Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

[quote, kad šioje vietoje katalikai kažkur nukrypo. Ir tai yra visiška tiesa, nereikia už tai pykti. [/quote]

Žinoma, labai sunku pastebėti, kai kanda ne tau, o kandi pats. Aš tai pvz. aiškiai matau tendenciją dangstantis kažkokiu "tikresne krikčionybe" gelti būtent katalikams. Suskaičiuot būtent katalikų nuodėmes ir būtent jomis apmėtyt. Visos žinios apie katalikybę tesiremia "žinojimu apie celibatą", nors jis nėra jokia tikėjimo tiesa, jokia dogma. tai istoriškai kitęs ir iš esmės galintis kisti bendrijos pasirinkimas, tam tikru laiku pasirinktas sprendimas remiantis ne "Pauliaus mokymu", o Kristaus pavyzdžiu. Kad ne visi ištesi, beje, nieko nuostabaus. Pasižiūrėkit į visuomenę, kiek sudarytų santuokų išyra. Drįsčiau manyti, kad gerokai didesnis procentas, nei suklumpančių kunigystėje. Ir kažkaip graudu ir juokinga matyti, kai santuoka suvokiama kaip kažkas, kas turi matomas ydas užmaskuoti... Taip pat ir todėl, kai svarstomas suaugusio žmogaus gebėjimas pačiam pasirinkti. Jums nepriimtina, jūs nesirenkat, tačiau kitas gali rinktis kitaip. Ir tai nėra nei skubotas, nei "neapsvarsčius" pasirinkimas, iki to yra gražaus laiko įvertinti ir suvokti kur eini. Ir tiems žmonėms nereikia "visuomenės pagalbos" nusrendžiant. Nes tai yra laisvas pasirinkimas. Galų gale - šioje temoje nėra nė vieno kunigo, todėl negarbinga kalbėti "už nugaros" apie tuos, kurie negali atsakyti.

Toliau - po "iš esmės teisingų priekaištų" dal labai svarbu nepamiršt nutaisyt pamaldaus tono ir dvasingai pakalbėt "mieloms katalikėms apie širdžių apipjaustymą, neteisimą ir t.t.". O jums, mieli tikratikiai, šito nereikia? Ar jums neatrodo, kad pagrindinė jūsų tikėjimo tiesa "katalikai blogis, katalikai klysta, katalikai visk iškraipė", o daugiau apie tikėjimą ir patys neturit ką pasakyti, patys to tikėjimo neliudijat, patys tuo ką deklaruojat, ar gyvenat? Ar jūsų tikėjimo bendrai tobuli, neklystantys ir be priekaišto?
Prieš metydami "teisngumo akmenis" atsistokit prieš veidrodį, prisiminkit palyginimą apie "šapą" ir "rastą" ir štai kaip patys mokot priimti "iš esmės teisingus pastebėjimus", pradėkite nuo savęs ir priimkite ir savo adresu. Bet gi ne - pritaikysit dvigubus tandartus ir toliau elgsitės taip, kad tai kas sakoma apie katalikus yra "visiška tiesa", o tai kas sakoma apie jus "nepakantumas kitokiai nuomonei". Sėkmės. Veidmainystė - sunki liga. Visiems. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 11 vasario 2014 - 14:49
QUOTE(Fazano plunksna @ 2014 02 11, 14:47)

Kietai čia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fazano plunksna @ 2014 02 11, 15:47)
kad šioje vietoje katalikai kažkur nukrypo. Ir tai yra visiška tiesa, nereikia už tai pykti.

Žinoma, labai sunku pastebėti, kai kanda ne tau, o kandi pats. Aš tai pvz. aiškiai matau tendenciją dangstantis kažkokiu "tikresne krikčionybe" gelti būtent katalikams. Suskaičiuot būtent katalikų nuodėmes ir būtent jomis apmėtyt. Visos žinios apie katalikybę tesiremia "žinojimu apie celibatą", nors jis nėra jokia tikėjimo tiesa, jokia dogma. tai istoriškai kitęs ir iš esmės galintis kisti bendrijos pasirinkimas, tam tikru laiku pasirinktas sprendimas remiantis ne "Pauliaus mokymu", o Kristaus pavyzdžiu. Kad ne visi ištesi, beje, nieko nuostabaus. Pasižiūrėkit į visuomenę, kiek sudarytų santuokų išyra. Drįsčiau manyti, kad gerokai didesnis procentas, nei suklumpančių kunigystėje. Ir kažkaip graudu ir juokinga matyti, kai santuoka suvokiama kaip kažkas, kas turi matomas ydas užmaskuoti... Taip pat ir todėl, kai svarstomas suaugusio žmogaus gebėjimas pačiam pasirinkti. Jums nepriimtina, jūs nesirenkat, tačiau kitas gali rinktis kitaip. Ir tai nėra nei skubotas, nei "neapsvarsčius" pasirinkimas, iki to yra gražaus laiko įvertinti ir suvokti kur eini. Ir tiems žmonėms nereikia "visuomenės pagalbos" nusrendžiant. Nes tai yra laisvas pasirinkimas. Galų gale - šioje temoje nėra nė vieno kunigo, todėl negarbinga kalbėti "už nugaros" apie tuos,  kurie negali atsakyti.

Toliau - po "iš esmės teisingų priekaištų" dal labai svarbu nepamiršt nutaisyt pamaldaus tono ir dvasingai pakalbėt "mieloms katalikėms apie širdžių apipjaustymą, neteisimą ir t.t.". O jums, mieli tikratikiai, šito nereikia? Ar jums neatrodo, kad pagrindinė jūsų tikėjimo tiesa "katalikai blogis, katalikai klysta, katalikai visk iškraipė", o daugiau apie tikėjimą ir patys neturit ką pasakyti, patys to tikėjimo neliudijat, patys tuo ką deklaruojat, ar gyvenat? Ar jūsų tikėjimo bendrai tobuli, neklystantys ir be priekaišto?
Prieš metydami "teisngumo akmenis" atsistokit prieš veidrodį, prisiminkit palyginimą apie "šapą" ir "rastą" ir štai kaip patys mokot priimti "iš esmės teisingus pastebėjimus", pradėkite nuo savęs ir priimkite ir savo adresu. Bet gi ne - pritaikysit dvigubus tandartus ir toliau elgsitės taip, kad tai kas sakoma apie katalikus yra "visiška tiesa", o tai kas sakoma apie jus "nepakantumas kitokiai nuomonei". Sėkmės. Veidmainystė - sunki liga. Visiems. wink.gif

Tuomet, vadovaujantis jusu logika, reikia visai uzdaryti kai kurias Supermamos skiltis,(pvz. apie kysininkus), nes diskusijos uz akiu negalimos, todel kad nemazai cia diskutuojama apie reiskinius, ta pacia religija, zmones, kurie tuos reiskinisu, religija itakoja.
........

Siaip, as is jusu psoto suzinojau issamiai ka jus galvojate apie oponentus, kritikuojancius katalikybe, bet neperskaiciau nieko, apie ju praktikuojama tikejima, ar bent argumentu paneigainciu ju teiginius.

Taigi, juokiasi puodas kad katilas juodas.
........................

Man kaip zmogui, arciau sielos yra protestantai liuteronai, kalvinisitai, pravoslavai-staciatikiai. Nes ten orientacija didesne i zmogaus siela, kai katalikai labiau sureiksmina aukso versi - turtus. Ar ne del to, Martinas Liuteris, ar Jonas Kalvinas atsiskyre?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 18:17
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 18:13)
neperskaiciau nieko, apie ju praktikuojama tikejima, ar bent argumentu paneigainciu ju teiginius.

katalikai labiau sureiksmina aukso versi - turtus.

Gaila, kad tik tokiu aspektu komentarą skaitėte.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 18:13)
Man kaip zmogui, arciau sielos yra  protestantai liuteronai, kalvinisitai, pravoslavai-staciatikiai.

O kuriems iš jų save priskiriate? Jie skirtingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 11 vasario 2014 - 18:29
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 19:28)
Gaila, kad tik tokiu aspektu komentarą skaitėte.
Papildyta:

O kuriems iš jų jūs save priskiriate?

kaip jau minejau, man jausenos nera argumentas diskusijoje. Diskusija numato isvadu logine seka.
............

Kaip jau ne karta minejau esu agnostikas, nepainiokite su ateistu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 18:30)
Kaip jau ne karta minejau esu agnostikas, nepainiokite su ateistu  mirksiukas.gif

Linkiu iš tiesų pažinti katalikybę. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 19:40)
Linkiu iš tiesų pažinti katalikybę.  4u.gif

Nera ji jau tokia terra incognita. Mano prosenelio brolis, kad buvo trecias, tarnavo Unitu baznycioje Dievui. O vyro antros eiles pusbroliai yra kunigai Lietuvoje, beje puikybes istikti, nes nesiteike, nei vienas ju, sudalyvauti savo dedes laidotuvese, nors tai buvo velionio paskutinis prasymas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 19:12
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 18:57)
Nera ji jau tokia terra incognita. Mano prosenelio brolis, kad buvo trecias, tarnavo Unitu baznycioje Dievui. O vyro antros eiles pusbroliai yra kunigai Lietuvoje biggrin.gif

Tai čia jie. Čia jų nuopelnai.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 20:12)
Tai čia jie. Čia jų nuopelnai.

O prie ko cia nuopelnai, ar as kalbu apie nuoplenus, tik konstatuoju elementaru fakta, jog katalikybe visose savo apraiskose man nera nepazinta zeme, o elementari mano aplinkos gyvenimo dalis. Tad jusu palinkejimas ji pazinti, man nera aktualus, nes si tikejima pazistu net geriau, tarkim uz islama, ar budizma, judaizma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 19:16
Nebūtų religijų- nebūtų karų. gun_rifle.gif vieni kietiem-iš meilės, Dievo meilės. Pamokyt , paaiškint va kur svarbiausiaas poreikis.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2014 02 12, 17:43)
Nebūtų religijų- nebūtų karų.  gun_rifle.gif vieni kietiem-iš meilės, Dievo meilės. Pamokyt , paaiškint va kur svarbiausiaas poreikis.

O jūs norėtumėt, kad niekas jums nieko neaiškintų ir nemokytų? smile.gif

Jeigu žmogus žino ką gera ar teisinga, natūralu, kad nori pasidalinti. O žmonės įvairiai priima tuos pasidalijimus. Kad padėkoja, kas supyksta. Kai aplink daug pykstančių, nelengva atlaikyt. Gyvi gi esam. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2014 02 12, 18:43)
Nebūtų religijų- nebūtų karų.  gun_rifle.gif vieni kietiem-iš meilės, Dievo meilės. Pamokyt , paaiškint va kur svarbiausiaas poreikis.

Kiek man teko skaityti, gilintis i religijas, nei vienoje neradau, kad butu pateisinama agresija, karas, zudynes. Na niekur nera parasyta eik zudyk.

Kita vertus sakoma, kad tas kas nori mustis lazda suras. Todel manyciau, persmesti religijai atsakomybe uz tai, kad zmones kariauja, yra nesaziniga. Nejau religijos, nesvarbu kokios, yra kalte, kad ji nedoru zmoniu rankose tampa manipuliavimo irankiu?
Atsakyti