Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba VII, angl. - Paleo, Primal/Caveman

QUOTE(Akutee @ 2013 07 02, 15:41)
aš pradžia ibent 8 netuko..  ax.gif  lotuliukas.gif
o 7-tukas, jau iš fantastikos srities  biggrin.gif


O kaip su ūgiu?
Nes aš tai nykštukė... tiksliau rutuliukė, tiek paritus, tiek pastačius biggrin.gif Ir aš mielai 6 matyčiau priekyje.. o pagal ūgį tai ir 5 priklausytų biggrin.gif

Akutee, na, susiimam, susiimam ir normaliai nors kurį laiko paleo pasimaitinam? Be majonezo, cukraus, grikių ir duonos? a? smile.gif Kartu?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 02, 15:04)

aš ir norėjau klaust, kada tuos vaisius galima valgyti, nes po pagrindinio valgymo jų užvalgius išsipūsčiau kaip kiaula  doh.gif

Konkrečiai tau- kai suvaldysi kandidą- tik tada tu galėsi vaisių, uogų valgyt. Maždaug po pusmečio.... juk nenori viena ranka ją smaugt, o kita maitinti?

QUOTE
kai kam galvose susigeneruos mintis: bet juk vaisiai yra natūralus produktas ir juose esanti fruktozė yra mums naudinga. Taip, naudinga, bet tik tuomet, kai vaisiai  subręsta ir valgomi tik tuo metu. Kada tai įvyksta? Rudenį. Po rudens kas seka? Žiema. Taigi fruktozės paskirtis gamtoje yra mums padėti sukaupti energetinį substratą – riebalus organizme tam periodui, kai sumažės maisto, tai yra žiemai. Šiltuose kraštuose – sausros periodui. Mes gi juos šlamščiame 365 dienas per metus, nes juos lengvai galime įsigyti. Vaisiai yra natūralūs, bet jie skirti tik tiems, kurie ir gyvena natūraliai – žiemai nekonservuoja kompotų ar uogienių, nekrauna obuolių ar kriaušių į šaldytuvus ar šaldiklius.

Netikite tuo, kas čia rašoma? Tada jums belieka praktiškai įsitikinti fruktozės pertekliaus nauda – išmeskite iš savo raciono viską, kas turi daug fruktozės, taip pasimaitinkite ilgesnį laiką, o tada ir padiskutuosim apie jūsų savijautą ir sveikatą.


kai pradėjau valgyt uogas (tik iš ryto ir tik tiek kiek saujoj telpa- tokios normos sveikiem žmonėms), tai aš jau atgavau savo šienapjūtės metu prarastą kg ir porą priedo lotuliukas.gif todėl svorį mesti ir fruktozę valgyti yra nesuderinami dalykai.

QUOTE
man viskas gerai  smile.gif



smagu, kad atsiradai, kad viskas gerai, o tai jau pergyvenau.



QUOTE
Kaifuoju tiesiog ir atsargiai skaičiuoju kelinta diena taip taip gyvenu. Bijau garsiai kalbėti, bijau mastyti, bijau kvėpuoti, bijau, kad negrįžtu tas žiaurus jausmas.
Per daug prisikankinau šitaip gyvendama, net nekyla noras ragauti saldumynų. O vaisių ėdimo noras dingo sulig ta diena, kai pradėjau daugiau gert vandens.
Merginos, pagal paleo valgau šeštą dieną, pamečiau 3,5 kg, gal negerai taip, gal per daug? Bet valgau daug lašinio. Tiesiog jaučiuos soti ir nebeužkandžiauju, ką anksčiau ištisai darydavau. Gal organizmas džiaugiasi, kad negauna maisto ir intensviai degina riebalų perteklių?

Nelabai turiu kad prisėsti, kaupiu informaciją smegeninėje, net naktį mastau, ką ir kaip ir su kuo valgyti  biggrin.gif . Dar reikia metabolizmo tyrimą pasidaryti.
Dėl cukraus, nesimatavau nieko, pravaikščiojau taip, o tai sakai, kad gali ir koma ištikti  blink.gif

na jei neištiko ir smarkių požymių nėra tai ko gera tavo hipoglikemija dar nebuvo tiek įsigalėjusi. Dėl svorio nepergyvenk, kiek reiks, tiek ir nutirps, geriausia visai svarstykles paslėpk ir tik dėl įdomumo kas mėnesį pasisverk (ir mums pasigirk) bus motyvacija naujokėms.
QUOTE
Einu paskaitinėsiu dar ką nors, aš tiesiog ryte ryju informaciją, man taip gera ir tuo pačiu norisi verkt, nes rodos, kad šitas nuostabus jausmas dings taip greitai, kaip ir atsirado  verysad.gif

nedings niekur, šitaip maitindamasi visad šitaip jausies.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 02, 15:48)
Wallis tu sportuoji? Sena fotke ten?

jo sportuoju, tai pabegioju, namuose visokius pratimus pagal video darau, sporto klubo as nelankau, gaila tam pinigu, o ir grynas oras man mieliau, nors visai noreciau svorius pakiloti. As dariau Insanity, visa programa atlikau, galvoju gal kartoti, bet ziuresiu, neapsisprendziau dar. Fotke nesena, ten esu tokia, kokia dabar esu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 02, 15:50)
O kaip su ūgiu?
Nes aš tai nykštukė... tiksliau rutuliukė, tiek paritus, tiek pastačius biggrin.gif Ir aš mielai 6 matyčiau priekyje.. o pagal ūgį tai ir 5 priklausytų biggrin.gif

Akutee, na, susiimam, susiimam ir normaliai nors kurį laiko paleo pasimaitinam? Be majonezo, cukraus, grikių ir duonos? a? smile.gif Kartu?

173.. bet kadangi labai i ploti "istisus" tai irg igaliu ridentis kaip reikalas.. lotuliukas.gif

O jei naminis majonezas, irgi negerai (zodziu padazus irgi braukt)? naudoju tik kedainiu, padaza pomidoru ir viskas.. ir majonezo i misraine, ar morkas su cesnaku, kitaip nelabai skanu.. g.gif o ant mesu kitu patiekalu nededu as majonezo, ties air ant kiausinio naudoju, nes labai sprangu kiaušas..???


ir dar turiu sudytos bei vytintos kiaulienos kumpelio nusipirkus..labai megstu..bet kazi ar ne ji man cia per nugara-inkstus-ir balazino ka..duoda,kad man skauda g.gif

Cukraus ok, metu, koses, ir duona irgi drinks_cheers.gif

Ačiū uz palaikyma ir motyvacija.. drinks_cheers.gif wub.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 02, 15:51)
Fotke nesena, ten esu tokia, kokia dabar esu smile.gif

puiku, kad ir tau tiko ši mityba, gerai atrodai thumbup.gif valgyk sočiai ir nesiparink, kiek reiks, tiek ir nutirps- tokia šita mityba.

Papildyta:
QUOTE(Akutee @ 2013 07 02, 15:56)
(zodziu padazus irgi braukt)? naudoju tik kedainiu, padaza pomidoru ir viskas..

taigi ten daugiausia krakmolas dažytas lotuliukas.gif mesk lauk.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 07 02, 15:56)
173.. bet kadangi labai i ploti "istisus" tai irg igaliu ridentis kaip reikalas..  lotuliukas.gif

O jei naminis majonezas, irgi negerai (zodziu padazus irgi braukt)? naudoju tik kedainiu, padaza pomidoru ir viskas.. ir majonezo i misraine, ar morkas su cesnaku, kitaip nelabai skanu..  g.gif o ant mesu kitu patiekalu nededu as majonezo, ties air ant kiausinio naudoju, nes labai sprangu kiaušas..???


o ragavot kitaip? ar ir saukdavau neskanu ir avokadas man neskanu ir be duonos kiausiniu negaliu valgyt ir pan. Jei nera didelio noro pasikeisti nieko manau ir nebus. Greit spjausit ir viskas i kaip jums atrodo kankinancius susilaikymus.
O as sikart nusprendziau, kad liekneju paskutini karta. Nuo naujuju -19 (nuo 120) is ju apie -4 su paleo, nes dar labai nesenai cia atejau. Ugis 180

Bandziau intuityvuji valgyma, bet supratau, kad su juo nerealu svorio numest, jei sau leidi alkoholi, krakmola ir visokioj formoj daug cukraus, nes nuo ju apetitas nekontroliuojamas pasidaro.

Tik dabar problema, kai nebegeriu, pas senus draugus nebera ka veikti. O nauju neisivaizduoju, kur sutikti.
Wallis nuostabiai atrodai 4u.gif

kustuce, pavydziu kad taip greit pagerejo, as jau menuo be duonos, kruopu, dvi savaites be ankstiniu, bet man daznai silpna, oda negereja. Sportuoju biski su svoriais ir ziuriu kuo toliau tuo sunkiau man ta pati atlikti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muera: 02 liepos 2013 - 15:12
QUOTE(Akutee @ 2013 07 02, 15:56)
O jei naminis majonezas, irgi negerai (zodziu padazus irgi braukt)? naudoju tik kedainiu, padaza pomidoru ir viskas.. ir majonezo i misraine, ar morkas su cesnaku, kitaip nelabai skanu..  g.gif o ant mesu kitu patiekalu nededu as majonezo, ties air ant kiausinio naudoju, nes labai sprangu kiaušas..???
ir dar turiu sudytos bei vytintos kiaulienos kumpelio nusipirkus..labai megstu..bet kazi ar ne ji man cia per nugara-inkstus-ir balazino ka..duoda,kad man skauda g.gif


Pomidorų padaže cukraus pridėta, o majonezas ne ką geriau. Kiaušinius gi galima su daržovėmis valgyti smile.gif Vytintas kiaulienos kumpelis taip pat vytintas prieš tai jį cukrumi, visokiais E ištepus, tai irgi nesveikas toks gaminukas. Bent jau tą pirmą mėnesį atidžiai rinkitės produktus, pažiūrėkit į gaminio etiketes. Aš dabar nuėjusi į parduotuvę pavaikštau, pakiloju viską, apžiūriu ir suprantu, kad nu šš... nieko vėl nenusipirksiu, o reiks eiti į turgų mėsos ir daržovių pirkti.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 07 02, 15:20)
esu baisi bevalė, ir tuo pačiu norinti pasikeisti.....jau N metų bandau, testuoju... bet.. Norėčiau kad paleo būtų paskutinė stotelė ir atrasta tai ko man reikia..  ax.gif doh.gif

patikėk manim, esu išbandžius begalę dietų, taip pat ir dietologės paslaugas, viskas baigdavosi visišku fiasko. Bet čia kažkas kito, jaučiu nuo pat pradžių, nejaučiu to streso, kurį jausdavau pradėdama kitas dietas, ar mažesnio valgymo būdus, jau nuo pirmos dienos imdavo psichas, kad negalėsiu pavalgyti normaliai.
Jei tikrai taip nori sulieknėti, kaip sakai, imk jautį už ragų, nedziubenk to ko negalima ir pajausi paleo galią.
Pirmą dieną galvojau, na kaip valgyti lašinį be duonos, trečią dieną net nepagalvojau apie ją, o dabar vien nuo minties, kad reikėtų suvalgyti duonos gabalėlį - supykina. Pirmą dieną čia užsukus sakiau, kad neištversiu trijų valgymų, nes badausiu - atsiimu šiuos savo žodžius, nes nejaučiu jokio alkio, visiškai. Po valgio, praėjus trims valandos pajaučiu, kad noriu valgyti, tada gerai įsiklausau į save ir suprantu, kad nieko dar neįkiščiau į skrandį, nes jis pilnas, o noriu tik gerti smile.gif . Tuo labiau, kad alkio jausmas tapo visai malonus, nes įtariu, kad jaučiu tikrąjį alkio jausmą, o ne anglevandenių alkį smile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 07 02, 15:50)
Konkrečiai tau- kai suvaldysi kandidą- tik tada tu galėsi vaisių, uogų  valgyt. Maždaug po pusmečio.... juk nenori viena ranka ją smaugt, o kita maitinti?

Dėl svorio nepergyvenk, kiek reiks, tiek ir nutirps, geriausia visai svarstykles paslėpk ir  tik dėl įdomumo kas mėnesį  pasisverk (ir mums pasigirk)  bus motyvacija naujokėms.

nedings niekur,  šitaip maitindamasi visad šitaip jausies.

žinau, jau supratau, kad pusė metų nė gramo saldumos smile.gif
-------
oi, žmogau, aš turiu nemažai viršsvorio, apie kurį net gėda kalbėti, todėl svorio kritimas man į naudą smile.gif
Dar pradėsiu jėgos sportą sportuoti, kai tik pasijausi stipresnė
------
kaip aš norėčiau, kad taip ir būtų wub.gif
nesuprantu, kur aš papuoliau, netikiu, kad vėl toks energijos ir laimės jausmas atsirado, noras kažką veikti, o ne gulėti susirietus

QUOTE(Muera @ 2013 07 02, 16:07)
O as sikart nusprendziau, kad liekneju paskutini karta. Nuo naujuju -19 (nuo 120) is ju apie -4 su paleo, nes dar labai nesenai cia atejau. Ugis 180

Tik dabar problema, kai nebegeriu, pas senus draugus nebera ka veikti. O nauju neisivaizduoju, kur sutikti.
Wallis nuostabiai atrodai 4u.gif

kustuce, pavydziu kad taip greit pagerejo, as jau menuo be duonos, kruopu, dvi savaites be ankstiniu, bet man daznai silpna, oda negereja. Sportuoju biski su svoriais ir ziuriu kuo toliau tuo sunkiau man ta pati atlikti

šaunuolė dėl svorio thumbup.gif
---------
silpnumas ir man nedingo, galvos skausmas nedingo, bet kalbu apie lengvumo jausmą pilve ir visame kame. Jaučiuosi lengva, neapsunkusi, pilvas ramut ramutėlis, nepučia jo, ryte atsikėlus einu į wc ir nebedrebinu ten sienų
O tu ar pakankamai daug geri?

QUOTE(Elata @ 2013 07 02, 16:17)
Pomidorų padaže cukraus pridėta, o majonezas ne ką geriau. Kiaušinius gi galima su daržovėmis valgyti smile.gif Vytintas kiaulienos kumpelis taip pat vytintas prieš tai jį cukrumi, visokiais E ištepus, tai irgi nesveikas toks gaminukas. Bent jau tą pirmą mėnesį atidžiai rinkitės produktus, pažiūrėkit į gaminio etiketes. Aš dabar nuėjusi į parduotuvę pavaikštau, pakiloju viską, apžiūriu ir suprantu, kad nu šš... nieko vėl nenusipirksiu, o reiks eiti į turgų mėsos ir daržovių pirkti.

turiu savo daržą po langais, taip pat tetą kaime, iš kurios perku grietinę ir kiaušinius. Tik vat su mėsa bėda, sakiau, reiks anytos prašyti, kad vištų užaugintų.
Kur perkat gerą mėsą?
Atsakyti
Voresta, o jei užpildysiu metabolizmo tyrimą nuotoliniu būdu, ar įmanoma pačiai atlikti visus matavimus? Nes mačiau, kad ten reikia įgudimo g.gif
Atsakyti
kustuce, nu is kur pas tave daug antsvorio? ar nuotrauka maskavai? g.gif g.gif g.gif

O as siandien vel neatsilaikiau pries banana..nu man reikia tu vaisiu, vakar nebuvo vaisiu, tai buvo medus, zodziu doh.gif doh.gif doh.gif O siaip siandien 2 kartus valgiau, nesinori daugiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 02, 17:55)


turiu savo daržą po langais, taip pat tetą kaime, iš kurios perku grietinę ir kiaušinius. Tik vat su mėsa bėda, sakiau, reiks anytos prašyti, kad vištų užaugintų.
Kur perkat gerą mėsą?

matai, kad ir užaugins tų vištų, tačiau jos bus nedaug geriau už tas, kurios parduotuvėje. Geriausia mėsa yra ta, kuri užauga be grūdų ar kombikormų. Joje teisingas Omega3:Omega6 santykis. Aš anksčiau apie tai jau rašiau, kažkurioj temoj.
Tačiau net kombikorminė mėsa yra geriau nei valgyt grūdus.

Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 07 02, 18:17)
Voresta, o jei užpildysiu metabolizmo tyrimą nuotoliniu būdu, ar įmanoma pačiai atlikti visus matavimus? Nes mačiau, kad ten reikia įgudimo  g.gif

nieko ypatinga, pasistengsi ir atliksi. Tai mokina būti sau daktaru ir nė nepajusi, greit kitus testuosi biggrin.gif
svarbiausia laikytis tos mitybos, kitaip rezultatai išsikreipia, pvz per keletą savaičių, kai valgiau uogas mano šlapimas iš rūgštinio- tapo šarminis ir jei darytis tyrimą nesilaikant reikalavimų tai be reikalo trukdyti žmones.
Tiesa, kustuce, išsimatuok cm ir užsirašyk savo dabartinius matmenis rankų ir kojų, liemens, vėliau turėsi ką palyginti.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 02, 17:42)
Tiesa, kustuce, išsimatuok cm ir užsirašyk savo dabartinius matmenis rankų ir kojų, liemens, vėliau turėsi ką palyginti.



aš visada matuojuosi, svarstyklėmis nesivadovauju schmoll.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti