Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Yoli @ 2013 08 22, 13:49)
kurie tiesiog visa esybe troktą tiesioginio bendravimo, tiesioginių JO apreiškimų, tiesioginių apkabinimų smile.gif Net gi jų!
O tarusavyje bendrauti labai malonu, labai malonu apie JĮ kalbėti, dalinti mintimis, gali prasėdėti ir visą naktį, o laikas neprailgsta smile.gif

Tai va, tiek minčių.

Priklausymas Bažnyčiai netrukdo bendrauti su Dievu tiesiogiai ir asmeniškai:)
Šiaip jau pastebiu, kad šiais laikais ypač madinga ar populiaru yra teigti, kad tikiu Dievu, bet man nereikia bažnyčios, nereikia dvasininkų, aš bendrauju tiesiogiai, kažką priimu, kažką atmetu, kažkas man patinka, kažkas ne, kažką suprantu kaip visi, kažką kitaip...
Bet ar Jums neatrodo, kad taip elgiamasi savo patogumui? Laikausi 7 Dievo įsakymų. Kodėl? Kiti man nepatinka biggrin.gif Neinu į bažnyčią, nes man ten nepatinka. Ir pan. Tiesiog tikėjimas pritaikomas sau, savo gyvenimui, nes taip lengviau gyventi, lengviau tikėti ir lengviau pasiteisinti prieš save ir kitus. Ar tai nėra aukščiausia puikybės forma? Kai pats nusprendi koks yra Dievas ir kaip jį reikia išpažinti ir garbinti, o nepaklūsti Dievo valiai.
Nesmerkiu, nesakau, kad esu teisi, tik tokie pamąstymai 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2013 08 22, 22:37)
Priklausymas Bažnyčiai netrukdo bendrauti su Dievu tiesiogiai ir asmeniškai:)
Šiaip jau pastebiu, kad šiais laikais ypač madinga ar populiaru yra teigti, kad tikiu Dievu, bet man nereikia bažnyčios, nereikia dvasininkų, aš bendrauju tiesiogiai, kažką priimu, kažką atmetu, kažkas man patinka, kažkas ne, kažką suprantu kaip visi, kažką kitaip...
Bet ar Jums neatrodo, kad taip elgiamasi savo patogumui? Laikausi 7 Dievo įsakymų. Kodėl? Kiti man nepatinka biggrin.gif Neinu į bažnyčią, nes man ten nepatinka. Ir pan. Tiesiog tikėjimas pritaikomas sau, savo gyvenimui, nes taip lengviau gyventi, lengviau tikėti ir lengviau pasiteisinti prieš save ir kitus. Ar tai nėra aukščiausia puikybės forma? Kai pats nusprendi koks yra Dievas ir kaip jį reikia išpažinti ir garbinti, o nepaklūsti Dievo valiai.
Nesmerkiu, nesakau, kad esu teisi, tik tokie pamąstymai  4u.gif  smile.gif

va kokia diskusija isivyravo smile.gif siaip pritariu yoli viskam ka ji kalba. Tik del bendruomenes pritariu kitom-ji reikalinga. Nes net Kristus yra paskaes,jog gris pasiimti savo baznycios. O ir siaip mum reikalingas bendravimas su tikinciais-juk pasakyta dalyvaukite sventuju susirinkimuose. Tos grupeles yra gerai,bet reikalinga ir ta viena baznycia. Bet kadangi itikejai neseniai,dar ne velu. Tik nepaleisk "pirmosios meileS". biggrin.gif su laiku ateina tikejimo isbandymai. O kitoms tai tikrai siulau nelandzioti po tas denominacijas. Visi krikscionys yra Kristaus ir nesvarbu katalikai,protestantai...O iskraipymu yra kiekvienoj is siu religiju. Visi nuplaukia. Tai zmogiska. Geriau papasakokit savo itikejimo istorijas, ko ir norejau uzvesdama sia tema 4u.gif noriu prisiminti pirmosios meiles Kristui isgyvenimus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jozikvtumane @ 2013 08 22, 23:15)
noriu prisiminti pirmosios meiles Kristui isgyvenimus bigsmile.gif

Tai klausom. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2013 08 22, 22:37)
Ar tai nėra aukščiausia puikybės forma? Kai pats nusprendi koks yra Dievas ir kaip jį reikia išpažinti ir garbinti, o nepaklūsti Dievo valiai.
Nesmerkiu, nesakau, kad esu teisi, tik tokie pamąstymai  4u.gif  smile.gif

Niekada nenusprendžiu pati! Koks yra Dievas man JIS parodo pats. Ir kurioje vietoje aš nepaklastų JO valiai? Kad nešvenčių švenčių, kai kurių ar kad pasitikiu tik JUO? Labai jau įdomus pamastymai smile.gif Atvikščiai sakau, kad jei JIS man pasakys eisiu ir darysiu smile.gif Kol kas taip ir vyksta.

Na ir noriu paprašyti, baigiam tuos kaltinimus laužtus iš piršto. Įsiskaitykim atidžiau ką kitas nori pasakyti ir bent pabandykim suprasti teisingai, o ne iškreiptai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jozikvtumane @ 2013 08 22, 23:15)
va kokia diskusija isivyravo smile.gif siaip pritariu yoli viskam ka ji kalba. Tik del bendruomenes pritariu kitom-ji reikalinga. Nes net Kristus yra paskaes,jog gris pasiimti savo baznycios. O ir siaip mum reikalingas bendravimas su tikinciais-juk pasakyta dalyvaukite sventuju susirinkimuose. Tos grupeles yra gerai,bet reikalinga ir ta viena baznycia. Bet kadangi itikejai neseniai,dar ne velu. Tik nepaleisk "pirmosios meileS". biggrin.gif su laiku ateina tikejimo isbandymai. O kitoms tai tikrai siulau nelandzioti po tas denominacijas. Visi krikscionys yra Kristaus ir nesvarbu katalikai,protestantai...O iskraipymu yra kiekvienoj is siu religiju. Visi nuplaukia. Tai zmogiska. Geriau papasakokit savo itikejimo istorijas, ko ir norejau uzvesdama sia tema 4u.gif noriu prisiminti pirmosios meiles Kristui isgyvenimus bigsmile.gif

Na bendruomenė yra gerai, bet neteikiu jei pirmumo smile.gif Tikiu, kad kai atsiras ta bendruomenė, kuriai man reikės priklausyti Tėvelis mane ten ir nuves. Jei jos dabar nėra, reiškiasi taip turi būti smile.gif

Na tai pradėk pasakoti smile.gif būtų įdomu išgirsti. Tikrai baigiam čia apie tą patį jau kelis lapus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 23 rugpjūčio 2013 - 09:19
skaitau kliedesius...taciau toleruoju juos kaip bebutu, nes mano manymu, tai kiekvieno zmogaus teise kaip tiketi i Dieva Teva ir Jo sunu Jezu Kristu, ar Buda ar Alacha.Tai tik kelio pasirinkimas, kokiu keliu mes einam link Dievo.

as laikaiau save Krikscione, bet niekada labai stipriai nesigilinau i religa, i baznyciai anksciau dar nueidavau, kriksta turejau, komunija, sutvirtinimo sakramentas, santuoka pries Dieva taip pat palaiminta, bet bet...kaip jauciu save, tai man uztenka tiketi sirdyje, ir tas tikejimas yra labai stiprus, as kalbu su Dievu, meldziuosi namuose, ir jauciu kad man to uztenka, as tikiu i Dieva Teva, bet meldziuosi taip pat Jezu Kristu ir Svenciausiaja Mergele Marija. Ir jauciu kaip malda man padeda visose gyvenimo situacijose. Nors ir viskas vyksta ne taip kaip noreciau, ne taip ko prasau maldoje, tacia bent jau siela jauciasi geriau.

visgi manau svarbiausia jausti Dieva sirdyje, ir stengtis ji islaikyti, kad piktosios jegos kuo reciau uzvaldytu musu protus.
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2013 08 23, 09:27)
skaitau kliedesius...

Nekokia pradžia susipažinimui. smile.gif
Atsakyti
sakau ka galvoju wink.gif nes kliedesiu tikrai pilna sioje temoje. zodziu besigilinkim, kiekvienas turi savo nuomone ir pasirinkima
Atsakyti
mano manymu, tai kiekvieno zmogaus teise kaip tiketi i Dieva Teva ir Jo sunu Jezu Kristu, ar Buda ar Alacha.

Taip. Tik tie tikėjimai turi savas kryptis. smile.gif Jei tiki Jėzų, tikiesi Rojaus. Jei seki Buda, pasieksi Nebūtį (kas tai - niekas?). Jei tiki Alachu, gal pasieksi tą patį Dievą Tėvą, bet... tas kelias į Jį per musulmonų tikėjimą labai jau sudėtingas. Žinai, nenorėčiau būti... ketvirtąja žmona. Bet... kiekvienas renkasi. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*dew* @ 2013 08 23, 09:43)
sakau ka galvoju wink.gif nes kliedesiu tikrai pilna sioje temoje. zodziu besigilinkim, kiekvienas turi savo nuomone ir pasirinkima

Gal, užuot sakius, ,,tu kvailys'' pasirinkti ,,laba diena''? mirksiukas.gif

Visi renkamės. Bet jei tik su tuo ir pasiliktumėm, tai reikėtų uždaryti šį forumą. Medituotumėm vieni. smile.gif
Papildyta:
as laikaiau save Krikscione, bet niekada labai stipriai nesigilinau i religa, i baznyciai anksciau dar nueidavau, kriksta turejau, komunija, sutvirtinimo sakramentas, santuoka pries Dieva taip pat palaiminta, bet bet...kaip jauciu save, tai man uztenka tiketi sirdyje, ir tas tikejimas yra labai stiprus, as kalbu su Dievu, meldziuosi namuose, ir jauciu kad man to uztenka, as tikiu i Dieva Teva, bet meldziuosi taip pat Jezu Kristu ir Svenciausiaja Mergele Marija. Ir jauciu kaip malda man padeda visose gyvenimo situacijose. Nors ir viskas vyksta ne taip kaip noreciau, ne taip ko prasau maldoje, tacia bent jau siela jauciasi geriau.

Kaip sakant, esi ,,susitvarkiusi''. smile.gif Gerai, kad meldiesi. Bet kai ėjai tų sakramentų, tai gal reikėjo ir 10 Dievo įsakymų išmokt ir pasižadėt jų laikytis? O trečiasis taigi sako ,,Sekmadienį švęsk''. Pagal tuos sakramentus teikiančią Bažnyčią, reiškia, kad reikėtų ne tik namie tai daryti, bet ir kartu su bendruomene.
Na, o dėl to, kad ne viskas vyksta, kaip tu norėtum, tai gal meldiesi ir ,,teesie Tavo valia''? wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 23 rugpjūčio 2013 - 10:10
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 08 23, 10:07)
Taip. Tik tie tikėjimai turi savas kryptis. smile.gif Jei tiki Jėzų, tikiesi Rojaus. Jei seki Buda, pasieksi Nebūtį (kas tai - niekas?). Jei tiki Alachu, gal pasieksi tą patį Dievą Tėvą, bet... tas kelias į Jį per musulmonų tikėjimą labai jau sudėtingas. Žinai, nenorėčiau būti... ketvirtąja žmona. Bet... kiekvienas renkasi.  4u.gif
Papildyta:

Gal, užuot sakius, ,,tu kvailys'' pasirinkti ,,laba diena''?  mirksiukas.gif

Visi renkamės. Bet jei tik su tuo ir pasiliktumėm, tai reikėtų uždaryti šį forumą. Medituotumėm vieni. smile.gif
Papildyta:

Kaip sakant, esi ,,susitvarkiusi''. smile.gif Gerai, kad meldiesi. Bet kai ėjai tų sakramentų, tai gal reikėjo ir 10 Dievo įsakymų išmokt ir pasižadėt jų laikytis? O trečiasis taigi sako ,,Sekmadienį švęsk''. Pagal tuos sakramentus teikiančią Bažnyčią, reiškia, kad reikėtų ne tik namie tai daryti, bet ir kartu su bendruomene.
Na, o dėl to, kad ne viskas vyksta, kaip tu norėtum, tai gal meldiesi ir ,,teesie Tavo valia''?  wink.gif

Nu matot cia kliedesiai kai kuriem ,
tai itikejimo istorijos tikrai nepasakosiu. Susirasym Yoli az. Man jus patinkat:)viesai nieko nepasakosiu,kai tokie santykiai tarp plepanciuju. Nematu jokiio reikalo. Tai bus kliedesiai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 08 23, 10:07)

Na, o dėl to, kad ne viskas vyksta, kaip tu norėtum, tai gal meldiesi ir ,,teesie Tavo valia''?  wink.gif

ismokau 10 Dievo isakymu, ir stengiuosi laikytis, bet esam visi nuodemingi, ir kaip bebutu klystu, ir nevisada pavyksta laikytis, deja...
kaip ir minejau, svarbiausia tiketi sirdyje, man to uztenka ir nesilankant baznycioje, jauciu Dievo palaiminima bei pagalba.
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2013 08 24, 15:26)
ismokau 10 Dievo isakymu, ir stengiuosi laikytis, bet esam visi nuodemingi, ir kaip bebutu klystu, ir nevisada pavyksta laikytis, deja...
kaip ir minejau, svarbiausia tiketi sirdyje, man to uztenka ir nesilankant baznycioje, jauciu Dievo palaiminima bei pagalba.

Ar čia nėra panašiai kaip sudarius Santuokos sakramentą negrįžinėti savaitėmis neįspėjus namo? Juk... ,,visi nuodėmingi''. Svarbu ,,popierius''. smile.gif
Gerai kai Jaunikis toks kantrus. Ar ilgai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jozikvtumane @ 2013 08 23, 23:00)
Nu matot cia kliedesiai kai kuriem ,
tai itikejimo istorijos tikrai nepasakosiu. Susirasym Yoli az. Man jus patinkat:)viesai nieko nepasakosiu,kai tokie santykiai tarp plepanciuju. Nematu jokiio reikalo. Tai bus kliedesiai tongue.gif

biggrin.gif Ok lauksiu kliedesiukų, man tai jie patys mieliausi. Ta dvasinė tikrovė, kurios tikrai ne visi supranta, bet čia jau jie patys nežino ką praranda bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 08 24, 23:42)
Ar čia nėra panašiai kaip sudarius Santuokos sakramentą negrįžinėti savaitėmis neįspėjus namo? Juk... ,,visi nuodėmingi''. Svarbu ,,popierius''. smile.gif
Gerai kai Jaunikis toks kantrus. Ar ilgai?  g.gif

Kantrus tas mūsų Jaunikis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 25 rugpjūčio 2013 - 11:58