QUOTE(sandddra @ 2013 12 12, 17:07)
1. Mano ciklas 32d. Šiandien man 23CD ir tik šiandien pakilo mano BKT iki 37.0 (iki šiol laikėsi 36.2-36.4). OT 18CD parodė II. Tai kada įvyko mano O?
2. B e to, jei sakot, jog po BKT pakilimo 3-4 dienas galima pastoti, per mmm galima pastoti, iškart po mmm taip pat galima, tai grįžtam prie to, jog beveik visą ciklą yra tikimybė pastot (tik 5 dienos nevaisingos
)
1. Ovuliacijos dieną tiksliai pasakyti galima tik stebint ultragarsu (ne kai gydytojas pasako, kad mato bręstantį folikulą ir jo manymu O bus po 5 dienų, o kai stebi kasdien ir vieną dieną tą folikulą dar mato, kitą - jau nebe). Vaisingumo pažinimo metodai leidžia nustatyti vaisingosios fazės ribas (tai aktualiau pastoti nenorinčioms poroms) ir maksimaliai vaisingą jos dalį (aktualu siekiant pastoti), bet ne O dieną. Moksliškai įrodyta, kad didžiausia tikimybė pastoti lytinius santykius turint ne per pačią O, bet 2-1 d. iki jos, taip kad ne pačią O ir tikslingiausia "gaudyti". O konkrečią Tavo situaciją galėčiau komentuoti tik matydama tvarkingai sužymėtus visus duomenis (visų pirma - bent jau grafiką) ir žinodama, ką ir kaip iš tiesų stebėjai.
2. Jei bandome visas moteris užtempti ant vieno kurpaliaus, tai žinoma (nėra ko kalbėti ir apie tas 5 dienas, jei moteris naudojasi tik kelendoriuku), bet kai yra konkreti savo vaisingumo požymius nuosekliai besižyminti moteris ir konkreti situacija, galima žymiai tiksliau apibrėžti būtent jos vaisingąją fazę, nesibaiminant, kad nutiks kaip draugei ar kaimynei, kurios neva kaip tik taip ir "prisiplanavo". Tam ir yra natūralaus šeimos planavimo mokytojai, kursai, vadovėliai. Tai ne aukštoji matematika, bet taip pat reikalauja konkrečių žinių, o ne intuicijos ir nuogirdų.
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)