Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIV

QUOTE(vyty @ 2013 06 29, 21:43)
Ko Jūs klausotės bėgiodami?

Aš nieko nesiklausau, nemėgstu: man reikia girdėti, kas aplink mane vyksta, ar dviratis koks atvažiuoja, ar kitas bėgikas atpūškuoja rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Angie_Kiras @ 2013 06 29, 23:13)
Aš nieko nesiklausau, nemėgstu: man reikia girdėti, kas aplink mane vyksta, ar dviratis koks atvažiuoja, ar kitas bėgikas atpūškuoja  rolleyes.gif

Dėkui už atsakymą. Irgi variantas. Man tai mieste muzika padeda motyvacijos prasme. Aš tai pripratau labiau žvalgytis - kur mašina, kur atpuškuojantis greitesnis bėgikas ar dviratininkas. Posūkyje pažvelgiu į kairę ir į dešinę. Kas aplinkui svarbu... bet bėgant urbanizuotose vietovėse muzika padeda. Aplinkiniai garsai - nelabai. Nesiklausau tada kai stipriai lyja (telefonas labai jautrus drėgmei smile.gif ) arba kai esu toli už miesto. Kaip kitiems?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 29 birželio 2013 - 23:22
Dar apie batus :boring Gal kas su Nike Free Run ilgesnes distancijas bėgioja? Turiu kinietiškus klonus. Vaikščiojimui tai thumbup.gif. O kaip bėgiojimui?
Atsakyti
Nesiklausau bėgdama muzikos- nejaučiu poreikio. Klausausi savęs smile.gif Man bėgimas tuo ir patinka, kad galiu ramiai "apvirškinti" dienos įspūdžius ar suplanuoti būsimus darbus. Žodžiu, bėgimas labai universalus dalykas- kai reikia, bėgu nuo savęs, kai reikia- bėgu į save smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vyty @ 2013 06 29, 20:43)
... Ko Jūs klausotės bėgiodami?

Atsisiunčiai "101 running songs", man tinka tempas. Dar reik kitą kortelę nusipirkt lyriškoms dainoms, kurių klausyčiau per lėtuosius recovery bėgimus smile.gif .
user posted image

QUOTE(Amarcord @ 2013 06 29, 20:59)
Planavau rengtis pusmaratoniui, bet irgi belenkaip, be sistemos bėgioju  blush2.gif tikiuosi, kad bent 10 km galėsiu rugsėjį padoriu greičiu įveikti. Per kiek 10 km nubėgat? Man greičiau nei per valandą tris minutes nepavyksta kol kas.

Aš irgi persigalvojau dėl planuoto pusmaratonio rudenį, nes pagalvojau, kad ką aš sau įrodysiu atbėgus su paėjimais ir galiorkoj, reikia dar 5-10 km zonoj pabūt ir rezultatus pagerinti. 10 km - 58 min, bet čia per olimpinį, daugiau nebuvo progų matuot.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 06 29, 19:59)
Planavau rengtis pusmaratoniui, bet irgi belenkaip, be sistemos bėgioju  blush2.gif tikiuosi, kad bent 10 km galėsiu rugsėjį padoriu greičiu įveikti. Per kiek 10 km nubėgat? Man greičiau nei per valandą tris minutes nepavyksta kol kas.

dažniausiai gaunas 1val arba kai nekaršta 58-59 min. Mano rekordas praeitais metais 'bėk už kauną' varžybose kai nubėgau per 52min. Iki šiol neturiu žalio supratimo kaip tai padariau lotuliukas.gif Bet ir praeitų metų mano vilniaus pusmaratonio laikas dabar atrodo stebuklas, šiemet nė karto per tiek nenubėgau, nežinau kame kampas, bet panašu kad labai lėtėju doh.gif

Nenoriu labai primesti savo nuomonės, bet dėl pusmaratonio tikrai nemanau, kad reik kažkokios didelės sistemos blush2.gif Nubėkit rugpjūčio pabaigoj porą ilgesnių distancijų (apie 16, 18km) su savaitės ar dviejų pertrauka ir mano durna galva to pilnai užteks 4u.gif
Prieš mano pirmąjį pusmaratonį ilgiausia nubėgta distancija buvo 10km, ir tikrai nesunkiai nubėgau 21, tik kad poto tris dienas kojas skaudėjo, tai tokio metodo tikrai nerekomenduoju lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Darsė @ 2013 06 30, 07:40)
Nesiklausau bėgdama muzikos- nejaučiu poreikio. Klausausi savęs  smile.gif Man bėgimas tuo ir patinka, kad galiu ramiai "apvirškinti" dienos įspūdžius ar suplanuoti būsimus darbus. Žodžiu, bėgimas labai universalus dalykas- kai reikia, bėgu nuo savęs, kai reikia- bėgu į save  smile.gif

labai teisingas požiūris, visada baltai pavydėjau galintiems taip bėgti ir klausyti saves. Aš daug metų negalėjau nė kilometro nubėgt be muzikos, reikėjo kažko, kad užsimiršt bėgant, negirdėt savo kūno ir nejausti sunkumo. Kažkoks bėgimas nuo bėgimo gaunas. O šiemet jau kelis kartus bėgau be muzikos, kai kuriom dienom jos tiesiog nenoriu bėgant. Labai nustebino mane tokie pokyčiai bėgime smile.gif

O šiaip muziką keičiu, šiuo metu mano bėgimo mixe visokio bieso pilna: green day, royksopp, queen, abba, tie patys doors ir AC/DC, gansnroses, pink floydai, pora dainų iš 'muzikos garsų' filmo sountracko, Europe Final countdown, Asia, the Killers
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 30 birželio 2013 - 10:27
Pagavo pagreitį šita tema, nebespėju visko perskaityt :-)

Aš 10 km bėgu per ~48 min, o noriu bėgti per 40 min. Kai atbėgu visad pykstu ant savęs, kad man dar labai toli iki užsibrėžto tikslo, bet viena diena tai įvyks ! :-)
Nuo šios savaitės pradžios pakeičiau mityba, žiūrėsim kas gausis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 04 liepos 2013 - 15:03
aš vakar ryte bėgau, bet eilinį kartą pastebėjau, kad ryte man labai sunku bėgti, nes kūnas dar būna sustingęs ax.gif
QUOTE(Amarcord @ 2013 06 29, 16:02)
Priminkit, kiek km kas nubėgat per kartą?

aš šiaip apie 9km ax.gif

QUOTE(vyty @ 2013 06 29, 21:43)
Ko Jūs klausotės bėgiodami?

labai įvairios, kas tuo metu patinka, bet muzika būna negarsi ir tik nedidelis fonas - puikiai girdžiu kas vyksta aplinkui, o dažnai ir panyru į savo mintis ir net negirdžiu kas groja ax.gif

QUOTE(vyty @ 2013 06 30, 01:29)
Dar apie batus :boring Gal kas su Nike Free Run ilgesnes distancijas bėgioja? Turiu kinietiškus klonus. Vaikščiojimui tai thumbup.gif. O kaip bėgiojimui?

aš prieš kokius 5metus UK pirkau kažkokius Nike Free, bet pirkau, nes patiko išvaizda ir kaip laisvalaikio batus, tačiau spalva ryški ir retai kada užsidėdavau, todėl tik šį pavasarį juos atsiminiau, kai reikėjo paieškoti su kuo čia pradėti bėgioti. Šiaip man jie labai patogūs, tačiau va prieš savaitę įplyšo medžiaga ties kulnu, o ir bėgant 9km ant asfalto paskutinį kilomentrą pradedu jausti padus g.gif
Atsakyti
Laba diena.
Noriu patarimo... ax.gif
Kaip patartumėte pradėti bėgioti krosą..? 4u.gif Nuo kokių distancijų pradėti, kokį tempą stengtis laikytil - ar po truputėlį ar iš kart plėšytis iki paskutiniųjų..? Kuom jūs matuojate nubėgtą atstumą? Ar jūs bėgate savo malonumui ar tai jūsų paruošiamieji bėgimai varžyboms..?
Atsiprašau už klausimus, kurie jums gal pasirodys juokingi, bet noriu vėl atgaivinti tai savyje... Kažkada - prieš 15-20metų bėgiodavau ilgas distancijas ir visai sėkmingai, bet paskui viskas buvo palikta... Norėčiau dėl kūno ir sielos-vėl atgaivinti tai...
Labai laukiu jūsų patarimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsutis @ 2013 06 30, 18:21)
Laba diena.
Noriu patarimo...  ax.gif
Kaip patartumėte pradėti bėgioti krosą..?  4u.gif Nuo kokių distancijų pradėti, kokį tempą stengtis laikytil - ar po truputėlį ar iš kart plėšytis iki paskutiniųjų..? Kuom jūs matuojate nubėgtą atstumą? Ar jūs bėgate savo malonumui ar tai jūsų paruošiamieji bėgimai varžyboms..?
Atsiprašau už klausimus, kurie jums gal pasirodys juokingi, bet noriu vėl atgaivinti tai savyje... Kažkada - prieš 15-20metų bėgiodavau ilgas distancijas ir visai sėkmingai, bet paskui viskas buvo palikta... Norėčiau dėl kūno ir sielos-vėl atgaivinti tai...
Labai laukiu jūsų patarimų  4u.gif

aš šį pavasarį irgi po 10metų pertraukos sugalvojau atgaivinti šį malonumą...ir nieko neskaičiusi tiesiog pradėjau bėgti...tą pirmą dieną su "akmeninėm" kojom nubėgau gal 800m., ir iš savęs besijuokdama grižau namo...visą kūną skaudėjo gal savaitę laiko hihihi.gif kitas išbėgimas buvo po 1 sav (nes tik savaitgaliais ištaikydavau laiką), tai tada jau pajaučiau, kad šiek tiek lengvesnės kojos ir šiek tiek ilgiau galėjau bėgti (apie 1,2km)...tada sugalvojau, kad visa tai turi teikti man malonumą, ir bėgsiu tiek kiek bus malonu ir kiek norėsis, todėl jeigu jaučiu, kad labai labai sunku - perreinu prie ėjimo..tačiau tada vėl norisi pereiti prie bėgimo...žodžiu taip savęs visiškai nekankindama šiuo metu išbėgu 9km be jokių sustojimų ir su dideliu malonumu thumbup.gif Vėliau čia perskaičiau bėgimo pradžiamokslį, kur etapais surašyta, tai pastebėjau, kad panašiai ir dariau thumbup.gif
Aš varžybose, ar maratonuose nedalyvauju - dar savęs nelaikau tiek pasiruošusia, tad ir tempas būna tikrai lėtas. Atstumui matuoti prietaisų neturiu, tai pasinaudojau patarimu iš čia, kad per maps.lt galima išsimatuoti parko takelius - pagal tai ir žinau kiek įveikiu ax.gif
Atsakyti
Ačiū, Deire.
Aš irgi taip pagalvoju-gal nereikia savęs prievartauti. Bet kita vertus - be užsispyrimo, valios ir savęs kankinimo kažin ar beišeis.. smile.gif
O kaip dažnai bėgate - kiekvieną dieną ar rečiau? Ar atsižvelgiate į oro sąlygas - ar dzin koks oras?
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2013 06 30, 10:26)
Nenoriu labai primesti savo nuomonės, bet dėl pusmaratonio tikrai nemanau, kad reik kažkokios didelės sistemos blush2.gif Nubėkit rugpjūčio pabaigoj porą ilgesnių distancijų (apie 16, 18km) su savaitės ar dviejų pertrauka ir mano durna galva to pilnai užteks 4u.gif

Taip, manau, per vargus įveikčiau tą 21 km, bet norisi nubėgti gerai, o to tikrai nepajėgčiau padaryti šiemet ax.gif Na bus matyti. Juk sakoma, niekada nesakyk niekada.
QUOTE(mindek. @ 2013 06 30, 12:13)
Nuo šios savaitės pradžios pakeičiau mityba, žiūrėsim kas gausis.

Prašom išsamiau rolleyes.gif
QUOTE(smalsutis @ 2013 06 30, 17:21)
Kaip patartumėte pradėti bėgioti krosą..?  4u.gif Nuo kokių distancijų pradėti, kokį tempą stengtis laikytil - ar po truputėlį ar iš kart plėšytis iki paskutiniųjų..? Kuom jūs matuojate nubėgtą atstumą? Ar jūs bėgate savo malonumui ar tai jūsų paruošiamieji bėgimai varžyboms..?
Labai laukiu jūsų patarimų  4u.gif

Pradedantiesiems patariama iš pradžių derinti bėgimą ir ėjimą (praeitos temos pradžioje, regis, buvo įdėta ir programa), bet jei bėgiojot seniau, tai gal tiesiog apsiaukit batelius ir pirmyn, klausantis savo kūno mirksiukas.gif Man asmeniškai netiktų variantas "plėšytis iš paskutiniųjų", manau, tempą reikia didinti palaipsniui. Be to, man priimtinesnis lėtesnis bėgimas be ėjimo intarpų, o ne greitesnis, bet su ėjimo pauzėm. Jei jau jaučiu, kad visai pailsau, tai lėtinu tempą, bet vis tiek risnoju, ne einu.
Bėgioti pradėjau šiemet, pavasarį, pirmą dieną įveikiau 4 km. Kai sustojau, kojos buvo vatinės. Bet kitą kartą, po kelių dienų, jau be vargo nubėgau 5 km bigsmile.gif Kurį laiką po tiek ir bėgiojau, paskui padidinau iki 7 km (dalyvavau tokios distancijos varžybose) ir dabar jau išbėgu 10 km.
Bėgdama visada truputį save kankinu. Jei bėgčiau tokiu greičiu, kokiu malonu, bėgčiau per lėtai savo charakteriui. Todėl visada bėgu taip, kad būtų truputį per sunku, bet dar nedusčiau. Taip vyksta progresas. Nėra mano rezultatai labai geri, bet varžybose keletą kartų dalyvavau ir tikrai dar dalyvausiu, na tai tiesiog yra labai smagu. Labai smile.gif
Tiesa, per lengvą lietų irgi bėgu, turiu ploną striukytę tam atvejui. Sykį yra tekę ir per lietų su perkūnija lakstyti, bet nelabai jauku buvo. Visgi parkas, daug medžių rolleyes.gif

Dar klausėt apie motyvaciją. Pradėjau sportuoti dėl sveikatos, norėjau stiprinti imunitetą. Taip pat norėjosi didinti ištvermę ir ugdyti valią. Bėgimas tam puikiai tiko, batelius turėjau iš seniau, šalia namų vyko nemokamos bėgimo treniruotės, tad nebuvo priežasčių atidėlioti.
Dabar dažniausiai bėgu viena, psichologiškai pailsiu, atsipalaiduoju, apmąstau, ką reikia ir ko nereikia, pabūnu gamtoje.

Atkeliu iš praeitos temos:
QUOTE(Notmiau @ 2013 04 15, 16:58)
2. Bėgimo gerinimo programa suskirstyta į tris grupes: geltona, raudona ir juoda.
Geltona grupė - tiems, kas pradeda bėgti, neužsiima jokiu kitu sportu, tikslas: lėtai pereiti iš ėjimo į bėgimą.
Pirmas lygis - 2 minutės ėjimo + 1 minutė bėgimo, kartoti po 8 kartus.
Antras lygis - 3 minutės ėjimo + 2 minutės bėgimo, kartoti po 6 kartus.
Trečias lygis - 3 minutės ėjimo + 4 minutės bėgimo, kartoti po 6 kartus.
Raudona grupė - tiems, kurie pradeda bėgti ir jau praktikuoja kokį kitą sportą, tikslas - gerinti ištvermę.
Ketvirtas lygis - 3 minutės ėjimo + 6 minutės bėgimo, kartoti po 5 kartus.
Penktas lygis - 3 minutės ėjimo + 10 minučių bėgimo, kartoti po 4 kartus.
Šeštas lygis - 3 minutės ėjimo + 15 minučių bėgimo, kartoti po 3 kartus.
Juodoji grupė - tiems, kurie netoli profesionalų lygio.
Septintas lygis - 5 minutės ėjimo + 25 minutės bėgimo, kartoti 2 kartus.
Aštuntas lygis - 5 minutės ėjimo + 35 minutės bėgimo + 5 minutės ėjimo + 15 minučių bėgimo.
Devintas lygis - 5 minutės ėjimo + 45 minutės bėgimo + 5 minutės ėjimo + 15 minučių bėgimo.
Dešimtas lygis - 5 minutės ėjimo + 10km bėgimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 30 birželio 2013 - 21:04