1 tema
Aciu uz nauja tema.
Isbandziau gike siulyta italiska bulviu kose, puiki, kremine. (tik nedejau permezano sikart)
1000g miltingu bulviu supjaustytu gabaliukais
0.5 saukstelio druskos
350g pieno
30g sviesto
30g tarkuoto permezano
Ideti drugeli. Bulves, druska ir piena sudeti TM ir 25min./100laipsn/poz.1 virti
Sudeti sviesta, suri ir 30sek/ poz.3 plakti.
Vakar improvizavau, sumaliau kopusto, morkytes, svoguno, kiausinio, prieskoniu ir kalakuriena, sulipdziau ir kol apacioje gaminosi darzoviu sriuba, varomoje kalakutienos kotletai.
Mano knygoje kotletu recepto nera, tai gal kuri jusu galetumete ideti.
Isbandziau gike siulyta italiska bulviu kose, puiki, kremine. (tik nedejau permezano sikart)
1000g miltingu bulviu supjaustytu gabaliukais
0.5 saukstelio druskos
350g pieno
30g sviesto
30g tarkuoto permezano
Ideti drugeli. Bulves, druska ir piena sudeti TM ir 25min./100laipsn/poz.1 virti
Sudeti sviesta, suri ir 30sek/ poz.3 plakti.
Vakar improvizavau, sumaliau kopusto, morkytes, svoguno, kiausinio, prieskoniu ir kalakuriena, sulipdziau ir kol apacioje gaminosi darzoviu sriuba, varomoje kalakutienos kotletai.
Mano knygoje kotletu recepto nera, tai gal kuri jusu galetumete ideti.
Sveikos mamos, radau nemazai cia sneku apie gaminima su Thermomix. Noreciau kad pasidalintumet savo patirtim kaip jum sekasi juo naudotis? ar tikrai taip supaprasteja gaminimas. ir kaip tiekejei lietuvoje ar patikimi ar is vokieciu siustis, nors kaip suprantu kainu skirtumas nera didelis? Vienu zodziu viskas apie thermomix patirtys ir pastebejimai nes niekaip neapsisprendziui ar tai man ar ne
QUOTE(Svajūnė67 @ 2013 06 30, 11:37)
Sveikos mamos, radau nemazai cia sneku apie gaminima su Thermomix. Noreciau kad pasidalintumet savo patirtim kaip jum sekasi juo naudotis? ar tikrai taip supaprasteja gaminimas. ir kaip tiekejei lietuvoje ar patikimi ar is vokieciu siustis, nors kaip suprantu kainu skirtumas nera didelis? Vienu zodziu viskas apie thermomix patirtys ir pastebejimai nes niekaip neapsisprendziui ar tai man ar ne
na aš be jo dabar neįsivaizduoju savo virtuvės. Man jis pagalbininkas nr. 1.
QUOTE(Triumfante* @ 2013 07 08, 17:23)
Prigesusi tema, ka vasara gaminate, gal kokiu nauju receptu?
ir vasara ir tai kad aroja savo kluba atidare ir ten yra receptu manau irgi veikia:)
QUOTE(Triumfante* @ 2013 07 10, 15:40)
Sakykite, ar nepirkes Arojoje gali uzsiregistruoti i kluba, taip pat noreciau nusipirkti lietuviu kalba leista knyga, bet lyg ir supratau jog jie bendrauja tik su pas juos pirkusiais TM?
viska teisingai supratote
Aroja bendrauja tik su savo klientais
QUOTE(Triumfante* @ 2013 07 10, 16:40)
Sakykite, ar nepirkes Arojoje gali uzsiregistruoti i kluba, taip pat noreciau nusipirkti lietuviu kalba leista knyga, bet lyg ir supratau jog jie bendrauja tik su pas juos pirkusiais TM?
Taip, Aroja bendrauja tik su savo klientais, bet.... as savo TM pirkau Vokietijoje ir ne trupucio nesigailiu kad nepriklausau tam ju klubui Sitame psl. labai saunios merginos, kurios pacios eksperimentuoja ir dalijasi puikiais ir skaniais receptais, manau ne ka neblogesniais nei Arojos klubas
QUOTE(Taikute @ 2013 07 17, 12:04)
Taip, Aroja bendrauja tik su savo klientais, bet.... as savo TM pirkau Vokietijoje ir ne trupucio nesigailiu kad nepriklausau tam ju klubui Sitame psl. labai saunios merginos, kurios pacios eksperimentuoja ir dalijasi puikiais ir skaniais receptais, manau ne ka neblogesniais nei Arojos klubas
Tai ir neliudim, uztenka savo klubo, turime begalo daug receptu, tik buvo idomu ka jie daro is lietuvisku patiekalu, bet jau apsipratau su savo TM ir pati kuo puikiausiai eksperimentuoju, nebebijau jo , savaitgali du labai skanius pyragus iskepiau, ko seniau nedarydavau, su TM tiesiog paprasta seimininkauti.
QUOTE(Triumfante* @ 2013 07 17, 13:28)
Tai ir neliudim, uztenka savo klubo, turime begalo daug receptu, tik buvo idomu ka jie daro is lietuvisku patiekalu, bet jau apsipratau su savo TM ir pati kuo puikiausiai eksperimentuoju, nebebijau jo , savaitgali du labai skanius pyragus iskepiau, ko seniau nedarydavau, su TM tiesiog paprasta seimininkauti.
Na na, labai idomu ir kokie tie pyragai, prasom pasidziaukit ir pasidalinkite Dabar kaip tik atostogose ir nebezinau kokiu cia pyragu pakepti reiketu??? Kazkaip jau savaji TM senokai benaudojau, bet jauciu kad vel jis bus reikalingas, ypac per atostogas
Apelsininis keksas
(verciu, nezinau kai kuriu lietuvisku terminu, jeigu kazkas neaisku, klauskit, bandysiu nupasakoti)
Reikes:
250 gr. cukraus
250 gr. pyragui skirtu miltu
1 pakelio mieliu Royal (16 gr.)
1 nelupto apelsino, supjaustyti į ketvircius
3 kiausiniu
100 gr. sviesto kambario temperaturos
130 gr. grietineles arba 1 naturalaus jogurto
1 ziupsnelio druskos
Ruosimas:
Paruosiame orkaite 180º.
Forma istepame sviestu. Pabarstome miltais.
I TM inda sudedame cukru, nelupta, bet supjaustyta i kervircius apelsina ir kiausinius. Nustatome 3 min / 37º / 5 greitis.
Tuomet i mase sudedame sviesta bei grietinele/jogurta. Nustatome 3 sek / 4 greitis.
Sudedame i mase miltus, mieles ir druska. Nustatome 15 sek / 3 greitis.
As dar iberiau razinu jau baigus maisyti, pries pildama i forma. Kose turi uzimti puse kepimo indo.
Pries dedant i orkaite galima apibarstyti ruduoju cukrumi, taip pat galima po kepimo apibarstyti cukraus pudra, kam kaip patinka, kiti dar apdelioja kose apelsino griezineliais pries dedant kepti.
Dedame i viduriuka orkaites, kepame 30-40 min., priklausomai nuo orkaites.
Skanaus.
(verciu, nezinau kai kuriu lietuvisku terminu, jeigu kazkas neaisku, klauskit, bandysiu nupasakoti)
Reikes:
250 gr. cukraus
250 gr. pyragui skirtu miltu
1 pakelio mieliu Royal (16 gr.)
1 nelupto apelsino, supjaustyti į ketvircius
3 kiausiniu
100 gr. sviesto kambario temperaturos
130 gr. grietineles arba 1 naturalaus jogurto
1 ziupsnelio druskos
Ruosimas:
Paruosiame orkaite 180º.
Forma istepame sviestu. Pabarstome miltais.
I TM inda sudedame cukru, nelupta, bet supjaustyta i kervircius apelsina ir kiausinius. Nustatome 3 min / 37º / 5 greitis.
Tuomet i mase sudedame sviesta bei grietinele/jogurta. Nustatome 3 sek / 4 greitis.
Sudedame i mase miltus, mieles ir druska. Nustatome 15 sek / 3 greitis.
As dar iberiau razinu jau baigus maisyti, pries pildama i forma. Kose turi uzimti puse kepimo indo.
Pries dedant i orkaite galima apibarstyti ruduoju cukrumi, taip pat galima po kepimo apibarstyti cukraus pudra, kam kaip patinka, kiti dar apdelioja kose apelsino griezineliais pries dedant kepti.
Dedame i viduriuka orkaites, kepame 30-40 min., priklausomai nuo orkaites.
Skanaus.