Įkraunama...
Įkraunama...

FOTOtechnika

Laba diena, gal kas patars/paaiškins naujokei...
Lyg ir išsirinkau objektyvą, suksiu ant Nikkon.
Tai iš šios parduotuvės man tinka šis variantas
https://www.varle.lt...c-macro-os.html
ar galiu ir su filtru iškart pirkti pastarąjį? https://www.varle.lt...os--227592.html
Kol kas nesigaudau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2013 11 19, 15:50)
Laba diena, gal kas patars/paaiškins naujokei...
Lyg ir išsirinkau objektyvą, suksiu ant Nikkon.
Tai iš šios parduotuvės man tinka šis variantas
https://www.varle.lt...c-macro-os.html
ar galiu ir su filtru iškart pirkti pastarąjį? https://www.varle.lt...os--227592.html
Kol kas nesigaudau  ax.gif

O šitas ne pigiau? biggrin.gif ir ten CPL filtras, greičiausiai kinietiškas, pats pigiausias, taigi neitin kokybiškas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 11 16, 08:50)
sveiki, noriu nuomonių ir patarimo smile.gif

Planuoju įsigyt juostinuką, bandau kažkaip apsispręst ( turiu Fed 3 senuką, bet kažko naujesnio norėtųsi) Kadangi turiu skaitmeną Nikon D90  , tai ,kaip suprantu, reik tokio bodžio, kad ir turimi objektyvai būtų pritaikomi naujamam. Žiūriu dabar į Nikon FM, FE, EM.... Mechaninį juostinį ar veidrodinį? rolleyes.gif

a-ūūūūū smile.gif Gal kas norėtų kokį žodelį tart 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 11 22, 14:11)
a-ūūūūū smile.gif Gal kas norėtų kokį žodelį tart 4u.gif

dėja, apie juostinius nikon'us nelabai nusimanau, apie canonus papasakočiau smile.gif o šiaip tais ir žiūrėk, kad jungtis F-mount būtų smile.gif daugiau informacijos ieškok čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 11 23, 16:37)
dėja, apie juostinius nikon'us nelabai nusimanau, apie canonus papasakočiau smile.gif o šiaip tais ir žiūrėk, kad jungtis F-mount būtų smile.gif daugiau informacijos ieškok čia smile.gif

ačiū ir už tiek, bandysiu suprast, kas ta bajonetė smile.gif
Atsakyti
jungiuosi iš aš prie ieškančių fotoaparato. Kaip ir planuoju pirkti Sony SLT-A65 veidroduką. Gal kas galit jį pakomentuoti ar patarti
Atsakyti
Sveiki, esu visiskai zalia reikaluose su fotoaparatais. Taciau planuoju ji isigyti, gal galetumet patarti i ka ziureti ka rinktis ir i ka atkreitpti demesi... Fotoaparatas tik sau, seimyninem nuotraukom ir tiek, nieko mandro... Kaina apie 1500 +-
Dekoju 4u.gif
Atsakyti
Sveiki

Galvoju gal cia rasiu pagalba .Pavoge mano NIKON D60 pakroveja .Pasidalinkit mintimis kur galeciu nusipirkti pakroveja ...I a.z Dekui 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal paaiškintumėte, kuo skiriasi http://www.fotofabri...5-6-IS-STM.html objektyvas nuo http://www.fotofabri...-5-6-IS-II.html
Ką reiškia raidės STM, kurį rekomenduotumėte blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alibi @ 2013 12 11, 21:49)
Sveiki

Galvoju gal cia rasiu pagalba .Pavoge mano NIKON D60 pakroveja .Pasidalinkit mintimis kur galeciu nusipirkti pakroveja ...I a.z Dekui 4u.gif

Paprasta, eik i fotografijų parduotuves (galima bandyti ir i kompiuterines, jei vadybininkas ne tinginys ir paslaugus, suras tau ir tą prekę)..... tikrai rasi visokių priedų ir pan.... interneto parduotuvėse paieškok.

yra kiniečių dx.com.... ten irgi visko pilna.. tik atsirinkti spek. ir atvezimas nemokamas, ir is korteles gali.... patikima.... jau ne viena karta pirkau. aisku, operkant labai pigius daiktus yra loterija, nes nezinai, gali buti ir labai geras daiktas ir nelabai. plius nezinau, bet kai pirkau video registratoriu, kurio kaina berods iki 200 lt, atejo is muitines rastas, kad susimoketi muita smile.gif nors kinai gudrauja ir mazesne kaina raso ant pakuotes ir kitiap, bet matyt muitine irgi ismoko atskirti gudravima.
Atsakyti
Iš paprasto vartotojo zvilgsnio ir patirties: daugelis nežino ką pirkti ir pan. Turėjau paprastą mažą muilinę ir ji mane nervodavo, nes patalpoje su ja fotografuoti kuo toliau tuo darėsi neįmanoma....o galų gale ir reikalas pribrendo prie rimtesnio aparato.

ir teko rinktis ką pirkti. Patikėkit, fotografijoje neraukiu visiškai.... todėl išsirinkti fotoaparatą tikrai buvo tamsus miškas. nes tie visi parametrai, praktiškai gi nieko nesakė man. o tiek kiek sakė, tai išsirinkti iš daugumos prekių tikrai keblu. nes bijai apsirikti, tuo labiau kai mokėjau ne 1 ir net ne 2 tukstancius, o kaip juokauju aparato kaina kaip mano automobilio smile.gif nors ir tai imta be jokiu mandru priedu, tik objektyvas ir body, ir UV filtras.

Rinkausi tarp Canon ir Olympus. Canon ir taip aišku kad rimta foto firma... Sony kažkaip labiau prie filmavimo kamerų... bent jau man taip atrodė. Galų gale po svarstymų ir vissiško pasimetimo, nuėjau pas pažįstamą fotografą. tai jis man parinko vieną fotiką. CanonEOS 550D. mano viena iš sąlygų buvo kad ir filmuiotų. taigi tas fotikas labai tiko ir tuo aspektu. vienook buvo dar tik neseniai išleistas modelis.... ir dar kaip tik paskui kai įsigijau, tais 2012 metais jį išrinko geriausiu metų fotoaparatu. aišku, kaina buvo atitinkama kaip naujo, bet nesigailiu visiškai.

bet ką galiu pasakyti: nesvarbu kokį fotiką turėsite, jei neturite gyslelės fotogratuoti, nepadės net super profesionalus fotoaparatas už kelis simtus tukstanciu. profesionalas ir turintis gyslele ir su prasciausia muiline padarys superiniu nuotrauku.

tie kas is fotografiju neuzdirba pinigu, jaucia kad neturi gysleles, ir reikia tik seimai fotografuoti, investuoti daug pinigu nereikia.. uztenka ir tos muilines paprastos mazos. patikekit....

didelio fotoaparato pliusai žiūrint iš paprasto vartotoj pusės tiktai: kad patogiau fotografuoti (stabilesnis rankose), o visa kita priklauso nuo sugebejimu. Dar vienas gan didelis minusas: atsiminkite, muiline footgraduojant galite isimesti i kisene, kelionej tai labai gerai, lengvai ir pan., tuo tarpu tie dideli fotoaparatai, kartais pasidaro kaip suniui penkta koja, nes turi detis i specialu krepsi ar tiesiog uzima daug vietos.

jei jus esate tas, kas paima fotoaparata ir drebanciom rankom bando pagauti kadra (tokiu daznai prisiuziuriu renginiuose, ypac Švietimo įstaigose) - neleiskit veltui pinigu. pirkite muiline uz 200 lt ir uzteks.

kad gautusi tikrai geros nuotraukas, reikalinga ir speciali technika, ir mokejimas naudotis fotoaparato funkcijomis ir bene svarbiausia - moketi pagauti, pamatyti kadra ir ji uzfiksuoti.

Beje, vienas patarimas perkantiems. Perkant butinai pirkite ir UV filtrą. Jo kaina kaip uz filtra tikrai didoka - 100 lt. bet kas gi toje srityje pigu smile.gif jsi skirtas ne tiek apsaugoti nuo UV spindulių, kiek objektyvo apsaugai. Geriau pakeisti filtrą, nei paskui sudauzyti ar subraizyti pati objektyva. o objektyvai brangūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ukmerge: 28 gruodžio 2013 - 17:50
QUOTE(ukmerge @ 2013 12 28, 18:48)

ukmerge,
Tai kodel muiline nervindavo? Kas ten buvo "neimanomo", ir kaip tai siejosi su gyslele?
Atsakyti