Įkraunama...
Įkraunama...

FOTOtechnika

QUOTE(robobebras @ 2014 01 14, 16:10)
pixel-peeper.com

Ačiuks 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal galėtumėt patarti kur geriausia būtų nešti sutaisyti (ir ar tai įmanoma) bei kiek tai kainuotų. Sulūžo du (foto parodyta) tie tokie iškilimai iš trijų, kurie padeda užsifiksuoti objektyvui ir dabar jis nesilaiko...

My Webpage
Atsakyti
Laba diena,
kreipiuosi čia, nes nežinau, nuo ko pradėti. biggrin.gif Turiu išrinkti žmogui "muilinę". doh.gif Pati labiau domiuosi veidrodinio fotoaparato pirkimu ir jo parametrais. Taigi, nežinau, ar pagal tuos pačius duomenis galiu rinkti skaitmeninį. g.gif

Asmuo fotografija nesidomi ir kažin, ar domėsis. Fotografuoja auto rėžimu. Priartinimas reikalingas. Nori geresnės kokybės patalpose, kad nebūtų labai tamsios foto ir ilgas išlaikymas. Bet, nors fotografija ir nesidomi, bet pyškina viską iš eilės nuo a iki z ir nuolat. biggrin.gif Ir filmuoja kartais. Tai visiško š nesinorėtų patart... Biudžetas iki 600lt.

Pradėjau dairytis ir priėjau dviejų kraštutinumų: gal neverta net tų 600lt į muilinukę investuoti, žiūrėti, kad būtų duomenys ne prasčiausi ir tiek, ar kaiptik pasiūlyti brangesnį ir kokybiškesnį (jei muilinėse kokybė egzistuoja) variantą? Dėl antro pasiūlymo susimąsčiau radusi šį fotiką: Nikon. Duomenys įspūdingi, negana, kad jutiklis 9mm, tai dar ir diafragma f/1.8. Kai kituose 7-8mm ir diafragma nuo 3.1, kas manau įtakotų tamsias foto namuose. Tai ar verta žiūrėti tokių skaitmeninių fotoaparatų, ar nelabai jausis skirtumas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ..seNse..: 01 vasario 2014 - 14:27
Buvau jau nusprendusi insigyti veitrodini fotoaparatas, bet paskui keletas zmoniu sako: ar tau su seima, vaikais bus patogu koki dideli daikta tasytis.
pamasciau gal ir tiesa sako, o ir laiko reiketu kol ji isanalizuociau visa.

Ka manote apie si fotoaparata ?http://www.efoto.lt/fotoaparatas/sony_nex-5t
Gal koki kitoki dar patartumete insigyti? pas si mane kasdina tas ekranelis vartantis
Atsakyti
4u.gif Sveiki,

Reikia patarimo ax.gif Canon 60d geriau 50mm/f1,8 ar visgi 50mm/f1,4
g.gif Komentaruose randu kad sunkoka su jais, sunkiai fokusa gaudo... Padekit! doh.gif
Atsakyti
Sveiki,
Gal kam teko rinktis tarp Nikon 50mm, 1,4 ir Sigmos 50mm 1,4? Kodėl rinkotės viena ar kita objektyvą?
Ačiū už komentarus.
Atsakyti
QUOTE(erma @ 2014 02 17, 18:18)
Sveiki,
Gal kam teko rinktis tarp Nikon 50mm, 1,4 ir Sigmos 50mm 1,4? Kodėl rinkotės viena ar kita objektyvą?
Ačiū už komentarus.

Jau tik ne sigma, kiek skaiciau, girdejau, jau fokusai prasokineja tom sigmom blink.gif . Kazi kiek procentu buna geru tu sigmu doh.gif .
Nesukciau galvos ir imciau nikon, pati turiu toki pat.

O koks fotikas?
Papildyta:
QUOTE(kleckiuxs_r @ 2014 02 13, 15:09)
4u.gif  Sveiki,

Reikia patarimo ax.gif  Canon 60d geriau 50mm/f1,8 ar visgi 50mm/f1,4
g.gif  Komentaruose randu kad sunkoka su jais, sunkiai fokusa gaudo... Padekit! doh.gif

Kazkada turejau canon 50 1.8, kas liecia fokusa tai tragedija biggrin.gif. Pakeiciau technika ir supratau, kad ne mano kalte buvo del fokuso.
Atsakyti
Fotikas Nikon 7100. As irgi skaiciau, kad sunku sigmos gera modeli rasti su puikiai veikianciu fokusu. Kaip Nikono 50mm 1,4 objektyvas?
Atsakyti
Gal galite rekomenduoti fotoaparatą arba pakomentuoti mano variantus. Iš pradžių galvojau apie veidrodinį, bet pasitampius didelį aparatą po keliones - kaip ir atsikandau tos minties.

Dabar reikia, kad:

1. Gerai gaudytų lakstantį vaiką;
2. Prieblandoje neišplauktų vaizdas (arba maksimaliai geras foto gauti).
3. Kelionėse fotografuoti vaizdus;
4. Nuotraukos būtų šviesios;
5. valdymas patogus ir paprastas, maksimaliai gerais automatiniais rėžimais, nes tikrai nesu iš labai žaidžiančių.
6. ISO reguliavimas ir pan. paprastas. Perjunginėjant iš gero apšvietimo į tamsesnę aplinkoje fotografavimo rėžimą.
7. GAlimyė keisti objektyvus ir įsigyti papildomus priedus;
8. Akumuliatoriaus laikymas.
9. DAr svoris ir gabaritai. Visiškos muilinės nenoriu.
10. Biudžetas iki 3K. Su gerais priedais (papildomais objektyvais, blykste ir pan.) gali būti ir daugiau.

Ir kaip su objektyvais? Kokius reiktų dar turėti prie pasirinkimo?

DAbar žiūrinėjam šiuos:

Sony NEX 6 http://www.vilbrafot...6-50mm-55-210mm

Fuji http://www.vilbrafot...50mm-27mm-f-2-8

Olympusas: http://www.topocentr...50mm-black.html

Būsiu labai dėkinga už konsultacijas.
Atsakyti
Na turiu ir as beda, gal padesit kas. Mano Nikon 50ukui vis pabega fokusas, fotkinau ir ant stovo, is arti labai dar dar is kokio 3 karto pataiko, is toliau visai i pievas. Zinau,kad galima paciam susikalibruoti, bet nezinau kur tokios funkcijos ieskot fotike ( nikon d600, meniu rusu kalba). Gal pagelbesit kas? Buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erma @ 2014 02 18, 11:18)
Kaip Nikono 50mm 1,4 objektyvas?

na gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erma @ 2014 02 18, 11:18)
Fotikas Nikon 7100. As irgi skaiciau, kad sunku sigmos gera modeli rasti su puikiai veikianciu fokusu. Kaip Nikono 50mm 1,4 objektyvas?

QUOTE(jaukuciukas @ 2014 03 03, 22:42)
Na turiu ir as beda, gal padesit kas. Mano Nikon 50ukui vis pabega fokusas, fotkinau ir ant stovo, is arti labai dar dar is kokio 3 karto pataiko, is toliau visai i pievas. Zinau,kad galima paciam susikalibruoti, bet nezinau kur tokios funkcijos ieskot fotike ( nikon d600, meniu rusu kalba). Gal pagelbesit kas? Buciau labai dekinga smile.gif

Turiu aš Nikkor 50 mm f 1,4, nu ką aš žinau, vis graužiu save, kad fotkinti nemoku, bet žiūriu, kad ne viena turiu problemų su fokuso aštrumu, prašauna jis man, ypač jei seriją darau, tai nuo antros visos ne fokuse, su vaikais ir bėda su atvira diafragma, todėl dabar kur galiu darau min 2,2, vaizdas geresnis smile.gif

Norėjau ir aš pati kalibruoti, bet pažįstamas fotografas patarė pačiai nagų nekišti, nes galiu visai reikalus sugadinti g.gif

Pamiršau ko atėjau biggrin.gif

Gal kas protingas pasakytų - Nikon sb-700 ir sb-910 - ar labai verta primokėti kelis šimtus ir imti sb-910? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Suprem: 23 kovo 2014 - 10:28