Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 22:34)
aš ir nesakau, kad nereikia smile.gif svarbu, kad nemaišyti bažnyčios ir pastato, nes t.y. du skirtingi dalkai.

Nemanau, kad kas labai maišo. Pastatas rašomas mažaja raide, kai turima omeny gyvoji Bažnyčia - didžiaja. Negi dabar pastatus pradėsim vadinti "ten, kur renkasi Bažnyčia"?
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 21:34)
aš ir nesakau, kad nereikia smile.gif svarbu, kad nemaišyti bažnyčios ir pastato, nes t.y. du skirtingi dalkai.

Tai ir nemaišo, yra dvi sąvokos:
"Bažnyčia" - tikinčiųjų bendruomenė
ir "bažnyčia" - pastatas, vieta, kur ta tikinčiųjų bendruomenė kartu renkasi garbinti Dievą.
Niekas netrukdo garbinti ir "kitur"(sako melstis reikia visur ir visada), bet va tas pastatas, vieta yra tai, kur kartu bendruomeniškai susirenkame. Kaip katalikai tikime, dargi ir ne tik tarp tuščių sienų, o Jėzaus pasilikusio Švč. Sakramente artumoj. Kai netelpa pastate, gali būt ir Bažnyčia stadione ar aikštėj (va kaip pastarosiomis dienomis Šiluvoj), o ne bažnyčioj. biggrin.gif Kartu "laužom" ir kartu Juo maitinamės - tiek per Žodį, tiek per Duoną. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 10 rugsėjo 2013 - 21:46
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 21:38)
na nežinau kaip sako protestantai smile.gif) bet jei jie taip sako tai aš pritariu. o jei po teisybę šią mintį šiandien perskaičiau vieno kataliko memuaruose  4u.gif , kuriuos ne vienas katalikų kunigas rekomenduoja  g.gif tai kaip čia dabar?
Saulėteke, į klausimą atsakymo nesulaukiau  smile.gif

O kas tas amžinaatilsy katalikas, jei ne paslaptis? Tai, kad jis taip rašė, tai gal ir kontekstas atitinkamas buvo. O tu taip ,,nugludinai'', tai ir nenuskambėjo.
O koks klausimas buvo? Ar ir vėl nepataikiau į tavo sugalvotą man atsakymą? Juk, rodos, gana aiškiai atsakiau.
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 21:38)
o dėl vyresniojo, tai esu įsitikinusi, kad vyriausias mūsų brolis yra Jėzus. Ar ne?

O vis dėlto, kur dedi apaštalą Petrą? Kodėl jis ,,uola, ant kurios bus pastatyta Bažnyčia''? Ir ką jis ten Žemėje turi atrišti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 10, 21:43)
O kas tas amžinaatilsy katalikas, jei ne paslaptis? Tai, kad jis taip  rašė, tai gal ir kontekstas atitinkamas buvo. O tu taip ,,nugludinai'', tai ir nenuskambėjo.
O koks klausimas buvo? Ar ir vėl nepataikiau į tavo sugalvotą man atsakymą? Juk, rodos, gana aiškiai atsakiau.

kausimas buvo kas Jėzui ant krūtinės per paskutinę vakarienę galvą buvo padėjės?

Rašytojas - Leandre Lachance.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 10 rugsėjo 2013 - 21:50
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 21:46)
kausimas buvo kas Jėzui ant krūtinės per paskutinę vakarienę galvą buvo padėjės?

Aš perskaičiau. Kas iš to? Ko nori tuo paklausti? Kas rūpi?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 10, 21:46)
O vis dėlto, kur dedi apaštalą Petrą? Kodėl jis ,,uola, ant kurios bus pastatyta Bažnyčia''? Ir ką jis ten Žemėje turi atrišti?  g.gif

tik susitariam, kad pasakau savo nuomonę dar kartą, užtvirtinimui, ir baigiam, timrai nebenoriu veltis į gilias diskusijas. Jos tiesiog neįmanomos internetinėj erdvėj..
Kadangi išsaiškinome, kad bažnyčia t.y. žmonės, tai petras yra bažnyčios pamatas ant kurio sustatyti visi mes likusi bažnyčios dalis. ir jei mes esame isi viena tai visi ir užrišinėjame ir mūsų pragaro vartai nenugalės.

paitikslinimas: jei yra vienas kūnas tai eina viena linkme. pvz jei jūsų dešinė koja eina į priekį, tai kairė nelabai eis atgal? ar jei kojos eis viena linkme tai ir likęs kūnas liks kartu. o mūsų Galva yra svarbausia, nes jos dėka mes galvojame, sprendžiame, mokomės ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 10, 21:53)
Aš perskaičiau. Kas iš to? Ko nori tuo paklausti?  Kas rūpi?

kai bus atsakymas, seks sekantis klausimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 10 rugsėjo 2013 - 21:59
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 22:46)

Tai turbūt visos čia diskutuojančios žino, kad Jėzaus mokinys Jonas, jauniausias apaštalas, vienintelis miręs gilioje senatvėje, tas, kuriam Jėzus paliko globoti savo Motiną.
Atsakyti
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 09 10, 21:41)
Tai ir nemaišo, yra dvi sąvokos:
"Bažnyčia" - tikinčiųjų bendruomenė
ir "bažnyčia" - pastatas, vieta, kur ta tikinčiųjų bendruomenė kartu renkasi garbinti Dievą.
Niekas netrukdo garbinti ir "kitur"(sako melstis reikia visur ir visada), bet va tas pastatas, vieta yra tai, kur kartu bendruomeniškai susirenkame. Kaip katalikai tikime, dargi ir ne tik tarp tuščių sienų, o Jėzaus pasilikusio Švč. Sakramente artumoj. Kai netelpa pastate, gali būt ir Bažnyčia stadione ar aikštėj (va kaip pastarosiomis dienomis Šiluvoj), o ne bažnyčioj. biggrin.gif Kartu "laužom" ir kartu Juo maitinamės - tiek per Žodį, tiek per Duoną. wink.gif

smile.gif ok. viskas tvarkoj. Gal aš taip smarkiai akcentuoju, kadangi dauguma žmonių, net ir tų, kurie karts nuo karto lankosi bažnyčioj net nežino, kad jie ir yra Bažnyčia.. ir kai jiems tai paliudyji, jie net ne iškarto supranta. tai yra pasėkmė katalikybės, aš taip manau, nes kol neįtikėjau ir neperskaičiau to nežinjau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 23:00)
Kadangi išsaiškinome, kad bažnyčia t.y. žmonės, tai petras yra bažnyčios pamatas ant kurio sustatyti visi mes likusi bažnyčios dalis. ir jei mes esame isi viena tai visi ir užrišinėjame ir mūsų pragaro vartai nenugalės.

Nelabai suprantu, turi galvoje Jėzaus mokinį Petrą ir mes visi ant jo sustatyti?
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 09 10, 22:01)
Tai turbūt visos čia diskutuojančios žino, kad Jėzaus mokinys Jonas, jauniausias apaštalas, vienintelis miręs gilioje senatvėje, tas, kuriam Jėzus paliko globoti savo Motiną.

na gaila, kad neatsakė saulėtekė, klausimas buvo skirtas jai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 10, 22:00)

Kad yra bažnyčia ir Bažnyčia, nereikėjo aiškintis. Bent jau daugumai.

Taigi tęsiam. Petras lygu popiežius, nes visos grandys eina žemiau. Manai kitaip? Nesupratau dėl to užrišinėjimo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 09 10, 22:06)
Nelabai suprantu, turi galvoje Jėzaus mokinį Petrą ir mes visi ant jo sustatyti?

žmogiškai tariant taip. nes gi jis yra uola\pamatai, ant kurios Jėzus stato Bažnyčią. bet žinoma, į tai reikia žiūrėti dvasinėmis akimis, klausyti dvasinėmis ausimis.

Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 10, 22:07)
Kad yra bažnyčia ir Bažnyčia, nereikėjo aiškintis. Bent jau daugumai.

Taigi tęsiam. Petras lygu popiežius, nes visos grandys eina žemiau. Manai kitaip? Nesupratau dėl to užrišinėjimo.  doh.gif

o kurioj biblijos vietoj Dievas įsakė turėti popiežių ir kad popiežius lygu - Petrui?
Atsakyti