Įkraunama...
Įkraunama...

FOTOtechnika

QUOTE(Dilma @ 2013 10 22, 21:50)
Tai palaukit... Kam man tada reikalingas geresnis fotoaparatas, jei jis iš esmės išgauna prastesnės kokybės nuotraukas, kurias mažinant, gausi norimą aštrumą? Kažko aš nesuprantu čia biggrin.gif . Ir jei perleidžiu nuotrauką per PS, sutampau ten visokias curves ir kitokius pričindalus, gaunu tai, ką norėčiau matyti iš karto...
Kad greitesnis, tai taip, dėl patogumo - abu vienodi buvo. TVirtumo... Na taip, nesudužo nukritęs biggrin.gif

Tai pasiimk Nikon D1 ir bus pats tas - rezoliucija dar mažesnė, taigi nuotraukos kaip ir ryškesnės turėtų gautis, pagal tavo nuotraukų ryškumo supratimą biggrin.gif o thumbnail'ai tai išvis turėtų būti ant tiek ryškūs, kad net iš kito kambario kiaurai sienas matytųsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 10 23, 14:56)

Pvz., jei optika muilina ir normaliai isresolvina tik 6Mpix, tada taip, kuo daugiau megapixeliu - tuo 100% isdidintas vaizdas bus labiau "muilinas". Bet tai ne del to, kad "bodis neastriai fotkina".

Bet ar gali būti taip, kad muilintų visa turima optika?

QUOTE(Darkas @ 2013 10 23, 18:10)
Tai pasiimk Nikon D1 ir bus pats tas - rezoliucija dar mažesnė, taigi nuotraukos kaip ir ryškesnės turėtų gautis, pagal tavo nuotraukų ryškumo supratimą biggrin.gif o thumbnail'ai tai išvis turėtų būti ant tiek ryškūs, kad net iš kito kambario kiaurai sienas matytųsi biggrin.gif

Kam tas sarkazmas? Nei tamsta žinai, koks mano supratimas, nei ką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 10 23, 18:31)

na, tiesiog jeigu tau žmonės sako, jog D90 yra visais aspektais geresnis negu D40, o tu netiki ir kryžium guliesi, kad tau jis prastesnis - tuomet čia jau kaip ir niekuom nebegalim padėti.

Išsinuomuok fotoaparatą ir pasižaisk, tada pamatysi, džiugina ar ne.. arba atvirkščiai, pasiimk kokį Nikkor AF-S 85mm 1.4 G, užsimauk ant savo turimo fotoaparato, pafotografuok, ir tada jau sakyk, kad kažkas negerai..
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 10 24, 07:55)
na, tiesiog jeigu tau žmonės sako, jog D90 yra visais aspektais geresnis negu D40, o tu netiki ir kryžium guliesi, kad tau jis prastesnis - tuomet čia jau kaip ir niekuom nebegalim padėti.

Išsinuomuok fotoaparatą ir pasižaisk, tada pamatysi, džiugina ar ne.. arba atvirkščiai, pasiimk kokį Nikkor AF-S 85mm 1.4 G, užsimauk ant savo turimo fotoaparato, pafotografuok, ir tada jau sakyk, kad kažkas negerai..

Aš niekur nesakiau, kad D90 yra blogesnis, nei D40. Aš sakiau, kad man pakliuvo keistas D90 egzempliorius. Sutikit, gi gali taip būt tongue.gif
Nikkor 85 1,4 man visiškai netinka - fotografuoju patalpose, kurios toli gražu neprimena stadiono savo dydžiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 10 23, 18:31)

na gali buti, pigesni stiklai muilina labiau nei brangesni. Jei rupi, gali pasinagrineti objektyvus www.dxomark.com (lenses > compare lenses, measurements->sharpness). Anot sito, pvz., taviskis 55-200, prie tam tikru nustatymu vos "išbezda" 1Mpix ar net maziau. Taigi, taip, tiek 6Mpix, o tuo labiau 12Mpix gali buti "overkill" lyginant su optine rezoliucija.

Be o kam tas skaiciuku vargas? 6Mpix fotiko vis tiek nepirksi, nes tokiu nebegamina smile.gif
O realiai juk vis tiek reik ziuret ne 100% isdidintos nuotraukos gabaliuka, o visa nuotrauka, ir del daugiau pixeliu nebus blogiau.

Tiesiog norejau pasakyti, kad "neastriai fotkina bodis" gali buti tik del optines dalies (galbut pats stiklas muilina, gali buti bokeh blur del netikslaus fokuso, pvz., jei bodis su objektyvu nesusisneka, gali buti motion blur), o ne del sensoriaus.
Atsakyti
Sveiki.
Labai norėčiau patarimo, nes esu žalia šitoje srityje, patarkit prašau, ką imti iš šitų variantų? Fotografuojama bus sau (šeima, gyvūnai, kelionės). Pinigų suma apie 3k.

Nikon D5100 su 18-105mm VR + Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G
Canon EOS 650D su 18-55mm IS II + Canon-Lense-EF-50-mm-F1-4
Canon EOS 650D su 18-55mm IS II ir 55-250mm IS II

O gal ką kitą patarsit?
Ačiū 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*odiseja* @ 2013 10 30, 22:19)
Sveiki.
Labai norėčiau patarimo, nes esu žalia šitoje srityje, patarkit prašau, ką imti iš šitų variantų? Fotografuojama bus sau (šeima, gyvūnai, kelionės). Pinigų suma apie 3k.
Nikon D5100 su 18-105mm VR + Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G
Canon EOS 650D su 18-55mm IS II + Canon-Lense-EF-50-mm-F1-4
Canon EOS 650D su 18-55mm IS II ir 55-250mm IS II

O gal ką kitą patarsit?
Ačiū  4u.gif

O kažko panašaus į tai nenori? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darkas: 30 spalio 2013 - 21:39
Sveiki 4u.gif
Hmm, ir vel as cia blush2.gif ax.gif su tokiu klausimeliu.Mano nikon d3200 ryskiau fotografuoja ne prieki nuotraukoje, bet kas toliau uz nugaros (nezinau kaip cia visom tom frazem issireiksti blush2.gif ).Fotografavau su nikkor 18-55mm ant portreto rezimo.Gal zinot kokie nustatymai ijungti ar kas dar cia? 4u.gif Nes as dar nelabai gaudausi blush2.gif Is anksto aciu 4u.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(REER @ 2013 10 31, 14:30)
Sveiki  4u.gif
Hmm, ir vel as cia  blush2.gif  ax.gif  su tokiu klausimeliu.Mano nikon d3200 ryskiau fotografuoja ne prieki nuotraukoje, bet kas toliau uz nugaros (nezinau kaip cia visom tom frazem issireiksti  blush2.gif  ).Fotografavau su nikkor 18-55mm ant portreto rezimo.Gal zinot kokie nustatymai ijungti ar kas dar cia? 4u.gif  Nes as dar nelabai gaudausi  blush2.gif  Is anksto aciu  4u.gif  4u.gif

o tai autofokusas veikia?
paskaityk manuale apie auto fokusavima.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 10 31, 13:15)
o tai autofokusas veikia?
paskaityk manuale apie auto fokusavima.

Na, kaip suprantu veikia (bet gal ir nelabai), nes yra kelios foto, kurios isejo normaliai, bet vat koks 90 % nuotrauku ne verysad.gif
Einu skaitytis, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 10 30, 22:39)
O kažko panašaus į tai nenori? smile.gif

Norim veidrodinio, laukiu komentarų smile.gif
Atsakyti
sveiki, noriu nuomonių ir patarimo smile.gif

Planuoju įsigyt juostinuką, bandau kažkaip apsispręst ( turiu Fed 3 senuką, bet kažko naujesnio norėtųsi) Kadangi turiu skaitmeną Nikon D90 , tai ,kaip suprantu, reik tokio bodžio, kad ir turimi objektyvai būtų pritaikomi naujamam. Žiūriu dabar į Nikon FM, FE, EM.... Mechaninį juostinį ar veidrodinį? rolleyes.gif
Atsakyti