QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 08 29, 10:28)
Jei labai nuoširdžiai myli savo vyrą, tai ir indai susiplauna, ir šiukšlės išsineša - savaime?
Matau Smalsute, kad dar sunku suvokti ką norėjau tuo pasakyti, bet tikiu, kad ateis ta diena ir sakysite, oj kaip čia viskas paprasta, tikrai Yoli kažkada kažką panašaus sakė
Kalbu apie tokią meilę, kai tu myli... Na gerai vyras, tu jį myli ir iš meilės jam dėl jo ir plauni indus, dėl jo ir pagamini valgyti, kad tik jam būtų gerai. Ir kai myli gamindama valgyti negalvoji, kodėl aš čia turiu db gaminti, tu tiesiog su meile gamini, tiesiog su meile išplauni jo kojines ar paimi nuo grindų numestas. Tiesiog besąligiškai jį myli ir nenori jo skaudinti. Va tokia meilė gali būti ir Jėzui. Tik atitinkamai, kai JĮ myli nemeluoji savo draugui, nes žinai, kad JAM tai nesumeluosi JIS viską žino ir dėl tavo menko tiesos nesakymo JAM skauda širdį. TU nesikeiki, nes žinai, kad kiekvienas keismas išeinantis iš tavo burnos JĮ smarkiai žeidžia ir pan. ir t.t.
Tau tiesiog gaunasi nelaužyti tų įstatymų, nes tu myli
Kas norėjo suprato, kas nesuprato kada nors supras apie kokią meilę aš kalbu, nes meilė tai:
Ikor 13:
4 Meilė kantri ir maloni, meilė nepavydi; meilė nesigiria ir neišpuiksta.
5 Ji nesielgia nepadoriai, neieško savo naudos, nepasiduoda piktumui, nemąsto piktai,
6 nesidžiaugia neteisybe, džiaugiasi tiesa;
7 visa pakenčia, visa tiki, viskuo viliasi ir visa ištveria.
8 Meilė niekada nesibaigia.
Dar
Kolosiečiams 1
21 Taip pat ir jus, kurie kadaise buvote svetimi ir priešiški savo protuose piktais darbais, Dievas dabar sutaikino
22 mirtimi Jo žemiškajame kūne, kad pasirodytumėte Jo akyse šventi, tyri ir nekalti,
23 jei tik pasiliekate tikėjime įsitvirtinę bei nepajudinami ir neatsitraukiate nuo Evangelijos vilties, kurią išgirdote, kuri paskelbta visai kūrinijai po dangumi ir kurios tarnu aš, Paulius, tapau.
Jo akyse, per Kristaus auką mes esame šventi ir tyri