QUOTE(Cecilia @ 2016 04 27, 19:37)
Tarkime, jog Marija ar tai Jonas Paulius II ar kitas žmogus, esantis danguje (nors aš nemanau jog JPII ten yra, bet ne apie tai čia), gali girdėti jūsų maldas. Na darykime tokią prielaidą, jog jie girdi visų žmonių maldas. Nors aš tuo abejoju, bet tarkim.
Bet kodėl manote, jog Marija, Jonas Paulius II ar kitas žmogus, turi įgaliojimus nueiti pas Dievą ir prašyti jo, kad jis išklausytų jūsų maldas? Pagrįskite tai Šventojo Rašto ištraukom.
Aš žinau, jog vienintelis, t.y. VIENINTELIS, kuris gali tarpininkauti tarp žmogaus ir Dievo yra JĖZUS KRISTUS.
Vienas yra Dievas ir vienas Dievo ir žmonių Tarpininkas žmogus Kristus Jėzus (1 Timotiejui 2:5)
Aš galiu galvą į sieną daužyti, bet vis tiek nesuprasiu, kaip galima kitaip perskaityti šią ištrauką.
Bet kodėl manote, jog Marija, Jonas Paulius II ar kitas žmogus, turi įgaliojimus nueiti pas Dievą ir prašyti jo, kad jis išklausytų jūsų maldas? Pagrįskite tai Šventojo Rašto ištraukom.
Aš žinau, jog vienintelis, t.y. VIENINTELIS, kuris gali tarpininkauti tarp žmogaus ir Dievo yra JĖZUS KRISTUS.
Vienas yra Dievas ir vienas Dievo ir žmonių Tarpininkas žmogus Kristus Jėzus (1 Timotiejui 2:5)
Aš galiu galvą į sieną daužyti, bet vis tiek nesuprasiu, kaip galima kitaip perskaityti šią ištrauką.
neskubėkite daužyti galvos į sieną . Jūs esate teisi tame, kad vienintelis vardas, kuriuo mes būsime išgelbėti, yra Jėzus Kristus.
Apie šventuosiu - Katalikų Bažnyčios Katekizmas apie šventųjų bendravimą sako štai ką:
http://katekizmas.lt...003/N13F6E.html
ir niekur nėra pasakyta daugiau - šventieji mums nėra išganymas, jie mums už mus pačius Dangaus nepelnys, bet jie mums yra kaip broliai Kristuje, jau užmigę, turintys nuopelnų prieš Tėvą, bet juos įgavę per Kristų, ir gali tuos nuopelnus aukoti už mus. Jie yra ta pati Bažnyčia - bet jie jau regi Dievo veidą, o mes dar tebekeliaujame į Tėvo namus.
Citata iš KBK: Kristų mes garbiname, nes Jis yra Dievo Sūnus. Tuo tarpu kankinius vertai mylime kaip Viešpaties mokinius ir sekėjus dėl jų ypatingo atsidavimo savo Karaliui ir Mokytojui. O, kad ir mes taptume jų bendražygiais ir bendramoksliais!
Yra Vienas Dievas, kurį mes garbiname, o šventuosius mes gerbiame.. Tai skirtingi dalykai.
Panašu, Cecilia, kad jus papiktina kai kurių krikščionių (katalikų) elgesys, bet tiesiog ieškokite tiesos nepriklausomai nuo pasipiktinimo. Neteiskite, negaiškite tam laiko, vien ieškokite (plg. kad ir Jer 29, 12-14, galiu šiek tiek būti netiksli dėl eilučių, bet kažkur šalia )
O ką, Cecilia, jums sako Lk 23, 42-43? Jn 17, 24-26..
Niekas negrįš iš ten ir nepapasakos, kaip yra iš tiesų, va čia tai jau beveik galima pradėti galvą daužyti į sieną
Kristus niekada niekam neliepė užrašyti evangelijų, neprašė įamžinti Jo žodžių, Jis pasitikėjo savo mokiniais, apaštalais. Jei jūs norite būti Jėzaus mokinė, jei Jį mylite, nesusiaurinkite Jo iki knygos, iki savo įsivaizdavimo, bet atsiverkite tai tikrovei, kuri yra aplink jus ir pabandykite prieš atmesdama pasigilinti, kaip ir kodėl kiti iki jūsų priėjo tokių išvadų, nuėjo tokį pažinimo ir tikėjimo kelią. Nepaniekinkite, o pabandykite eiti. Nuoširdžiai kviečiu!! O jei klaidžiosime - būryje drąsiau ir saugiau
Jėzaus neįmanoma aprašyti, neįmanoma sukišti į knygas, kartais tiesiog reikia Juo sekti - kaip asmeniu, kaip Kitu. Kurio iki galo niekada nepažinsi. Sekti su kitais mokiniais. Netobulais. Juk iš principo, jei jau sekame, tai iš to mus visi pažins, kad esame jo mokiniai, jei mylėsime vieni kitus (plg. 1 Jn laiškas).