per burna. per nosi isvis atrodo, kad negaunu degunies lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nice1: 16 rugpjūčio 2013 - 13:31
QUOTE(nice1 @ 2013 08 16, 13:30)
nu vat ir nezinau, bet taip kairiam sone, i apacia. uztai ir sakau, kad reikia gal apsirodyti gydytojai. o man vat risnojant - grynai jausmas, kad negaliu ikvepti. gal reikia pradeti greiciau begti, o ne risnoti  blink.gif
o kvepuoju per burna. per nosi isvis atrodo, kad negaunu degunies  lotuliukas.gif

laba diena:)
kvėpavimui labai svarbu tiesi nugara bėgant, krūtinę net šiek tiek kilstelt reikia, kad plaučiai normaliai kvėpuotų, bet kvėpuoti reikia pilvu (diafragma), o ne krūtine. Nežinau, ar suprantamai aiškinu...
bent jau aš tai kartais prieš bėgimą eidama pakeliu pečius aukštyn, atlošiu atgal ir tada lengvai nuleidžiu - gera laikysena gaunasi.
Sėkmės:)
Atsakyti
Sveikutės, na smagiai bendraujat, tik vieną dieną nepabūk, vakar ilsėjausi (na su dviračiais važinėjomės visa šeima).

Šiandien dariau kaip sau tai greitutį bėgimą trumpesnį- 7 km, vidutinis greitis 6 min/km , parsisiunčiau Endomondo- tai dabar bėgu su dviem programom. thumbup.gif Po to padariau šių pratimukų- bet tik vieną ratą reiktų kokius tris-
mano mylimas tinklaraštis wink.gif
O jos vyras pasakoja apie apšilimus ir tempimo pratimus po bėgimo- šį video galą paspauskit ten bus apie statinius tempimo pratimus (anglų k) va

Svarbus momentas, kad reikia stiprinti "core" (pilvo zonos iš visų pusių) raumenyną bėgimo žmogeliukams.

Bamba, jau daug mylių nubėgai, vėl aš paskui atsilieku 6 drinks_cheers.gif doh.gif

QUOTE(nice1 @ 2013 08 16, 12:17)
kiek jus cia daug nubegat  doh.gif  as kokius 3km,

Tai yra ilgas procesas, anksčiau ir turėjau sustoti paeiti, dabar 7 km nulekiu nesustodama. Tam reikia laiko ir savęs klausytis, kas malonu tau. Bėgimas manau puikus priedas prie visų kitų treniruočių, gali puikiai ir rudenį derinti, kai grįši į aerobiką, atsiras daugiau ištvermės ten. Galėsi uuuu ten pavaryti.

Mane irgi motyvuoja :
grynas oras
greitas judėjimas
parko žaluma (gyvenu netoli jo)
kojų ir užpakaliuko pokyčiai
poilsis smegenims
nike/endomondo
hot fm lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gutė* @ 2013 08 16, 13:40)
Mane irgi motyvuoja :
grynas oras
greitas judėjimas
parko žaluma (gyvenu netoli jo)
kojų ir užpakaliuko  pokyčiai
poilsis smegenims
nike/endomondo
hot fm  lotuliukas.gif

mane labiausiai šitie du paryškinti motyvuoja. Plius dar nereali savijauta po bėgimo thumbup.gif nepakartojamas jaumas būna bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2013 08 16, 15:50)
mane labiausiai šitie du paryškinti motyvuoja. Plius dar nereali savijauta po bėgimo thumbup.gif nepakartojamas jaumas būna bigsmile.gif

Man irgi po begimo , didziuojuosi savimi ,nusirenkdama slapia maike nuo saves thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gutė* @ 2013 08 16, 14:40)
Svarbus momentas, kad reikia stiprinti "core" (pilvo zonos iš visų pusių) raumenyną bėgimo žmogeliukams.

Teisybė drinks_cheers.gif Tik ne vien pilvo, bet ir nugaros raumenys svarbu.

Šiandien Lietuvos ryte (priede "Gyvenimo būdas") spausdino interviu su Andrium Ramonu, ultrabėgiku. Įkvėpimui labai rekomenduoju paskaityti.

Pabėgiojau šiandien iš širdies (įdomu, ką pulsometras pasakytų, jei tokį naudočiau). Visgi 10-tas kilometras visada sunkiausias ir saldžiausias smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 17 rugpjūčio 2013 - 20:21
QUOTE(Amarcord @ 2013 08 15, 14:00)
kad sutinku aibę kitų panašių bėgikų, nors nesusimojuojam, nenusišypsom vieni kitiems, bet vis tiek smagu juos sutikti (manau, ir jiems irgi)

O aš jau galvojau, kad dauguma bėgikų su kuriais prasilenkiu yra priešiškai nusiteikę - ale profai (suprask, ne tas lygis) smile.gif Malonu, kad kai kurie tiesiog santūrūs. Aš irgi nebesišypsau smile.gif Mes kaip ir labiau šiauriečiai. Uždaresni.

Bet būtų l. malonu žinoti, kad prasilenkiu su bendraminčiu, taip pat pakvaišusiu dėl šio užsiėmimo kaip ir aš pats. Nusišypsojus į galvą negausit (tėčiams tai gal neduočiau 100% biggrin.gif). O tam, kuriam nusišypsojot ar pamojavot, dažniausiai suteiksit papildomos motyvacijos (bent jau man tai tikrai wink.gif). Tai rizikuoti gal verta. Tuo labiau, kad dažniausiai atgal gausit tai ką davėt (ot ulybki stanet vsem svetlej...) wink.gif

Yra keli bėgikai su kuriais labai malonu prasilenkti. Jūs kieti! Tikiuosi dar prasilenksim smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

linkėjimai iš pajūrio smile.gif. Pažindinuosi su Palangos dviračių/bėgimo takeliais (gal yra ir kokių specialių bėgimui, bet man tinka ir "dviratiniai" smile.gif ). Bėgu pagal trečią pakopą - 4 minutes bėgu, 3 minutes einu, pakanka per akis doh.gif . Endomondo - geriausias draugas smile.gif , pasako man, kad šiuo metu mano greitis apie 8,4 km/h (plius minus toks pat kiekvieną dieną). Buvau išsikėlusi tikslą nubėgti/nueiti 4,5 km, kad Vilniaus maratone neapsijuokčiau, tai visai sėkmingai šį atstumą įveikiu, tik tiek, kad neišeina grynai bėgti. Panašu, kad pusę atstumo įveikinėsiu eidama, panašiai kaip ir dabar - 4 min bėgtute, 3 min pėstute. Na, bet taisyklėse neradau, kad negalima eiti, tai tikiuosi, kad nebūsiu už tai diskvalifikuota smile.gif.

Šiandien įveikiau 6 km, mano rekordas rolleyes.gif . Bet jau atgal ėjau kokias 8 minutes, kad spalvą atgaučiau, nes užkaitau stipriai. Be to, šiandien oras šiltas, saulė spigino, tai ir bėgti iškart sunkiau. Dabar išsikėliau naują tikslą - pažiūrėti, kiek daugiausia galiu įveikti, jei rytoj per daug raumenų po tų 6 km neskaudės, pabandysiu smile.gif.

Šiaip galiu pasidžiaugti, kad paprastai pabėgiojus raumenų neskauda, vadinasi, mano kūnas kaip ir pakankamai treniruotas bent jau tokiems nedideliems atstumams. Na, tik kol kas man jūsų minimi 10 km atrodo žiauriai nerealūs, bet... kaip čia jau ne kartą buvo minėta, svarbiausia - kantrybė ir nuoseklios treniruotės smile.gif.

QUOTE(gutė* @ 2013 08 12, 17:28)
Bitkresle, šaunuolė, kad stengiesi, reikia ištvermei kantrybės ir įveikt save. Mano pilvas irgi po antro gumdymo nebėra plokščias darau pilvo preso pratimų visokių, maitinuosi saikingai, ūgis 169, sveriu 62 normaliai lyg bet pilvas toks kietas tik nėra ten Marianų Iduba biggrin.gif aišku gaila... Na galkažkada. Dar fainas posakis gal rašiau Šį mėnesį atrodom taip kaip gyvenom praeitąmėnesį, tsi mane išmokė nesitikėti labai greitų rezultatų jau kažkokių stebukulu, sportuoju, kad jausčiausi stipri ir atsikratyčiau stresiuko.
Taip taip, pas mane irgi ne įduba, o kažkada buvo doh.gif . Atsilenkimus stengiuosi tęsti toliau, vakar ir šiandien paplūdimyje dariau - ant smėlio man pasirodė pakankamai kieta ir panašu į namuose ant grindų patiestą kilimėlį smile.gif. Tai padariau sau 100 su viršum (tiesa, ne iš karto, o su pertraukėlėm po 20 kelis).

Posakis superinis thumbup.gif . Aš dar pacituosiu iš Facebook'o, šiandien perskaičiau:

What fits your busy schedule better - exercising one hour a day or being fat 24 hours a day?

Suprantu, kad ne visiems iš čia esančių tinka žodis "fat", aš gal irgi nepriskirčiau savęs prie labai "fat", bet vis tiek smagus posakis smile.gif. Labai motyvuoja bėgioti ir kitaip mankštintis, bent jau mane smile.gif.

QUOTE(Džinė79 @ 2013 08 13, 08:56)
užsiregistravau į tuos 4,2 km per maratoną, dabar laukiu Bitkresles į kompaniją  smile.gif
Būtinai užsiregistruosiu, šiandien jau apžiūrėjau trasą, galvoju, gal reiktų kada išbandyti, bet tą daryti geriausia turbūt šeštadienį arba sekmadienį anksti ryte, kad žmonių nebūtų smile.gif.

QUOTE(gutė* @ 2013 08 16, 14:40)
Dėkui už nuorodą, smagiai palandžiojau po tinklaraštį, o ypač patiko mitybos aprašymai, nes kaip tik svarstau, ką čia koreguoti savo mityboje, kad pagražinčiau pilvą (nervina, kad pūpso, ir įtraukimas mažai padeda, nebent visą laiką reikėtų nekvėpuoti doh.gif ). Receptai nesudėtingi, bet, pvz., man buvo įdomu paskaityti, kad Bender valgo vištienos salotas - galėsiu praktikuoti darbe, nes pas mane darbe nėra virtuvėlės, tai kažką "rimto" pavalgyti sudėtinga, o eiti į kavinę paprastai ir laiko nepakanka, ir, žinoma, brangiau. Tai man čia didelis galvosūkis buvo, kaip išgyventi per dieną ir sveikai, ir neperalkus, todėl bus naujų idėjų smile.gif.
Atsakyti
Vyty, ačiū už padrąsinimą. Manau, kai pašals, mūsų gretos smarkiai praretės ir jau tikrai nepavyks nesišypsoti sutikus kitą tokį pat smile.gif Kai kartais bėgu per lietų ir parkas būna tuštutėlis, visai kitaip susižvalgom su sutinkamais kolegom. Gal suokalbiškai g.gif O gal solidariai biggrin.gif Beje, ties kokia muzika apsistojot? Pamenu, klausėt apie tai.

Bitkresle,man dar patiko nike reklaminis šūkis yesterday you said tomorrow. just do it smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 17 rugpjūčio 2013 - 22:52
Labu, turiu tokį klausimą... Kur laikot namų raktus, telefoną kai išbėgat prasibėgti?

Ir ką reiškia kvėpuoti pilvu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malena: 17 rugpjūčio 2013 - 23:41
sveikos .
As zadu registruotis i 10km begima , pas mane mieste , drauge sake kad bus nelengvas, nes labai daug kalnu , begimas aplink miesta . smile.gif Dar galvoju ar isbegsiu , nes savaitgali skrendu atostogu dviem savaitem , kad per jas neaptinkciau .. nors zadu begiot ir per jas smile.gif
Atsakyti