QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 05, 09:49)
Jei visai prastai su pinigais, tai galima pasakyti kunigui iš anksto. Aukos yra tik rekomendacinės, ne privalomos (pagal Bažnyčios įsakymus yra tik padėti išlaikyti jos tarnus, nenurodyta kiek).
Bet savoje parapijoje kunigai paprastai žino, kas iš tiesų neturtingai gyvena. Ir žmonės visada ištenka pinigų ,,baliukui''. Todėl ir buvo užsiminta, kad su tokiomis aukomis Bažnyčia negalės išsilaikyti. Juk tuo šakočiu nenutinkuosi Bažnyčios sienų (todėl buvo turbūt geriau pinigine išraiška).
Kai ateini į bažnyčią tik per krikštynas ir laidotuves, tokių dalykų gali ir nežinoti, todėl natūraliai kyla pyktis. Užjaučiu, kad taip atsitiko.
jei tavo ir kitų apreiškimų aiškinimai skiriasi, kaip tada žmonėms tarpusavyje sužinoti, kuris aiškinimas yra tiesa? (Aš kalbu apie šį gyvenimą, o ne apie žinojimą, kai numirsim.)
Man rodos, kad šitoje temoje buvo minėta, ką reiškia žodis katalikybė [gr. katholikos visuotinis]. Ar tai nerodo, kad Dievui reikia visuotinumo? Išeitų, kad per šitiek amžių Dievas laukė tik tavęs ir dar kelių išrinktųjų, o visą žmoniją jau buvo apleidęs be žinojimo, kaip skaityti ir suprasti Šv. Raštą (na, dar priskaičiuosim vieną kitą tavo pažįstamą kunigą)?
Jis pasiųs angelus, ir tie surinks jo išrinktuosius iš visų keturių šalių, nuo žemės pakraščių iki dangaus tolybių (Mk13‒27).
Jeigu tai reikia daryti tyčia, o ne dėl Dvasios vedimo, tai nemanau, kad gerai.
Bet savoje parapijoje kunigai paprastai žino, kas iš tiesų neturtingai gyvena. Ir žmonės visada ištenka pinigų ,,baliukui''. Todėl ir buvo užsiminta, kad su tokiomis aukomis Bažnyčia negalės išsilaikyti. Juk tuo šakočiu nenutinkuosi Bažnyčios sienų (todėl buvo turbūt geriau pinigine išraiška).
Kai ateini į bažnyčią tik per krikštynas ir laidotuves, tokių dalykų gali ir nežinoti, todėl natūraliai kyla pyktis. Užjaučiu, kad taip atsitiko.
jei tavo ir kitų apreiškimų aiškinimai skiriasi, kaip tada žmonėms tarpusavyje sužinoti, kuris aiškinimas yra tiesa? (Aš kalbu apie šį gyvenimą, o ne apie žinojimą, kai numirsim.)
Man rodos, kad šitoje temoje buvo minėta, ką reiškia žodis katalikybė [gr. katholikos visuotinis]. Ar tai nerodo, kad Dievui reikia visuotinumo? Išeitų, kad per šitiek amžių Dievas laukė tik tavęs ir dar kelių išrinktųjų, o visą žmoniją jau buvo apleidęs be žinojimo, kaip skaityti ir suprasti Šv. Raštą (na, dar priskaičiuosim vieną kitą tavo pažįstamą kunigą)?
Jis pasiųs angelus, ir tie surinks jo išrinktuosius iš visų keturių šalių, nuo žemės pakraščių iki dangaus tolybių (Mk13‒27).
Jeigu tai reikia daryti tyčia, o ne dėl Dvasios vedimo, tai nemanau, kad gerai.
Ar netikite tuo, kad jei bažnyčia (kalbu apie pastatą) yra iš Dievo, ją Dievas ir pasirūpins, kitokiomis priemonėmis, neskaudinant ir neįžūliai. Tiesiog įdės žmonėm į širdį duoti ir aukoti tiek kiek bažnyčiai reikia? Aš manau ir esu įsitikinusi, kad Viešpats savo vaikų nepalieka likimo valiai, žmogui Dievas duoda tiek kiek reikia. Jei žmogus paskyrė savo gyvenimą Dievui, tai Dievas pasirūpins, kad jam pinigų pakaktų, kad ir aukos pavidalu tiek kiek jiems konkrečiai reikia. Kai žmogus išpuiksta ir pasidaro godus, jam pasidaro mažai tiek kiek jam duoda Dievas. Tada ir prasideda įkainių kelimas ir nustatymas. Ko biblijoje visiškai nėra. Kaip galima imti už krikštą pinigus, nustatyti įkainį?
Dėl apreiškimų. Arba blogai išgirsta žinutė iš Dievo arba žinutė ne iš Dievo, o iš savęs ar kitų ar mūsų priešo. Jei tarkime pats negauni žinutės, o kitas tau pasako ir tu tiesiog tuo žmogumi pasitiki, tai nereiškia, kad jis neapgaudinėja iš savanaudiškų paskatų. Ir dar priklausomai nuo apreiškimo. Gali būti daug situacijų. Bet manau pagrindiniai visuotiniai turi sutapti asmeniniai gali ir nesutapti.
Apie Morkaus eilutę. Viskas ok, ten kalbama apie tai, kad Jėzus pasiūs angelus, kuris surinks kiekvieną iš paraščių nesvarbu kur bebūtume ir kokiai bendruomeniai bepriklausytume, kadangi esame JO vaikai.
Klausimas jums:
Jei aš būčiau katalikė, laikyčiausi visų katalikiškų tradicijų, bet mano širdis būtų vedmainiška, mano liežuvis būtų aštrus ar mane Jėzaus angelai priimtų į surinktųjų tarpą? Ir tarkime, jei aš būčiau tiesiog namie sėdinti moteris su 10 vaikų, bet nuoširdžiai tikinti ir besimeldžianti Viešpačiui ar mane prigriebtų angeliukai?
Tai kokia bažnyčia? Vistiek norėčiau žinoti, ir galbūt vedimas bus.