Sveiki,
panorau ir aš prie jūsų prisijungti, neseniai tik pamačiau šią temą, porą kartų buvau įlindusi, bet visi man atrodė labai patyrę bėgikai, tai su savo menku "stažu" nedrįsau ką nors ir rašyti... Bet kai užderėjo naujokų, ir dar tokių, kurių bėgimo režimas panašus į mano - pasidarė drąsiau
.
Mokyklos laikais labai mėgau bėgti ilgas distancijas, tada man atrodė, kad bėgčiau ir bėgčiau - per kūno kultūros pamokas labiau patiko lėtai bėgti paplepant su drauge, negu žaisti krepšinį, kur visos merginos apsidraskydavo ir nusilaužydavo nagus
. Nors tikriausiai rimto atstumo tada taip ir nenubėgdavau, nes įskaita 12 klasėj pasirodė gana didelis iššūkis, nors atstumas ten turbūt buvo kokie 5 km. Vėliau kartas nuo karto pabėgiodavau Vingio parke, nes šalia gyvenau (ech, kad dabar taip gerai būtų...). O dabar vis pabandau prisiminti ir patobulinti bėgimo įgūdžius.
Ypač gėda buvo praeitais metais: susimąsčiau pabėgioti ir... pasirodė, kad net 5 min negaliu nubėgti, nes imu dusti ir nuovargis atsiranda
. Spėju, vis per didelius greičius pasirinkdavau. Atostogavome Palangoje ir Ventspilyje, tai stengiausi nors truputį pabėgioti (pusę laiko tiesiog žingsniuodavau
). Rudenį vis pabėgiodavau prie namų, žiemą užmečiau šį užsiėmimą, o šią vasarą vėl prisiruošiau atnaujinti. Gerai, kad atradau jūsų temą, su malonumu paskaičiau "Noriu bėgti" tinklaraštį - super, kad galima rasti patarimų ir ypač iš savo klaidų (va tada pasimokiau, kad geriau nubėgti mažiau ir ne taip intensyviai, kad neatsimuštų noras ir laktatai nesukeltų tokio baisulinio raumenų skausmo
). Deja, galimybės mano gana ribotos, jaučiu, realiausia bus bėgioti savaitgaliais, na, bet nors tiek
.
Apskritai tikiuosi truputį pamesti svorio, nes pastarąjį pusmetį dėl nesuderinto darbo režimo priaugau 4 kg, o man tai didelis smūgis, nes visą gyvenimą buvau gana smulki. Suprantu, kad mityba turėtų būti pirmoj vietoj, bet dar norisi ir pasistangrinti, plius nepatinka mano nekoks fizinis pasiruošimas...