Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIV

QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 08 05, 15:53)
aš esu širdininkė, su vožtuvų nesandarumu, tai begioju letai, jei pavargstu dar suletinu žingsnį. tikrai tada širdis nesitabaluoja thumbup.gif

As irgi turiu II laipsnio voztuvo nesandaruma, bet sake ,kad su tokia beda net sportininkai buna, ir toliau dalyvauja varzybose... As tiesiog saves nealinu ,kai pavargstu , greitu ejimu rata darau mirksiukas.gif Nebegau 4 dienas , tai man jau lomkes doh.gif Laukiu ryt ryto bigsmile.gif Begsiu begsiu laukais palaidais plaukais lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

panorau ir aš prie jūsų prisijungti, neseniai tik pamačiau šią temą, porą kartų buvau įlindusi, bet visi man atrodė labai patyrę bėgikai, tai su savo menku "stažu" nedrįsau ką nors ir rašyti... Bet kai užderėjo naujokų, ir dar tokių, kurių bėgimo režimas panašus į mano - pasidarė drąsiau smile.gif.

Mokyklos laikais labai mėgau bėgti ilgas distancijas, tada man atrodė, kad bėgčiau ir bėgčiau - per kūno kultūros pamokas labiau patiko lėtai bėgti paplepant su drauge, negu žaisti krepšinį, kur visos merginos apsidraskydavo ir nusilaužydavo nagus smile.gif . Nors tikriausiai rimto atstumo tada taip ir nenubėgdavau, nes įskaita 12 klasėj pasirodė gana didelis iššūkis, nors atstumas ten turbūt buvo kokie 5 km. Vėliau kartas nuo karto pabėgiodavau Vingio parke, nes šalia gyvenau (ech, kad dabar taip gerai būtų...). O dabar vis pabandau prisiminti ir patobulinti bėgimo įgūdžius.

Ypač gėda buvo praeitais metais: susimąsčiau pabėgioti ir... pasirodė, kad net 5 min negaliu nubėgti, nes imu dusti ir nuovargis atsiranda doh.gif . Spėju, vis per didelius greičius pasirinkdavau. Atostogavome Palangoje ir Ventspilyje, tai stengiausi nors truputį pabėgioti (pusę laiko tiesiog žingsniuodavau blush2.gif ). Rudenį vis pabėgiodavau prie namų, žiemą užmečiau šį užsiėmimą, o šią vasarą vėl prisiruošiau atnaujinti. Gerai, kad atradau jūsų temą, su malonumu paskaičiau "Noriu bėgti" tinklaraštį - super, kad galima rasti patarimų ir ypač iš savo klaidų (va tada pasimokiau, kad geriau nubėgti mažiau ir ne taip intensyviai, kad neatsimuštų noras ir laktatai nesukeltų tokio baisulinio raumenų skausmo biggrin.gif ). Deja, galimybės mano gana ribotos, jaučiu, realiausia bus bėgioti savaitgaliais, na, bet nors tiek smile.gif .

Apskritai tikiuosi truputį pamesti svorio, nes pastarąjį pusmetį dėl nesuderinto darbo režimo priaugau 4 kg, o man tai didelis smūgis, nes visą gyvenimą buvau gana smulki. Suprantu, kad mityba turėtų būti pirmoj vietoj, bet dar norisi ir pasistangrinti, plius nepatinka mano nekoks fizinis pasiruošimas...
Atsakyti
Tai va snd 11,5km snd iveikiau , bet gan letokai per 1val 12 min .
Vejas stiprus sunkoka begti buvo .. doh.gif
Atsakyti
Labas rytas,

smagu paskaityti temą - visada įkvėpimo pasisemiu smile.gif Pajūriu ir aš norėčiau pabėgioti. Taline buvau prie jūros rytą - ten tiek daug bėgiojančių ir su lazdomis vaikštančių sutikau, kad pavydu pasidarė biggrin.gif

kažkada rašiau, kad kelį skauda - bet tik tada, kai ilgiau nebėgioju, jei bėgu kas antrą dieną, tada neskauda g.gif niekaip neprisiruošiu gydytojui pasirodyti, nes kažkas mistiško.

o dar mano kūnas apskritai priešinasi bėgimui. vakar vos pradėjus bėgti ėmė durti kažkur pilve. tada aš kartoju, kad visi skausmai tik galvoje, man nieko neskauda. ir durti liovėsi. bet tada kojos ėmė nebelaikyti. na, nugalėjau ir tas kojas. bet tada sugalvojo dar kažkur sunkumas kilti. o kai galiausiai ir tą įveikiau, nusprendžiau, kad laikas namo biggrin.gif

ir dar man sunku užsimotyvuoti, nes po trijų mėnesių bėgiojimo nematau jokių pokyčių. svoris vietoj, celiulitas irgi doh.gif guodžiuosi tik tuo, kad širdžiai sveika kraują pravarinėti.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Aš jau pradedu nujausti savo klaidą - iš pat pradžių pasirinkdavau per greitą tempą ir perdegdavau. Po to parbėgdavau uždususi ir vis nuspręsdavau, kad bėgiojimas ne man. Reikės jam dar vieną šansą suteikti.

QUOTE(Džinė79 @ 2013 08 06, 07:41)
ir dar man sunku užsimotyvuoti, nes po trijų mėnesių bėgiojimo nematau jokių pokyčių. svoris vietoj, celiulitas irgi  doh.gif guodžiuosi tik tuo, kad širdžiai sveika kraują pravarinėti.

Aš įsivaizduoju, kad bėgiojimas pajūriu tik skamba viliojančiai, nes merginos čia jau rašė, jog nelabai patogu. Bet pabandyti kodėl gi ne smile.gif

Man atrodo, kad svarbiausia pats žinojimas, jog myli save ir rūpiniesi savo kūnu, fizine forma, ištverme, gera savijauta. Jis turėtų teikti pasitenkinimo. O tas problemėles gal reikia kompleksiškai spręsti? Dar masažų kokių pridėti. Svoris irgi nebūtinai krenta, nes intensyviau sportuojant pradžioje jis gali truputį net padidėti. O jeigu prie bėgimo dar kokių pratimų pridėtumėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pienių pūkai: 06 rugpjūčio 2013 - 08:35
labas rytas 4u.gif
QUOTE(Bitkresle @ 2013 08 05, 20:53)
Sveiki,

Ypač gėda buvo praeitais metais: susimąsčiau pabėgioti ir... pasirodė, kad net 5 min negaliu nubėgti, nes imu dusti ir nuovargis atsiranda doh.gif .

perskaičiau, ir atsiminiau, kaip aš kokius 2mėn svajojau, kaip nutirpus sniegui pradėsiu bėgioti...sapnuodavau tai...ir pirmą dieną išbėgus, mano bėgimas truko gal 5min max lotuliukas.gif kojos atrodė kaip su betonu, ir šiaip žiauriai sunku buvo, nors bėgau tikrai lėtai...antras išbėgimas irgi nebuvo stebuklingas, tačiau jau buvo lengviau thumbup.gif

QUOTE(Džinė79 @ 2013 08 06, 08:41)
Pajūriu ir aš norėčiau pabėgioti. Taline buvau prie jūros rytą - ten tiek daug bėgiojančių ir su lazdomis vaikštančių sutikau, kad pavydu pasidarė biggrin.gif

ir dar man sunku užsimotyvuoti, nes po trijų mėnesių bėgiojimo nematau jokių pokyčių. svoris vietoj, celiulitas irgi  doh.gif guodžiuosi tik tuo, kad širdžiai sveika kraują pravarinėti.

aš kitą sav važiuosiu į Palangą, tai reiks vėl bėgimo taką prabėgti - man mišku bėgti labiau patinka negu pakrante(smėliu) ax.gif

aš irgi bėgioju nuo balandžio mėn (tai jau 4mėn), bet svorio nenumečiau nei 1 kg, tačiau ir nepriaugau, ir man tai thumbup.gif mane labiau užmotyvuoja trasos ilgis arba nubėgtas laikas ax.gif

taip noriu prabėgti su gute, bet vis negaliu susiplanuoti normalaus laiko...šiandien jeigu ir pavyks išbėgti, tai laiko turėsiu gal tik kokiems 5km, bet kaip save raminu, jau geriau tiek, negu visai nieko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pienių pūkai @ 2013 08 06, 09:34)
Aš jau pradedu nujausti savo klaidą - iš pat pradžių pasirinkdavau per greitą tempą ir perdegdavau. Po to parbėgdavau uždususi ir vis nuspręsdavau, kad bėgiojimas ne man.

aš pradėdama bėgioti prisiskaičiau apie tempą ir nuotolį, tad stengiausi neperdegti. ir dabar visada baigiu bėgti gerokai iki namų, kad atgaučiau kvapą, kol pareisiu ax.gif tik spalvos dar ilgokai neatgaunu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2013 08 06, 08:41)

Svoris nemanau, kad labai kris, nors... turbūt reikia laiko, nes bėgt reikia lėtai ir ilgai. Dėl celiulito, palauk bent pusmetį, nebent jis pas tave toks mikroskopinis, kad nesimato nei celiulito, nei pokyčių. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos bėgikės smile.gif
Bėgioju jau kokį mėnesiuką, porą kartų į savaitę ir prisireikė man avalynės kuo tinkamesnės bėgimui. Apsistojau ties dviem variantais:
1, http://www.sportsdir...ng-shoes-216072
2, http://www.sportsdir...olcode=21422149
Padėkit, kuriuos imti? smile.gif Bėgioju po 4 km maždaug, porą kartų į savaitę, norėtūs daugiau, šiek tiek buvo pradėję blauzdikaulį skaudent, tad tikrai prisiruošiau rimtesniai avalynei smile.gif
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 08 06, 20:07)
  Svoris nemanau, kad labai kris, nors... turbūt reikia laiko, nes bėgt reikia lėtai ir ilgai. Dėl celiulito, palauk bent pusmetį, nebent jis pas tave toks mikroskopinis, kad nesimato nei celiulito, nei pokyčių.  biggrin.gif
Reikia ir man celiulitą naikinti ir svorį pakoreguoti, tai, žodžiu, reikia apsiginkluoti kantrybe ir bėgioti ilgai, lėtai ir ilgai mėnesių prasme smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bitkresle @ 2013 08 07, 05:47)
Reikia ir man celiulitą naikinti ir svorį pakoreguoti, tai, žodžiu, reikia apsiginkluoti kantrybe ir bėgioti ilgai, lėtai ir ilgai mėnesių prasme smile.gif .

Nuo begimo tikrai svoris turi kristi , gal mitybos nepriasiziurite . Del to ir nekrenrta , arba per mazai begiojate . 4u.gif
Atsakyti
O kiek (atstumo ar laiko prasme) reikia bėgti,kad svoris kristų?
Atsakyti