siaip:) tai as rasau receptus arojos sukurtame puslapy...
siaip ne gaila man tu receptu tik nelabai dubliuotis noris...
jei jau prasot idesiu ir cia viena,
Rikota
Mums reikes:
-750g. naturalaus pieno (ne maziau nei 3.5% rieb.)
-250g. grietineles (30-35% rieb.)
- druska (pagal skoni)
- 3 saukstai citrinu sulciu
I TM inda ipilame piena ir grietinele bei druska.
Kaitiname 90C Revers 1gr. 6-8min. (priklausomai nuo pieno ir grietineles temperaturos, jei kambario temperaturos tai maziau jei is saldytuvo
tai daugiau, svarbiausia kad pienas pasiektu 90C temperatura).
Ipilame 3 saukstus citrinu sulciu ir maisome 15sec revers 1-2gr.
Leidziame pastoveti 5 minutes.
Imame TM kiauraindi ir uzklojame ji su merle bei pastatome i kriaukle ar i dubineli, kad butu patogu nuvarveti skysciui.
Ipilame i kiaraindi TM indo turini. Leidziame nuvarveti.
Laikas priklauso nuo norimos konsistencijos.
Jei norite tepamo surio tada maziau varvinkite, suris turi buti dar "slapias" su skysciu kai desite ji i sandaru inda. Jei norite pjaustomo surio nuvarvinkite ilgeliau.
Nepamirskite kad surio gaminimo procesas dar viks ir inde saldytuve, jis dar sutirstes.

Laikyti saldytuve sandariame inde.
Skanaus.
Aš visuomet žinojau, kad tobulybės siekimas yra mirtinas įprotis...