Na, kraštovaizdžiams tai jis ne itin tiks, tai priedo geriau nešiotis ir kit'inį objektyvą.
Bet apskritai, jis bus daug gersnės kokybės nei kit'inis
QUOTE(LogicAura @ 2014 09 30, 20:18)
Na, viskas labai paprasta!
Keli faktai:
Yra labai gera patarlė - kas geras viskam, negeras niekam.
Jei žiūrima į norą pirkti zoom'inį objektyvą, tai reiktų arba labai gerai žinoti, ką norėsi daryti - kad būtum įsitikinęs, kad tikrai tą nori fotografuoti ir tada rinktis kuo mažesnį diapazoną, arba, na, išleisti DAUG pinigų.
Keli faktai:
Yra labai gera patarlė - kas geras viskam, negeras niekam.
Jei žiūrima į norą pirkti zoom'inį objektyvą, tai reiktų arba labai gerai žinoti, ką norėsi daryti - kad būtum įsitikinęs, kad tikrai tą nori fotografuoti ir tada rinktis kuo mažesnį diapazoną, arba, na, išleisti DAUG pinigų.
Na bet kaip minėjau, viskas priklauso nuo to, kaip ir ką fotografuosi. Kas man iš tų savybių, jeigu su tokiu objektyvu neįmanoma fotografuoti mūsų pasivaikščiojimų miškais, vaikų čiuožinėjimo ant užšalusios upės, žaidimo ir bėgiojimo su šunimis, bendravimo su arkliais ir t.t. Todėl patarimas pirkti fiksuotą ar mažo zoomo objektyvą tikrai nėra universalus ir tinkamas bet kam.
Ir nereikia taip varyti ant tų kitinių objektyvų, nes patarinėjat daugiausiai mėgėjams. Už tokią kainą mane, kaip mėgėją, pilnai tenkina kitinio 55-250mm objektyvo galimybės, tegul ir tamsesnės nuotraukos, bet žiūrisi vistiek gražiai, ir fokusuoja gerai, ir aštrumo užtenka, ir foną sulieja ir portretas šioks toks gaunasi, nors šiaip aš jų mažai fotografuoju. Universalus, tinkamas viskam objektyvas - iš mano požiūrio taško Nors zoomo kartais dar netgi pritrūksta Ir peizažui fotografuot ne visada gerai.
Žodis "universalus" nėra geros kokybės sinonimas
Faktas, kad zoom'iniai objektyvai yra patogesni - nereikia keitalioti objektyvų ir pan.
Bet prasmės iš veidrodinio fotoaparato nelabai bėra jei naudojamas tik vienas objektyvas - tada galima ir brangesnį skaitmeninį pasiimti į rankas ir kokybė bus ta pati.
Beje, fiksuoto židinio nuotolio objektyvai padeda labiau pajausti patį fotografavimą:
* "fokusavimas kojomis" (skamba juokingai, ir yra juokinga!), kai reikia jausti sceną ir iš anksto mintyse sudėlioti, kaip viskas atrodys su tuo objektyvu.
* geresnis diafragmos supratimas. Fotografavimas f1.8 atveria daug galimybių fotografuoti kitomis sąlygomis, daryti nuotraukas, kurių neleis padaryti tamsesni (dažniausiai, zoom'iniai) objektyvai.
Šiek tiek humoriško požiūrio į 35mm (DX formatu) objektyvus - https://www.youtube....h?v=X17Tba_azxQ !
Faktas, kad zoom'iniai objektyvai yra patogesni - nereikia keitalioti objektyvų ir pan.
Bet prasmės iš veidrodinio fotoaparato nelabai bėra jei naudojamas tik vienas objektyvas - tada galima ir brangesnį skaitmeninį pasiimti į rankas ir kokybė bus ta pati.
Beje, fiksuoto židinio nuotolio objektyvai padeda labiau pajausti patį fotografavimą:
* "fokusavimas kojomis" (skamba juokingai, ir yra juokinga!), kai reikia jausti sceną ir iš anksto mintyse sudėlioti, kaip viskas atrodys su tuo objektyvu.
* geresnis diafragmos supratimas. Fotografavimas f1.8 atveria daug galimybių fotografuoti kitomis sąlygomis, daryti nuotraukas, kurių neleis padaryti tamsesni (dažniausiai, zoom'iniai) objektyvai.
Šiek tiek humoriško požiūrio į 35mm (DX formatu) objektyvus - https://www.youtube....h?v=X17Tba_azxQ !
QUOTE(LogicAura @ 2014 10 01, 12:42)
Žodis "universalus" nėra geros kokybės sinonimas
Žiūrint kiek mėgėjui, fiksuojančiam dažniausiai savo šeimos akimirkas, tos kokybės užtenka. Profesionalus fotografavimas, fotosesijos ir pan - ten jau kitokie reikalavimai, tiek iš klientų, tiek pačiam sau. Turėjau skaitmeninį, vieną iš brangiausių tuo metu pirkau (dabar už veidrodinio body tiek mokėjau) ir kas? Kokybė nuo veidrodinio skyrėsi daugiau nei akivaizdžiai... Muilinė yra muilinė.
O fokusuot kojomis man nėra kada. Objektyvus kaitaliot - tuo labiau. Fotografavimas vyksta judesyje, dažnai ir pati kartu einu, o plius vaikai ir gyvūnai juda pakankamai greitai ir neprognozuojamai. Todėl tik prizoominant galima pagauti geriausias akimirkas, nes kol pribėgsi, sukomponuosi kadrą, viskas kelis kartus pasikeis Ir net ne visada įmanoma pasivyti, pvz bėgantį arklį ar šunį
As su 50 mm ir vaikus pagaunu, ir portreta padarau, man jis tinka viskam. Zinoma kai po kitinio ji uzsidejau, tai per daug lakstymo buvo, bet kai pripranti, tai prie kitinio negrizti, nes vaizdas tai oi Jei pirkciau zooma, tai gera, bet kad pinigu nera, tai zoominsiu kojomis
QUOTE(Suprem @ 2014 10 01, 17:56)
Zinoma kai po kitinio ji uzsidejau, tai per daug lakstymo buvo, bet kai pripranti, tai prie kitinio negrizti, nes vaizdas tai oi
Labai būtų įdomu palyginti nuotraukas, jei galėtumėte įmesti čia
QUOTE(Balanda @ 2014 10 02, 01:08)
Labai būtų įdomu palyginti nuotraukas, jei galėtumėte įmesti čia
Oi, tas buvo beveik pries 3 metus, tad palyginimui sunku ka ir atkapstyti. Tiesiog viduje ziema vaiko be blykstes niekaip nepagaudavau ir nesupratau kodel Bet jei jus dziugina gaunamas rezultatas, tai nieko ir nekeiskite, viskam savas laikas.
O tai tada kokie pagrindiniai skirtumai tarp 35mm ir 50mm?
ir tarkim, ar yra galimybė pvz 50mm sviesų objektyvą pavesri į makro, nusipirkus papildomos technikos (telekonverteriai ir pan)?
QUOTE(Suprem @ 2014 10 02, 08:01)
Tiesiog viduje ziema vaiko be blykstes niekaip nepagaudavau ir nesupratau kodel Bet jei jus dziugina gaunamas rezultatas, tai nieko ir nekeiskite, viskam savas laikas.
O aš viduje visai nefotografuoju, kažkaip neįdomu man. O ten jeigu užfiksuot kokį ale baliuką, tai to visai nelaikau rimtesniu fotografavimu ir kokybės superinės nereikia
Dar ir tiek kitiniai objektyvai turbūt vieni geresni, kiti visai prasti. Nes su 18-55 tai tikrai, nei kokybės, nei nieko nemoku padaryt. Tik kartais koks portretas pusė bėdos gaunasi. Tai jis man reikalingas tik tais retais atvejais, kai su 55-250mm netelpu. Ir be jo (ar bet kurio kito mažo nuotolio objektyvo) praktiškai galėčiau apsieit, o be teleobjektyvo - niekaip. Tiesiog skirtingi fotografavimo poreikiai, apie ką čia vis ir rašau
O kad čia tokia ilga diskusija gavosi, tai gal kas gali įmesti pavyzdžių, kaip su tais čia minėtais nekitiniais fiksuotais objektyvais išeina fotografuoti gamtoje; veiksmą gamtoje
Googlej visko rasite, tik klauskite. Siaip mano pazistamu fotografu dauguma su fix'ais dirba, pagauna judesi puikiai
35 mm bus platesnis nei 50 mm, ty apims daugiau vaizdo aplink.
35 mm bus platesnis nei 50 mm, ty apims daugiau vaizdo aplink.
QUOTE(pagieza2 @ 2014 10 02, 11:25)
ir tarkim, ar yra galimybė pvz 50mm sviesų objektyvą pavesri į makro, nusipirkus papildomos technikos (telekonverteriai ir pan)?
http://www.sergita.l...anon-eos3m9755/
tinka ir kitokiems, nebutinai 50mm