Patarkit del objektyvo.
Preis 1,5 men nusipirkau canon 50 f/1,4 ir nebezinau ka daryti, kuo daugiau fotografuoju, tuo labiau nusiviliu, jokio astrumo, tikslumo, foto isplaukusios, net ir pagrindinis objektas. Reta kuri foto gaunasi tokia, kaip atrodo turetu gautis visos. Preis tai turejau 50 f1,8, taciau kokybes atzvilgiu su f1,4 foto dar prastesnes atrodo gaunasi nei su f1,8. Ar cia kaltas objektyvas, ar jau paciu fotoapartu kazkas negerai. Kur ir kaip galima butu patikrinti, kas cia kaltas? Jei cia kaltas objektyvas kur kreiptis?
QUOTE(laura-p @ 2013 09 26, 12:17)
Patarkit del objektyvo.
Preis 1,5 men nusipirkau canon 50 f/1,4 ir nebezinau ka daryti, kuo daugiau fotografuoju, tuo labiau nusiviliu, jokio astrumo, tikslumo, foto isplaukusios, net ir pagrindinis objektas. Reta kuri foto gaunasi tokia, kaip atrodo turetu gautis visos. Preis tai turejau 50 f1,8, taciau kokybes atzvilgiu su f1,4 foto dar prastesnes atrodo gaunasi nei su f1,8. Ar cia kaltas objektyvas, ar jau paciu fotoapartu kazkas negerai. Kur ir kaip galima butu patikrinti, kas cia kaltas? Jei cia kaltas objektyvas kur kreiptis?
sunku paskyt kas kaltas ar objektyvas ar tarpinė
O jei rimtai tai jei su 1,4 fotografuoji gali būt kad tiesiog nesuvaldai ryškumo zonos, nes ji mažesne, taip dažna būna. Kitas dalykas back/front fokusas. Yra įvairių būdų testuoti objektyva, googlei suvedus back/front test yra daug pvz kaip daryti
QUOTE(laura-p @ 2013 09 26, 13:17)
Patarkit del objektyvo.
arba rodyk pavyzdziais (foto + exif), arba keliauk pas meistrus/i garantini ir ten pasakok kas negerai. Kur meistru ieskot irgi nieks negali pasakyt, nes miestas neparasytas.
Sveiki,
man įdėjus atminties kortelę į fotoaparatą, rašo:
Memory card is locked. Slide lock to "write" position.
Nesuprantu ką daryt
Fotoaparatas: Nikon D5100
man įdėjus atminties kortelę į fotoaparatą, rašo:
Memory card is locked. Slide lock to "write" position.
Nesuprantu ką daryt
Fotoaparatas: Nikon D5100
Kortelės šone yra toks užraktas, parašyta šalia turi būti "lock", pastumkit jį į kitą pusę.
QUOTE(Ka @ 2013 10 02, 18:48)
Kortelės šone yra toks užraktas, pastumkit jį į kitą pusę.
Labai ačiū! Veikia
Reikia protingo patarimo Turiu Canon D60 ir prie jo tik portretini 50-uka. Reikia kito objektyvo kelionems. Kit'inio 18-135 neemiau, o gal ir blogai padariau? ka db nusipirkti, kad objektyvas butu geras ir jo kaina nevirsytu fotoaparato kainos? is anksto dekoju
Esu tik mėgėjas, man reikia tik gražių fotografijų savo šeimos, kai būna šventės, išvykos.... Ką manot apie tokį fotoaparatą http://www.topocentr...listtype=search
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 10 19, 22:05)
Esu tik mėgėjas, man reikia tik gražių fotografijų savo šeimos, kai būna šventės, išvykos.... Ką manot apie tokį fotoaparatą http://www.topocentr...listtype=search
o kam tau tokio didelio brudo gabalo reikia? nusipirk va šitokį ir bus ramu, ir šeimai fotografuoti, ir į keliones pasiimti, ir šiaip viskam
Kokie būtų pamąstymai apie Nikon D300? Iki šiol naudojausi D90...
QUOTE(Dilma @ 2013 10 20, 12:14)
Kokie būtų pamąstymai apie Nikon D300? Iki šiol naudojausi D90...
d90 i d300 nekoks upgreidas.
tokie tad mano pamastymai
QUOTE(robobebras @ 2013 10 20, 22:37)
gal galėtumėt smulkiau?
Reikalas tas, kad man ne tiek upgreido reikia, kiek kito fotoaparato