Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

Priminkit, kur NT-e yra tas įsakymas Jėzaus kartu su kitais paminėtas?
Papildyta:
QUOTE(Cecilia @ 2016 04 26, 21:42)
Buda buvo žmogus. Marija taip pat.

Marija buvo Jėzaus (Dievo) Motina, o Buda kuo mums žymus?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 26, 22:46)
Priminkit, kur NT-e yra tas įsakymas Jėzaus kartu su kitais paminėtas?

"Įsakymus žinai: Nesvetimauk, nežudyk, nevok, melagingai neliudyk, gerbk savo tėvą ir motiną...“ (Luko 18:20)

Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 26, 22:46)
Marija buvo Jėzaus (Dievo) Motina, o Buda kuo mums žymus?

Tai, kad mes nesimeldžiame žmonėms vien todėl, jog jie buvo kažkuom tai žymūs. Daugeliui žmonių ir Obama yra žymus, bet juk nepradėsime jam melstis? Taigi, Dievas uždraudė pagal tą įsakymą melstis Budai, nes jis buvo "sudievintas" žmogus, o melstis Marijai nedraudė, nes ji buvo Jėzaus motina? Gal galite pagrįsti, kur NT parašyta, kad mes galime melstis Marijai?
Atsakyti
QUOTE(Cecilia @ 2016 04 26, 21:48)
"Įsakymus žinai: Nesvetimauk, nežudyk, nevok, melagingai neliudyk, gerbk savo tėvą ir motiną...“ (Luko 18:20)

O kur čia trūkstamas įsakymas?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 26, 22:51)
O kur čia trūkstamas įsakymas?

Taigi NT ištraukoje yra padėtas daugtaškis, kuris reiškia nebaigtą mintį. Bet jei jau tokia logika, na tada ir šitų įsakymų nereikia laikytis:
1. Neturėk kitų dievų, tik mane vieną.
2. Netark Dievo vardo be reikalo.
3. Švęsk sekmadienį.
9. Negeisk svetimo vyro ir svetimos moteries.
10. Negeisk svetimo turto.
Atsakyti
QUOTE(Cecilia @ 2016 04 26, 21:50)
Tai, kad mes nesimeldžiame žmonėms vien todėl, jog jie buvo kažkuom tai žymūs. Daugeliui žmonių ir Obama yra žymus, bet juk nepradėsime jam melstis? Taigi, Dievas uždraudė pagal tą įsakymą melstis Budai, nes jis buvo "sudievintas" žmogus, o melstis Marijai nedraudė, nes ji buvo Jėzaus motina? Gal galite pagrįsti, kur NT parašyta, kad mes galime melstis Marijai?

Šiaip tai Jėzus mums yra kai kas daugiau nei ,,žymus''. smile.gif O Marijos mes prašome užtarimo pas Jėzų. Silpni esame, žinome, kad prisidirbę, tai ir einame pagalbos pas tą, kas mums padėtų išprašyt. Dar ir šventuosius į pagalbą pasitelkiame. Aišku, gal nereikėtų, galėtume ,,savo atsiimt'', net va tokie nuodėmingi esame. Ir norime gailestingumo. blush2.gif O motina juk geriausiai savo sūnų pažįsta, žino, kaip prie Jo prieiti.
Papildyta:
QUOTE(Cecilia @ 2016 04 26, 21:59)
Taigi NT ištraukoje yra padėtas daugtaškis, kuris reiškia nebaigtą mintį. Bet jei jau tokia logika, na tada ir šitų įsakymų nereikia laikytis:
1. Neturėk kitų dievų, tik mane vieną.
2. Netark Dievo vardo be reikalo.
3. Švęsk sekmadienį.
9. Negeisk svetimo vyro ir svetimos moteries.
10. Negeisk svetimo turto.

Aš klausiau apie tą ,,prarastą'' įsakymą. Juk sakote, kad katalikams kažko trūksta. Man taip neatrodo. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 26, 22:04)

Aš klausiau apie tą ,,prarastą'' įsakymą. Juk sakote, kad katalikams kažko trūksta. Man taip neatrodo. mastau.gif

Šitas dingęs:
Išėjimo 20:4 Nedaryk sau jokio drožinio nei jokio atvaizdo to, kas yra aukštai danguje, žemai žemėje ar po žeme vandenyje.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2016 04 26, 22:13)
Šitas dingęs:
Išėjimo 20:4 Nedaryk sau jokio drožinio nei jokio atvaizdo to, kas yra aukštai danguje, žemai žemėje ar po žeme vandenyje.

Norit pasakyti, kad katalikai per paveikslą nemato Dievo? Apskritai, paraidžiui tokį įsakymą suprantant, reikėtų išvis meno galerijas sunaikinti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 26, 22:20)
Norit pasakyti, kad katalikai per paveikslą nemato Dievo? Apskritai, paraidžiui tokį įsakymą suprantant, reikėtų išvis meno galerijas sunaikinti.  doh.gif

Aš nenoriu rašyti nieko savo supratimu rementis, bet atsakiau tiesiog į konkretų klausimą. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2016 04 26, 22:21)
Aš nenoriu rašyti nieko savo supratimu rementis, bet atsakiau tiesiog į konkretų klausimą.  ax.gif

Bet mano klausimas buvo ne apie ST, o apie NT. Kodėl tada Jėzus, taip gerai žinodamas ST įsakymus, ,,neišpyškino'' jų visų iš eilės? Ir dar ‒ kodėl Dievo veido žmogus negalėjo gyvas pamatyti, o vat Jėzų matė tūkstančiai ir visi gyvi liko? Gal vis dėlto kažkas pasikeitė Jėzui gimus?
Žinokit ir man klausimų kyla. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 26, 22:28)
Bet mano klausimas buvo ne apie ST, o apie NT. Kodėl tada Jėzus, taip gerai žinodamas ST įsakymus, ,,neišpyškino'' jų visų iš eilės? Ir dar ‒ kodėl Dievo veido žmogus negalėjo gyvas pamatyti, o vat Jėzų matė tūkstančiai ir visi gyvi liko? Gal vis dėlto kažkas pasikeitė Jėzui gimus?
Žinokit ir man klausimų kyla. smile.gif

Kaip tik šiandien savo Biblijoj užmačiau aprašymą, kaip Jėzui atėjus susijungia ST ir NT testamentai ir papildo vienas kitą. O Jėzus sakė ne panaikinti įstatymo atėjau, o jį išpildyti.

Apie konkrečia situacija kai Jėzus davė 2 įsakymus, Jo klausė gudruoliai koks įstatymas svarbiausias. Jis ir atsakė smile.gif Ir pridūrė, kad šiuose dvejuose išsipildo visi likę, kai mylime Viešpatį ir artimą, tiesiog nebegalime nusidėti likusiems įsakymams.

Dėl to, kad visi liko gyvi negalime ignoruoti Dievo duoto įsakymo Sinajaus kalne, lygiai kaip ir negalime to įsakymo išmesti iš taisyklių.

Taip pat Jėzus sakė, kad dangus ir žemė praeis, bet įsakymas ne. Arba kas bent vieną raidelė išmes to laukia kas? Nepamenu, bet žinau, kad baisu, o šiuo atveju konkrečiu buvo išmestas visas įsakymas smile.gif

Beje Dievo veidą matė žmonės (pvz Mozė) ir nenumirė smile.gif

Bet vėl gi , nenoriu veltis į diskusijas ir ginčus tikrai... čia yra mano supratimas, jau kiek kartų diskutavome ir iš to neišėjo nieko gero. Visos mes čia mylim Jėzų, skirtingi tik mūsų supratimai... O Dievas daug kartų ispėjo nesiremti savo supratimu. Aš mokausi taip ir daryti, mokausi nenuteisti ir nepasmerkti, viskam savo laikas ir vieta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 26 balandžio 2016 - 22:54
QUOTE(Yoli @ 2016 04 26, 22:53)
Taip pat Jėzus sakė, kad dangus ir žemė praeis, bet įsakymas ne.

Katalikai nesimeldžia paveikslams, bet tą sunku suprasti kitiems.
Papildyta:
Manau, jei būtų įrašytas tas ST įsakymas, paskui prasidėtų kova, kaip kas tą įsakymą supranta. Ir geriau vis tiek nebūtų. Nes kaip sakoma, nori mušt ‒ lazdą rasi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 26, 23:34)
Katalikai nesimeldžia paveikslams, bet tą sunku suprasti kitiems.

Nors kai mamos nešiojasi vaikų nuotraukas, tai niekas nesako, kad jos myli nuotraukas, o ne savo vaikus smile.gif
Atsakyti