Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIV

QUOTE(Smailka @ 2013 07 15, 19:25)
Mano vakarienė čia: https://www.facebook...496018327140709

O ką Jūs panos valgot po bėgimo?

atrodo sveika vakarienė biggrin.gif

aš būsiu nepopuliari ir pasakysiu teisybę, kad po bėgimų valgau makaronus arba sumuštinius ir gana dideliais kiekiais biggrin.gif ir dar saldainių ar šokolado priedo blush2.gif
Atsakyti
Matau, apie mitybą šnekat, šiandien kaip tik buvau Nestle bėgimo seminare, buvo apie sveikatą ir mitybą. Gal buvot kas? Sakė, pasidalins skaidrėmis, pasikonspektavau dar šiek tiek smile.gif
Šiaip aš pati nelabai mitybos žiūrėjau, nebent prieš bėgimą kokį angliavandenį sugraužiu ir aišku neprisikemšu prieš startą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 16 liepos 2013 - 21:20
Buvau, tiesa, ne iki galo. Šįkart jie ir vaizdo įrašą įkelt pažadėjo.
Atsakyti
Sveikos bėgikės!

Labai noriu jungtis į jūsų gretas. Tik noriu pasitarti - kada, jūsų nuomone, galima pradėti bėgioti po gimdymo?

Bėgiojau jau prieš nėštumą, nedaug - po 5-6 km. Dabar oras puikus, norisi išbėgti, tik baisu persitempti.

Gimdžiau prieš 2 sav., savijauta mano puiki. Labiausiai norėčiau palaukti dar kokias 2 savaites ir pradėti nuo nedidelių krūvių.

Ką manote?
Atsakyti
QUOTE(Ieva Lota @ 2013 07 17, 12:13)
Sveikos bėgikės!

Labai noriu jungtis į jūsų gretas. Tik noriu pasitarti - kada, jūsų nuomone, galima pradėti bėgioti po gimdymo?

Bėgiojau jau prieš nėštumą, nedaug - po 5-6 km. Dabar oras puikus, norisi išbėgti, tik baisu persitempti.

Gimdžiau prieš 2 sav., savijauta mano puiki. Labiausiai norėčiau palaukti dar kokias 2 savaites ir pradėti nuo nedidelių krūvių.

Ką manote?

Geriausia pasiklausti savo gydytojos. Bent aš asmeniškai manau, kad bėgioti ar kitaip rimčiau sportuoti po 2 sav dar ankstoka, užtenka namie turimo krūvio su vaikučiu ir buitim. Aišku, yra tokių, kurios tiesiai iš sporto salės į gimdyklą važiuoja, po to grįžta atgal, bet tai vienetai.
Atsakyti
QUOTE(Ieva Lota @ 2013 07 17, 11:13)
Sveikos bėgikės!

Aš nebėgiojau niekad, bet praktikavau vieną iš kovos menų prieš nėštumą, nėštumo metu padariau pertrauką, bet daug vaikščiojau - net ir paskutinėm savaitėm būdavo, kad per dieną apie 10 kg nužingsniuodavau. Nėštumo metu labai užkilo noras bėgiot, dabar eina šešta sav. po gimdymo ir aš po truputį pradedu smile.gif Norėjau išlaukti, kol viskas susitvarkys "klyniuke" blush2.gif
Atsakyti
sveikos begikes,
kad nei po pirmojo,nei po antrojo nestle seminaro medziagos nera,kur sake jog bus,matysim smile.gif
Atsakyti
sveikos , norejau pakalusti , kiek kartu per savaite geriausiai begioti ?smile.gif smile.gif kad nepervargti .
Atsakyti
QUOTE(valcyte @ 2013 07 18, 16:31)
sveikos begikes,
kad nei po pirmojo,nei po antrojo nestle seminaro medziagos nera,kur sake jog bus,matysim smile.gif

Na, pirmoj paskaitoj tai nei filmavo, nei pranešėjas kokią medžiagą ar skaidres turėjo, bet iš antros paskaitos tikrai manau, kad įdės.

QUOTE(*KaraLinda* @ 2013 07 18, 22:57)
sveikos , norejau pakalusti , kiek kartu per savaite geriausiai begioti ?smile.gif smile.gif kad nepervargti .

Turbūt optimaliausia kas antrą dieną bėgt, bet priklauso nuo bėgamos distancijos ir kitų dalykų. Jei nedaug bėgi ir kitą dieną nesi pavargus, galima ir dažniau bėgiot, bet vieną poilsio dieną per savaitę būtina daryt.
Atsakyti
Su poilsiu įvairiai šneka. Aš girdėjau, kad bent kas 3čią dieną reikia ilsėtis smile.gif Bet anksčiau ir kasdien bėgiodavau, kai atstumai nedideli, iki 5-6 km. Jau kai po 10 km, galima ir kas antrą poilsiauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*KaraLinda* @ 2013 07 18, 21:57)

jei tik pradedi bėgiot, reiktų bėgt 3-4 kartus per savaitę ir kokį mėnesį neilginti distancijų (leisti organizmui adaptuotis).
O vėliau galima ir dažniau, svarbu laikytis 10 proc taisyklės, t.y niekada nedidinti km skaičių daugiau nei 10 proc nuo praeitos savaitės (jei vieną sav nubėgai sumoj 20km, sekančią sav max 22). Ir mažiausiai vieną dieną per savaitę ilsėtis.

Bent jau mane šitaip mokė biggrin.gif
Atsakyti
Kitoj savaitei begsiu po 7km kazkur , kas antra diena smile.gif oras geras nusimato wub.gif Na aisq ziuresiu , ar nesijausiu pavargusi . smile.gif
Atsakyti