Labas vakaras
aš jus tyliai paskaitau, prisilaikau Paleo principų, šiuo metu perėjau į low carb periodą, pradžioje galvojau dar ir visų pieno produktų atsisakyti, bet nejaučiu aš jiems alergijos, nebent pora savaičių eksperimento vardan, ar dar geriau būtų
Iš pieno produktų palikau varškės sūrį, kepyrą, jogurtą natūralų, sviestą, grietinę
Galiu savo kelių dienų meniu surašyti - dar žaidžiu su cronometer , tai pastebėjau, kad neatitaikau pagal tą normą baltymų kiekio - jei su kiekvienu valgymu baltymus - labai lengva viršyt, jei nenaudoji vaisių, angliavandenių tikrai neviršysi - norma duoda apie 70 gr, sumažinau iki kažkur 40 gr, man aktualu ketozės procesas
Didelių ligų kažkaip neturiu, tai palygint savijautos prieš, ar po nelabai galiu - na šiuo metu stinga energijos, savaitė su ženkliai mažiau anglių - galva skaudėt pradėjo. Man kartais tos tikrosios migrenos priepuoliai būna, spėju, kad nuo įtampos
Tai meniu :
Šiandien buvo:
ryte kavos puodelis juodos
varškės sūris apie 120 gr
sviestas apie 20 gr
pietūs
vištos šlaunelės 2 vnt su agurkais ir pomidorais
apie 17 val darbe nusišaut norėjos, kaip cukraus užsireikė - stalčiuj kartaus šokolado gulėjo, atsilaikiau, supratau, kad nuo įtampos čia.
dienos metu keli puodeliai vandens, arbata, dar 1 puodelis kavos. Kava daros nei skani, nei ką, bet labiau įpročio reikalas
vakare buvo
5 lazdyno riešutai
veršienos faršo, kopūsto, morkų, pomidorų pastos troškinys - pagreitinti balandėliai, įdėjau grietinės
dar kažko soti nesijaučiau, tai Lumi Lumi mintį su plakta grietinėle buvo pametėjus. aš tos grietinėlės kokių 10 metų nesu valgius, šiandien išsiplakau kokį 100 gr
Vakar buvo ryte panašiai - sūris, kava, sviesto gabaliukas
pietūs - vištienos sriuba, beveik sultinys ( pietavau kavinėje, teko imt, kas artimiausia šios mitybos principams), vištienos krūtinėlė ant iešmo su daržovėm
vakare buvo kopūstų , faršo troškinys
dar vienos dienos meniu
ryte - omletas, išplaktas su vandeniu vietoj pieno ir žirneliai žali ( pieno nenaudoju, kaip saldaus produkto)
pietūs - kalakuto širdelių troškinys, pomidorai, agurkai, namie paraugtas agurkėlis
vakare - sprandinės gabaliukas , pakeptas ant kokoso. salotos - agurkas, salota, grietinė
Dar pamėgau kopūstus su kiaušiniais kepti - visai neblogai
, tokio patiekalo ir nežinojau
dar dažnai darau faršo, šparaginių pupelių, cukinijų, brokolių troškinį ant Ghi sviesto
o taip ratu ir sukas - vištiena, faršas jautienos/ ar veršienos, širdelės, buvo kartą kepenėlės, sprandinė arba nugarinė ir viskas su salotom
Praeitą savaitę tris rytus iš eilės tą kavą su riebalu dariaus - nežinau, kažko mane pykina šiek tiek nuo jos
ypač trečia dieną jautės - kaip ir valgyt nenori, bet atrodo, kad pykina ir kažkas ne taip
O kokoso aliejus - aliejui nelygus - pirkau 2 skirtingus, supratau, kad tas, kur kainuoja 74 litus už 1 ltr yra ir kvapnesnis, ir skanesnis. Nors abu buvo extra virgin
А мне летать охота ...