Įkraunama...
Įkraunama...

FOTOtechnika

QUOTE(pagieza2 @ 2014 08 13, 21:27)
ir dar įdomi nuomonė - ar pirktumėt naudotą fotoaparatą? galbūt net ir senesnį modelį (Nikon D3100 ar D3000) ir už likusius pinigus - geresnį objektyvą jam?

Fotoaparatas bus naudojamas miegėjiškai, šiek tiek pasidomint fotografija. tai peizažai, portretai, autosporto kadrai.

Naudotą pirkau kartą, nepasisekė, daugiau nepirkčiau smile.gif Bet kas nupirko mano D3100 turėtų džiaugtis, sakau laimės dalykas dėvėti. Imčiau d3200 su kitiniu, vėliau pasikeisite objektyvą pagal poreikius wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2014 08 16, 09:35)
Naudotą pirkau kartą, nepasisekė, daugiau nepirkčiau smile.gif Bet kas nupirko mano D3100 turėtų džiaugtis, sakau laimės dalykas dėvėti. Imčiau d3200 su kitiniu, vėliau pasikeisite objektyvą pagal poreikius wink.gif

Isigijau nauja D3200 wub.gif tai dabar belieka mokintis juo naudotis thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

ar yra cia fotagrafuojanciu su Canon 6d ? kokie atsiliepimai? ar kitinis objektyvas (24-105mm) vertas demesio ar geriau rinktis 24-70mm?
Atsakyti
Sveiki.Sakykit ar labai sunkus valdymo meniu pas veidrodinius Nikon?Ar geriau sisteminiai Sony?Ačiū už jūsu nuomones mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisy79 @ 2014 09 10, 13:21)
Sveiki.Sakykit ar labai sunkus valdymo meniu pas veidrodinius Nikon?Ar geriau sisteminiai Sony?Ačiū už jūsu nuomones mirksiukas.gif

Visur gan paprasti meniu.
Skirtumas tik tas, kad veidrodiniai fotoaparatai tures daugiau mygtuku (su isimtimi, kai sisteminis aukstos klases, be abejo), tad reikes maziau vaikscioti po meniu.
Atsakyti
QUOTE(LogicAura @ 2014 09 12, 11:37)
Visur gan paprasti meniu.
Skirtumas tik tas, kad veidrodiniai fotoaparatai tures daugiau mygtuku (su isimtimi, kai sisteminis aukstos klases, be abejo), tad reikes maziau vaikscioti po meniu.

Jau vakar nusipirkom,tikriau vyras padovanojo nikon d3200.Mokysimės dabar biggrin.gif
Atsakyti
Reikia nuomoniu apie Canon EOS 1200D.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2014 09 28, 20:46)
Reikia nuomoniu apie Canon EOS 1200D.
Aciu

Labas!
Prastokas - nors ir naujas, bet kaip Canon'as tai pačios žemiausios kokybės. O jie būna labai prasto sudėjimo - nemaloni plastmasė ir pan.
Canon'as leidžia sau manyti, kad yra geriausias įrangos gamintojas, todėl už vardą gan nemažai tenka pakloti.

Būtent, kai biudžetas toks mažas - labiau verta rinktis Nikon (taip taip, kitas rinkos lyderis!).
Šiuo metu - Nikon D3200 atrodo gan patraukliai. Kitus aparatus gali čia pažiūrėti. O gal visgi verta investuoti daugiau?

Aišku, reikia nepamiršti, kad objektyvai yra daug svarbiau nei brangus fotoaparatas jei biudžetas turi ribas. Kaip pradžiai - reiktų žiūrėti į 35mm/50mm f1.8 objektyvą.
Atsakyti
QUOTE(LogicAura @ 2014 09 29, 20:06)

Aišku, reikia nepamiršti, kad objektyvai yra daug svarbiau nei brangus fotoaparatas jei biudžetas turi ribas. Kaip pradžiai - reiktų žiūrėti į 35mm/50mm f1.8 objektyvą.

aš taip pat turiu D3200, ir kai išmoksiu gerai naudotis, rinksiuosi naują objektyvą, tad norėjau pasidomėti, kodėl siūlote 35/50mm, kaip suprantu fiksuoto židinio nuotolio objektyvus? ir ar aš teisingai suprantu, kad jei yra fiksuotas židinio nuotolis, neina priartinti/atitolinti sukiojant objektyvą? tai va ir tada negaliu suprasti, kodėl nesiūlo pirkti pvz 25-70mm ir pan, juk į jį jau įeina ir 35mm ir 50mm, bet galima labiau pritaikyti, ne? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pagieza2 @ 2014 09 30, 10:34)
tai va ir tada negaliu suprasti, kodėl nesiūlo pirkti pvz 25-70mm ir pan, juk į jį jau įeina ir 35mm ir 50mm, bet galima labiau pritaikyti, ne?

Aš irgi nesuprantu kodėl kaip pirmas pirkinys nuolat siūlomas fiksuoto arba mažo nuotolio objektyvas g.gif Juk priklauso nuo to, ką žmogus ruošiasi fotografuoti. Aš turiu 18 - 55 mm ir 55 - 250 mm objektyvus, tai pirmasis ypač retai naudojamas, pvz rugsėjo 1 - ajai užsidėjau. O antrasis yra pagrindinis, fotografuoju dažniausiai gamtoje, nuotraukos daugiau šeimos albumui, bet stengiuosi kuo mažiau iš serijos "sustojam tvarkingai ir pykšt" biggrin.gif Gaudau pirmiausiai veiksmą, o tam man tinkamiausias teleobjektyvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balanda: 30 rugsėjo 2014 - 12:05
QUOTE(pagieza2 @ 2014 09 30, 09:34)
aš taip pat turiu D3200, ir kai išmoksiu gerai naudotis, rinksiuosi naują objektyvą, tad norėjau pasidomėti, kodėl siūlote 35/50mm, kaip suprantu fiksuoto židinio nuotolio objektyvus? ir ar aš teisingai suprantu, kad jei yra fiksuotas židinio nuotolis, neina priartinti/atitolinti sukiojant objektyvą? tai va ir tada negaliu suprasti, kodėl nesiūlo pirkti pvz 25-70mm ir pan, juk į jį jau įeina ir 35mm ir 50mm, bet galima labiau pritaikyti, ne? 4u.gif

QUOTE(Balanda @ 2014 09 30, 11:50)
Aš irgi nesuprantu kodėl kaip pirmas pirkinys nuolat siūlomas fiksuoto arba mažo nuotolio objektyvas  g.gif Juk priklauso nuo to, ką žmogus ruošiasi fotografuoti. Aš turiu 18 - 55 mm ir 55 - 250 mm objektyvus, tai pirmasis ypač retai naudojamas, pvz  rugsėjo 1 - ajai užsidėjau. O antrasis yra pagrindinis, fotografuoju dažniausiai gamtoje, nuotraukos daugiau šeimos albumui, bet stengiuosi kuo mažiau iš serijos "sustojam tvarkingai ir pykšt"  biggrin.gif  Gaudau pirmiausiai veiksmą, o tam man tinkamiausias teleobjektyvas.

Na, viskas labai paprasta!
Keli faktai:
1. 35/50mm f1.8 yra labai pigūs. Praktiškai, geriausi objektyvai, už mažiausiai pinigų, kuriuos galima turėti. Tiesa, jei turimas vienas, tai dažnai neverta pirkti kito nebent prisireikia.
2. 35mm objektyvas yra labai patogus tiesiog bendroms nuotraukoms - yra pakankamai platus, tad jį galima daug kur panaudoti.
3. 50mm objektyvas puikiai tinka pradedančiajam portretų fotografuotojui, nes pritraukia gan neblogai, kad fotografuoti veido/viršutinio kūno portretus. Bei neblogai išlieja nutolusį vaizdą.
4. Jie yra šviesus - f1.8. Tai reiškia, kad ir tamsesnėmis sąlygomis galėsi fotografuoti kiek mažesniu ISO ar didesniu greičiu.
5. Jie yra aštrūs = geros kokybės nuotraukos.

Faktas, kad yra gerų objektyvų, kurie aprepia šiuos pritraukimo diapazonus, bet joks zoom'inis objektyvas nebus aštresnis už fiksuoto židinio nuotolio.
Yra labai gera patarlė - kas geras viskam, negeras niekam. Tad nors fiksuoti objektyvai tau duos kiek mažesnes galimybes fotografuoti skirtingomis sąlygomis, bet jie tą darbą atliks GERAI.
Jei žiūrima į norą pirkti zoom'inį objektyvą, tai reiktų arba labai gerai žinoti, ką norėsi daryti - kad būtum įsitikinęs, kad tikrai tą nori fotografuoti ir tada rinktis kuo mažesnį diapazoną, arba, na, išleisti DAUG pinigų.
Daug pigiau galima nusipirkti labai aštrius objektyvus - 35/50/85 f1.8.

Na ir prirašiau! Jei ką - klauskite.
Atsakyti
QUOTE(LogicAura @ 2014 09 30, 20:18)
Na, viskas labai paprasta!
Keli faktai:
1. 35/50mm f1.8 yra labai pigūs. Praktiškai, geriausi objektyvai, už mažiausiai pinigų, kuriuos galima turėti. Tiesa, jei turimas vienas, tai dažnai neverta pirkti kito nebent prisireikia.
2. 35mm objektyvas yra labai patogus tiesiog bendroms nuotraukoms - yra pakankamai platus, tad jį galima daug kur panaudoti.
3. 50mm objektyvas puikiai tinka pradedančiajam portretų fotografuotojui, nes pritraukia gan neblogai, kad fotografuoti veido/viršutinio kūno portretus. Bei neblogai išlieja nutolusį vaizdą.
4. Jie yra šviesus - f1.8. Tai reiškia, kad ir tamsesnėmis sąlygomis galėsi fotografuoti kiek mažesniu ISO ar didesniu greičiu.
5. Jie yra aštrūs = geros kokybės nuotraukos.

Faktas, kad yra gerų objektyvų, kurie aprepia šiuos pritraukimo diapazonus, bet joks zoom'inis objektyvas nebus aštresnis už fiksuoto židinio nuotolio.
Yra labai gera patarlė - kas geras viskam, negeras niekam. Tad nors fiksuoti objektyvai tau duos kiek mažesnes galimybes fotografuoti skirtingomis sąlygomis, bet jie tą darbą atliks GERAI.
Jei žiūrima į norą pirkti zoom'inį objektyvą, tai reiktų arba labai gerai žinoti, ką norėsi daryti - kad būtum įsitikinęs, kad tikrai tą nori fotografuoti ir tada rinktis kuo mažesnį diapazoną, arba, na, išleisti DAUG pinigų.
Daug pigiau galima nusipirkti labai aštrius objektyvus - 35/50/85 f1.8.
Na ir prirašiau! Jei ką - klauskite.

Na, dabar šiek tiek aiškiau 4u.gif tai pradedančiąjam, kuris planuoja fotografuoti portretus (galbūt ne tik iki pečių) ir kartais gamtą (galbūt keletą kelionės kadrų), labiau rekomenduotumėt 35mm?jis būtų labiau universalus ir portreto kokybė nuo to nenukentėtų? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagieza2: 30 rugsėjo 2014 - 20:15