Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Išmintinga @ 2016 05 02, 10:43)
Taip, aš irgi kalbu su vaiku akis į akį. Nes mūsų vaikai gyvi ir  netgi gyvena su mumis. Bet tikrai žinau, kad žmonės, kurių vaikai ar šiaip artimi, brangūs žmonės yra iškeliavę Amžinybėn, kalbasi su jais žiūrėdami į nuotrauką. Ne su nuotrauka kalbasi ir, atrodo, niekuo ta nuotrauka pokalbiui nepadeda, bet kalbėti lengviau. Ir ne tik kalbėtis, bet ir prisiminti. Todėl ir pasidedam nuotraukas brangių žmonių, ypač, jei jie išvažiuoja toli ir/ar ilgam.

Bet kalba ėjo apie piniginę ir visas mamas, o ne apie į amžinybę išėjusių vaikų mamas. Čia aš negaliu diskutuoti, kadangi AČIŪ DIEVUI mano vaikai visi su manim, o kas būtų jeigu būtų negaliu pasakyti...
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2016 05 02, 10:45)
Bet kalba ėjo apie piniginę ir visas mamas, o ne apie į amžinybę išėjusių vaikų mamas. Čia aš negaliu diskutuoti, kadangi AČIŪ DIEVUI mano vaikai visi su manim, o kas būtų jeigu būtų negaliu pasakyti...

Konkrečiai apie piniginę kalba nėjo, bet labai puikus pavyzdys, kad perskaitom tai, ką norim, o ne tai, kas parašyta smile.gif
Šventieji visi yra Amžinybėje, be galimybės matyti kitaip, kaip tik nuotraukose.
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2016 05 02, 11:02)
Konkrečiai apie piniginę kalba nėjo, bet labai puikus pavyzdys, kad perskaitom tai, ką norim, o ne tai, kas parašyta smile.gif
Šventieji visi yra Amžinybėje, be galimybės matyti kitaip, kaip tik nuotraukose.

NA buvo pasakyta nešiojasi smile.gif o kur jos daugiau gali nešiotis? NA tarkime taip šioje vietoje aš daugiau nieko nesugalvojau, kaip tik piniginėje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2016 05 02, 11:08)
NA buvo pasakyta nešiojasi smile.gif o kur jos daugiau gali nešiotis? NA tarkime taip šioje vietoje aš daugiau nieko nesugalvojau, kaip tik piniginėje smile.gif

smile.gif Matot, o aš piniginės visi neturėjau omeny smile.gif Aš pvz. nešiojuosi darbo kalendoriuje smile.gif Kiekvieno mūsų pasaulėvaizdis suformuotas mūsų asmeninių patirčių.

Mano pirmoji žinutė buvo reakcija į paveikslų garbinimą. Na, ne paveikslai garbinami. Kaip ir ne nuotraukos mylimos.
O kalbant apie bendravimą, tai ne su paveikslais katalikai bendrauja ir ne paveikslams meldžiasi ar užtarimo prašo. Ir tą puikiai supranta tie, kas turi artimų žmonių, kurie jau išėję Amžinybėn. Man asmeniškai tikrai lengviau kalbėti su savo a.a. mamyte, kai žiūriu į jos nuotrauką. Nors kai buvo gyva, tai tikrai į nuotrauką žiūrėdama nekalbėjau. Ir telefonu kalbant nuotraukos prieš save nepasistatydavau.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2016 05 02, 12:08)

Yoli, kažkodėl man atrodo, kad jūs viską suprantate.. ax.gif bet lyg gelbėjimosi valties krašto laikotės principo, kad reikia šnekėti racionaliai.. Bet tai nėra racionalu (ne tik racionalu). Mes visi esame šiek tiek mistikai, patikėkite manimi... Ir jūs esate smile.gif . Leidžiu sau spręsti iš jūsų klausimų 4u.gif

Žvelgdami į ikoną, mes žvelgiame, kaip čia pasakius, ne į ją, bet pro ją.. Kaip ir sakramentai - jie yra regimi ženklai neregimos tikrovės. Nepasilikti ties vaizdu, ties paviršiumi, nerti gilyn. Mes esame kūniški, ne angelai, mums reikia žemiškų ženklų, alegorijų, vaizdų, bet nei vaizdas, nei alegorija pati nėra tai, kuo tikime, tiesiog esame žmonės ir kartais abstrakcijų nepakanka, proto darbo nepakanka, juslėmis turime irgi priimti šią didingą tikrovę.

1 Kor 13, 9-13:
Mūsų pažinimas dalinis ir mūsų pranašystės dalinės. Kai ateis metas tobulumui, pasibaigs, kas netobula. Kai buvau vaikas, kalbėjau kaip vaikas, mąsčiau kaip vaikas, protavau kaip vaikas; tapęs vyru, mečiau tai, kas vaikiška. Dabar mes regime lyg veidrodyje, mįslingu pavidalu, o tuomet regėsime akis į akį. Dabar pažįstu iš dalies, o tuomet pažinsiu, kaip pats esu pažintas. Taigi dabar pasilieka tikėjimas, viltis ir meilė – šis trejetas, bet didžiausia jame yra meilė

Ar jūs skaitėte V. E. Franklio "Žmogus ieško prasmės"? Nebloga knyga, jei neskaitėt - pabandykit.
Papildyta:
QUOTE(Išmintinga @ 2016 05 02, 12:21)
O kalbant apie bendravimą, tai ne su paveikslais katalikai bendrauja ir ne paveikslams meldžiasi ar užtarimo prašo. Ir tą puikiai supranta tie, kas turi artimų žmonių, kurie jau išėję Amžinybėn. Man asmeniškai tikrai lengviau kalbėti su savo a.a. mamyte, kai žiūriu į jos nuotrauką. Nors kai buvo gyva, tai tikrai į nuotrauką žiūrėdama nekalbėjau. Ir telefonu kalbant nuotraukos prieš save nepasistatydavau.

taip, tikrai, pritariu jums. Aš kartais kalbu namie su savo vyru, nors jis būna ilgai darbo reikalais išvažiavęs, nuotraukos, beje, irgi nepasistatau.. biggrin.gif kalbu ir su Dievu, su Mergele Marija. Kalbuosi, na ir kas..
Nes myliu juos.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2016 04 30, 18:58)
aš tikiu šventųjų bendravimą, tad tikiu, kad yra trys Bažnyčios būviai - keliaujanti Bažnyčia (t.y., mes, gyvieji), triumfuojanti Bažnyčia (tie, kurie jau regi Viešpaties veidą) ir besiskaistinanti Bažnyčia (mirusieji, kurie dar negali regėti Dievo, bet skaistinasi).

Ne visi krikščionys tiki skaistykla. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2016 05 02, 21:28)
Ne visi krikščionys tiki skaistykla. ax.gif

aha, žinau 4u.gif ir sutinku, tai turi pagrindo.
Atsakyti
Sveiki,

Noriu pasidalinti savo nauju video. Tikiuosi pasieksiu tuos, kuriems ta informacija bus įdomi.
Religijų kilmė ir Marijos garbinimas
Atsakyti
Keistokas vaizdo įrašas, kuriame iš pat pradžių teigiama, kad „pateiktą informaciją sunku pagrįsti patikimais šaltiniais, nes pateikiami įvykiai siekia tolimą žmonijos praeitį, kai kurie įvykiai remiasi tik legendomis ir mitais“ ir siūloma „atlikti savo tyrimą“ ir išsiaiškinti „tuos faktus, kurie jums kels abejones“.
Žodžiu, reikėtų suprasti, kad kažkas turės tiek tolimos praeities žinių (persikels gal į praeitį ar važiuos į svečias šalis kokių papirusų nagrinėti?), kad galės savarankiškai patvirtinti ar paneigti legendas ir mitus. rolleyes.gif

Kvietimas krikščionims katalikams: geriausia būtų, kol vyksta Gailestingumo kongresas, išvis religijos skyrelyje nedalyvauti, net nesijungti. Nes paprastai, kai vyksta svarbūs dalykai, būna stiprus piktojo puolimas (ką matėme ir temoje ,,Dievo paieškos'', kas dalyvavo, kol ji dar buvo neištrinta), todėl geriau dėl sielos ramybės paskirti šį nuostabų laiką maldoms ir šeimai, kas neturi galimybės dalyvauti Kongrese.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 05 07, 11:35)

Kvietimas krikščionims katalikams: geriausia būtų, kol vyksta Gailestingumo kongresas, išvis religijos skyrelyje nedalyvauti, net nesijungti. Nes paprastai, kai vyksta svarbūs dalykai, būna stiprus piktojo puolimas (ką matėme ir temoje ,,Dievo paieškos'', kas dalyvavo, kol ji dar buvo neištrinta), todėl geriau dėl sielos ramybės paskirti šį nuostabų laiką maldoms ir šeimai, kas neturi galimybės dalyvauti Kongrese.

Mhm, pirmasis filmukas atsirado, kai buvo rodomas filmas "Pirmasis Dievo gailestingumo paveikslas", šitas - per Gailestingumo kongresą unsure.gif
Atsakyti
Vienoje temoje jau buvau įdėjusi šią nuorodą, bet galvoju, kad per daug nebus, gal suras tas, kuriam tai bus gyvenimą keičiantis atradimas.

Eiti į bažnyčią ar sekti paskui Jėzų? Būtina pažiūrėti
Atsakyti
QUOTE(Cecilia @ 2016 05 23, 06:28)
Vienoje temoje jau buvau įdėjusi šią nuorodą, bet galvoju, kad per daug nebus, gal suras tas, kuriam tai bus gyvenimą keičiantis atradimas.

Eiti į bažnyčią ar sekti paskui Jėzų? Būtina pažiūrėti

žiūrėti nebūtina :ax

o kodėl tie du dalykai - ėjimas į Bažnyčią ir sekimas Jėzumi supriešinami?
Su tais ekzorcizmais - kad nebūtų kaip Apd 19, 13-16.

Charizminis judėjimas vyksta ir Bažnyčioje. Net katalikų biggrin.gif
Atsakyti