Įkraunama...
Įkraunama...

FOTOtechnika

QUOTE(pagieza2 @ 2014 10 28, 19:39)
aš buvau tokį pasiskolinusi pabandyti, man pradžioj labai sunku buvo priprasti, kad nesisukinėja objektyvas (neina priartinti), bet nuotraukų kokybė tikrai geresnė, foną už objekto sulieja smarkiau, galima fotografuoti blogesnėse apšvietimo sąlygose, o kokybė išlieka geresnė. Žodžiu, turint tokį, reikia daugiau lakstyti, pačiam prieiti arčiau/toliau ir tiek.

Kai išmoksiu gerai fotografuot (bent jau  perprasiu patį fotoaparatą) tikrai pati pirksiu 50mm objektyvą, nes jau žinau, kad man tinka toks židinio nuotolis.

na tuomet manau, kad pripratus prie savo daikto kad ir su kitiniu objektyvu galima po kiek laiko nusipirkti ir kitą. o kiek kainuoja 50mm?
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 10 28, 21:22)
na tuomet manau, kad pripratus prie savo daikto kad ir su kitiniu objektyvu galima po kiek laiko nusipirkti ir kitą. o kiek kainuoja 50mm?

čia jau kiekvienam savaip, turbūt 4u.gif tik jei jau pirksi kitinuką, tikrai siūlyčiau 18-105 4u.gif

kaina prikaluso nuo to, kokia diafragma bus ir kitų duomenų. Pigiausias yra 50mm f/1,8D (apie 400lt), bet variantų gali būti iki 1200lt (gal net daugiau, nežinau smile.gif )

Atsakyti
Na, su 50mm f1.8D, fotoaparatas (tiek D3200, tiek D5100) nefokusuos automatiškai, reiktų reiktis f1.8G. (600 litų)
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 10 28, 21:22)

Fotofabrike galima išsinuomuot objektyvą, ką tikrai patarčiau išbandyt bent porą skirtingų. Nes aš pvz tai keikčiau visus, kas man portretinį būt įsiūlę lotuliukas.gif Nu tiksliau keikčiau, jei vėliau būtų patekęs teleobjektyvas į rankas ir pamatyčiau jo galimybes. Nes kai mano ankstesnėje muilinėje buvo nedidelis priartinimas, tai tuo metu atrodė, kad viskas tvarkoj, neįsivaizdavau koks gėris yra didelis zoomas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balanda: 28 spalio 2014 - 22:48
QUOTE(Balanda @ 2014 10 28, 23:45)
Fotofabrike galima išsinuomuot objektyvą, ką tikrai patarčiau išbandyt bent porą skirtingų. Nes aš pvz tai keikčiau visus, kas man portretinį būt įsiūlę  lotuliukas.gif Nu tiksliau keikčiau, jei vėliau būtų patekęs teleobjektyvas į rankas ir pamatyčiau jo galimybes. Nes kai mano ankstesnėje muilinėje buvo nedidelis priartinimas, tai tuo metu atrodė, kad viskas tvarkoj, neįsivaizdavau koks gėris yra didelis zoomas...

Na aš palaikau nuomonę, kad kol neatrado ką nori fotografuoti, nereikia pirkti spec. objektyvų 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus smile.gif na matot, kad išsinuomoti objektyvą jau reikia turėti fotoaparatą, mokėti juo naudotis ir turėti su kuo palyginti smile.gif bet šis variantas labai priimtinas norint atnaujinti/įsigyti kita objektuvą kai jau žinai ką turi ir ko nori smile.gif gal ateityje teks pasinaudoti tokia galimybe smile.gif

Gal dar kas užeis ir pakomentuos fotoaparato pasirinkimą 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Labai noreciau patarimu... Turiu pentax k10 fotoaparata, taciau objektyvas placiakampis, del buvusio darbo specifikos... Dabar auginu mazyle ir noriu fotografuoti ja augancia, tad reiketu kazko kito...
Yra du variantai: 1. Pirkti objektyva turimam aparatui (kaip suprantu turetu buti 50mm f/1.4?)
2. Pirkti mazesni lengvesni sistemini fotoaparata ir rinktis irgi panasiu parametru objektyva...
Kad kuo mazesnis tas f turi buti, suprantu. O tarkim 50mm ir 100mm kuo skiriasi? Kad 50mm galima ir is labai arti fotografuoti? Ar nusisneku... blush2.gif
Zodiu, pasimetimas... Kaip darytumet jus? ax.gif
Atsakyti
Kas turite nikkor 135 mm f 2 - ar daznai ji naudojate? Renkuosi tarp 85 mm f 1.8 ir 135 mm f 2. Aciu smile.gif
Atsakyti
Sveiki, gal ka patarsit, atejo laikas isigyti objektyva (fotoaparatas canon 700D), kazkaip jau buvau nusprendus 50 mm 1.4 f.. Bet dabar galvoju kad gailiesiuos poto, nes kaina kaip ir nedidele, bet per brangi, kad guletu ir dulketu, nes noreciau , kad dar ir zoomintu, nes kaip suprantu jis yra grynai portretinis ax.gif . Tai va mastau gal dar dadejus ar atejus kazka idomesnio pavyktu nuspirkt g.gif
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2014 11 06, 15:55)
Sveiki, gal ka patarsit, atejo laikas isigyti objektyva (fotoaparatas canon 700D), kazkaip jau buvau nusprendus 50 mm 1.4 f.. Bet dabar galvoju kad gailiesiuos poto, nes kaina kaip ir nedidele, bet per brangi, kad guletu ir dulketu, nes noreciau , kad dar ir zoomintu, nes kaip suprantu jis yra grynai portretinis  ax.gif . Tai va mastau gal dar dadejus ar atejus kazka idomesnio pavyktu nuspirkt  g.gif

tai gal dar neatejo laikas? biggrin.gif
Siaip cia rimtas klausimas - kodel atejo laikas? Kas atsitiko?

Ka reiskia "grynai protretinis"? Juo viska galima fotkint. Juk nera taip, kad jei nuotraukoje nera veido, tai mygtukas neveikia.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2014 11 07, 22:46)
tai gal dar neatejo laikas? biggrin.gif
Siaip cia rimtas klausimas - kodel atejo laikas? Kas atsitiko?

Ka reiskia "grynai protretinis"? Juo viska galima fotkint. Juk nera taip, kad jei nuotraukoje nera veido, tai mygtukas neveikia.

Manau norisi astrumo, kitinis nelabai ka sugeba, o ir kaledu senis prase laiska parasyti biggrin.gif . Tiesiog su kitiniu namie fotografuot neimanoma, jis labai tamsus, o sukelus iso, truksmas aki rezia. Va del portretinio, turejau omeny , kad kaip suprantu jis labai plauna fona g.gif , o as noreciau uzfiksuoti ne tik veida, bet ir aplinka. Juk tam ir yra forumas, kad galetume pasiklausti ir pabendrauti bigsmile.gif , ar as klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2014 11 08, 23:09)
Manau norisi astrumo, kitinis nelabai ka sugeba, o ir kaledu senis prase laiska parasyti  biggrin.gif . Tiesiog su kitiniu namie fotografuot neimanoma, jis labai tamsus, o sukelus iso, truksmas aki rezia. Va del portretinio, turejau omeny , kad kaip suprantu jis labai plauna fona  g.gif , o as noreciau uzfiksuoti ne tik veida, bet ir aplinka. Juk tam ir yra forumas, kad galetume pasiklausti ir pabendrauti  bigsmile.gif , ar as klystu  g.gif

Optikoje stebuklų jau seniai nėra. Čia lazda dviem galais : arba atvira diafragma , daugiau šviesos, bet mažas ryškumo gylis - neryškus (išplautas ) fonas, arba priverta diafragma - atsiranda perspektyva, fiksuojama aplinka, tiesa, šviesos mažiau. Prie tų pačių aplinkos sąlygų fotografo pasirinkimu gali tekti ilginti ekspoziciją ar didinti ISO. Na, o jei patalpoje mažai šviesos - įjunkit daugiau ar galingesnių lempų, ar naudokit blykstę.
Atsakyti