Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIV

QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 08 14, 06:50)
papasakokite apie aprangą žiemą? ar bėgimo batus keičiate?

Batus būtinai keisiu, nes dabar vasariniai "kiauri" visiškai smile.gif
o apranga... sluoksniuotai geriausia, pvz maikė, palaidinė plona, džemperis, jeigu lyja ar sninga, tai plona neperlyjama striukytė, kai šalta, būtinai ausinės/kepurė ir pirštinės šiltos, galūnes netgi labiau saugoti reikia nei visą kūną. kelnės prie didelių šalčių irgi dvejos plonos, kojinės tada jau šiltos. pvz prie kokių -10 pas mane būdavo 2 kelnės, vilnonės kojinės, maikė, palaidinė, džemperis, striukytė, ausinės ir kumštinės pirštinės. Į lauką išeinu taip, kad pradžioj būtų šalta, per pirmus km sušylu, vėliau ir pirštines nusiimu.
Atsakyti
[/B]Mylimuke[B], ačiū už išsamų amunicijos aprašymą. dar toks klausimas - o bėgi ir žiemą su bėgimo kedais?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 08 14, 08:53)
Batus būtinai keisiu, nes dabar vasariniai "kiauri" visiškai smile.gif
o apranga... sluoksniuotai geriausia, pvz maikė, palaidinė plona, džemperis, jeigu lyja ar sninga, tai plona neperlyjama striukytė, kai šalta, būtinai ausinės/kepurė ir pirštinės šiltos, galūnes netgi labiau saugoti reikia nei visą kūną. kelnės prie didelių šalčių irgi dvejos plonos, kojinės tada jau šiltos. pvz prie kokių -10 pas mane būdavo 2 kelnės, vilnonės kojinės, maikė, palaidinė, džemperis, striukytė, ausinės ir kumštinės pirštinės. Į lauką išeinu taip, kad pradžioj būtų šalta, per pirmus km sušylu, vėliau ir pirštines nusiimu.

gal žiemai tiktų vadinamieji trail batai? ar trail yra nelygioms kelio dangoms?
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 08 14, 09:56)
gal žiemai tiktų vadinamieji trail batai? ar trail yra nelygioms kelio dangoms?

Manau, reikia žiūrėti, kad būtų su gore tex (paprastai koduoja GTX).

Ir žiemą bėgti reikia
Best winter running shoes
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2013 08 14, 07:53)
Į lauką išeinu taip, kad pradžioj būtų šalta, per pirmus km sušylu, vėliau ir pirštines nusiimu.

O kvėpuoji per burną?
Kur bėgioji - parke, miške? Kuriuo paros metu? Aš nelabai įsivaizduoju bėgimo žiemą šiokiadieniais, nes grįžus po darbo jau bus tamsu, tai į parką vienai eiti kažkaip nesmagu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2013 08 14, 09:03)
[/B]Mylimuke[B], ačiū už išsamų amunicijos aprašymą. dar toks klausimas - o bėgi ir žiemą su bėgimo kedais?

Kadangi žiemą tik pradėjau bėgiot, tai bėgiojau su belenkokiais, kokius turėjau. Šiai tikiuosi geriau pasiruošti. Ir tikiuosi, kad čia esančios ir labiau patyrusios patars man. biggrin.gif

QUOTE(Amarcord @ 2013 08 14, 12:12)
O kvėpuoji per burną?
Kur bėgioji - parke, miške? Kuriuo paros metu? Aš nelabai įsivaizduoju bėgimo žiemą šiokiadieniais, nes grįžus po darbo jau bus tamsu, tai į parką vienai eiti kažkaip nesmagu  unsure.gif

Kvėpuoju per burną beveik visad, net ir vasarą. Miškas, pievų, užmiesčio keliukai. Žiemą labiau miško pravaikščioti takeliai ir šaligatviai, nes keliukai šlapi. Šalia namų mano miškas, tai pamiškė kažkaip ir nebaisu atrodo... Turėjau galimybę rytais, dabar tik vakarais teks, po darbo, nes 5-6 tikrai nesikelsiu biggrin.gif
Papildyta:
Nu pagaliau normaliai prasibėgau 8,5 km tik, bet labai lengvai ir smagiai su muzika smile.gif
Atsakyti
na va, pasirodo teks su begimu net nepradet bendrauti. Gydytoja pareiske, kad mano raisciai silpti del genu (?). Gal kas turit panasia beda? Jau trecias menuo kaip gyvenu su keliu sanariu skausmais...
Atsakyti
man žiemą didžiausias blogumas yra slidumas. Bėgau su tais pačiais batais, šiemet žadu iš interneto atsisiusti spec lipdukus, kur klijuojasi prie pado, kad neslystum. Tikiuosi padės smile.gif
Dėl aprangos, tai didžiausias patarimas būtų, neapsirengti per daug. Gal ir keistai skamba, bet tikrai nekas kai sukaisti, rūbai prisigeria prakaito, lengva ir susirgti tada.
Labai svarbu pirštinės, kepurė. Regdavaus ilgom rankovėm maikę ir vėjo nepraleidžiančią striukę (ją pirkau specialiai bėgiojimui žiemą).
Kelnes visada rengiaus paprastas, treningines, nes kitokių neturiu. Šiemet žadu įsigyti naujas, skirtas bėgimui žiemą, bet dar neįsivaizduoju iš ko rinksuos.
Aišku jei lauke -25 tai jau tada rengdavaus daugiau sluoksnių, bet tada jau ir kvėpuot nelengva bėgant biggrin.gif
Atsakyti
oho, prie -25 jau nesiryždavau bėgt biggrin.gif
Atsakyti
Man šaltuoju metu dažnai skauda gerklę. Turbūt ir bėgioti žiemą tokiu atveju nepatartina, nes irgi galėčiau kvėpuoti tik per burną g.gif Bet nesinori užmesti.

Gerai šiandien prasibėgau. Pagaliau 10 km nubėgau greičiau nei per valandą bigsmile.gif išlipti iš valandos buvo vasaros tikslas thumbup.gif
Atsakyti
Amarcord thumbup.gif kad pagerinai laiką. Mano siekis pusmaratoniui.

Bėgti vakar fantastika vėjas, nešalta, nuostabu. 8 km. drinks_cheers.gif

Oi kaip nesinori apie žiemą dar galvoti. Bet ji ateis, manau reiks prisiverst, aš iš darbo grįžtu anksti tai manau, spėčiau į parką, bet savaitgaliui palikčiau ilgesnius bėgimus su vyru dėl drąsos. cool.gif Tamsu...

Bėgiodavau iki pirmų ilgų sniegų. Tai turiu ploną striukytę ir kaip ir jūs daug sluoksniu, bet ne per daug. Dabar netyčia biggrin.gif įsigijau Underarmor žieminį komplektuką, tampres+viršų. Mėginsim...

Žiemą save apdovanodavau abonentu į klubą wub.gif Tai padės gal ir šis reikalas neaptingti. Na ir jūs įkvėpsit.

Mano odontologas vakar pasipasakojo kad tik pradėjo bėgiot. Tai aišku man reikėjo pasigirt tarpe kai galėjau šnekėt biggrin.gif biggrin.gif tai buvo labai nustebęs dėl tokio mano hobio.
Atsakyti
Mergaites, ka jus ten motyvacijai skaitot(tikiuosi liet. arba rusu kalba)? Nes kazkaip jauciu kad senka mano ikvepimas verysad.gif Tas vejas , kuris yra pastarosiomis dienomis, tai varo mane i nevilti:atrodo begi begi ir kaip bepasisuksi, tai kaip i siena.Vejas i veida duoda ir daryk ka nori.Arba taip pucia kad atrodo stovi vietoj verysad.gif Fu. O as dar begu plentu(nera jokio takelio) uz miesto, nes kitur ner galimybes.Tai tie sunkvezimiai ir pan... gun_bandana.gif .Ir seip esu kazkokioj duobej, nes nebesikeicia vaizdiniai rezultatai ant kuno.Atrodo viskas sustojo.Nu va pasiguodziau ax.gif Gal kas kokiu minciu turit?Zinau kad viskas reikia laiko, nu bet... frusty.gif
Atsakyti
aš tai su fūrom lenktyniauju užmiesčio keliukais bėgiodama lotuliukas.gif lotuliukas.gif

siaubas, kaip reiks išsirinkt žiemai batukus, man rodos, toooookia gausybė, kad galva susisuks wacko.gif o aš tai svarstyklės biggrin.gif
Atsakyti