QUOTE(Yoli @ 2016 03 26, 19:19)
Beje margučiai nieko bendro neturi su Jėzumi!!!
(...)
Kodėl kunigai leidžia tai daryti? Kodėl nemoko žmonių kas yra tiesa? Kodėl klaidina Jėzaus mažutėlius?
Gal todėl, kad nėra nieko blogo simboliams su seniai pamiršta neva pirmine reikšme suteikti naują prasmę. Net ir Senojo Testamento simbolika turi savo priešistorę.
Klausimas "kas yra Astartė?" visai tiktų TV laidai "Klausimėlis" atsakymų būtų pačių įvairiausių, o štai kad margutis mūsų kultūroje laikomas prisikėlimo, gyvybės, na dar bundančios gamtos simboliu atsakytų daugelis. Vien dėl to, kad kai kam margučiai tapę vos ne Velykų esme, nebūtina šios tradicijos buldozeriu sulyginti su žeme kad ir dėl tų pačių mažutėlių nepapiktinimo.
"Ar valgote, ar geriate, ar šiaip ką darote, visa darykite Dievo garbei. Nepiktinkite nei žydų, nei graikų, nei Dievo Bažnyčios; šitaip ir aš stengiuosi visiems viskuo patikti, ieškodamas ne savo naudos, bet to, kas naudinga daugeliui, kad jie būtų išgelbėti". (1 Kor. 10,31-33).
Geroji Naujiena paveiki, kai ji žmogaus širdį pasiekia pozityviai, o ne per grasinimą pragaro liepsnomis, panieką tradicijai, smerkimą to, kas žmogui nuoširdžiai brangu dėl (n+k) priežasčių konkrečiai jo gyvenime, žvelgiant būtent jo, o ne kieno nors kito, žvilgsniu, nes visai galimas dalykas, kad nepaisant labai gyvo savo tikėjimo, kitam žmogui ne mažiau gyvai Dievas kalba mums visiškai nepažįstama, nesuvokiama kalba.
Nenorėjau vėl įsivelti į šios temos "diskusijas", bet kadangi vis paskaitau, jau senokai galvoje sukasi šie žodžiai:
"Būdamas nuo nieko nepriklausomas, aš pasidariau visų vergas, kad tik daugiau jų laimėčiau. Žydams buvau kaip žydas, kad laimėčiau žydus. Tiems, kurie laikosi įstatymo, tapau įstatymo tarnu, kad laimėčiau besilaikančius įstatymo, nors pats nesu jam pavaldus. Tiems, kurie neturi įstatymo, kad laimėčiau tuos, kurie neturi įstatymo, nors pats esu ne be Dievo įstatymo, bet susaistytas Kristaus įstatymo. Silpniesiems pasidariau silpnas, kad laimėčiau silpnuosius. Visiems tapau viskuo, kad vienaip ar kitaip bent kai kuriuos išgelbėčiau. Visa tai darau dėl Evangelijos, kad būčiau jos dalininkas". (1 Kor. 9,19-23)
Kai vienoje iš nedaugelio krikščioniškų temų šiame ezoterikos skyrelyje per pačias Šv. Velykas krikščionės "pagatavos" viena kitai perkąsti gerkles, taip norisi palinkėti ramybės, daugiau noro pasidžiaugti tuo, kas sieja, o ne pešiotis dėl skirtumų, bent kiek ekumeninio "buvimo visiems viskuo" nesibaidyti susėsti prie bendro stalo, nesvarbu ar jis protestantiškai minimalistinis, ar katalikiškai raitytomis, raižiniais puoštomis kojomis ne tai yra esmė.
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)