Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 08 29, 10:28)
Jei labai nuoširdžiai myli savo vyrą, tai ir indai susiplauna, ir šiukšlės išsineša - savaime? bigsmile.gif

Matau Smalsute, kad dar sunku suvokti ką norėjau tuo pasakyti, bet tikiu, kad ateis ta diena ir sakysite, oj kaip čia viskas paprasta, tikrai Yoli kažkada kažką panašaus sakė biggrin.gif

Kalbu apie tokią meilę, kai tu myli... Na gerai vyras, tu jį myli ir iš meilės jam dėl jo ir plauni indus, dėl jo ir pagamini valgyti, kad tik jam būtų gerai. Ir kai myli gamindama valgyti negalvoji, kodėl aš čia turiu db gaminti, tu tiesiog su meile gamini, tiesiog su meile išplauni jo kojines ar paimi nuo grindų numestas. Tiesiog besąligiškai jį myli ir nenori jo skaudinti. Va tokia meilė gali būti ir Jėzui. Tik atitinkamai, kai JĮ myli nemeluoji savo draugui, nes žinai, kad JAM tai nesumeluosi JIS viską žino ir dėl tavo menko tiesos nesakymo JAM skauda širdį. TU nesikeiki, nes žinai, kad kiekvienas keismas išeinantis iš tavo burnos JĮ smarkiai žeidžia ir pan. ir t.t.

Tau tiesiog gaunasi nelaužyti tų įstatymų, nes tu myli smile.gif

Kas norėjo suprato, kas nesuprato kada nors supras apie kokią meilę aš kalbu, nes meilė tai:

Ikor 13:
4 Meilė kantri ir maloni, meilė nepavydi; meilė nesigiria ir neišpuiksta.
5 Ji nesielgia nepadoriai, neieško savo naudos, nepasiduoda piktumui, nemąsto piktai,
6 nesidžiaugia neteisybe, džiaugiasi tiesa;
7 visa pakenčia, visa tiki, viskuo viliasi ir visa ištveria.
8 Meilė niekada nesibaigia.

Dar smile.gif
Kolosiečiams 1
21 Taip pat ir jus, kurie kadaise buvote svetimi ir priešiški savo protuose piktais darbais, Dievas dabar sutaikino
22 mirtimi Jo žemiškajame kūne, kad pasirodytumėte Jo akyse šventi, tyri ir nekalti,
23 jei tik pasiliekate tikėjime įsitvirtinę bei nepajudinami ir neatsitraukiate nuo Evangelijos vilties, kurią išgirdote, kuri paskelbta visai kūrinijai po dangumi ir kurios tarnu aš, Paulius, tapau.

Jo akyse, per Kristaus auką mes esame šventi ir tyri smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 29 rugpjūčio 2013 - 10:50
QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 11:42)
Matau Smalsute, kad dar sunku suvokti ką norėjau tuo pasakyti, bet tikiu, kad ateis ta diena ir sakysite, oj kaip čia viskas paprasta, tikrai Yoli kažkada kažką panašaus sakė  biggrin.gif

Skamba labai panašiai, kaip atsakingas jauno įsimylėjėlio paprotinimas kelintą dešimtį metelių kartu skaičiuojantiems sutuoktiniams, kas yra tikroji meilė...
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 09:21)
trečiasis: "Nenaudosi piktam VIEŠPATIES, savo Dievo, vardo, nes VIEŠPATS nepaliks nenubausto to, kuris naudoja piktam jo vardą" smile.gif

O Evangelijose taip yra pakartota?
Atsakyti
Dvasinis amžius skiriasi nuo mūsų fizinio amžiaus. Bet tebunie, Smalsute, pagvensim pamatysim kaip čia bus, ir esu tikra kad suprasite ką noriu pasakyti rolleyes.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 08 29, 11:28)
Skamba labai panašiai, kaip atsakingas jauno įsimylėjėlio paprotinimas kelintą dešimtį metelių kartu skaičiuojantiems sutuoktiniams, kas yra tikroji meilė...

Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 08 29, 12:23)
O Evangelijose taip yra pakartota?

Evangelijoje Jėzus patikslino 2 svarbiausius. O įstatymai visi surašyti Išėjimo 20, 2-17
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 09:21)
Kai mes mylime Jėzų nuoširdžiai, tai įstatymus mes išpildome savaime smile.gif Tikrai įmanoma tiesiog su JUO bendrauti, nes bažnyčia ir esame mes patys. Būkime ramybėje su savimi ir su Tėveliu, ilsėkimės šabo dieną (septintą dieną) ramybėje su JUO. Koks tai geras jausmas būti ramybėje ir  JO prieglobstyje, tiesiog..  4u.gif  mirksiukas.gif

Jei vaikas labai nuoširdžiai myli savo tėvus, nereiškia, kad jam nereikia jokių namų taisyklių (ypač kai dar yra broliukų ir sesučių). Ir kad jam pakanka tik nurodymus gauti iš tėvų, ir užaugs savaime tobulas (juk dar yra laisva valia).
Šeima ‒ tai nesame ,,mes patys'', o bendruomenė (plg. Bažnyčia). Mes kiekvienas galime su kuriuo iš tėvų bendrauti savo kambaryje, bet vis dėlto susirenkame kartas nuo karto svetainėje. Keista būtų, kad svetainė būtų tuščia sekmadienį. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 12:30)
Dvasinis amžius skiriasi nuo mūsų fizinio amžiaus.

O kas apskaičiavo tavo dvasinį amžių? Ir kas tau nurodo kitų žmonių dvasinį amžių?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 08 29, 12:40)
Jei vaikas labai nuoširdžiai myli savo tėvus, nereiškia, kad jam nereikia jokių namų taisyklių (ypač kai dar yra broliukų ir sesučių). Ir kad jam pakanka tik nurodymus gauti iš tėvų, ir užaugs savaime tobulas (juk dar yra laisva valia).
Šeima ‒ tai nesame ,,mes patys'', o bendruomenė (plg. Bažnyčia). Mes kiekvienas galime su kuriuo iš tėvų bendrauti savo kambaryje, bet vis dėlto susirenkame kartas nuo karto svetainėje. Keista būtų, kad svetainė būtų tuščia sekmadienį.  g.gif
Papildyta:

O kas apskaičiavo tavo dvasinį amžių? Ir kas tau nurodo kitų žmonių dvasinį amžių?

Dėl abiejų klausimų ir situacijų kogero reikia gauti apreiškimą iš Tėvelio smile.gif tikiu mielosios sesės, kad gausite mirksiukas.gif
O šiaip tikrai nesivelsiu į gilias jau išdiskutuotas diskusijas, nes kaip ir minėjau svarbiausias yra ir turi likti mūsų diskusijoje Jėzus ir Jo stebuklai įvykę per mūsų gyvenimus. Nesivelkime į vieni kitų santykį su Dievu, nes jis yra skirtingas.

Bet kokiu atveju jei tarkime aš ko nors nesuprantu ką sako kitas, tai nereiškia, kad jis klysta, tai tiesiog reiškia, kad aš dar to nesuprantu ir tikrai ateis metas kai suprasiu. Todėl kam reikia mano žodžius supras ir supras teisingai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 12:48)
Dėl abiejų klausimų ir situacijų kogero reikia gauti apreiškimą iš Tėvelio smile.gif

Yoli, juk ne tau vienai Šv. Dvasia prakalba (nors kažkaip tu nelabai mini Šv. Dvasią g.gif ). Ir kitiems žmonėms ji kalba. Vis dėlto nereikėtų lyginti neseniai atsivertusiojo Šv. Rašto aiškinimų ir ilgametę kontempliacijos patirtį turinčiojo (prisimink kad ir Petrą).
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 13:48)
Bet kokiu atveju jei tarkime aš ko nors nesuprantu ką sako kitas, tai nereiškia, kad jis klysta, tai tiesiog reiškia, kad aš dar to nesuprantu ir tikrai ateis metas kai suprasiu. Todėl kam reikia mano žodžius supras ir supras teisingai  4u.gif

Man atrodo, kad tokių, kas tikrai nesuprato, ką Tu norėjai pasakyti, šioje temoje mažuma, nes ko gero daugelis čia pasisakiusių anksčiau ar vėliau yra išgyvenę atsivertimo tikrovę ir Tavo mintys gal net labai pažįstamos. Bet atsivertimas - tik kelio pradžia, "medaus mėnuo", kuris, kad ir koks nuostabus, kažkada baigiasi. Tikriausiai manai, kad "su Tėveliu" jokie išbandymai nebaisūs? Paskaityk Jobo knygą... Tikrai bus tokių gyvenimo etapų, kai nei žodžių maldai berasi, nei kils ranka atsiversti Bibliją. Kodėl skiriasi rodos be galo be krašto vienas kitą mylėję sutuoktiniai - nes perdaug pasitiki jausmais, kurie juos savaime, be didesnių pastangų, tarsi turėtų nešti per gyvenimą. Su tikėjimu yra panašiai - kuo labiau jį "nusaldini", tuo mažiau jame lieka esmės.
Atsakyti
Kažkodėl mano visi pasisakymai kelia labai daug diskusijų, gal ir gerai smile.gif

Smalsute,
O mano bendrabinčių tarpe žmonės atgimę po 10 metų ir daugiau, bet niekur nedingęs tas pirminis jausmas. Vienas iš prašymu manųjų ir yra, kad man neatsitiktų taip kaip kitiems krikščionims, kad mano troškimas tik augtų ir rankos nesvirtų! ax.gif Ir žinau, kad taip ir bus smile.gif Jei Jums buvo kitaip, tai nereiškiasi, kad ir man turi būti taip pat. Mes turime laisvą valią ir aš renkuosi JO trokšti, JĮ mylėti ir būti artume su JUO! smile.gif Beje savo laisvą valią aš JAM padovanojau, atidaviau, atsisakiau bigsmile.gif Kam? Tam kad išsipildytų Jėzaus žodžiai: "Tebunie Tavo valia"

Žinau, kad Tėvelio išbandymai laukia kiekviename žingsnyje. Bet žinau ir tai, kad JIS neduos išbandymų, kurių mes negalime ištverti smile.gif (čia iš biblijos, tik eilutės db nepasakysiu) Ir kai rankos nekils skaityti ar neturėsiu žodžių pasakyti, tai nieko tame blogo nematau, juk galima tiesiog būti su JUO ramybėje, tiesiog būvime su JUO be kalbų, be žodžių. Tiesiog ramybės atmosferoje rolleyes.gif Ir prisipažinti, sorry neturiu ką pasakyti, nežinau ką pasakyti - tai jau yra bendravimas wub.gif

Saulėteke,
taip Šv. Dvasios apreiškimai, bet nematau skirtumo tarp atsivertusio prieš metus ir prieš dešimt metų. Nes dvasiniam amžiui mūsų laikmmatis negalioja. NES pas Dievą laiko nėra smile.gif JIS yra alfa ir omenga, JIS yra pradžia ir pabaiga ir mes buvome su JUO prieš ateinant čia. Tai reiškia, kad mūsų dvasia viską žino, tik mūsų protai (gal taip galima pasakyti) ne viską atsimena. Kieno protas, širdis ir pan. yra pasiruošusi tas gauna apreiškimus ir žinutes greičiau, kieno nepasiruošusi, tam laikas ateis savo. Todėl sakyti, kad jei kažkas įtikėji 10 metu anksčiau tai jis jau daugiau žino? Nesutinku visiškai smile.gif

Bet čia mano asmeninė nuomonė, ji neturi sutapti su Jūsiške ax.gif Vistiek aš myliu ir gerbiu Jus. Aš džiaugiuosi, kad yra žmonių mylinčių Jėzų, kad mes esame vienas kūnas. Taip mes visi skirtingi be galo smile.gif bet tikslas yra vienas ir meilė yra VIENAM 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 17:22)
Kažkodėl mano visi pasisakymai kelia labai daug diskusijų, gal ir gerai smile.gif

Aišku, gerai. Juk tam ir sukurta šita svetainė, kad tarpusavyje kalbėtumėmės. 4u.gif Net jeigu nuomonės ir labai skirtingos.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 18:22)
O mano bendrabinčių tarpe žmonės atgimę po 10 metų ir daugiau, bet niekur nedingęs tas pirminis jausmas.

Netikiu, kad visus tuos 10 metų taip jau niekas ir nesikeitė - tik malda, Biblija ir atsitiktiniai susibėgimai su vienu kitu bendraminčiu. Greičiausiai tie žmonės bent kurį laiką reguliariai lankė kažkokią konkrečią bažnyčią (ar bažnyčias), paskui kažkas "nebepatiko", bet iš esmės daug ką jie tiesiog atsinėšė iš tų bendruomenių/bendruomenės.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 17:22)
taip Šv. Dvasios apreiškimai, bet nematau skirtumo tarp atsivertusio prieš metus ir prieš dešimt metų. Nes dvasiniam amžiui mūsų laikmmatis negalioja. NES pas Dievą laiko nėra smile.gif JIS yra alfa ir omenga, JIS yra pradžia ir pabaiga ir mes buvome su JUO prieš ateinant čia. Tai reiškia, kad mūsų dvasia viską žino, tik mūsų protai (gal taip galima pasakyti) ne viską atsimena. Kieno protas, širdis ir pan. yra pasiruošusi tas gauna apreiškimus ir žinutes greičiau, kieno nepasiruošusi, tam laikas ateis savo. Todėl sakyti, kad jei kažkas įtikėji 10 metu anksčiau tai jis jau daugiau žino? Nesutinku visiškai smile.gif

Yoli, manyčiau, kad vis dėlto yra skirtumas tarp žmogaus, kuriam tik kai kurios Šv. Rašto vietos atvertos, ir tarp to, kuris visą gyvenimą medituoja tą Šv. Raštą, vertindamas ne atskiras eilutes, bet ir visumą.
Ir kaip tu aiškini tai, kad visi remiasi ta pačia Šv. Dvasia, bet matai kiek bendruomenių. O protestantai tai išvis: kas žmogus ‒ vis naujas apreiškimas ir nauja bendruomenėlė (net jei ji ir nevadinama bendruomene). Gal visgi tas Petras buvo ne šiaip sau išskirtas? Kad netaptume patys sau Bažnyčia?
Atsakyti