Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 27, 12:21)
KAS YRA ŠVENTIEJI?

Plačiausia prasme visi pakrikštytieji yra šventieji. Tačiau sakant „šventasis“ dažniausiai turima minty kanonizuotasis, vadinasi, Bažnyčios viešai pripažintas šventasis.

Pirmiausia šventieji yra didžiulės Dievo šeimos – Bažnyčios nariai. Šios šeimos nariai tarpusavyje bendrauja – dalijasi Dievo malonės dovanomis. Bažnyčia po nuodugnaus tyrimo kai kuriuos savo narius iškilmingai kanonizuoja, t. y. paskelbia turėjus didvyriškų dorybių, išlaikius ištikimybę Dievo malonei ir pasiekus meilės tobulybę bei vienybę su Kristumi – Bažnyčios Galva. Kanonizuodama šventuosius Bažnyčia mums sako: į šiuos brolius ir seseris Kristuje galite drąsiai kreiptis užtarimo, sekti jų krikščioniško gyvenimo pavyzdžiu. Šventieji nėra tik praeities didvyriai ar sustingę pavyzdžiai. Jie nuolat atspindėdami Dievo šventumą mus ragina visu gyvenimu gręžtis į Viešpatį.

Šventieji mums atskleidžia, kad „šventumo kelių yra daug ir pritaikytų kiekvieno pašaukimui“, tačiau „šventumo keliai yra asmeniniai“. Visi esame kviečiami į šventumą, kiekvienas pats turime nueiti šį kelią. (Iš čia).

Kitaip tariant šventaisiais paskelbia bažnyčia, t.y. žmonės? O kaip tada suprasti Jėzaus žodžius kai Jis sako: "Ne visi kurie sako Viešpatie Viešpatie ir t.t." nepamenu tiksliai eilutės? Pagal kokius kriterijus juos paskelbia šventaisiais? Ar galiu sakyti, kad pagal tai kokie jie geri buvo čia žemėje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 27 balandžio 2016 - 12:25
QUOTE(Yoli @ 2016 04 27, 12:24)
Kitaip tariant šventaisiais paskelbia bažnyčia, t.y. žmonės? O kaip tada suprasti Jėzaus žodžius kai Jis sako: "Ne visi kurie sako Viešpatie Viešpatie ir t.t." nepamenu tiksliai eilutės? Pagal kokius kriterijus juos paskelbia šventaisiais? Ar galiu sakyti, kad pagal tai kokie jie geri buvo čia žemėje?

Taip, žmonės, ne be Šv. Dvasios pagalbos. Surenkama daug medžiagos apie žmogų, kaip jis gyveno, ką skelbė, kaip tikėjo, daug meldžiamasi, turi būti patvirtinti bent du stebuklai, įvykę prašant jo užtarimo.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 27, 13:35)
Taip, žmonės, ne be Šv. Dvasios pagalbos. Surenkama daug medžiagos apie žmogų, kaip jis gyveno, ką skelbė, kaip tikėjo, daug meldžiamasi, turi būti patvirtinti bent du stebuklai, įvykę prašant jo užtarimo.

O kaip suderinama tai su ta vieta kur Jėzus sakė "Ne visi kurie šaukė Viešpatie Viešpatie" Ir dar yra vieta, kur Jėzus sako: "Kodėl vadini mane geru? Juk tik vienas Dievas yra geras" Ar tai nesako, kad mes žmonės negalime spręsti, kad vertas o kas nevertas, kas yra iš Dievo, o kas ne?
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2016 04 27, 13:44)
O kaip suderinama tai su ta vieta kur Jėzus sakė "Ne visi kurie šaukė Viešpatie Viešpatie" Ir dar yra vieta, kur Jėzus sako: "Kodėl vadini mane geru? Juk tik vienas Dievas yra geras" Ar tai nesako, kad mes žmonės negalime spręsti, kad vertas o kas nevertas, kas yra iš Dievo, o kas ne?

Jo užtarimu įvykę stebuklai rodo, kad tas žmogus buvo vertas.
Atsakyti
QUOTE(Cecilia @ 2016 04 27, 11:49)
Aš buvau katalikė visą gyvenimą. O šių metų pradžioje pradėjau suprasti, jog aš jaučiuosi nelabai smagiai, kai matau, jog žmonės atsiklaupę meldžiasi prie Marijos statulos (mano miesto bažnyčioje ji yra) ir kai atsiklaupę meldžiasi prie Jono Pauliaus II skulptūros (ji irgi yra mano mieste). Iki tol tas man neužkliūdavo. Tai čia buvo toks vidinis kažkoks, kaip pasakyt, nekomfortas smile.gif Kažkaip man pradėjo atrodyti, jog tai kertasi su Biblija, nes Bibliją pradėjau skaityti tik praėjusių metų pabaigoje. Tada aš nusprendžiau, jog reikia išsiaiškinti, kodėl man atrodo, jog taip nereiktų daryti. Na ir prasidėjo... Lyginau Biblijos informaciją su Katalikų Bažnyčios skelbiama informacija ir, kiek aš supratau, man daug kas neatitiko... Sudėjau savo mintis į tuos kelis video, kuriuos čia esu paplatinusi.

Aš, iš esmės, viską nubraukiau, ką aš žinojau apie katalikybę. Ir pradėjau labai atidžiai skaityti, kas parašyta Biblijoje, nes aš pripažįstu, jog tik Biblija yra Dievo žodis. O visos kitos knygos, pamokymai ir taip toliau yra iš žmonių. Visa tai gerai tik iki tol, kol tie pamokymai nesikerta su Biblija. Jei kertasi - atmetu.

Tai galvoju, kaip čia parašyti, kam aš save priskiriu. Nepriskiriu savęs jokiai religijai. Tiesiog darau tai, kas parašyta Biblijoje.

Na tikiuosi, šiek tiek bus aiškiau jums  wub.gif

Biblija - tai gali būti ir literatūros kūrinys, jei nepriskiriate savęs Jėzaus mokiniui. Arba pasakos.

Būkite palaiminta savuosiuose ieškojimuose, bet būkite ir atsargi - juk net Biblijoje pasakyta ir "Dievo nėra" (Ps 14, 1, Ps 53,1)..visada yra kontekstas, daug dalykų prieštarauja vieni kitiems ir ne visad paprasta. Su kokia nuostata prieinate prie Biblijos? Ar ji jums yra šv. Raštas? O jei tai šv. Raštas - tai kokiu pagrindu?

Tiesiog natūralus klausimas - o kas jums tada yra Biblija? Jei jūs darote viską, kas ten parašyta, bet nelaikote savęs krikščione - būkite atsargi. Tai gali vesti į didelius nesusipratimus ir sužeidimus.

Neskubėkite sakyti kas nesate 4u.gif

Šventieji tikrai nieko nekeičia jūsų išganymo istorijoje, galite apie juos neskaityti, nesimelsti jiems - tai nebūtina. Net Marijai galite nesimelsti, jei turite sunkumų. Tikrai galite nebėgioti po Marijos apsireiškimo vietas - bet atmesdama dalykus, kurie nesvarbūs, neįgaukite per didelio pagreičio. Kad nepaneigtumėte daugiau, nei norėtumėte.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2016 04 27, 15:48)
Tiesiog natūralus klausimas - o kas jums tada yra Biblija? Jei jūs darote viską, kas ten parašyta, bet nelaikote savęs krikščione - būkite atsargi. Tai gali vesti į didelius nesusipratimus ir sužeidimus.

Aš seku Jėzaus pėdomis, esu pakrikštyta, galite mane vadinti krikščione.
Atsakyti
Tarkime, jog Marija ar tai Jonas Paulius II ar kitas žmogus, esantis danguje (nors aš nemanau jog JPII ten yra, bet ne apie tai čia), gali girdėti jūsų maldas. Na darykime tokią prielaidą, jog jie girdi visų žmonių maldas. Nors aš tuo abejoju, bet tarkim.

Bet kodėl manote, jog Marija, Jonas Paulius II ar kitas žmogus, turi įgaliojimus nueiti pas Dievą ir prašyti jo, kad jis išklausytų jūsų maldas? Pagrįskite tai Šventojo Rašto ištraukom.

Aš žinau, jog vienintelis, t.y. VIENINTELIS, kuris gali tarpininkauti tarp žmogaus ir Dievo yra JĖZUS KRISTUS.

Vienas yra Dievas ir vienas Dievo ir žmonių Tarpininkas – žmogus Kristus Jėzus (1 Timotiejui 2:5)

Aš galiu galvą į sieną daužyti, bet vis tiek nesuprasiu, kaip galima kitaip perskaityti šią ištrauką.
Atsakyti
Pirmiausia nešaukite. 4u.gif Antra, atkreipkite dėmesį, kur esate, ‒ tai klubas tėvams. smile.gif O tai reiškia, kad tai ne biblistų (mokslininkų) tinklalapis. Taigi jūsų klausimai yra skirti ne mums. Nes čia renkasi eiliniai tikintieji, širdį, ne vien protą atvėrusieji Dievui. O jūs turite susirasti biblistą ir su juo ilgą laiką pabendrauti. Trečia, turite pirmiausia pati perskaityti ŠR nuo pradžios iki galo, geriausia ne vieną sykį. Tai užtruks, ir ilgokai. Per tą laiką išsiaiškinsite ir didelę dalį jums rūpimų klausimų. Visiems išsiaiškinti neužteks gyvenimo.
Kaip pastebėjote iš temą užvedusiosios teksto, čia kviečiama dalintis tikėjimo istorijomis. Jūs pasidalijote. Ačiū. 4u.gif

Atkreipiau dėmesį, kad jūs esate iš to paties miesto, kur dar visai neseniai vienas kunigas biblistas dažnai lankydavosi ir susitikdavo su benduomene Biblijos klausimais. Gaila, kad jūsų atsivertimas įvyko kiek vėliau, ir jau nebėra tos galimybės. Bet yra kita: paskutinį mėnesio šeštadienį kitas kunigas biblistas per ,,Marijos radiją'' veda laidą ,,Klausk drąsiai'' 9 val. ryto (susiraskite internete ir pasiklausykite tiesiogiai). Jam galima užduoti klausimus. Jei norite, galite parašyti žinutę iš anksto, gal tada didesnė tikimybė, kad į jūsų klausimą bus atsakyta, nes klausiančiųjų daug. Dažnai visų ir nespėja.
Galite ieškoti kokios nors protestantiškos bendruomenės ir jų pastoriui užduoti klausimą. Bet turite eiti su nuolankumu. Svarbu, ko jūs ieškote ‒ kažką paneigti ar kai ką sužinoti. Antruoju atveju, turite eiti į susitikimą su žmogumi itin nuolankiai. Nes kitaip girdėsite tik savo klausimus, o širdis atsakymams bus uždaryta. verysad.gif

Aš taip pat turiu klausimų. Ir iš Šventojo Rašto. Ne visada gaunu atsakymus iškart. Žinau, kad kai kuriems klausimams subrandinti reikia laiko. O ypač atsakymams išgirsti. Arba ieškoti kitur. Tiesiog Dievas mus veda savais tempais, atsižveldamas į mūsų galimybes.

Viena, man rodos, kad atsiskyrusi nuo bendruomenės jūs nelabai turite pas ką, daugiau tikėjimo patirties turintį, pasiklausti. Čia ir bėda atsiskyrusiųjų. O Dievas mus sukūrė bendruomeniškus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 27 balandžio 2016 - 19:38
Supratau, ačiū už pastabas 4u.gif

Nekabinkit man rėksnės etiketės... Aš juk nerėkiau nė vieno karto šiame forume... Vaizdingu posakiu tik norėjau parodyti situacijos beviltiškumą blush2.gif

Beje, jei kas nors žino kokį forumą ar kelis forumus, kur būtų galima padiskutuoti biblijinėm temom, tai pasidalinkit nuorodom, man tikrai įdomu būtų apsilankyti juose. Ačiū wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Cecilia @ 2016 04 27, 21:05)
Nekabinkit man rėksnės etiketės... Aš juk nerėkiau nė vieno karto šiame forume... Vaizdingu posakiu tik norėjau parodyti situacijos beviltiškumą  blush2.gif

Beje, jei kas nors žino kokį forumą ar kelis forumus, kur būtų galima padiskutuoti biblijinėm temom, tai pasidalinkit nuorodom, man tikrai įdomu būtų apsilankyti juose. Ačiū  wub.gif

Yra tam tikri sutartiniai ženklai rašto kultūroj. Jei žmogus rašo didžiosiomis, tai jis šaukia garsiai (sakoma, ,,rėkia''), o dar jei raudonai... Pati suprantat. smile.gif
Yra begalės būdų kažkaip išryškinti tekstą, bet ne taip grėsmingai. Pvz., pasvirusiu šriftu, pabrauktu, pusjuodžiu (jūs pastarąjį naudojot). Bet kai išryškinama pasjuodžiu, kad mintis reikia pagrįsti tik ŠR citatomis, tai jau čia aš jaučiu šiokią tokią prievartą. Nes galima domėtis Šventuoju Raštu, skaityti jį, nagrinėti, bet šaudytis jo strėlėmis aš nenorėčiau.
O beviltiškumas šioje vietoje vargu ar yra: nes nieko staiga neatsitiko, nuo ko priklausytų gyvenk ar mirk, žmonės čia renkasi įvairūs, savo laisvalaikiu, todėl reikalauti, kad kažkas kažką būtinai atsakytų, nėra būtinybės.
Jūs formuojate savo naują tikėjimą ir niekas čia jums negali padėti. Ėjimas nepramintais takais sudėtingas. Kad paskui prasibrovus neišeitumėt į tokią vietą, iš kurios paaiškėtų, kad kiti su žemišku vadovu jau seniai ten pabuvę. g.gif
Todėl ir rasti nepriklausomą biblistą bus nelengva. Nes dauguma tokių žmonių arba gilina savo tikėjimą su tam tikra bendruomene, arba yra jos išauginti. Taigi šiuo atveju svarbu ne priemonė (ŠR), o tikslas (Jėzaus mokymas). O koks jis iš tiesų yra, mums visiems dar mokytis ir mokytis. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 27 balandžio 2016 - 22:36
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 27, 22:35)
Jūs formuojate savo naują tikėjimą ir niekas čia jums negali padėti. Ėjimas nepramintais takais sudėtingas.

Gal tiktų į kompaniją? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedy @ 2016 04 28, 18:25)

Ačiū už nuorodą, kol kas spėjau tik labai trumpam užmesti akį ir perskaityti vieną straipsnelį ir tai, ką aš mąstau apie skaistyklą, viskas gražiausiai surašyta ir sudėliota! Fantastika!: skaistykla (įmetu ir čia nuorodą, jei kam bus įdomu)
Tikrai ačiū už nuorodą! Tikiuosi rasiu ir daugiau vertingos informacijos, nes pradžia daug žadanti.
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Ačiū ir Saulėtekei už pastabas. Ateityje susilaikysiu nuo didžiųjų raidžių ir nuo raudonos spalvos, nes tikrai, šiuo atveju nepagalvojau, jog skaitančiajam tai atrodys labai grėsmingai. Ačiū dar kartelį, stengsiuosi tobulėti internetinėje bendravimo kultūroje. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cecilia: 28 balandžio 2016 - 20:47