QUOTE(Saulėtekė @ 2016 04 26, 22:28)
Bet mano klausimas buvo ne apie ST, o apie NT. Kodėl tada Jėzus, taip gerai žinodamas ST įsakymus, ,,neišpyškino'' jų visų iš eilės? Ir dar ‒ kodėl Dievo veido žmogus negalėjo gyvas pamatyti, o vat Jėzų matė tūkstančiai ir visi gyvi liko? Gal vis dėlto kažkas pasikeitė Jėzui gimus?
Žinokit ir man klausimų kyla.
Kaip tik šiandien savo Biblijoj užmačiau aprašymą, kaip Jėzui atėjus susijungia ST ir NT testamentai ir papildo vienas kitą. O Jėzus sakė ne panaikinti įstatymo atėjau, o jį išpildyti.
Apie konkrečia situacija kai Jėzus davė 2 įsakymus, Jo klausė gudruoliai koks įstatymas svarbiausias. Jis ir atsakė
Ir pridūrė, kad šiuose dvejuose išsipildo visi likę, kai mylime Viešpatį ir artimą, tiesiog nebegalime nusidėti likusiems įsakymams.
Dėl to, kad visi liko gyvi negalime ignoruoti Dievo duoto įsakymo Sinajaus kalne, lygiai kaip ir negalime to įsakymo išmesti iš taisyklių.
Taip pat Jėzus sakė, kad dangus ir žemė praeis, bet įsakymas ne. Arba kas bent vieną raidelė išmes to laukia kas? Nepamenu, bet žinau, kad baisu, o šiuo atveju konkrečiu buvo išmestas visas įsakymas
Beje Dievo veidą matė žmonės (pvz Mozė) ir nenumirė
Bet vėl gi , nenoriu veltis į diskusijas ir ginčus tikrai... čia yra mano supratimas, jau kiek kartų diskutavome ir iš to neišėjo nieko gero. Visos mes čia mylim Jėzų, skirtingi tik mūsų supratimai... O Dievas daug kartų ispėjo nesiremti savo supratimu. Aš mokausi taip ir daryti, mokausi nenuteisti ir nepasmerkti, viskam savo laikas ir vieta