Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 11, 16:59)
Na, kažin ar ,,Youcat. Lietuviškas'' labai jau informatyvus pavadinimas centriniame knygyne norinčiam ką nors surasti apie katalikybę. mastau.gif

Youcat skirtas jaunimui. Aš turėjau omenyje šiaip katalikų katekizmą, tik sutrumpintą jo variantą, ne tą "talmudą", kurį perskaityti kantrybės tikrai reikia nemažai.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 11, 16:16)
Youcat skirtas jaunimui. Aš turėjau omenyje šiaip katalikų katekizmą, tik sutrumpintą jo variantą, ne tą "talmudą", kurį perskaityti kantrybės tikrai reikia nemažai.

Kur tu tokį matai?

Manau, kad kaip tik šiuo metu priimtiniausias būtent Youcat'as.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 11, 18:08)
Kur tu tokį matai?

Paversk šonu ir pamatysi mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 09 11, 17:14)
Paversk šonu ir pamatysi mirksiukas.gif .

Tu tą viršutinį turi omeny? Čia, tu sakai, pradedantiesiems? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 11, 18:08)
Kur tu tokį matai?

Manau, kad kaip tik šiuo metu priimtiniausias būtent Youcat'as.

Matau savo lentynoje tongue.gif - tokį ir dar senesnį variantą kažkur turėjau. mastau.gif Niekam nieko pirkti nesiūliau, tik sakiau, kad bet kuriame iš KB katekizmų bazinės tikėjimo tiesos pateiktos. (Ir man net visiškai negaila biggrin.gif , jei kas įsigys modernųjį Youcat - tik aišku nežinant pavadinimo tektų baisiai sudėtingas iššūkis - imti ir paklausti paslaugaus pardavėjo).
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 09 11, 13:55)
~
Šiaip toji vieta labiau skirta tiems, kurie įsitikinę, kad fizinis luošumas yra bausmė už tėvų ar jo paties nuodėmes, čia Jėzus patvirtino, kad net ir per luošumą gali apsireikšti Dievo darbai, t.y. blogi dalykai gali būti panaudojami didesnei Dievo garbei.
~

O šiais laikais apsireiškia tokie Dievo darbai?
Nes aš manau, kad kaip tik šioje vietoje reiktų atkreipti Dėmesį apie tai, kaip apsireiškia Dievo darbai ir kaip šių laikų luošieji gali pasveikti? Nes ši vieta parodo, kad luošumas vienoks ar kitoks, per Dievo dovanas padovanotas mums, gali būti panaikintas smile.gif

Ir štai ką pasakė Jėzus:
Jono 14:12 Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: kas mane tiki, darys darbus, kuriuos Aš darau, ir dar už juos didesnių darys, nes Aš einu pas savo Tėvą.
O ką darė Jėzus čia žemėje būdamas kūne? Ir JIS nepasakė mano mokiniai, apaštalai ar išrinktieji, JIS pasakė "kas mane tiki"

Arba Paulius:
Ikor 2
4 Mano kalba ir skelbimas pasižymėjo ne įtikinančiais žmogiškos išminties žodžiais, bet Dvasios ir jėgos parodymu,
5 kad ir jūsų tikėjimas remtųsi ne žmogiška išmintimi, bet Dievo jėga.

O kaip apsireiškia Dievo jėga? Žodžiais ar darbais?
Dar vienoj vietoj yra (tik nerandu kur smile.gif )kai Paulius pasako: "jei reikia ir žodžiais paskelbiu evangeliją" Reiškiasi pirmoje eilėje darbai, ir jei reikia paskelbi žodžiais smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 09 11, 14:25)
Nors - gyvenime turėjau didelę dovaną pažinoti Senojo testamento vertėją t. A.Rubšį - patikėk, žmogus nuo savo gyvo santykio su Dievo Žodžiu švietė. Švietė taip, kad dažnas susidūręs jautė  tą tikrą ir nesumeluotą meilę. Taip, kad štai jau 11 metų kaip žmogus amžnybėj, o ta meilė lydi... Stovi prie kapo ir jauti šypseną. wub.gif

Taip patvirtinimą iš Tėvelio gavau apie Rubšį. Tikiu, ką sakai. Dar gavau priminimą, kad kiekvieno iš mūsų užduotis yra - tiesiog šviesti.
4u.gif Ačiū už pasidalinimą
Papildyta:
QUOTE(2013 09 11 @ 15:20)

Yoli, kol žmogus jaunas tikėjimu, jis apie tai retai kada susimąsto - man gerai, aš būsiu išgelbėtas, jei kas labai prašysis, pasidalinsiu savo atradimu, ir tai viskas. Tačiau nereikia perdaug užsisvaiginti tuo komfortu, nes Evangelija, kaip bebūtų, yra apie kryžių ir neįmanoma iš tiesų sekti Kristaus nepatiriant kančios.

Visiška nesamonė.. Kaip galima nustoti džiaugtis ir jaustis dėl to komfortiškai? Ir aš pasidalinsiu ne tik kai kada kas nors paprašys, bet tada kada Tėvelis parodys, kad reikia arba kada susidarys tam tikra atmosfera...
~
Būtent neįmanoma sekti Kristaus nepatiriant kančios. Tačiau kai kančia yra dėl JO, ją priimi visai kitaip. Kančią aš pakeisčiau žodžiu auka, nes dėl JO aukojame. Aš pirmiausia stengiuosi aukoti save, kitaip tariant mirti dėl savęs, savo jausmų, geidulių, aistrų ir pan. Taip žinau, kad man dar tame reikia tobulėti, tačiau su JO pagalba viskas įmanoma.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 11, 15:41)
Skamba ir juokingai, ir graudžiai. Jei žmogus turi tvirtą nuomonę, kad Velykos - kiaušinių šventė, tai kur jau jam tokios aukštos materijos, kaip Bažnyčia - ne tas pastatas su bokšteliais, į kurį yra tekę užsukti per kelias krikštynas ir laidotuves. Na neįdomu jam tas KB mokymas - gyvename juk laisvoje šalyje. O jei kada pasidarytų bent kiek įdomu, kuo tiki ir kuo netiki katalikai, nemažai atsakymų galima rasti net sutrumpintame katekizmo variante.

Jei jau esi atgimęs iš aukšto, tai ir nesusimastęs tiesiog skelbi Dievo žodį ir nebandai taikytis prie to ką mano kiti. Nes jei kiaušiniai nieko bendro neturi su Dievu, tai kunigai turi tai skelbti viešai, o ne galvoti kas ką pagalvos.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 12, 07:47)
Nes jei kiaušiniai nieko bendro neturi su Dievu, tai kunigai turi tai skelbti viešai, o ne galvoti kas ką pagalvos.

Ir pasako. Bet kunigai turi kalbėti apie ką daugiau, ne vien tik apie kiaušinius per sekmadienines Mišias. Tiesiog tai etnografinis dalykas.
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 12, 07:47)
Jei jau esi atgimęs iš aukšto, tai ir nesusimastęs tiesiog skelbi Dievo žodį ir nebandai taikytis prie to ką mano kiti.

Kai kada susimąstai, kai kada ne. Nes skelbti kitam bet kada, kai aiškiai matai, kad žmogus nenori net girdėti apie tikėjimą, ypač jei neigia patį Dievą, net kartais neįmanoma. Tada geriau ieškoti kitų būdų, ne vien tik liudyti žodžiais. Buvimas šalia, geri darbai kartais labiau paveikia nei žodžiai.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 12, 08:47)
O šiais laikais apsireiškia tokie Dievo darbai?
Nes aš manau, kad kaip tik šioje vietoje reiktų atkreipti Dėmesį apie tai, kaip apsireiškia Dievo darbai ir kaip šių laikų luošieji gali pasveikti? Nes ši vieta parodo, kad luošumas vienoks ar kitoks, per Dievo dovanas padovanotas mums, gali būti panaikintas smile.gif

O ką darė Jėzus čia žemėje būdamas kūne? Ir JIS nepasakė mano mokiniai, apaštalai ar išrinktieji, JIS pasakė "kas mane tiki"

O kaip apsireiškia Dievo jėga? Žodžiais ar darbais?
Dar vienoj vietoj yra (tik nerandu kur smile.gif )kai Paulius pasako: "jei reikia ir žodžiais paskelbiu evangeliją" Reiškiasi pirmoje eilėje darbai, ir jei reikia paskelbi žodžiais smile.gif

Nes jei kiaušiniai nieko bendro neturi su Dievu, tai kunigai turi tai skelbti viešai, o ne galvoti kas ką pagalvos.

Žinoma apsireiškia, atvejai tiriami ir registruojami ypač Marijos pasirodymo vietose Lurde, Fatimoj, net mūsų internetiniuose portaluose laikas nuo laiko kažkas paliudija apie savo stebuklingą išgijimą. Tik ar toks buvo Jėzaus tikslas - išgydyti visus sutiktus luošius? Kodėl mes manome, kad tik kūno ligos panaikinimas veda į išganymą, gal taip pat sėkmingai jos priėmimas rodo mūsų didelį tikėjimą ir atsidavimą Dievo valiai?

Ar tu manai, kad Jėzus kiekvienoj ŠR eilutėj turėjo išskirti būtent apaštalus, juk jis kalbėjo daugeliui, kvietė visus, o apaštalams turėjo ypatingų pavedimų, o jei perskaitytum šias eilutes:
Mk 16
14 Galop pasirodė visiems Vienuolikai, kai jie sėdėjo už stalo; priekaištavo jiems už netikėjimą ir širdies kietumą, kad netikėjo tais, kurie buvo matę jį prisikėlusį.
15 Ir jis tarė jiems: „Eikite į visą pasaulį ir skelbkite Evangeliją visai kūrinijai. 16 Kas įtikės ir pasikrikštys, bus išgelbėtas, o kas netikės, bus pasmerktas. 17 Kurie įtikės, tuos lydės ženklai: mano vardu jie išvarinės demonus, kalbės naujomis kalbomis, 18 ims plikomis rankomis gyvates ir, jei išgertų mirštamų nuodų, jiems nepakenks. Jie dės rankas ant ligonių, ir tie pasveiks“.

Kodėl "ar", nebūtina priešinti žodžių ir darbų, bet žodžiai nėra paskutinėje vietoje:
Mt 12
36 Todėl sakau jums: teismo dieną žmonės turės duoti apyskaitą už kiekvieną pasakytą tuščią žodį. 37 Pagal savo žodžius būsi išteisintas ir pagal savo žodžius būsi pasmerktas“.

Žinai, kunigai ir skelbia apie tuos kiaušinius, tik gaila, kad tie, kuriems tai naujiena, retokai užeina ir prieš užeidami kunigui nepraneša, kad jiems aktualu išgirst būtent apie kiaušinius biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 09 12, 11:07)
Žinai, kunigai ir skelbia apie tuos kiaušinius, tik gaila, kad tie, kuriems tai naujiena, retokai užeina ir prieš užeidami kunigui nepraneša, kad jiems aktualu išgirst būtent apie kiaušinius biggrin.gif .

Būtent drinks_cheers.gif Šiaip ar taip, kažkieno vertinama tradicija tai dienai marginti kiaušinius kažin ar pakankama priežastis krikščioniui apskritai atsisakyti švęsti Velykas. unsure.gif Yra daugybė krikščionių bendruomenių, kurios tų margučių baidosi ne mažiau nei Tu, Yoli, bet Velykos joms vis tiek yra pagrindinė metų šventė. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 12 rugsėjo 2013 - 12:22
QUOTE(_una_ @ 2013 09 12, 10:07)
Tik ar toks buvo Jėzaus tikslas - išgydyti visus sutiktus luošius? Kodėl mes manome, kad tik kūno ligos panaikinimas veda į išganymą, gal taip pat sėkmingai jos priėmimas rodo mūsų didelį tikėjimą ir atsidavimą Dievo valiai?

Ar tu manai, kad Jėzus kiekvienoj ŠR eilutėj turėjo išskirti būtent apaštalus, juk jis kalbėjo daugeliui, kvietė visus, o apaštalams turėjo ypatingų pavedimų, o jei perskaitytum šias eilutes:
Mk 16
14 Galop pasirodė visiems Vienuolikai, kai jie sėdėjo už stalo; priekaištavo jiems už netikėjimą ir širdies kietumą, kad netikėjo tais, kurie buvo matę jį prisikėlusį.
15 Ir jis tarė jiems: „Eikite į visą pasaulį ir skelbkite Evangeliją visai kūrinijai. 16 Kas įtikės ir pasikrikštys, bus išgelbėtas, o kas netikės, bus pasmerktas. 17 Kurie įtikės, tuos lydės ženklai: mano vardu jie išvarinės demonus, kalbės naujomis kalbomis, 18 ims plikomis rankomis gyvates ir, jei išgertų mirštamų nuodų, jiems nepakenks. Jie dės rankas ant ligonių, ir tie pasveiks“.

Kodėl "ar", nebūtina priešinti žodžių ir darbų, bet žodžiai nėra paskutinėje vietoje:
Mt 12
36 Todėl sakau jums: teismo dieną žmonės turės duoti apyskaitą už kiekvieną pasakytą tuščią žodį. 37 Pagal savo žodžius būsi išteisintas ir pagal savo žodžius būsi pasmerktas“.

Aš manau, kad Jėzus labai norėtų, kad mes pagaliau baigtume būti mažatikiais ir patikėtumėme ir luošiai išgytų. TAip Gali būti įv. niuansų ir aplinkybių, kodėl konkrečiam žmogui yra viena ar kita negalia, bet esu įsitikinusi, kad Jėzus norėtų, kad mes būtume kūnų sveiki, bet be abejonės sveika širdis yra svarbiausia.
Paryškinta vieta, konkrečiai rodo ir sako ką mes turime daryti.

Kai esi įtikėjęs tau pasidaro nebesvarbu tavo kūno neįgalumas, tačiau mes kurie esame įtikėję, ne tik žodžiais bet ir Dievo jėgos pagalba per mus galime skelbti Dievo žodį.
pvz.: Žmogus atitolęs nuo Dievo, jam ateini ir sakai, tu turi tikėti, tau Jėzus padės. Žmogus dažną atvejį sako, na nežinau, aš netikiu į Dievą ir pan. Bet jei tu ateini pas žmogų ir jam nieko neskelbiant, bet tiesiog pasimeldžiant ir Jėzaus vardu išgyja koja ar ji užauga. Žmogus šoke, bet kas yra geriausia, kad tada tu paliudyji, kad žmogau, tave išgydė Jėzus. Padėkok JAM, JIS tave myli, JIS su tavim visada, JIS nori, kad tu būtum laimingas. Tada žmogus pats pradeda klausinėti, kas čia kaip ir kas darosi? Ir toks paliudijimas labai efektyvus. Ir neabeboju, kad žmogus, kuriam pvz . staiga išauga koja jis tai papasakoja ir artimiesiems, dažniausiai artimieji tiesiog nepatiki, bet tam žmogui būna pasėta sėkla. Jo valia toliau rinktis ir žengti, tačiau Dievas sėklą augina ir mes nežinome kaip.

Kalbu ne iš oro, mačiau nevieną stebuklingą išgyjimą, kojos užaugimą, nugaros skausmo praėjimą, alergijos išgyjimas smile.gif Tai labai super, kai mes leidžiame Jėzui per mus veikti. Tokiu būdu Dievo šlovė apsireiškia labai sėkmingai.

Taip pat va ką sako Paulius:
I korintiečiams 4:20 Nes Dievo karalystė yra ne kalboje, bet jėgoje.

Žinoma žodžiai yra labai svarbu, dažnai mes "prisikalbame" Bet biblijoje daug parašytą apie liežuvį, kaip klastingą narį, todėl reikia atsargiai kalbėti.
Žinoma skelbiant evangeliją padeda Šv. Dvasia smile.gif Todėl žodinis skelbimas yra labai svarbus taip pat. Bet jėga yra galingesnė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 12, 12:21)
Būtent drinks_cheers.gif Šiaip ar taip, kažkieno vertinama tradicija tai dienai marginti kiaušinius kažin ar pakankama priežastis krikščioniui apskritai atsisakyti švęsti Velykas. unsure.gif Yra daugybė krikščionių bendruomenių, kurios tų margučių baidosi ne mažiau nei Tu, Yoli, bet Velykos joms vis tiek yra pagrindinė metų šventė. g.gif

Nesakau, kad reikia atsisakyti. Bet reikia skelbti, ką reiškia ši diena garsiai, kokia tai yra diena svarbi krikščionim, ką ji reiškia ir konkrečiai be kompromisų įvardinti savo poziciją kaip krikščionių. Bet šito nėra sad.gif
O kiaušiniai yra pagonių simbolis, jie kaiušinius aukodavo kažkokiai deivei (nepamenu kokiai). Tai mano manymu toks simbolis krikščionims visiškai netinkamas...
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 12, 13:30)
O kiaušiniai yra pagonių simbolis, jie kaiušinius aukodavo kažkokiai deivei (nepamenu kokiai). Tai mano manymu toks simbolis krikščionims visiškai netinkamas...

Bet jei kas jums pasakytų: „Tai atnašinė mėsa“, tuomet nebevalgykite, dėl žmogaus, kuris tai pasakė, ir dėl sąžinės (1 kor 10‒28).

Kas gali teigti, kad šiandien valgome atnašinius kiaušinius? g.gif

Ar valgote, ar geriate, ar šiaip ką darote, visa darykite Dievo garbei (1 kor 10‒31).
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 23:00)
morkaus 16:

18 ims plikomis rankomis gyvates ir, jei išgertų mirtinų nuodų, jiems nepakenks.

Mačiau per TV, kaip kažkokia protestantiška bendruomenė Amerikoje buvo išsiaiškinusi tai tiesiogiai. Ir gana nemažas būrys tikinčiųjų tikrai scenoje stovėdami laikė po gyvatę. Bet kas iš to?
Suprantu, jeigu yra gyvybės ar mirties klausimas, kai gyvatė pastoja tau kelią ir negali jos išvengti, pabandyti galima. Jei neužteks tikėjimo, vis tiek prarasti ko neturi.
Atsakyti