QUOTE(Yoli @ 2016 05 02, 12:08)
NA buvo pasakyta nešiojasi
o kur jos daugiau gali nešiotis? NA tarkime taip šioje vietoje aš daugiau nieko nesugalvojau, kaip tik piniginėje
Yoli, kažkodėl man atrodo, kad jūs viską suprantate..
bet lyg gelbėjimosi valties krašto laikotės principo, kad reikia šnekėti racionaliai.. Bet tai nėra racionalu (ne tik racionalu). Mes visi esame šiek tiek mistikai, patikėkite manimi... Ir jūs esate
. Leidžiu sau spręsti iš jūsų klausimų
Žvelgdami į ikoną, mes žvelgiame, kaip čia pasakius, ne į ją, bet pro ją.. Kaip ir sakramentai - jie yra regimi ženklai neregimos tikrovės. Nepasilikti ties vaizdu, ties paviršiumi, nerti gilyn. Mes esame kūniški, ne angelai, mums reikia žemiškų ženklų, alegorijų, vaizdų, bet nei vaizdas, nei alegorija pati nėra tai, kuo tikime, tiesiog esame žmonės ir kartais abstrakcijų nepakanka, proto darbo nepakanka, juslėmis turime irgi priimti šią didingą tikrovę.
1 Kor 13, 9-13:
Mūsų pažinimas dalinis ir mūsų pranašystės dalinės. Kai ateis metas tobulumui, pasibaigs, kas netobula. Kai buvau vaikas, kalbėjau kaip vaikas, mąsčiau kaip vaikas, protavau kaip vaikas; tapęs vyru, mečiau tai, kas vaikiška. Dabar mes regime lyg veidrodyje, mįslingu pavidalu, o tuomet regėsime akis į akį. Dabar pažįstu iš dalies, o tuomet pažinsiu, kaip pats esu pažintas. Taigi dabar pasilieka tikėjimas, viltis ir meilė šis trejetas, bet didžiausia jame yra meilė
Ar jūs skaitėte V. E. Franklio "Žmogus ieško prasmės"? Nebloga knyga, jei neskaitėt - pabandykit.
Papildyta:
QUOTE(Išmintinga @ 2016 05 02, 12:21)
O kalbant apie bendravimą, tai ne su paveikslais katalikai bendrauja ir ne paveikslams meldžiasi ar užtarimo prašo. Ir tą puikiai supranta tie, kas turi artimų žmonių, kurie jau išėję Amžinybėn. Man asmeniškai tikrai lengviau kalbėti su savo a.a. mamyte, kai žiūriu į jos nuotrauką. Nors kai buvo gyva, tai tikrai į nuotrauką žiūrėdama nekalbėjau. Ir telefonu kalbant nuotraukos prieš save nepasistatydavau.
taip, tikrai, pritariu jums. Aš kartais kalbu namie su savo vyru, nors jis būna ilgai darbo reikalais išvažiavęs, nuotraukos, beje, irgi nepasistatau..
kalbu ir su Dievu, su Mergele Marija. Kalbuosi, na ir kas..
Nes myliu juos.