Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 05, 09:49)
Jei visai prastai su pinigais, tai galima pasakyti kunigui iš anksto. Aukos yra tik rekomendacinės, ne privalomos (pagal Bažnyčios įsakymus yra tik padėti išlaikyti jos tarnus, nenurodyta kiek).
Bet savoje parapijoje kunigai paprastai žino, kas iš tiesų neturtingai gyvena. Ir žmonės visada ištenka pinigų ,,baliukui''. Todėl ir buvo užsiminta, kad su tokiomis aukomis Bažnyčia negalės išsilaikyti. Juk tuo šakočiu nenutinkuosi Bažnyčios sienų (todėl buvo turbūt geriau pinigine išraiška).
Kai ateini į bažnyčią tik per krikštynas ir laidotuves, tokių dalykų gali ir nežinoti, todėl natūraliai kyla pyktis. Užjaučiu, kad taip atsitiko.  4u.gif

jei tavo ir kitų apreiškimų aiškinimai skiriasi, kaip tada žmonėms tarpusavyje sužinoti, kuris aiškinimas yra tiesa? (Aš kalbu apie šį gyvenimą, o ne apie žinojimą, kai numirsim.)

Man rodos, kad šitoje temoje buvo minėta, ką reiškia žodis katalikybė [gr. katholikos — visuotinis]. Ar tai nerodo, kad Dievui reikia visuotinumo? Išeitų, kad per šitiek amžių Dievas laukė tik tavęs ir dar kelių išrinktųjų, o visą žmoniją jau buvo apleidęs be žinojimo, kaip skaityti ir suprasti Šv. Raštą (na, dar priskaičiuosim vieną kitą tavo pažįstamą kunigą)?

Jis pasiųs angelus, ir tie surinks jo išrinktuosius iš visų keturių šalių, nuo žemės pakraščių iki dangaus tolybių (Mk13‒27).

Jeigu tai reikia daryti tyčia, o ne dėl Dvasios vedimo, tai nemanau, kad gerai.

Ar netikite tuo, kad jei bažnyčia (kalbu apie pastatą) yra iš Dievo, ją Dievas ir pasirūpins, kitokiomis priemonėmis, neskaudinant ir neįžūliai. Tiesiog įdės žmonėm į širdį duoti ir aukoti tiek kiek bažnyčiai reikia? Aš manau ir esu įsitikinusi, kad Viešpats savo vaikų nepalieka likimo valiai, žmogui Dievas duoda tiek kiek reikia. Jei žmogus paskyrė savo gyvenimą Dievui, tai Dievas pasirūpins, kad jam pinigų pakaktų, kad ir aukos pavidalu tiek kiek jiems konkrečiai reikia. Kai žmogus išpuiksta ir pasidaro godus, jam pasidaro mažai tiek kiek jam duoda Dievas. Tada ir prasideda įkainių kelimas ir nustatymas. Ko biblijoje visiškai nėra. Kaip galima imti už krikštą pinigus, nustatyti įkainį?

Dėl apreiškimų. Arba blogai išgirsta žinutė iš Dievo arba žinutė ne iš Dievo, o iš savęs ar kitų ar mūsų priešo. Jei tarkime pats negauni žinutės, o kitas tau pasako ir tu tiesiog tuo žmogumi pasitiki, tai nereiškia, kad jis neapgaudinėja iš savanaudiškų paskatų. Ir dar priklausomai nuo apreiškimo. Gali būti daug situacijų. Bet manau pagrindiniai visuotiniai turi sutapti smile.gif asmeniniai gali ir nesutapti.

Apie Morkaus eilutę. Viskas ok, ten kalbama apie tai, kad Jėzus pasiūs angelus, kuris surinks kiekvieną iš paraščių smile.gif nesvarbu kur bebūtume ir kokiai bendruomeniai bepriklausytume, kadangi esame JO vaikai.
Klausimas jums:
Jei aš būčiau katalikė, laikyčiausi visų katalikiškų tradicijų, bet mano širdis būtų vedmainiška, mano liežuvis būtų aštrus ar mane Jėzaus angelai priimtų į surinktųjų tarpą? Ir tarkime, jei aš būčiau tiesiog namie sėdinti moteris su 10 vaikų, bet nuoširdžiai tikinti ir besimeldžianti Viešpačiui ar mane prigriebtų angeliukai? smile.gif

Tai kokia bažnyčia? Vistiek norėčiau žinoti, ir galbūt vedimas bus.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 05, 08:40)
Kadangi žinau, kad Dievas neturi katalikybės ir kitų atšakų, o tik krikščionis - savo vaikus. Tai tikiu, kad tiesiog mūsų supratimas yra per daug siauras, kad suprastume, kad ištikrųjų, nesvarbu kokiai atšakai priklausome, svarbu kokia mūsų širdies pozicija ir ištikrųjų, mes JO vaikai esame viena net jei mes ir priklausome skirtingom doktrinom

Na Tu tiesiog "nepagauni" pagrindinės minties, apie ką aš čia visą laiką rašau. Niekada nepuoliau aršiai prieštarauti, kad "nesvarbu kokiai atšakai priklausome" - sakiau tik, kad krikščioniškai tapatybei, dvasiniam augimui pats priklausymas, remiantis Šv. Raštu, kažkodėl visgi yra svarbus. Tau patogiau priklijuoti man etiketę "katalikė" ir tada pažerti visas blogybes, kuo Tau nepatinka KB. Jei sakyčiau, kad esu liuteronė, sekmininkė, baptistė ar pan. - blogi būtų jau protestantai. Bet tai, kad esamos realios bendruomenės nėra tobulos (kas šiame pasaulyje yra tobula?), dar nereiškia, jog galima lengva ranka išbraukyti tą gausybę Biblijos eilučių, kuriose kalbama apie krikščionių bendruomenę ir Dievo veikimą, Jo valios pasireiškimą joje bei per ją.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 05, 12:28)
Na Tu tiesiog "nepagauni" pagrindinės minties, apie ką aš čia visą laiką rašau. Niekada nepuoliau aršiai prieštarauti, kad "nesvarbu kokiai atšakai priklausome" - sakiau tik, kad krikščioniškai tapatybei, dvasiniam augimui pats priklausymas, remiantis Šv. Raštu, kažkodėl visgi yra svarbus. Tau patogiau priklijuoti man etiketę "katalikė" ir tada pažerti visas blogybes, kuo Tau nepatinka KB. Jei sakyčiau, kad esu liuteronė, sekmininkė, baptistė ar pan. - blogi būtų jau protestantai. Bet tai, kad esamos realios bendruomenės nėra tobulos (kas šiame pasaulyje yra tobula?), dar nereiškia, jog galima lengva ranka išbraukyti tą gausybę Biblijos eilučių, kuriose kalbama apie krikščionių bendruomenę ir Dievo veikimą, Jo valios pasireiškimą joje bei per ją.

Na, neturiu kam paprieštarauti smile.gif
Bendravimas ir šviesos skleidimas yra labai svarbi mūsų krikščionių dalis. Sutinku.
Gal tiesiog viena kitos nesupratome? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimingas rozmarinas @ 2013 09 05, 00:55)
Ir dabar priimta be piniginio atlygio nekrikstyti, o jei visai prastai su pinigais? Kaune kunigas atsisake krikstyti uz 50lt ir dideli sakoti- pareiske, kad reikia 100lt.

O ką kunigui, po teisybei, veikti su tuo diiideliu šakočiu g.gif - pardavus turguje už gautus pinigėlius sau kojinių nusipirkti arba už bažnyčios pastato šildymą sumokėti? biggrin.gif Nemanau, kad kur nors reikalaujama konkrečių sumų iš aktyviai bendruomenės gyvenime dalyvaujančių parapijiečių, kas kita turbūt, kai dėl sakramentų kreipiasi pirmą ir ko gero priešpaskutinį kartą matomi žmonės.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 05, 12:45)
kas kita turbūt, kai dėl sakramentų kreipiasi pirmą ir ko gero priešpaskutinį kartą matomi žmonės.

Bet argi pagal tai reikia skirstyti iš ko imti pinigus iš ko ne? Aš visada galvojau, kad kaip tik ta "nuklydusi" avelė yra labai svarbi. O pasirinktu elgiasu kunigas sėja sėklą arba rauna jau anksčiau pasėtą. Juk kunigas kaip ir kiti atsivertę Dievo vaikai yra sėjėjai, laistytojai, o Viešpats sėklą augina. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 05, 13:03)
Klausimas jums:
Jei aš būčiau katalikė, laikyčiausi visų katalikiškų tradicijų, bet mano širdis būtų vedmainiška, mano liežuvis būtų aštrus ar mane Jėzaus angelai priimtų į surinktųjų tarpą? Ir tarkime, jei aš būčiau tiesiog namie sėdinti moteris su 10 vaikų, bet nuoširdžiai tikinti ir besimeldžianti Viešpačiui ar mane prigriebtų angeliukai? smile.gif

Klausimas ne man, bet įsikišiu - o kam tie kraštutinumai? Viena yra, kai namuose sekmadienį sėdi dėl to, kad fiziškai nėra galimybių nukakti iki bažnyčios, ir visai kas kita, kai tą dieną "su Dievu" mieliau leidi pvz. Akropolyje, nei bažnyčioje.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 05, 13:57)
Bet argi pagal tai reikia skirstyti iš ko imti pinigus iš ko ne? Aš visada galvojau, kad kaip tik ta "nuklydusi" avelė yra labai svarbi. O pasirinktu elgiasu kunigas sėja sėklą arba rauna jau anksčiau pasėtą. Juk kunigas kaip ir kiti atsivertę Dievo vaikai yra sėjėjai, laistytojai, o Viešpats sėklą augina. smile.gif

Tai kad jokio skirstymo čia kaip ir nėra - "nenuklydusios" avelės šiaip ar taip aukoja pagal išgales ir žymiai dažniau, o kitoms, jei dar save priskiria tai bendruomenei, matyt reikia priminimo. Viena yra kai "nuklydusi" avelė tėra viena kita, truputį kas kita, kai tų avelių kone užplūsta kaip per išpardavimą prekybos centre, nes bažnyčia graži, nuotraukos išeina neprastos ir pan. Aš manau, kad kunigus tikrai giliai žmogiškai žeidžia toks požiūris, ne su tokiomis vizijomis dauguma turbūt ir į seminarijas stoja.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 05, 12:03)
Ir tarkime, jei aš būčiau tiesiog namie sėdinti moteris su 10 vaikų, bet nuoširdžiai tikinti ir besimeldžianti Viešpačiui ar mane prigriebtų angeliukai? smile.gif

Jeigu ta moteris su 10 vaikų melsis vis vardindama kunigų nuodėmes, vargu ar teks jai tuos angelus išvysti, net jeigu jinai ir gyventų ne žemės pakraštyje.
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 05, 12:03)
Dėl apreiškimų. Arba blogai išgirsta žinutė iš Dievo arba žinutė ne iš Dievo, o iš savęs ar kitų ar mūsų priešo. Jei tarkime pats negauni žinutės, o kitas tau pasako ir tu tiesiog tuo žmogumi pasitiki, tai nereiškia, kad jis neapgaudinėja iš savanaudiškų paskatų. Ir dar priklausomai nuo apreiškimo. Gali būti daug situacijų. Bet manau pagrindiniai visuotiniai turi sutapti smile.gif asmeniniai gali ir nesutapti.

Kas šioje žemėje patvirtins, kad Šv. Rašto eilutės aiškinimas tikras?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 05, 13:45)
O ką kunigui, po teisybei, veikti su tuo diiideliu šakočiu g.gif - pardavus turguje už gautus pinigėlius sau kojinių nusipirkti arba už bažnyčios pastato šildymą sumokėti? biggrin.gif Nemanau, kad kur nors reikalaujama konkrečių sumų iš aktyviai bendruomenės gyvenime dalyvaujančių parapijiečių, kas kita turbūt, kai dėl sakramentų kreipiasi pirmą ir ko gero priešpaskutinį kartą matomi žmonės.

ko jus prie to sakocio prisikabinot biggrin.gif tik pabandeme ji palenkti i savo puse pasigerinti lyg, kad ir uz ta suma priimtu. Koks skirtumas ar sakotis dalyvautu sioje situacijoje ar ne? matyt sakoti jis ne taip megsta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 05, 12:51)
Jei teisingai supratau, jūs gyvenate iš minimalių pajamų, bet aukojote 200 Lt? Šiaip rekomendacinė suma už krikštą yra mažesnė, bet jei jūs nusprendėte iš širdies paaukoti, tai natūralu, kad kunigas galėjo išreikšti džiugesį. Manau, kad jis suprato, jog tai iš širdies, bet ne iš baimės ar pasirodymo.  g.gif
Vis dėlto spręsti ką nors apie Bažnyčią, jei nesilankai ten reguliariai, kad nuodugniai susipažintum su tikėjimu, yra sunku. Nes tada atsiranda keistokų vertinimų dėl nepatirties. Tada tik atrodo, kad kiti mums dirbti turi (aukoti savo laiką ir žinias), o mums pakanka ,,tik sakramentų'', na, dar dėl gyvenimo įvairovės ir švenčių.
Įdomu, man dar nėra buvę, kad koks kunigas būtų užsiminęs, jog per mažai, nors aukoju įvairias sumas, bet ir yra buvę, kad už paslaugą nesu paaukojusi dėl nesupratimo ir visiškai nieko. Todėl, man rodos, kad geriau kai kunigai pasako, kokia suma yra rekomenduojama, nes tas mindžikavimas, kai nežinai, kas ir kiek bažnyčiai pačiai kainuoja, sudaro kitokių nepatogumų.
Juk eidami į parduotuvę pirkti duonos, nesiderame. Mokame tiek, kiek pasako, ir kasdien. smile.gif

man rekomendavo tokia suma gyvenantys seniau parapijieciai, pagalvojau, kad daugoka ir visai neismanau kokios sumos dalinamos nesismulkinom ir davem, beje pries mus krikstijesi dave dvigubai daugiau, nes tiek galejo sau leisti ir matyt sirdies vedami. Daugiau ir as negirdejau tokiu tiesiu pareiskimu, kad be tokios sumos nepriminsiu. Tiesa, teke i sentikiu cerkve eiti, uzsakyti misias tai atejus ju kunigas(kaip jis vadinas?)pasake visa kainorasti, mirus misios tokia kaina, metines tokia, 40 dienu tiek ir kiek pasake,tiek gavo. Mano mociute tiesiog sentike buvo.
Atsakyti
Įdomiausia, kai žmonės santuokos ar krikšto pobūviui, rūbams ir visiems kitiems daiktams nepagaili tūkstančių, bet paaukoti bažnyčiai gali tik minimaliai ir po to dar skundžiasi kokie blogi tie kunigai smile.gif
Niekada (nei per krikštynas, nei per laidotuves, nei per metines) niekas niekada nepasakė aukos dydžio. Vieną kartą netgi pasakė, kad gal per didelė auka.
Kažkodėl prisiminiau Bruno Ferrero pasakojimą apie du jaunuolius atvykusius į miestą ir prie miesto vartų klaususius senolio ar geri žmonės gyvena šiame mieste. O senolis klausė jų kokie žmonės gyvena mieste, iš kurio jie atvyko. Vienas sakė, kad geri, draugiški ir malonūs, kitas - blogi, pikti ir pan. Ir kiekvienam iš jų senolis atsakė, kad tokie pat žmonės gyvena ir šiame mieste smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimingas rozmarinas @ 2013 09 05, 19:47)
ko jus prie to sakocio prisikabinot  biggrin.gif tik pabandeme ji palenkti i savo puse pasigerinti lyg, kad ir uz ta suma priimtu. Koks skirtumas ar sakotis dalyvautu sioje situacijoje ar ne? matyt sakoti jis ne taip megsta  biggrin.gif

Gal ne vienas vietoj aukos (ar prie aukos) tokį atneša? Kiek gi jų galima suvalgyti? Sykį mačiau, kaip kunigas kvietė vaišintis dvikilograminiu tortu. Gal jaunavedžiai jį tikrai dovanojo iš širdies (juk vestuvės, kaip be saldumynų), bet kaip vienam kunigui (ar vien su vargonininku ir zakristijonu) tokį įveikti?
Tikiuosi, kad jūsų šakotis galiausiai pradžiugino kunigą: juk ne visuomet mes iš karto suvokiame, kame Viešpaties lobis. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Laimingas rozmarinas @ 2013 09 05, 19:47)
man rekomendavo tokia suma gyvenantys seniau parapijieciai

Čia šiek tiek apie aukas. Kartais naudinga žinoti, kokie Bažnyčios poreikiai. Nors visais atvejais į internetą neprilandžiosi. Tenka kunigo klausti. Kartu sužinai ir naujų dalykų.
Kiek pralinksmino straipsnelyje apie bulves. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 05, 13:45)
Tai kad jokio skirstymo čia kaip ir nėra - "nenuklydusios" avelės šiaip ar taip aukoja pagal išgales ir žymiai dažniau, o kitoms, jei dar save priskiria tai bendruomenei, matyt reikia priminimo. Viena yra kai "nuklydusi" avelė tėra viena kita, truputį kas kita, kai tų avelių kone užplūsta kaip per išpardavimą prekybos centre, nes bažnyčia graži, nuotraukos išeina neprastos ir pan. Aš manau, kad kunigus tikrai giliai žmogiškai žeidžia toks požiūris, ne su tokiomis vizijomis dauguma turbūt ir į seminarijas stoja.

Na žmogiška prasme galima suprasti, bet kunigai, jei jau jie turi būti pavyzdys ir mokytojai, tai turėtų rodyti nuoširdumą ir besąligišką meilę.
Jie turėtų būti mirę dėl savęs, dėl savo jausmų.

Jono 12: 24 Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: jei kviečio grūdas nekris į žemę ir nenumirs, jis pasiliks vienas, o jei numirs, jis duos gausių vaisių.

Apie mirtį dėl savęs ir gyvenimą dėl Jėzaus yra daug vietų. Labai prasmingos vietos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 05, 17:54)
Jeigu ta moteris su 10 vaikų melsis vis vardindama kunigų nuodėmes, vargu ar teks jai tuos angelus išvysti, net jeigu jinai ir gyventų ne žemės pakraštyje.
Papildyta:

Kas šioje žemėje patvirtins, kad Šv. Rašto eilutės aiškinimas tikras?

PAtikslinsiu klausimą, ir labai lauksiu jūsų nuomonės. Nes į klausimą atsakymo neišgirdau. Jei ta moteriškė nuoširdžiai tiki. Nuoširdžiai tiki tai turiu omeny ir nenuodėmiauja. Nes kas myli Jėzų nuoširdžiai tiesiog nebegali sąmoningai nuodėmiauti. Gal atsitikti klaidelių, visi mes netyčia parklumpame, bet atsikeliame ir einame toliau...

Šioje žemėje patvirtins Šv. Dvasia. Kurią Jėzus mums siunčia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 06 rugsėjo 2013 - 07:53