Yoli, į šią diskusiją įsivėliau dėl to, kad pati pernelyg ilgai buvau tokia a la gyvai tikinti krikščionė, nepriklausanti jokiai bažnyčiai, bet skirtumas tas, kad aš vis ieškojau jos tobulos (savaime suprantama - nesėkmingai), o Tu apskritai neigi, jog krikščioniui būtina bendruomenė - tai mane ir stebina.
Ginčytis dėl tarpkonfesinių skirtumų neturiu ūpo - dekor komentaras trumpas, bet taiklus. Tuo labiau, kad per savo "katino, kuris mėgsta vaikščioti vienas" laikotarpį turbūt nemenką karutį akmenukų esu primėčiusi į katalikų daržą - argumentai ir kontrargumentai pažįstami kone iki skausmo. Patogu, kai už savo tikėjimą nereikia "atstovėti", kai niekas tau neklijuoja etikečių, kai gali būti truputį šen, truputį ten, kaip toje pasakėčioje apie šikšnosparnį pagal situaciją priskirti save tai paukščiams, tai žvėrims (liūdnai tiesa jam galiausiai baigėsi), bet tikiu, kad kiekvieną tokį besiblaškantįjį Dievas visgi kviečia kažkur anksčiau ar vėliau "nusėsti", giliau įleisti šaknis, kad nenutiktų kaip tiems netinkamoje vietoje nukritusiems grūdams.
QUOTE(dekor @ 2013 08 21, 20:19)
Brangioji))),
Aš iš kitos konfesijos nei _Smalsutė_,bet pabandysiu paaiškinti: yra tos dalykas kaip tradicija-tikėjimo visuma, jos dalis yra ir Biblija. Kaip tai baisiai neskambėtų-Biblija yra tradicijos produktas. Protestantai paėmė Bibliją ir dalį krikščionių tradicijos teiginių, ir sukūrė savo naują tradiciją ,kurią ,tamsta, ir atstovauji)). Protestantiškoje tradicijoje svarbią ir didelę dalį sudaro Tradicinės krikščionybės neigimas. Tai tiesiog būtina sąves legitimacijai. Be to tai suteikia pranašumą ,tiesa menamą -katalikai ir provoslavai nėra specialiai apmokyti neigti protestantų doktriną. Bet į visas protestantų pretenzijas jau seniai ,aiškiai ir be išvedžiojimų, yra atsakyta, tik tai niekam neidomu))))
Nors šiaip protestantai labai mieli, tik aršūs, na suprantama ta kova už teisingumą, tas džiaugsmas atradus Dievą, bet yra kelias ir toliau, krikščionybė tai nesuvokiamo dydžio giluma, o ne stovėjimas tarpduryje su tokiu žaviu familiarumu Dievo atžvilgiu)))
Va video, 12 metų buves protestantų pastorium perėjęs su visa bendruomene į provoslavybę ,tik dėl vieno dalyko, kad pabandė išgirsti ir kitus
http://www.youtube.c...h?v=29Gnz6gmPzc
Aš iš kitos konfesijos nei _Smalsutė_,bet pabandysiu paaiškinti: yra tos dalykas kaip tradicija-tikėjimo visuma, jos dalis yra ir Biblija. Kaip tai baisiai neskambėtų-Biblija yra tradicijos produktas. Protestantai paėmė Bibliją ir dalį krikščionių tradicijos teiginių, ir sukūrė savo naują tradiciją ,kurią ,tamsta, ir atstovauji)). Protestantiškoje tradicijoje svarbią ir didelę dalį sudaro Tradicinės krikščionybės neigimas. Tai tiesiog būtina sąves legitimacijai. Be to tai suteikia pranašumą ,tiesa menamą -katalikai ir provoslavai nėra specialiai apmokyti neigti protestantų doktriną. Bet į visas protestantų pretenzijas jau seniai ,aiškiai ir be išvedžiojimų, yra atsakyta, tik tai niekam neidomu))))
Nors šiaip protestantai labai mieli, tik aršūs, na suprantama ta kova už teisingumą, tas džiaugsmas atradus Dievą, bet yra kelias ir toliau, krikščionybė tai nesuvokiamo dydžio giluma, o ne stovėjimas tarpduryje su tokiu žaviu familiarumu Dievo atžvilgiu)))
Va video, 12 metų buves protestantų pastorium perėjęs su visa bendruomene į provoslavybę ,tik dėl vieno dalyko, kad pabandė išgirsti ir kitus
http://www.youtube.c...h?v=29Gnz6gmPzc
Tiesa pasakius nežinau kaip galvoja protestantai ar dar kokia kita doktrina. Kadangi esu buvusi katalikė galiu lyginti katalikybę su Dievo žodžiu, tai ir padariau Ir nerandu beveik nieko bendro. Bet čia ne esmė. Bet kokiu atveju svarbiausia yra ne tai kokiai doktrinai mes priklausome. Svarbiausia yra Meilė, o Meilę yra Dievas, tai siūlau ir orientuotis ne į kokie skirtumai tarp doktrinų (nes čia jau daugiau kyla ginčų nei diskusijų) o į JĮ Geriau skleisti geras žinias, ką JIS pdarė ir kaip JIS pakeitė mūsų gyvenimus ir koks JIS reikalingas
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 08 21, 22:26)
Yoli, į šią diskusiją įsivėliau dėl to, kad pati pernelyg ilgai buvau tokia a la gyvai tikinti krikščionė, nepriklausanti jokiai bažnyčiai, bet skirtumas tas, kad aš vis ieškojau jos tobulos (savaime suprantama - nesėkmingai), o Tu apskritai neigi, jog krikščioniui būtina bendruomenė - tai mane ir stebina.
Na nesakai, kad nereikia visai, sakau, kad Kristus yra svarbiausias Bet kokiu atveju kaip ir minėjau anksčiau tiesiog Mylėkime ir būkime mylimos Dievo, kuris nesvarbu kokiai doktrinai mes priklausome mus myli besalygiškai. Ir jei šiai dienai mes esame ten kur esame ir galvojame taip kaip galvojame, tai yra jo plano dalis. Tad jei Jums reikia švenčių ir tradicijų, gerbiu Jūsų poreikį. MAn to nereikia, Tėvelis man neįsakė švęsti ir jų laikytis, o tarpininkų aš neklausau. Galiu išklausyti, bet tikrai neprivalau vykdyti jų nurodymų. KAi man Dangiškasis pasakys, eiti ten ar ten aš būtinai nueisiu
QUOTE(Yoli @ 2013 08 22, 09:14)
Tiesa pasakius nežinau kaip galvoja protestantai ar dar kokia kita doktrina. Kadangi esu buvusi katalikė galiu lyginti katalikybę su Dievo žodžiu, tai ir padariau Ir nerandu beveik nieko bendro. Bet čia ne esmė. Bet kokiu atveju svarbiausia yra ne tai kokiai doktrinai mes priklausome. Svarbiausia yra Meilė, o Meilę yra Dievas, tai siūlau ir orientuotis ne į kokie skirtumai tarp doktrinų (nes čia jau daugiau kyla ginčų nei diskusijų) o į JĮ Geriau skleisti geras žinias, ką JIS pdarė ir kaip JIS pakeitė mūsų gyvenimus ir koks JIS reikalingas
Papildyta:
Na nesakai, kad nereikia visai, sakau, kad Kristus yra svarbiausias Bet kokiu atveju kaip ir minėjau anksčiau tiesiog Mylėkime ir būkime mylimos Dievo, kuris nesvarbu kokiai doktrinai mes priklausome mus myli besalygiškai. Ir jei šiai dienai mes esame ten kur esame ir galvojame taip kaip galvojame, tai yra jo plano dalis. Tad jei Jums reikia švenčių ir tradicijų, gerbiu Jūsų poreikį. MAn to nereikia, Tėvelis man neįsakė švęsti ir jų laikytis, o tarpininkų aš neklausau. Galiu išklausyti, bet tikrai neprivalau vykdyti jų nurodymų. KAi man Dangiškasis pasakys, eiti ten ar ten aš būtinai nueisiu
Papildyta:
tai nei ŠV.VELYKŲ ,nei ŠV.KALĖDŲ nešvenčiate, nei ŽOLINĖS,neminite neti VĖLINIŲ?
KAi man Dangiškasis pasakys, eiti ten ar ten aš būtinai nueisiu
O jūsų tas ,,Dangiškasis'' tikrai yra Dangiškasis? Jūs matote regėjimus?
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 08 21, 17:30)
Nu nu, išvedžioti ir teisintis galima visaip
QUOTE(Yoli @ 2013 08 21, 17:12)
Katekizmas - tiesa supainiota su melu.
Tokie teiginiai neprisideda prie visuotinės Meilės.
Papildyta:
Ir kyla klausimas, kas yra bažnyčia?
Tai vieta, kur žmonės susirenka bendrai pagarbinti Dievą. Arba žmonės, bendrai garbinantys Dievą.
Jūsų nebendruomenė taip pat yra Bažnyčia. Tik jūs tai vadinate kitokiomis sąvokomis (bendraminčiais ar kitaip).
Kadangi esu buvusi katalikė galiu lyginti katalikybę su Dievo žodžiu, tai ir padariau
O bandei tą katalikybę rimčiau sąmoningai pažinti ar pabuvai katalike "taip kaip visi" (t.y. tik pakrikštyti, nelabai rimčiau besidomintys, užtat matantys "visas blogybes" ir turintys "tvirtą nuomonę" - aš, beje, irgi tokia buvau). Nes sorry, bet iš to, ką kalbi nepanašu, kad būtum rimčiau KB mokymą pažinus... Pabandyk kada? Ateik, kad ir į charizmatines katalikiškas bendruomenes, jei tau toks dvasingumas artimesnis. Gali likt nustebinta, kiek ta pati KB turi spalvų. Na be to, kad "viską iškraipo".
Geriau skleisti geras žinias, ką JIS pdarė ir kaip JIS pakeitė mūsų gyvenimus ir koks JIS reikalingas
Smalsumas - prieš kiek laiko tai įvyko?
Viskas labai puiku, bet kaip tai susiję su panieka katalikams ir kitoms religinėms bendruomenėms? Nu ok, sakykim "katalikai viską iškraipo" ne panieka tiems, kurie toje bendruomenėje yra labai nuoširdžiai, o ne dėl to, kad "kažkada pakrikštijo", tik mano žodynas toks netikslus. O jei jums kas sakytų, kad jūs patys su savo individualiomis interpretacijomis patys viską iškraipot? Nuostabu, kai Dievas paliečia širdį, tik linkiu toje kelionėje nesustoti ir nepaliauti prašyti jo vedimo.
Ir kyla klausimas, kas yra bažnyčia?
Visų pirma - tikinčiųjų Kristumi bendruomenė.
Katalikų vadai tai ir trokšta, kad žmonės klausytų jų. O aš manau, kad kiekvienas žmogus turi bendrauti su Jėzumi. Kiekvienas žmogus turi būti artume su juo. Ir mes neprivalome klausyti ir pasitikėti žmonėmis.
O kokie nurodymai tau ateina dėl šitokios Šv. Rašto vietos:
Ir aš tau sakau: tu esi Petras Uola; ant tos uolos aš pastatysiu savo Bažnyčią, ir pragaro vartai jos nenugalės. Tau duosiu dangaus karalystės raktus; ką tu suriši žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką atriši žemėje, bus atrišta ir danguje (Mt 16, 1819)?
Kodėl čia taip Jėzus suteikė reikšmės tokiam žmogui?
Oho kiek komentarų smagu. Šaindien supratau tokį paprastą dalyką, kad doktrinų atsovai tarp pusavyje visada bandydami įrodyti, kuri pusė yra teisingesnė labai klysta. Ar žinote kas sukūrė doktrinas ir kam? Ogi labai paprasta, sukūrė mūsų priešas tam, kad mes nukryptumėme nuo pagrindinės tiesos, dėl kurios manau nei vienas krikšionis nepaprieštaraus, kad svarbiausias yra Jėzus Kristus, kuris atidavė gyvybę už mus. Ir JAM visiškai nesvarbu kokiai doktrinai mes priklausome, JIS tiesiog mus myli. Tai mielosios atsiprašau, jei kam pasirodė, kad esu įžuli, išpuikusi ar dar blogiau jaučiu panieka kitiems.... Nes nieko panašaus nejaučiu. Ir jei jums mielosios taip pasirodė labai dėl to atsiprašau..
Bet i klausimus atsakysiu
salve regina Nešvenčiu, nes kiaušiniai pvz iš vis yra iš pagonių atėjusi šventė, kaip ir žolinės. Pasidomėkite. Kalėdos pats padavinimas irgi pagoniškas, bet kadangi mes nežinome kada gimė Jėzus, tai tą dieną kai visi švenčia kalėdas aš tiesiog pasidžiaugiu JO gimimu, padėkoju papildomai už tai ką JIS dėl mūsų visų padrė ir tiek.
Saulėtekė Taip mano Dangiškasis tikrai yra Dangiškasis, ir taip esu mačiusi keletą regėjimų.
"Tokie teiginiai neprisideda prie visuotinės Meilės." Sorry jei ižeidžiau.. Bet taip yra šiame pasaulyje, nes šio pasaulio kunigaikštis yra melo tėvas. Tam, kad mus supainiotu jis sekmingai maiso mela su tiesa. Kad ir tai kad mes diskutuojame temomis, kurios mano manymu Tėveliui visai nesvarbu, JAM svarbu, kad mes JUO pasitikėtume, mylėtume JĮ ir savo artimą.
Dėl Mt. 16 18 -19
Na turiu keturių vertimų biblijas. ) tik nesijuokite. Bet tik katalikiškam skamba eilutė taip. Kitose skamba Taip: "Ir Aš tau sakau: tu esi Petras, ir ant šios uolos Aš pastatysiu savo bažnyčią, ir pragaro vartai jos nenugalės." Skirtumo galbūt didelio nėra, bet.. vistiek verta žinoti, nes kai lygini eilutes pasitaiko, kad vertimai iš esmės skiriasi....
Savo bažnyčia. Tai vat mes visi ir esame Jėzaus bažnyčia - nuotaka Ir mūsų net pragaro vartai nenugalės! Aleliuja. Taip todėl ir sakau, kad priešas mus apgaudineja, o mes ir pasidavėme diskusijom, kažką įrodinėdamos viena kitai, kurios yra visiškai nereikšmingos, nes mūsų tikslas yra vienas ir mylime mes VIENINTELĮ! Tiesiog kiekvienas turime savo kelius, kiekvienas turi savo paskirtį ir eina savuoju keliu.
Fazano plunksna Na turiu pripažinti, kad buvau kaip visi išskyrus laiką iki paauglystės, kol kunigas iš bažnyčios neišvarė. O atsiverčiau visai netikėtai, pati neplanuodama ir nesitikėdama. Tiesiog Tėvelis prabilo man... ko pasekoje pradėjau skaityti bibliją ir bendrauti su JUO.
Dar kartą pasikartosiu, bet nejaučiu paniekos.
NA atsivertusi esu visai nesenai, gal kokie metai su biškiu
Ir taip, to vedimo prašau ir meldžiu kasdien, tebunie JO valia, ne mano.
"Visų pirma - tikinčiųjų Kristumi bendruomenė." Na šventykla esame mes kiekvienas. Ten kur JO vardu mūsų du ar trys ten ir Kristus tarp mūsų. Va dėl to yra malonu bendrauti su bendraminčiais
Bet i klausimus atsakysiu
salve regina Nešvenčiu, nes kiaušiniai pvz iš vis yra iš pagonių atėjusi šventė, kaip ir žolinės. Pasidomėkite. Kalėdos pats padavinimas irgi pagoniškas, bet kadangi mes nežinome kada gimė Jėzus, tai tą dieną kai visi švenčia kalėdas aš tiesiog pasidžiaugiu JO gimimu, padėkoju papildomai už tai ką JIS dėl mūsų visų padrė ir tiek.
Saulėtekė Taip mano Dangiškasis tikrai yra Dangiškasis, ir taip esu mačiusi keletą regėjimų.
"Tokie teiginiai neprisideda prie visuotinės Meilės." Sorry jei ižeidžiau.. Bet taip yra šiame pasaulyje, nes šio pasaulio kunigaikštis yra melo tėvas. Tam, kad mus supainiotu jis sekmingai maiso mela su tiesa. Kad ir tai kad mes diskutuojame temomis, kurios mano manymu Tėveliui visai nesvarbu, JAM svarbu, kad mes JUO pasitikėtume, mylėtume JĮ ir savo artimą.
Dėl Mt. 16 18 -19
Na turiu keturių vertimų biblijas. ) tik nesijuokite. Bet tik katalikiškam skamba eilutė taip. Kitose skamba Taip: "Ir Aš tau sakau: tu esi Petras, ir ant šios uolos Aš pastatysiu savo bažnyčią, ir pragaro vartai jos nenugalės." Skirtumo galbūt didelio nėra, bet.. vistiek verta žinoti, nes kai lygini eilutes pasitaiko, kad vertimai iš esmės skiriasi....
Savo bažnyčia. Tai vat mes visi ir esame Jėzaus bažnyčia - nuotaka Ir mūsų net pragaro vartai nenugalės! Aleliuja. Taip todėl ir sakau, kad priešas mus apgaudineja, o mes ir pasidavėme diskusijom, kažką įrodinėdamos viena kitai, kurios yra visiškai nereikšmingos, nes mūsų tikslas yra vienas ir mylime mes VIENINTELĮ! Tiesiog kiekvienas turime savo kelius, kiekvienas turi savo paskirtį ir eina savuoju keliu.
Fazano plunksna Na turiu pripažinti, kad buvau kaip visi išskyrus laiką iki paauglystės, kol kunigas iš bažnyčios neišvarė. O atsiverčiau visai netikėtai, pati neplanuodama ir nesitikėdama. Tiesiog Tėvelis prabilo man... ko pasekoje pradėjau skaityti bibliją ir bendrauti su JUO.
Dar kartą pasikartosiu, bet nejaučiu paniekos.
Ir taip, to vedimo prašau ir meldžiu kasdien, tebunie JO valia, ne mano.
"Visų pirma - tikinčiųjų Kristumi bendruomenė." Na šventykla esame mes kiekvienas. Ten kur JO vardu mūsų du ar trys ten ir Kristus tarp mūsų. Va dėl to yra malonu bendrauti su bendraminčiais
QUOTE(Yoli @ 2013 08 22, 12:21)
Tai mielosios atsiprašau, jei kam pasirodė, kad esu įžuli, išpuikusi ar dar blogiau jaučiu panieka kitiems.... Nes nieko panašaus nejaučiu. Ir jei jums mielosios taip pasirodė labai dėl to atsiprašau..
Žodžiai rodė ką kita. Tiek to. Atleidžiu.
Papildyta:
O jeigu trys ar keturi, dešimt ar net visas šimtas panašiai mąstančių - tai jau ne bendruomenė?
Kiekviena bendruomenė - kaip šeima. Joje mes jaučiamės patogiausiai. Bet net ir savoje šeimoje audrų kyla, ar ne? Ką jau kalbėt apie santykius su ,,kitais''.
Papildyta:
Jaučiasi. Tuos pora dešimtmečių apmečiau spręsdama pagal vaikiukus.
Papildyta:
Dėl Mt. 16 18 -19
Visgi neatsakei į klausimą dėl Petro. Nelabai svarbu šiuo atveju, kokiais žodžiais vertimas sudėliotas. Kodėl suteikta tokia reikšmė Petrui, jeigu mums pakanka tik Jo Vienintelio?
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 08 22, 13:02)
Visgi neatsakei į klausimą dėl Petro. Nelabai svarbu šiuo atveju, kokiais žodžiais vertimas sudėliotas. Kodėl suteikta tokia reikšmė Petrui, jeigu mums pakanka tik Jo Vienintelio?
Turbūt lenki linkto, kad mums reikalingi vadai?
Na neturiu konkretaus apreiškimo ties šia eilute, galiu tik pati išmąstyti, kad tuo metu Petras buvo vienas iš pirmųjų atsivertusiųjų ir buvo Jėzaus draugas. Todėl jis patikėjo jam skleisti evangeliją, ir tos evangelijos pagrindu mes kuriamės, atsiverčiame ir ateiname pas Viešpatį. Buvo metas, kada žmonėms tikrai reikėjo vedlio, tačiau aš manau ir net jaučiu, kad mes gyvename laikais, kai daug žmonių tiesiog nebepriima tarpininkų, jie trokštą tiesioginio bendravimo su Viešpačiu.
O Tėvelis visą situaciją išnaudoja skirtingai. Aš galvoju, kad vieniems žmoniems tiesiog reikia priklausyti bendruomenei, turėti vyresnyjį brolį ar sesę, kurie jam padeda, ir Tėvelis per brolius seses tam žmogui ir padeda. O yra žmonių, kaip aš kurie tiesiog visa esybe troktą tiesioginio bendravimo, tiesioginių JO apreiškimų, tiesioginių apkabinimų Net gi jų!
O tarusavyje bendrauti labai malonu, labai malonu apie JĮ kalbėti, dalinti mintimis, gali prasėdėti ir visą naktį, o laikas neprailgsta
Tai va, tiek minčių.
Svarbiausia yra Meilė, o Meilę yra Dievas,
Beje, pastebėjimas. ;]). Dievas yra meilė. Bet meilė nėra Dievas. Pamąstyk pati kuo tai skiriasi ir kodėl toks sudėliojimas neteisingas.
Padėsiu pavyzdžiu:
Petriukas yra žmogus. Ar kožnas žmogus yra Petriukas?
QUOTE(Yoli @ 2013 08 22, 13:49)
Turbūt lenki linkto, kad mums reikalingi vadai?
Ne vadai, o vadovai. Tam, kad išmoktume nuolankumo, kantrybės. Kad nereikėtų paneigti bendruomenės dėl vieno klystančio (o gal ir nelabai) kunigo.
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 08 22, 13:49)
O Tėvelis visą situaciją išnaudoja skirtingai. Aš galvoju, kad vieniems žmoniems tiesiog reikia priklausyti bendruomenei, turėti vyresnyjį brolį ar sesę, kurie jam padeda, ir Tėvelis per brolius seses tam žmogui ir padeda. O yra žmonių, kaip aš kurie tiesiog visa esybe troktą tiesioginio bendravimo, tiesioginių JO apreiškimų, tiesioginių apkabinimų Net gi jų!
Turėjimas brolių ir sesių netrukdo tiesiogiai bendrauti su Tėvu (netgi vadinant jį kaip vaikui Tėveliu ar Tėčiu) jokioje bendruomenėje.
Yoli, neturint tinkamo vadovo ir bendruomenės, labai didelis pavojus nuklysti į savo potyrius ir į šoną nuo Dievo, nes piktasis nieko labiau nemėgsta, kaip tos situacijos, kai žmogus savo nuomonę laiko aukščiau visko. Tiesiog draugiškas perspėjimas. Jėzus nuolat pabrėždavo, kad Jis yra paklusnus Tėvui, taigi ir mums paklusnumas yra dorybė.
Dėl regėjimų - juos gali duoti tiek Viešpats, tiek piktasis, todėl vėlgi būk atsargi su jais, kad nesureikšmintum jų ir nepadarytum iš jų stabo. Pagrindiniai dalykai gyvenime yra malda ir krikščioniškų vertybių laikymasis, taigi regėjimai gali būti tik nukreipti nuo tikro kelio skirti piktojo gundymai, kad tau leistų jaustis viršesnei, tobulesnei už kitus, ir taip palaipsniui Tave atitrauktų nuo Kristaus. Tikrai nesakau, kad ir pas tave taip yra, tačiau pavojus išlieka.
Dėl regėjimų - juos gali duoti tiek Viešpats, tiek piktasis, todėl vėlgi būk atsargi su jais, kad nesureikšmintum jų ir nepadarytum iš jų stabo. Pagrindiniai dalykai gyvenime yra malda ir krikščioniškų vertybių laikymasis, taigi regėjimai gali būti tik nukreipti nuo tikro kelio skirti piktojo gundymai, kad tau leistų jaustis viršesnei, tobulesnei už kitus, ir taip palaipsniui Tave atitrauktų nuo Kristaus. Tikrai nesakau, kad ir pas tave taip yra, tačiau pavojus išlieka.