QUOTE(*Saulelė* @ 2016 03 24, 14:31)
uoj, atsiprašau, neaiškiai išsireiškiau....
agnostikas (vyras) turi vyrą (sutuoktinį)
agnostikas (vyras) turi vyrą (sutuoktinį)
Matau ir ekzzzpertus veikia pilnatis.
Na jei jau taip labai parūpo, katalike buvau visą savo gyvenimą. Viskas pasikeitė tada, kai atsiverčiau Bibliją. Supratau, jog visą tą laiką aš klausiau žmonių pamokymų, žmonių pamąstymų ir pan. O dabar aš klausau Dievo žodžio.
O jūs, save vadinantys tikinčiais, ar esate skaitę Bibliją? Ar žinote, ko iš jūsų tikisi Jėzus?
Šiame video sudėjau klaidingus katalikybės mokymus:
https://www.youtube....h?v=MztNQ02-27k
Kritiką priimsiu tik iš tų žmonių, kurie pateiks citatas iš Biblijos.
Visa kita kritika - žmonių pramanai.
O jūs, save vadinantys tikinčiais, ar esate skaitę Bibliją? Ar žinote, ko iš jūsų tikisi Jėzus?
QUOTE(Cecilia @ 2016 03 25, 18:17)
Na jei jau taip labai parūpo, katalike buvau visą savo gyvenimą. Viskas pasikeitė tada, kai atsiverčiau Bibliją. Supratau, jog visą tą laiką aš klausiau žmonių pamokymų, žmonių pamąstymų ir pan. O dabar aš klausau Dievo žodžio.
Sveikinu
QUOTE(Yoli @ 2016 03 25, 20:07)
Sveikinu
Ačiū, gerai, kad yra bendraminčių Kas tik norite platinkite mano video kam tik norite ir kur tik norite, kad kuo daugiau žmonių sužinotų. Ačiū.
Papildyta:
Dar norėjau kelis komentarus parašyti dėl Gailestingojo Jėzaus paveikslo.
1. Nėra nieko bloga melsti Dievą gailestingumo. Tai labai geras dalykas. Tikrai labai geras dalykas, todėl visada galite melsti Dievą gailestingumo.
2. Velnias norėjo būti kaip Dievas, jis norėjo, jog jį garbintų, jis sakėsi būsiąs geresnis už Dievą. Todėl Dievas jį išvarė nuo savo šventojo kalno. Velnias nori būti garbinamas, nors garbinti galima tik Dievą. Garbinimas priklauso tik Dievui. O kadangi velnias nori būti kaip Dievas (nors jis tėra Dievo kūrinys) tai jis nori, kad jį garbintų kaip Dievą. Taigi velnias siekia, kad jį pagarbintų ir tokiu būdu pripažintų jį esant dievu. Turbūt niekas neprieštaraus šitam paaiškinimui?
3. Dėl Faustinos aš aiškiai parašiau, jog ta jos regėta dvasia iš jos reikalavo to, kas prieštarauja Šventajam Raštui, t.y. to kas prieštarauja Dievo žodžiui. Dievas pats sau juk negali prieštarauti. todėl ta dvasia yra iš velnio.
4. Dievas ne šiaip sau uždraudė daryti paveikslas ir statulas. Jis juk iš anksto žinojo, kokiu būdu jus gundys velnias. O velnias visada gundo labai gražiais žodžiais ir gražiais pažadais. Taip, kaip kadIeva buvo sugundyta.
5. Kitą kartą klaupdamiesi prieš paveikslą prisiminkite, jog tokiu būdu jūs klaupiatės prieš velnią ir jį pagarbinat. Jūs ne tik jį pagarbinat, bet ir meldžiatės jam jo išmokyta malda (vainikėliu). Drąsios širdies jūs esate, jei nebijote garbinti velnio ir jam melstis... Taip, kad melskitės, melskitės, drąsiaširdžiai jūs, juk nenorite Dievo klausyti.
šiaip tikintieji meldžiasi ne paveikslui, o tam, kuris yra už šio paveikslo. paveikslas yra tik projekcija, minimalus vaizdas to, kass yra už jo. tikintieji žino, kad ikonos-tik vaizdas Dievo, kuris dvasiniu būdu yra už ikonos ir meldžiasi Dievui.
nesimelsti paveikslui yra tik Senojo testamento raginimas. gi gimus Jėzui ir realiu fiziniu būdu Jam atėjus į žemę, mums jau leidžiama piešti Dievo paveikslus. nes žmonės matė Dievą-matė Jėzų-Dievo sūnų....
bet visada smagu, cecilia, kad svarstote, ieškote atsakymų, kaip viską paneigti. kad skiriate laiko ir jėgų... Dievas toks begaliniai didis, kad myli visus be galo ir be krašto, neišskiriant nei jų nuodėmių ar kokių fizinių netitikimų...
nesimelsti paveikslui yra tik Senojo testamento raginimas. gi gimus Jėzui ir realiu fiziniu būdu Jam atėjus į žemę, mums jau leidžiama piešti Dievo paveikslus. nes žmonės matė Dievą-matė Jėzų-Dievo sūnų....
bet visada smagu, cecilia, kad svarstote, ieškote atsakymų, kaip viską paneigti. kad skiriate laiko ir jėgų... Dievas toks begaliniai didis, kad myli visus be galo ir be krašto, neišskiriant nei jų nuodėmių ar kokių fizinių netitikimų...
QUOTE(*Saulelė* @ 2016 03 26, 11:35)
Oi, kiek daug citatų pateikėte pagrįsti savo žodžiams, nespėju skaityti. Duokit kelias savaites susipažinti su pateiktomis citatomis.
"Nemanykite, jog Aš atėjau panaikinti Įstatymo ar Pranašų. Ne panaikinti jų atėjau, bet įvykdyti." (Mato 5:17)
Negi neįsiskaitėte į mano ankstesnę žinutę, jog už paveikslo slypi velnias. Žinoma, jūs ne paveikslui meldžiatės, bet velniui.
QUOTE(Cecilia @ 2016 03 26, 11:56)
Oi, kiek daug citatų pateikėte pagrįsti savo žodžiams, nespėju skaityti. Duokit kelias savaites susipažinti su pateiktomis citatomis.
"Nemanykite, jog Aš atėjau panaikinti Įstatymo ar Pranašų. Ne panaikinti jų atėjau, bet įvykdyti." (Mato 5:17)
Negi neįsiskaitėte į mano ankstesnę žinutę, jog už paveikslo slypi velnias. Žinoma, jūs ne paveikslui meldžiatės, bet velniui.
noriu paklausti, kai studijuojat Šventąjį Raštą, tai viena pati skaitot ir išsimastot ar lankot kokias studijas, grupes?
QUOTE(*Saulelė* @ 2016 03 26, 11:29)
noriu paklausti, kai studijuojat Šventąjį Raštą, tai viena pati skaitot ir išsimastot ar lankot kokias studijas, grupes?
O as noriu paklausti ar skaitant Rasta reikia tarpininko zmogaus ar uztenka vienintelio tarpininko Jezaus su Sv. Dvasia?
QUOTE(Yoli @ 2016 03 26, 12:34)
O as noriu paklausti ar skaitant Rasta reikia tarpininko zmogaus ar uztenka vienintelio tarpininko Jezaus su Sv. Dvasia?
šiaip jei jūs negyvenot tuo laiku, kai po žemę vaikščiojo Jėzus ir kai buvo užrašytos Evangelijos (beje užrašytos, kai atsirado raštas, o tai buvo vėliau, nei Jėzaus metais), tai negalit pilnai suprasti Evangelijų ir Šv. Rašto. reikia gilintis į to laiko papročius, istoriškumą, tautos papročius ir pan.... iš to žvelgiant, besiaiškindama Įv. Raštą su Jėzumi, galit nuklysti į lankas. jau žiūrint iš to taško, kad iš kur jūs žinot, kad jums vadovauja Jėzus su Šv. Dvasia? gal jūs šėtono klausot?
QUOTE(*Saulelė* @ 2016 03 26, 12:29)
Negi Jėzus mus mokė, jog reikia lankyti studijas, grupes, kuriose Rašto aiškintojai ar kunigai mokytų mus, kaip reikia skaityti Raštą?
"Taigi sakau jums: jeigu teisumu neviršysite Rašto aiškintojų ir fariziejų [aukštosios dvasininkijos], neįeisite į dangaus karalystę" (Mato 5:20)
Nemanykite, jog skaitydama Šventąjį Raštą suprasite mažiau nei kunigai, vyskupai ar net pats popiežius. Sakyčiau, jog bus priešingai. Išmanysite daugiau už juos. Nepamirškite, ką Jėzus yra pasakęs:
Tuomet jis džiūgavo Šventojoje Dvasioje ir kalbėjo: "Aš šlovinu tave, Tėve, dangaus ir žemės Viešpatie, kad paslėpei tai nuo išmintingųjų ir gudriųjų, o apreiškei mažutėliams. Taip, Tėve, nes tau taip patiko" (Luko 10:21)
Tuomet jis džiūgavo Šventojoje Dvasioje ir kalbėjo: "Aš šlovinu tave, Tėve, dangaus ir žemės Viešpatie, kad paslėpei tai nuo išmintingųjų ir gudriųjų, o apreiškei mažutėliams. Taip, Tėve, nes tau taip patiko" (Luko 10:21)