Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Yoli @ 2013 09 08, 15:20)
Pati noriu pereiti savo kelią, o ne svetimą. smile.gif

Tai kam tada reikia kitiems įrodinėt, ką ta ar kita Šv. Rašto citata reiškia? g.gif Jeigu tiesos objektyviai negalima įvertinti, nes nėra, kad šioje žemėje tą tiesą patvirtina ar kaip neteisingą interpretaciją paneigia, tai nėra ir apie ką su kitais kalbėtis.
Nes dabar išeina taip. Tau visai neįdomu, kaip kitam Šv. Dvasia pakuždėjusi, nes tai neatitinka tavo suvokimo, bet labai nori įrodyti, kad kitų atsakymai turi būti tik tokie, kokius tu esi sau išsiaiškinusi. Nematau prasmės toliau ką aptarinėti.
Gyvenk ramybėje su asmeniniais draugais. 4u.gif Šv. Dvasia tavęs į bendruomenę kol kas nešaukia.
Kai kada žmonėms reikia pabūti vieniems ar pusiau vieniems.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 08, 16:20)
Ačiū JAM už tai kad apsaugojo mane nuo religijos!

QUOTE(Yoli @ 2013 08 29, 18:22)
Vienas iš prašymu manųjų ir yra, kad man neatsitiktų taip kaip kitiems krikščionims

"Fariziejus atsistojęs taip sau vienas meldėsi: 'Dėkoju tau, Dieve, kad nesu toks, kaip kiti žmonės – plėšikai, sukčiai, svetimautojai – arba kaip šis va muitininkas". (Lk 18,11)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 08 rugsėjo 2013 - 21:03
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 08, 18:13)
Tai kam tada reikia kitiems įrodinėt, ką ta ar kita Šv. Rašto citata reiškia?  g.gif Jeigu tiesos objektyviai negalima įvertinti, nes nėra, kad šioje žemėje tą tiesą patvirtina ar kaip neteisingą interpretaciją paneigia, tai nėra ir apie ką su kitais kalbėtis.
Nes dabar išeina taip. Tau visai neįdomu, kaip kitam Šv. Dvasia pakuždėjusi, nes tai neatitinka tavo suvokimo, bet labai nori įrodyti, kad kitų atsakymai turi būti tik tokie, kokius tu esi sau išsiaiškinusi. Nematau prasmės toliau ką aptarinėti.
Gyvenk ramybėje su asmeniniais draugais.  4u.gif Šv. Dvasia tavęs į bendruomenę kol kas nešaukia.
Kai kada žmonėms reikia pabūti vieniems ar pusiau vieniems.

Niekam nieko nebandau įrodyti. Čia yra diskusijų forumas ir kiekvienas manau gali reikšti savo nuomonę. Jei ji nesutampa su jūsiške tai dar nereiškia, kad ji neteisinga smile.gif
Ir niekada nebūnu viena, nes su manim Jėzus Kristus su Šv. Dvasia smile.gif
Kaip ir minėjau anksčiau patvirtinti gali tik Šv. Dvasia, bet kaip ir jūs minėjote anksčiau turite žmonių, vadovų, kurie geriau už jus žino. Tai vat eikite pas juos ir pasiklauskite ir šventai jais tikėkite toliau 4u.gif jau senai sakiau, kad diskusija baigta, bet kažkaip ji niekaip nesibaigia smile.gif

Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 08, 20:37)
"Fariziejus atsistojęs taip sau vienas meldėsi: 'Dėkoju tau, Dieve, kad nesu toks, kaip kiti žmonės – plėšikai, sukčiai, svetimautojai – arba kaip šis va muitininkas". (Lk 18,11)

Na pastebėjau, kad žodžių iškraipymas bei teisimas čia jau norma smile.gif
Bet tebunie taip, kaip manote. Ne jūs tiriate mano širdį ir ne jūs esate mano teisėjos ačiū Dievui. smile.gif Ir tikrai džiaugiuosi, kad buvau aspaugota nuo religijos, nes galiu blaiviai be tarpininkų ir vadovų turėti savo asmeninį santykį su JUO. Ką religija sėkmingai kontroliuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 09 rugsėjo 2013 - 09:16
QUOTE(Yoli @ 2013 09 09, 10:13)
Na pastebėjau, kad žodžių iškraipymas bei teisimas čia jau norma smile.gif

O kurie šios ŠR citatos žodžiai yra iškraipyti?

Yoli, norėjau paklausti koks tavo požiūris į Senąjį Testamentą?
Atsakyti
Ištikro, man labai gaila, kad internetas yra tokia vietovė, kurioje sakiniai yra perskaitomi taip kaip gali pats jaustis, Tarkime jūs merginos. Nesuprantu iš kur traukiate, kad aš save aukštinu o jus niekinu. Tačiau taip nėra. Jei jau aš turiu savo nuomone, tai toli gražu nereiškia, kad aš aukštinu save, ar jaučiuosi visada teisi. Kaip bandei, smalsute, palyginti tu. Labai gaila dėl to. Bet manykite kaip norite.
Kreipiausi ne kartą į Viešpatį dėl šių susidariusių situacijų. Tikiu, kad jei kažkurioje vietoje klystu, ar tikrai mano širdies pozicija yra bloga, JIS man parodys.
Papildyta:
QUOTE(_una_ @ 2013 09 09, 09:21)
O kurie šios ŠR citatos žodžiai yra iškraipyti?

Yoli, norėjau paklausti koks tavo požiūris į Senąjį Testamentą?

Citata nebuvo iškraipyta, bet pritaikyta man, neva esu išpuikusi ir jaučiuosi geresnė už jus.

Į senajį testamentą, kaip ir į naujajį - tai yra Dievo žodis.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 09, 10:25)
Kreipiausi ne kartą į Viešpatį dėl šių susidariusių situacijų. Tikiu, kad jei kažkurioje vietoje klystu, ar tikrai mano širdies pozicija yra bloga, JIS man parodys.

Viešpats kalba šimtais įvairiausių būdų - belaukdama vien tiesioginių apreiškimų per maldą šį tą, švelniai tariant, gali ir praklausyti...
QUOTE(Yoli @ 2013 09 09, 10:25)
Citata nebuvo iškraipyta, bet pritaikyta man, neva esu išpuikusi ir jaučiuosi geresnė už jus.

Na aš skaitau tai, kas Tavo įvardinta gana konkrečiai - "religijos" juk skirtos tiems prastesniesiems, kurie nepasitiki Dievu tiek, kiek derėtų, kuriems reikia "vadų", dalinai pakeičiančių Dievą, ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 09 rugsėjo 2013 - 12:39
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 09, 12:03)
Viešpats kalba šimtais įvairiausių būdų - belaukdama vien tiesioginių apreiškimų per maldą šį tą, švelniai tariant, gali ir praklausyti...

Na aš skaitau tai, kas Tavo įvardinta gana konkrečiai - "religijos" juk skirtos tiems prastesniesiems, kurie nepasitiki Dievu tiek, kiek derėtų, kuriems reikia "vadų", dalinai pakeičiančių Dievą, ir pan.

Niekada nesakiau, kad Viešpats kalba tik vienu būdu. Atvirkščiai esu minėjusi ir manau, kad JIS kalba įvairiai ir nereikia jo įsprausti į tam tikrą dėžutę. Ką ir daro religija, nes tai kas tuo metu vadams neprimtina tai reiškiasi netiesa ir tai yra iš velnio. Lygiai kaip ir fariziejai apkaltino Jėzų varant demonus balzebubo jėga. Taip ir Saulėtekė ne kartą buvo apkaltinusi mane tarnaujant velniui. Tai yra pirmas religijos įtakos požymis.
Baigiam šitą nebaigiamą diskusiją apie mane. Ir tiesiog keiskime temą. Galite pratęsti temą apie Siriją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 09, 14:28)
Baigiam šitą nebaigiamą diskusiją

Baigiu - neįdomu diskutuoti su žmogumi apie tai, ką jis tariasi puikiai suprantąs žvelgdamas vien iš išorės ir itin saugiu atstumu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 09 rugsėjo 2013 - 14:12
QUOTE(Yoli @ 2013 09 09, 13:28)
Taip ir Saulėtekė ne kartą buvo apkaltinusi mane tarnaujant velniui.

O ar taip nėra? Juk užsiiminėji apkalbomis (apkalbi žmogų, nors pokalbis tavo iniciatyva nutrauktas; aš nusprendžiau dėl beprasmybės vėliau, nes vis dar turėjau viltį, kad pokalbis apie bendrystę pasieks tavo širdį).
Papildyta:
Dievas kviečia tave per šią temą (juk Jis kalba įvairiausiais būdais, net tik per užrašytą popieriuje tekstą) jungtis į bendruomenę. Bet jis nieko negali padaryti dėl žmogaus laisvos valios. Jei žmogus nepaims Dievo ištiestos rankos, nieko nebus. Tikėkimės, kad tai tik laikinai.
Esi dykumoj dabar. Neužsibūk joje per ilgai. Aišku, kai esi ten, sunku numatyti iš anksto, kiek užtruksi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 09, 19:36)
O ar taip nėra?

Na na, nors nepritariu Yoli pozicijai, bet čia jau tikrai per daug.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 08, 20:37)

drinks_cheers.gif
Marija Šiluvos ,melski už mus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salve regina: 10 rugsėjo 2013 - 09:18
QUOTE(letuciux @ 2013 09 10, 07:36)
Na na, nors nepritariu Yoli pozicijai, bet čia jau tikrai per daug.

Keistoka nuomonė žmogaus, kuris rašo va šitokius komentarus:

QUOTE(letuciux @ 2013 08 22, 15:38)
Yoli, neturint tinkamo vadovo ir bendruomenės, labai didelis pavojus nuklysti į savo potyrius ir į šoną nuo Dievo, nes piktasis nieko labiau nemėgsta, kaip tos situacijos, kai žmogus savo nuomonę laiko aukščiau visko.

Dėl regėjimų - juos gali duoti tiek Viešpats, tiek piktasis, todėl vėlgi būk atsargi su jais, kad nesureikšmintum jų ir nepadarytum iš jų stabo. Pagrindiniai dalykai gyvenime yra malda ir krikščioniškų vertybių laikymasis, taigi regėjimai gali būti tik nukreipti nuo tikro kelio skirti piktojo gundymai, kad tau leistų jaustis viršesnei, tobulesnei už kitus , ir taip palaipsniui Tave atitrauktų nuo Kristaus.

Papildyta:
Prieš atsakydama Yoli'ei dėl apkalbų (nes kitaip nepavadinsi to veiksmo, kai žmogus atsisako viešoje erdvėje su žmogumi kalbėtis, kadangi nepajėgia net klausytis kito nuomonės, bet pats vis tiek komentuoja jį), tai aš perskaičiau visus savo komentarus, kadangi keistokas pasirodė man mestas vertinimas.
Radau tik tris savo klausimus dėl vadinamojo Tėvelio kilmės. Bet tai buvo klausimai, ne teigimai. Tik vieną kartą pasakiau, kad tai piktojo išdaigos, nes toks ,,varymas'' ant kunigų tikrai jau ne be nelabojo pagalbos. Vargu ar tai netiesa? mastau.gif
Atsakyti