SVX(-os)
Kazkodel panizo papasakot jums viena istorija ir tuo paciu pasiteiraut. (O mano mylimiausioj akvariumu temoj jin visiskai netinka)
(Pats irgi turejau papugele, bet buvau dar mazas tai nelabai orentavaus kas prie ko).
Senai, senai dirbau ugniagesiu. 4-am daugiabucio aukste dege televizorius ("Horizont" labiausiai megdavo tokius pokstus krest) ir kas aplink ji: spintele su skudurais ir patalais, fotelis, uzuolaidos ir t.t. Karoc - smulkmenos. Daugiabuciuose, del suprantamu priezasciu, jei tik imanoma stengdavomes vandens nenaudot, aba naudot kaip galima maziau. Populiariausia budavo didelius daiktus ismest pro langa, o mazus uzgesint vonioj. Tasyk uzgesinom be vandens. (Su ugniagesio pirstinem galima paimt net degancius anglis. Laiko pakanka, kad saugiai iki balkono su tuo gruzu nulektum
). Buvo ziema ir velyvas vakaras. Tamsu. Sviesa issijungem aba pries ieidami, aba "kamscius" savaime ismuse, tai blzginom su savo prozikais nu ir kol dege, ugnis siek tiek pasviete. Buto savininkai jau seniausiai buvo patepe slidukes i laiptine, o mums ner kada su jais i diskusijas veltis. Zodziu metom gerus daiktus pro balkona... gi ziuriu... narvelis ant palanges! Tiesiai uz to televizoriaus. Maniau sakes pauksciukasms
Ale NE! Pasvieciau: tupi dvi papugeles ant laktu!
Isnesiau i balkona (tam kambary jau net zmogui buvo xerova su kvepavimu) ir pastaciau ant zemes, kad kolegos neuzkliutu ir nesutryptu.
Dar pora minuciu ir uzgesinom. Nuejau paziuret banguotuju: salta gi joms
Tupi. Gyvos. Neapsvilusios. Manau reik nest i kita kambari kur silciau, nes savininkams dar negreit svieciasi i degusi kambari uzeit, o, be to, taip greit neras kur papugos prapuole
Pasiimu... Atybistvajuroges!!! Vienos narvelio sieneles nera!!!
O buvau pastates taip, kad ta puse kur nera groteliu "ziurejo" i lauka. Neisskrido
Prisispaudziau prie pilvo ir nunesiau kur silciau ir kur ne taip smirda. Dar kazkoki deki uzmeciau, kad maziau stresintus.
Tai vat ir noriu paklaust: O kodel jos neisskrido?
Tamsu? Salta? Issigando?
Ir dar... O kodel jos man ACIU nepasake???