Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 23:00)
Juk Jėzus nesako tik apaštalai tai galės daryti? o mokiniai mes esame visi smile.gif Taip pat ir Paulius mini apie dovanas, kad Dvasia dalina jas kaip tik Ji nori.

Ir kas iš to? Katalikai, besinaudodami tomis dovanomis, nepuola versti popiežiaus. Nes chaosas jiems nereikalingas.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 10, 23:27)
Ir kas iš to? Katalikai, besinaudodami tomis dovanomis, nepuola versti popiežiaus. Nes chaosas jiems nereikalingas.

pakomentuoti mano postų, net kai jie skirti ne jum jus nepamirstate, tačiau į klausimus neatsakote. įdomus bendravimo būdas. g.gif ar vėl klausimus reikia priminti?
1. kodėl katalikų kunigai negali tuoktis,
2. kur biblijoje parašyta apie tai, kad Petras = popiežius.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 23:50)

Juk aš atsakiau. wink.gif Ar "ne iš to" atsakymas netinka?
Beje, šitas klausimas nėra tikėjimo esmė, tik kritikams jis toks kartais kaip esmių esmė pasirodo... Žmonės renkasi patys taip atsiliepti į Dievo kvietimą - laisvai. Jei netinka yra galybė kitų pasitarnavimo Dievui formų net ir KB - nuolatinis diakonatas, tretininkų ordinai ir n kitų tarnysčių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 11 rugsėjo 2013 - 00:00
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 22:30)
taip atstume, tačiau mano manymu tai kunigai turi aiškiai išdėstyti ir pateikti, kad ir pasauliečiams būtų žinoma.

Ir patiki tiems, kas turi ausis.
Papildyta:
kur biblijoje parašyta apie tai, kad Petras = popiežius.

O tai kas yra Petras, ant kurio pastatyta Bažnyčia ir kuris suriša?
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 23:00)
visada sakiau, kad mes esame Jėzaus mokiniai visi smile.gif super, kad ir šios minties priėjom. Na apaštalai tuo metu buvo jo artimiausi patikėtiniai, nes Jis žinojo jų širdis, tačiau aš esu įsitikinusi, kad ir šiais laikais yra Jo mokinių, kurie visiškai ir besąlygiškai yra atsidavę Jam.

Juk Jėzus nesako tik apaštalai tai galės daryti? o mokiniai mes esame visi smile.gif Taip pat ir Paulius mini apie dovanas, kad Dvasia dalina jas kaip tik Ji nori.

Mokinių yra daug, bet apaštalai (vyresnieji) tik kai kurie iš tų daugumos mokinių.

Na ir kas? Aš turiu diplomą ir mano viršininkas tokį patį diplomą. Bet viršininkauja tik jis vienas, nes mes abu.
Papildyta:
pakomentuoti mano postų, net kai jie skirti ne jum jus nepamirstate, tačiau į klausimus neatsakote. įdomus bendravimo būdas.  g.gif  ar vėl klausimus reikia priminti?

O čia pačią kažkas paskyrė viršininke diskusijai? Jei į tau rūpimą klausimą atsakyta, tai turėtum būti rami, nes pagaliau sužinojai, dėl ko taip ilgai kankinaisi.
Beje, diskusija nėra vien dialogas. smile.gif
Atsakyti

Termino "popiežius" nėra, bet ant ko statoma Bažnyčia, kam ji paliekama vadovauti žmogiška prasme viskas kaip ant delno. Ir su "uola" ant kuriuos statoma, ir su "raktais" ir su "ganyk mano avinėlius/ aveles". Nežinau kaip reikia skaityti, kad to nepastebėti. O ar vadint Popiežium ar dar kažkaip, tik susitarimo kaip vadint primą reikalas. wink.gif

Terminas „popiežius“ kilęs iš graikiško žodžio „παπάς“ „tėvas“. Ir dabar sakome - Šv. Tėvas. Ankstyvojoje krikščionybėje taip vadinti visi krikščionių dvasininkai Vakaruose. Ilgainiui terminas paliktas tik Romos vyskupui pavadinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 11 rugsėjo 2013 - 00:12
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 11, 00:06)
Ir patiki tiems, kas turi ausis.
Papildyta:

O tai kas yra Petras, ant kurio pastatyta Bažnyčia ir kuris suriša?
Papildyta:

Mokinių yra daug, bet apaštalai (vyresnieji) tik kai kurie iš tų daugumos mokinių.

Na ir kas? Aš turiu diplomą ir mano viršininkas tokį patį diplomą. Bet viršininkauja tik jis vienas, nes mes abu.
Papildyta:

O čia pačią kažkas paskyrė viršininke diskusijai? Jei į tau rūpimą klausimą atsakyta, tai turėtum būti rami, nes pagaliau sužinojai, dėl ko taip ilgai kankinaisi.
Beje, diskusija nėra vien dialogas. smile.gif

bet toks piktumas.. klausimas buvo dar vienas : del kunigų kodėl negali tuoktis. o dėl požiaus matau kažką atsakinėja Fazano plunksna. darau išvada, kad daug kalbate, kalbate gana piktai, bent jau man taip jaučiasi, bet iš tikro nesijaučia iš jūsų nei meilės nei nuolankumo, nei žinių. nematote savo rąsto akyje, bet puikiai sugebate pamatyti akmenėlį kito akyje. Nuo šiol ignuoruosiu tiesiog jūsų pasisakymus. unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 09 10, 23:53)
Juk aš atsakiau. wink.gif Ar "ne iš to" atsakymas netinka?
Beje, šitas klausimas nėra tikėjimo esmė, tik kritikams jis toks kartais kaip esmių esmė pasirodo... Žmonės renkasi patys taip atsiliepti į Dievo kvietimą - laisvai. Jei netinka yra galybė kitų pasitarnavimo Dievui formų net ir KB - nuolatinis diakonatas, tretininkų ordinai ir n kitų tarnysčių.

na nesupratau, kad atsakymas buvo į šį klausimą 4u.gif bet tiesa pasakius jis man vis tik ir neatsako į šį klausimą...
Papildyta:
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 09 11, 00:10)
Terminas „popiežius“ kilęs iš graikiško žodžio „παπάς“ „tėvas“. Ir dabar sakome - Šv. Tėvas. Ankstyvojoje krikščionybėje taip vadinti visi krikščionių dvasininkai Vakaruose. Ilgainiui terminas paliktas tik Romos vyskupui pavadinti.

tarkime Petras - uola, na sakykim, kad aš kažko nesuprantu, ateis laikas suprasiu. nes jei aš nesuprantu tai nereiškia, kad tai ne tiesa. Bet vieną tiksliai žinau ką sako Jėzus:
Mato 23:
8 Bet jūs nesivadinkite ‘Rabi’, nes vienas yra jūsų Mokytojas – Kristus, o jūs visi esate broliai.
9 Ir nė vieno žemėje nevadinkite tėvu, nes vienas jūsų Tėvas, kuris yra danguje.
10 Taip pat nesivadinkite mokytojais, nes vienas jūsų Mokytojas – Kristus
.

kodėl tada pastatytas vyresnysis ir pavadintas tėvu, jei Jėzus aiškiai pasakė to nedaryti? Ir kaip suprasti, kad mokytojais negalime vadintis, tai kas mums tada turi būti vyresnieji? Ir vis tik juk mes visi mokiniai, net ir vyresnieji.. man painu...tai va tokių klausimukų.
ir labos naktelės, ojej kiek valandų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 11, 00:31)
na nesupratau, kad atsakymas buvo į šį klausimą  4u.gif bet tiesa pasakius jis man vis tik ir neatsako į šį klausimą...

Bet jeigu tu pati sau Bažnyčia, tai koks tau skirtumas, kad žmonės, kuriems Šv. Dvasia panašiai šneka ir jie suėję į panašiai mąstančių bendruomenę, taip pasirinko gyventi pagal Kristų? Ar tau ką sopa? Juk niekas jiems kunigystės neprimetė, niekas ten varu nevaro, tai jų pačių pasirinkimas. Kodėl tu nori jiems vadovauti?
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 11, 00:42)
bet toks piktumas.. klausimas buvo dar vienas : del kunigų kodėl negali tuoktis. o dėl požiaus matau kažką atsakinėja Fazano plunksna. darau išvada, kad daug kalbate, kalbate gana piktai, bent jau man taip jaučiasi, bet iš tikro nesijaučia iš jūsų nei meilės nei nuolankumo, nei žinių. nematote savo rąsto akyje, bet puikiai sugebate pamatyti akmenėlį kito akyje. Nuo šiol ignuoruosiu tiesiog jūsų pasisakymus.  unsure.gif

Nieko tokio, jei jūs sau tokią nuomonę susidarėte. Galite pasirinkti bendrauti su kuo norite. Juk visada sakiau, kad profesionaliausius atsakymus gausite iš Katalikų Bažnyčios vyresniųjų.
Beje, jau trečią kartą sakote, kad nebendrausite, bet kažkaip jums su tais pažadais sudėtinga. Gal per daug paskubate. Nes daug ką sužinojote būtent iš manęs. Aišku, gerai, kad įsijungia ir katechetės. Gal paskui pribręsite ir prie kunigų. 4u.gif
Papildyta:
Šiek tiek gaila, kad į klausimą dėl apaštalo Petro ir jo surišimo nebebus atsakymo. Gal čia ir yra tas ,,šuo pakastas'', kad vis negaunu į jį atsakymo per visą temą. Nes per sunku atsakyti, todėl ir vaikiškai ,,nebendrausiu''. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 21:19)
O kodėl katalikų kunigai negali tuoktis?

Man tai šita eilutė kalba:

Nes yra eunuchų, kurie gimė tokie iš motinos įsčių. Yra eunuchų, kuriuos tokius padarė žmonės. Ir yra eunuchų, kurie patys save tokius padarė dėl dangaus karalystės. Kas pajėgia išmanyti, teišmano“. (Mt 19, 12)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 11 rugsėjo 2013 - 07:09
kur biblijoje parašyta apie tai, kad Petras = popiežius.

Tai kaip tada reikėtų suprasti šias eilutes:

Dėl to aš klaupiuosi prieš Tėvą, nuo kurio kiekviena tėvystė danguje ir žemėje turi vardą, kad iš savo šlovės turtų suteiktų jums stiprybės jo Dvasios galia tapti tvirtais vidiniais žmonėmis (Ef 3, 14‒16)
?
Atsakyti
Tikslesnis efeziečiams 3:14-16
14 Dėl to aš klaupiuosi prieš mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Tėvą,
15 iš kurio visa šeimat.y. mes - Bažnyčia danguje ir žemėje turi vardą,
16 kad iš savo šlovės turtų duotų jums sustiprėti Jo jėga per Dvasią vidiniame žmoguje.

Nieko bendro su popieziumi. Klaupiasi Paulius Prieš Dievą.

Nes yra eunuchų, kurie gimė tokie iš motinos įsčių. Yra eunuchų, kuriuos tokius padarė žmonės. Ir yra eunuchų, kurie patys save tokius padarė dėl dangaus karalystės. Kas pajėgia išmanyti, teišmano“. (Mt 19, 12)

Būtent, t.y. žmogaus pasirinkimas. Tai jei žmogus nori būti kunigu ir tuoktis, tai jo valia rinktis. Jis gali turėti žmoną, jei nori paskirti save Dievui, tai taip pat jo valia rinktis ir suprasti savo paskirtį. Neturėti žmonos, jokia čia ne taisyklė, gali būti kunigų ir su žmonomis.

Kadangi buvo konkrečios Dievo žodžio eilutės, tai man netrukdo reaguoti į jūsų pasisakymą. Ir galite tai vadinti kaip norite. Man vienodai. Nes žinau, kad yra skaitančių ir matančių dvasinėmis akimis, ne tik fizinėmis, kurie aiškiai supras kas norima pasakyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 11 rugsėjo 2013 - 09:15
QUOTE(Yoli @ 2013 09 11, 09:14)
Būtent, t.y. žmogaus pasirinkimas. Tai jei žmogus nori būti kunigu ir tuoktis, tai jo valia rinktis. Jis gali turėti žmoną, jei nori paskirti save Dievui, tai taip pat jo valia rinktis ir suprasti savo paskirtį. Neturėti žmonos, jokia čia ne taisyklė, gali būti kunigų ir su žmonomis.

Kadangi buvo konkrečios Dievo žodžio eilutės, tai man netrukdo reaguoti į jūsų pasisakymą. Ir galite tai vadinti kaip norite. Man vienodai. Nes žinau, kad yra skaitančių ir matančių dvasinėmis akimis, ne tik fizinėmis, kurie aiškiai supras kas norima pasakyti smile.gif

Vis tik nesuprantu. Kodėl taip svbarbu, kad kunigai pasirinko gyventi celibate? Tai jie pasirinko. Aš gerbiu jų pasirinkimą.

Yoli, ne pagal vieną ar dvi vietas sprendžiama apie Petro įpėdinystę. Man ta Petro įpėdinystė nėra taip aktuali, nes neįsivaizduoju, kad žemiškoje bendruomenėje nebūtų struktūros.
Aš tikiu, kad galiausiai pradėsi jausti Šv. Rašto visumą ir naujai atsivertusiojo visažinystės vietą krikščionybėje.

Čia, forume, nevieta Šv. Rašto nuodugniam nagrinėjimui. Yra Šv. Rašto grupelės, kurios yra prie bažnyčių. Yra didelę gyvenimo dalį Šv. Raštui paskyrusių kunigų. Negi tau tikrai neaktualu giliau susipažinti su šventraščiu? Vilniuje tikrai turėtum kokią stiprią surasti.
Nes dabar atrodo, kad bandoma iš trupinių surinkti visumą. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 11, 00:00)
Na apaštalai tuo metu buvo jo artimiausi patikėtiniai, nes Jis žinojo jų širdis, tačiau aš esu įsitikinusi, kad ir šiais laikais yra Jo mokinių, kurie visiškai ir besąlygiškai yra atsidavę Jam.
ir jei manai kitaip, pakomentuok savo nuomonę dėl šių eilučių:
morkaus 16:
16 Kas įtikės ir krikštysis, bus išgelbėtas, o kas netikės, bus pasmerktas.
17 Ir kurie tikės, tuos lydės šie ženklai: mano vardu jie išvarinės demonus, kalbės naujomis kalbomis,
18 ims plikomis rankomis gyvates ir, jei išgertų mirtinų nuodų, jiems nepakenks. Jie dės rankas ant ligonių, ir tie pasveiks.

I kor 12:
4 Yra skirtingų dovanų, tačiau ta pati Dvasia.
5 Yra skirtingų tarnavimų, tačiau tas pats Viešpats.

Nemanau kitaip, tik tuos visiškai ir besąlygiškai atsidavusius mes vadinam kunigais (kaip jiems sekasi tai daryti, kitas klausimas), nes jie atsisako visko - šeimos, patogaus darbo, prestižinių studijų, pastovios gyvenimo vietos ir t.t., vardan Jėzaus.
Tu laikai save įtikėjusia ir aš, bet įtariu nė viena nebandysim imti gyvačių plikomis rankomis ar ragauti nuodų? Čia kas, silpnas mūsų tikėjimas? Ar tikrai kiekvienam įtikėjusiam reikalingos tokios dovanos? Tavo nurodyta tolimesnė citata apie tai kalba - kiekvienam savo, kas bus gera motina, kas bandelių kepėjas, kas vadovas, kas mokytojas, kas mokslininkas ar gydytojas. Ar mes visi savyje talpinam visas dovanas? Ar visi Jėzaus apaštalai turėjo visas dovanas, ar kiekvienas savo?
QUOTE(Yoli @ 2013 09 11, 00:50)

1. Katalikų kunigai seka Jėzum ir ima pavyzdį iš jo mokinių. Kai kurie iš jų iki susitikimo su Jėzumi buvo vedę (kad ir mūsų minimas Petras). Ar daug ŠR užuominų apie Petro žmoną ir šeimą po Jėzaus mirties? Juk Jėzus liepė viską dėl jo palikti, net norinčiam sekti, bet prieš tai palaidoti savo mirusį tėvą buvo duota giežta pastaba:
Lk 9
59 Kitam žmogui jis pasakė: „Sek paskui mane!“ Tas prašė: „Leisk man pirmiau pareiti tėvo palaidoti“. 60 Jis atsakė: „Palik mirusiems laidoti savo numirėlius, o tu eik ir skelbk Dievo karalystę!“ 61 Dar vienas tarė: „Aš seksiu paskui tave, Viešpatie, bet leisk man pirmiau atsisveikinti su namiškiais“. 62 Jėzus tam pasakė: „Nė vienas, kuris prideda ranką prie arklo ir žvalgosi atgal, netinka Dievo karalystei“.

2. Jei ieškosim lygiai tokių žodžių, tikrai nerasim. Bet jei skaitysim ŠR atvira širdimi, sunku bus nepastebėti ypatingos Petro pasiuntinystės. O ir tolimesnis apaštalų gyvenimas tai patvirtina.
QUOTE(Yoli @ 2013 09 11, 01:42)
Bet vieną tiksliai žinau ką sako Jėzus:
Mato 23:
8 Bet jūs nesivadinkite ‘Rabi’, nes vienas yra jūsų Mokytojas – Kristus, o jūs visi esate broliai.
9 Ir nė vieno žemėje nevadinkite tėvu, nes vienas jūsų Tėvas, kuris yra danguje.
10 Taip pat nesivadinkite mokytojais, nes vienas jūsų Mokytojas – Kristus
.

kodėl tada pastatytas vyresnysis ir pavadintas tėvu, jei Jėzus aiškiai pasakė to nedaryti? Ir kaip suprasti, kad mokytojais negalime vadintis, tai kas mums tada turi būti vyresnieji? Ir vis tik juk mes visi mokiniai, net ir vyresnieji.. man painu...tai va tokių klausimukų.

Bet mes juk kreipiamės į gimdytoją "tėve" ir į mokytojus "mokytojau", ar šios ŠR eilutės po Jėzaus nebeleidžia to daryti. Galiausiai, bent jau Lietuvoj juk niekas nesako "aba" ar "rabi"? Štai dėl ko reikalingi žmonės ne tik mokantys perskaityti, bet studijuojantys ŠR, mokantys kalbas, kuriomis jis buvo surašytas (ne vien galintys palyginti keltą skirtingų vertimų), išmanantys istorinį kontekstą, žinantys aprašomųjų ir rašiusiųjų papročius. Žinai, man visada šiurpiai skambėjo šios eilutės:
Lk 18
25 Lengviau kupranugariui išlįsti pro adatos ausį, negu turtuoliui įeiti į Dievo karalystę!“

Juk tai visiškai neįmanoma, reikia stebuklo, kuris visiškai nepriklauso nuo kupranugario, taigi, darom išvadą, kad turtuoliai į dangaus karalystę neis. Bet kai sužinai, kad Adatos ausis, tai vieni iš Jeruzalės vartų - siauri, ankšti, pro kuriuos be jokios abejonės bent jau žmogus tikrai galėjo praeiti (kitaip kokia vartų prasmė), tuomet šis pasakymas skamba kiek kitaip, tiesa?
Atsakyti