QUOTE(LogicAura @ 2014 09 30, 20:18)
Na, viskas labai paprasta!
Keli faktai:
Yra labai gera patarlė - kas geras viskam, negeras niekam.
Jei žiūrima į norą pirkti zoom'inį objektyvą, tai reiktų arba labai gerai žinoti, ką norėsi daryti - kad būtum įsitikinęs, kad tikrai tą nori fotografuoti ir tada rinktis kuo mažesnį diapazoną, arba, na, išleisti DAUG pinigų.
Na bet kaip minėjau, viskas priklauso nuo to, kaip ir ką fotografuosi. Kas man iš tų savybių, jeigu su tokiu objektyvu neįmanoma fotografuoti mūsų pasivaikščiojimų miškais, vaikų čiuožinėjimo ant užšalusios upės, žaidimo ir bėgiojimo su šunimis, bendravimo su arkliais ir t.t. Todėl patarimas pirkti fiksuotą ar mažo zoomo objektyvą tikrai nėra universalus ir tinkamas bet kam.
Ir nereikia taip varyti ant tų kitinių objektyvų, nes patarinėjat daugiausiai mėgėjams. Už tokią kainą mane, kaip mėgėją, pilnai tenkina kitinio 55-250mm objektyvo galimybės, tegul ir tamsesnės nuotraukos, bet žiūrisi vistiek gražiai, ir fokusuoja gerai, ir aštrumo užtenka, ir foną sulieja ir portretas šioks toks gaunasi, nors šiaip aš jų mažai fotografuoju. Universalus, tinkamas viskam objektyvas - iš mano požiūrio taško

Nors zoomo kartais dar netgi pritrūksta

Ir peizažui fotografuot ne visada gerai.