Įkraunama...
Įkraunama...

FOTOtechnika

QUOTE(snail @ 2014 11 08, 23:09)
Manau norisi astrumo, kitinis nelabai ka sugeba, o ir kaledu senis prase laiska parasyti  biggrin.gif . Tiesiog su kitiniu namie fotografuot neimanoma, jis labai tamsus, o sukelus iso, truksmas aki rezia. Va del portretinio, turejau omeny , kad kaip suprantu jis labai plauna fona  g.gif , o as noreciau uzfiksuoti ne tik veida, bet ir aplinka. Juk tam ir yra forumas, kad galetume pasiklausti ir pabendrauti  bigsmile.gif , ar as klystu  g.gif

Jeigu norit fiksuot ir aplinka, tai manau reikia platesnio kampo. Standartiskai kas iesko geresnio zumo tai renkasi tarp canon 17-55 arba kokio analogo tamron. Sviesumo prie neturbinto namu apsvietimo is f/2.8 daug nebus, teks vis tiek kelt iso daug arba jungt blica.
Dar variantas pasibandyt koki 35mm ant savo dabartinio atsisukus pasidairyt, gal toks fixas tiktu.
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2014 11 08, 23:09)
Manau norisi astrumo, kitinis nelabai ka sugeba, o ir kaledu senis prase laiska parasyti  biggrin.gif . Tiesiog su kitiniu namie fotografuot neimanoma, jis labai tamsus, o sukelus iso, truksmas aki rezia. Va del portretinio, turejau omeny , kad kaip suprantu jis labai plauna fona  g.gif , o as noreciau uzfiksuoti ne tik veida, bet ir aplinka. Juk tam ir yra forumas, kad galetume pasiklausti ir pabendrauti  bigsmile.gif , ar as klystu  g.gif

manau sigma 18-35 f/1,8 būtų pats tas smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif aš čia su tokiu klausimu pas jus,nežinau ar čia kreipiuos, bet gal kuri žinos,nes aš visiškai nenusimanau tuose reikaluose blush2.gif pas mane canon 20D, ir va įsijungiu aš jį nusistatau fokusavimą ant AF ir nefokusuoja visiškai blykstė tik mirksi,taip lyg trumpintu kažkur, rankiniu būdu viskas ok. arjis čia man paseno ar kas čia jam užėjo doh.gif
Atsakyti
Labu,

labai reikia patarimų...
turiu senuką canon 550D. Į fotografes netaikau, fotkinu paprastus buitinius vaizdelius komplekte buvusiu objektyvu, bei 50-tuku.
Tačiau...
baigus šiltajam sezonui sūnus žaisti futbolą grįžo į sales. Įprastai jos būna tamsios, didelės ir vaikai nuolatiniame bėgime.
Va ir bėda...
Negražu, sulieta. nezoomina...
Dažniausiai naudoju sport rėžimą, blico kaip žinia fotkinant varžybose naudot negalima.

Žvalgausi naujo objektyvo, gal pasidalint patirtimi galite?

Atsakyti
Sveiki, gavau dovanu Nikon D610, turiu viena Lense pilnam kadrui bet jinai 85mm ir namie niekaip nesutelpu, o kita lense 35mm nikkor 1.8g Man jinai patinka, pakankamai sviesi, ir labai ryskios aiskios nuotraukos bet nepatinka, kad su ja fotikas persijungia i Dx rezima, gal galit parekomenduoti, ka nors panasaus is 35-30mm kad butu pilno kadro fotoaparatui, daug maz iki 400 svaru...
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 11 24, 22:40)
Labu,

labai reikia patarimų...
turiu senuką canon 550D. Į fotografes netaikau, fotkinu paprastus buitinius vaizdelius komplekte buvusiu objektyvu, bei 50-tuku.
Tačiau...
baigus šiltajam sezonui sūnus žaisti futbolą grįžo į sales. Įprastai jos būna tamsios, didelės ir vaikai nuolatiniame bėgime.
Va ir bėda...
Negražu, sulieta. nezoomina...
Dažniausiai naudoju sport rėžimą, blico kaip žinia fotkinant varžybose naudot negalima.

Žvalgausi naujo objektyvo, gal pasidalint patirtimi galite?

Atsakyti
Galimas daiktas greitu metu į mano rankas papuls ARAX-CM-MLU komplektukas su 6x6 nugarėlėm, kuris man kaip ir nėra reikalingas, nes jau turiu tokį smile.gif gal būtų norinčių jį iš manęs perimti? kaina - derybų objektas, norėčiau kuo brangiau, bet manau, kad daugiau negu 600-700 Lt negausiu. Aparats kiek suprantu kažkiek naudotas, kiek smarkiai dar neaišku. Ar būtų norinčių? smile.gif
Atsakyti
Gal galite patarti, noriu įsigyti pirmąjį veidrodinį, tad esu pakankamai "žalia", kurį geriau rinktis Nikon D3200 ar Canon EOS-1200D. Patarkite labai prašau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adera777 @ 2014 12 12, 11:28)
Gal galite patarti, noriu įsigyti pirmąjį veidrodinį, tad esu pakankamai "žalia", kurį geriau rinktis Nikon D3200 ar Canon EOS-1200D. Patarkite labai prašau  smile.gif

O kam Jums veidrodinis? Kad būtų didelis ir solidus, ar yra kitų argumentų?
Atsakyti
QUOTE(jogas71 @ 2014 12 12, 11:54)

Noriu labai labai ryškių nuotraukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jogas71 @ 2014 12 12, 11:54)

O kokį rekomenduotumėte tuomet apskritai?
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2014 11 06, 15:55)
Sveiki, gal ka patarsit, atejo laikas isigyti objektyva (fotoaparatas canon 700D), kazkaip jau buvau nusprendus 50 mm 1.4 f.. Bet dabar galvoju kad gailiesiuos poto, nes kaina kaip ir nedidele, bet per brangi, kad guletu ir dulketu, nes noreciau , kad dar ir zoomintu, nes kaip suprantu jis yra grynai portretinis  ax.gif . Tai va mastau gal dar dadejus ar atejus kazka idomesnio pavyktu nuspirkt  g.gif

Snail, ką nusprendei dėl objektyvo? Aš šiuo metu mastau apie 50 mm 1.4 f.
Atsakyti