Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 22:06)
na gaila, kad neatsakė saulėtekė, klausimas buvo skirtas jai. smile.gif

Ar tai ką nors keičia? Juk vis tik nesuprantu, kad tas tavo ,,šuo pakastas''. Ką nori sužinoti dėl savęs?

Aš vis įšoku į gretimą temikę, tai gal nesuspėju taip operatyviai, kaip tau norėtųsi.
Juo labiau, kad manęs dėl Jono egzaminuot nereikia. Kaip tik skaitau vieną šaltinį, kuriame Jonui labai daug vietos skirta.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 10, 21:34)
Motina gali mylėti visus savo 12-ka vaikų, ugdyti jų talentus, bet ne jauniausiajam paliks prižiūrėti vyresniuosius, o atvirkščiai.

Biblijoje yra ne viena istorija, kai Dievas renkasi visaip: jaunylis Juozapas, berniukas Samuelis ir t.t... Čia šiaip pastebėjimas, ne dėl Petro. wink.gif

user posted image

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 23:09)
žmogiškai tariant taip. nes gi jis yra uola\pamatai, ant kurios Jėzus stato Bažnyčią. bet žinoma, į tai reikia žiūrėti dvasinėmis akimis, klausyti dvasinėmis ausimis.

Mano dvasinės ausys supranta, kad Petras paskirtas mokinių Vyresniuoju, kaip vėliau rankų uždėjimu nuolat buvo skiriami Vyresnieji iki šių dienų. Kitu atveju nesuprantu, kodėl Jėzus pats netapo ta uola, kam keletui metų reikėjo pasiskolint tokį sunkiai tramdomą mokinį, kuris nelabai sutarė su kitais, buvo karštakošis ir dar išsigynė Jėzaus tris kartus?
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 23:06)
na gaila, kad neatsakė saulėtekė, klausimas buvo skirtas jai. smile.gif

Neabejoju, kad Saulėtekė bent jau pagal Leonardo da Vinči Paskutinę Vakarienę, kurios reprodukcijos vos ne kiekvienoj bažnyčioj, būtų atsakius tą patį. O darant prielaidą, kad ji lanko bažnyčią ir gird ŠR, tai kasmet išgirsta ir apie Joną, padėjusį galvą ir tyliai besikalbantį su Jėzumi.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 22:12)
o kurioj biblijos vietoj

Žinai, kurioj vietoj protestantų stabmeldystė? Kad Šv. Raštą jie laiko stabu. Gyvai neskaito.
Tik jau nesigink, kad nesi protestantė. Nepatikėsiu.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 22:04)
kad jie ir yra Bažnyčia.. ir kai jiems tai paliudyji, jie net ne iškarto supranta. tai yra pasėkmė katalikybės, aš taip manau, nes kol neįtikėjau ir neperskaičiau to nežinjau  unsure.gif

Niu va, o aš kažkaip šitai ir būdama katalike žinau. Kaip manau ir dauguma su praktika ir noru pažint savo tikėjimą nesusipykusių katalikų. Dar vaikai mokomi suprasti, kad turim ta pačia sąvoka vadinamus du dalykus: tikinčiųjų bendruomenę ir pastatą. Tai gal tas "šuo" vis tik kaip pastebėjo Smalsutė "atstume" pakastas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 10, 22:07)
Nesupratau dėl to užrišinėjimo.  doh.gif

Mato 16-19
Tau duosiu dangaus karalystės raktus; ką tu suriši žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką tu atriši žemėje, bus atrišta ir danguje.
Užriši=suriši.
Atsakyti
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 09 10, 22:14)
Biblijoje yra ne viena istorija, kai Dievas renkasi visaip: jaunylis Juozapas, berniukas Samuelis ir t.t... Čia šiaip pastebėjimas, ne dėl Petro. wink.gif

Tu teisi. 4u.gif Tiesiog man kitaip šiuo atveju susidėliojo.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 10, 22:20)
Žinai, kurioj vietoj protestantų stabmeldystė? Kad Šv. Raštą jie laiko stabu. Gyvai neskaito.
Tik jau nesigink, kad nesi protestantė. Nepatikėsiu.

nesiruošiu gintis dėl to dėl ko nesu kalta, ginasi tik kaltieji. o kad nesu protestantė tai faktas. nepriklausau jokiai religijai. Bet rašto vieta būtų įdomi, nes vis tim t.y. Dievo žodis, ar ne?

Papildyta:
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 09 10, 22:21)
Niu va, o aš kažkaip šitai ir būdama katalike žinau. Kaip manau ir dauguma su praktika ir noru pažint savo tikėjimą nesusipykusių katalikų. Dar vaikai mokomi suprasti, kad turim ta pačia sąvoka vadinamus du dalykus: tikinčiųjų bendruomenę ir pastatą. Tai gal tas "šuo" vis tik kaip pastebėjo Smalsutė "atstume" pakastas?  g.gif

taip atstume, tačiau mano manymu tai kunigai turi aiškiai išdėstyti ir pateikti, kad ir pasauliečiams būtų žinoma. bet čia šiaip ne pats svarbiausiais momentas diskusijai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 10 rugsėjo 2013 - 22:31
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 22:27)
nesiruošiu gintis dėl to dėl ko nesu kalta, ginasi tik kaltieji. o kad nesu protestantė tai faktas. nepriklausau jokiai religijai.

Yra toks posakis: mūsų seimoje visi sveplūnai, tik as viens nesveplūns. mirksiukas.gif

Kai protestantiškas idėjas skelbiantis žmogus vadina save ne protestantu, tai galima vadinti tave neprotestante (čia kaip ir jūsų bendruomenę ‒ nebendruomene). Kartais tokiais atvejais atlaidžiai sakoma: kiekvienas savaip trenktas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 23:22)
Mato 16-19
Tau duosiu dangaus karalystės raktus; ką tu suriši žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką tu atriši žemėje, bus atrišta ir danguje.
Užriši=suriši.

Ar tai buvo sakoma visiems Jėzaus sekėjams? Šiandien skaityta Evangelija kaip tik pasakoja apie apaštalų išsirinkimą, kad būtų paprasčiau, cituoju iš Bernardinai.lt :
Lk 6, 12–19 „Išaušus rytui, jis pasišaukė savo mokinius ir iš jų išsirinko dvylika“

Tomis dienomis Jėzus užkopė į kalną melstis. Ten jis praleido visą naktį, melsdamasis Dievui.

Išaušus rytui, jis pasišaukė savo mokinius ir iš jų išsirinko dvylika, pavadindamas juos apaštalais: Simoną, kurį praminė Petru, jo brolį Andriejų, Jokūbą ir Joną, Pilypą ir Baltramiejų, Matą ir Tomą, Alfiejaus sūnų Jokūbą ir Simoną, vadinamą Uoliuoju, Jokūbo sūnų Judą ir Judą Iskarijotą, vėliau tapusį išdaviku.

Jis nužengė su jais nuo kalno ir apsistojo lygioje vietoje. Ten buvo gausus jo mokinių būrys ir didelė daugybė žmonių iš visos Judėjos ir Jeruzalės, iš Tyro ir Sidono pajūrio, kurie susirinko jo pasiklausyti ir pasigydyti nuo savo ligų. Buvo pagydomi netyrųjų dvasių varginamieji.

Visa minia stengėsi jį paliesti, nes iš jo ėjo galia ir visus gydė.

Tai mokinių Jėzus turėjo daug, minias, bet išsirinko dvylika ir jiems kalbėjo kitaip, daugiau, kitokius pavedimus darė. Ar tau taip neatrodo?
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 22:04)
dauguma žmonių, net ir tų, kurie karts nuo karto lankosi bažnyčioj net nežino, kad jie ir yra Bažnyčia.. ir kai jiems tai paliudyji, jie net ne iškarto supranta. tai yra pasėkmė katalikybės, aš taip manau, nes kol neįtikėjau ir neperskaičiau to nežinjau  unsure.gif

Sakiau, kad paprastai po įtikėjimo dėl visko kaltinama buvusioji bendruomenė. smile.gif Nes apie gyvąją Bažnyčią kalbama įvairiais būdais nuolat.
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 09 10, 22:39)
Tai mokinių Jėzus turėjo daug, minias, bet išsirinko dvylika ir jiems kalbėjo kitaip, daugiau, kitokius pavedimus darė. Ar tau taip neatrodo?

visada sakiau, kad mes esame Jėzaus mokiniai visi smile.gif super, kad ir šios minties priėjom. Na apaštalai tuo metu buvo jo artimiausi patikėtiniai, nes Jis žinojo jų širdis, tačiau aš esu įsitikinusi, kad ir šiais laikais yra Jo mokinių, kurie visiškai ir besąlygiškai yra atsidavę Jam.
ir jei manai kitaip, pakomentuok savo nuomonę dėl šių eilučių:
morkaus 16:
16 Kas įtikės ir krikštysis, bus išgelbėtas, o kas netikės, bus pasmerktas.
17 Ir kurie tikės, tuos lydės šie ženklai: mano vardu jie išvarinės demonus, kalbės naujomis kalbomis,
18 ims plikomis rankomis gyvates ir, jei išgertų mirtinų nuodų, jiems nepakenks. Jie dės rankas ant ligonių, ir tie pasveiks.

I kor 12:
4 Yra skirtingų dovanų, tačiau ta pati Dvasia.
5 Yra skirtingų tarnavimų, tačiau tas pats Viešpats.
6 Ir yra skirtingi veiksmai, tačiau tas pats Dievas, kuris visa veikia visame kame.
7 Bet kiekvienam suteikiamas Dvasios pasireiškimas bendram labui.
8 Vienam Dvasia suteikiamas išminties žodis, kitam ta pačia Dvasia – pažinimo žodis,
9 kitam – tikėjimas ta pačia Dvasia, kitam – išgydymų dovanos ta pačia Dvasia,
10 kitam – stebuklų darymas, kitam – pranašavimas, kitam – dvasių atpažinimas, kitam – skirtingos kalbos, kitam – kalbų aiškinimas.
11 Bet visa tai daro viena ir ta pati Dvasia, kuri dalija kiekvienam atskirai, kaip Jai patinka.

Juk Jėzus nesako tik apaštalai tai galės daryti? o mokiniai mes esame visi smile.gif Taip pat ir Paulius mini apie dovanas, kad Dvasia dalina jas kaip tik Ji nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 10 rugsėjo 2013 - 23:05