Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 09:56)
Vaikai mano taip pat pakrikštyti

Vaikus taip pat krikštijo katalikų kunigas?
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 11:12)
jūs net nepažįstate Dievo žodžio

Mane moko Viešpats, o jus vyresnieji.

Skaitau Šv. Raštą bent trisdešimt metų, su pertraukomis. Ir viena, ir su bendruomene. Šiuo metu skaitau kasdien, ištisai.
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 10:27)
Pati nei vienos eilutės neparašėte, kad apginti savo nuomonę ir įsitikinimus,

Ar tikrai?

Bet parašytą reikia dar ir suprasti. Jūs nesupratote.
Ne viena citata buvo duota iš Šv. Rašto ir kitų žmonių. Šv. Dvasia kol kas jūsų per tai nepalietė.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 04, 18:26)
Vaikus taip pat krikštijo katalikų kunigas?

Taip.
Viso kito neliesiu, nes tema išsemta, nenoriu daugiau apie tai diskutuoti. Tiesiog bediskutuodamos nukrįpstame į "lankas" iš diskusijos iškyla ir kitokie nemalonūs žodžiai, ko aš tikiu, kad nei jūs nei aš tikrai to nenorėjome. Svarbiausia yra visai kas kitą. Svarbiausia yra tai kad Jėzus mums davė šansą, JIS yra mūsų Gelbėtojas ir tiesiog atiduokime šlovę JAM.

Pasikartosiu ir užfiksuosiu tik ką sakiau prieš tai ir tikiu taip ir liks - jei kas keisis pradžiuginsiu jus mergaitės ir informuosiu smile.gif Mano Mokytojas Vienintelis - Jėzus Kristus. Guodėjas - Šv. Dvasia ir Tėvas - Dievas. Tarpininkų man nereikia.
Bendruomenės? Viskas ok. Renkamės, bendraujam, dalinamės, domimės, diskutuojam, meldžiamės, šlovinam - darom draugiškai viską kartu ir džiaukimės kartu. Nes dabar malonės metas, naudokimės tuo ir būkim laisvi ir laimingi 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 04, 14:56)
pati Biblija, kuri guli ant Tavo stalo, yra rinkinys verstų, rinktų, atrinktų, dėliotų ir perdėliotų knygų - jei šventai tiki, kad Dievas užtikrino, jog tame procese, prisidėjus daugybei netobulų žmonių rankų, niekas nepražūtų ir nebūtų įtraukta netiesos, kodėl neprisileidi net prielaidos, kad Dievas galėjo nepamesti, neišbarstyti ir savo suburtos krikščionių bendruomenės?

Dėl rašto, tai raštai yra pakeisti, Dievas daleido pakeitimus, nes biblijų vertimai skiriasi sad.gif Bet pamąstymas labai įdomus smile.gif vertas dėmesio ir norėčiau gauti tikslų atsakymą į šį pamąstymą.

Bet noriu pasitikslinti ar nori pasakyuti tai, kad katalikybė t.y. ta bendruomė, kurios Dievas neišbarstė? Nes kiek pamenu esi katalikė?
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 20:25)
Bendruomenės? Viskas ok. Renkamės, bendraujam, dalinamės, domimės, diskutuojam, meldžiamės, šlovinam - darom draugiškai viską kartu ir džiaukimės kartu.

Ir į Mišias kartu? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 21:25)
Dėl rašto, tai raštai yra pakeisti, Dievas daleido pakeitimus, nes biblijų vertimai skiriasi sad.gif Bet pamąstymas labai įdomus smile.gif vertas dėmesio ir norėčiau gauti tikslų atsakymą į šį pamąstymą.

Bet noriu pasitikslinti ar nori pasakyuti tai, kad katalikybė t.y. ta bendruomė, kurios Dievas neišbarstė? Nes kiek pamenu esi katalikė?

Skiriasi ne tik vertimai - skiriasi ir Biblijai priskiriamų knygų skaičius.

Kad būtent KB iki šiol turi tiesioginį Petro įpėdinį - to juk nenuneigsi, tad kodėl gi ir ne, bet to rašydama ankstesnes žinutes omenyje neturėjau.
Atsakyti
Ikisiu ir as savo nosi, labai daug teisingu ir naudingu dalyku parase yoly, aisku likau nesupratusi tik del tu apreiskimu, turbut apie juos cia nereikejo rasyti, gal tiktu prie saves pasilikti, zmones to nesuprato kiti taip pat ir kaip isiskaiciau bande sutrint i miltus pilstydami is kiauro i tuscia... sutinku, kad nelabasis gali suorganizuoti tokius apreiskimus, kad nuo Dievo neatskirsi, jis megsta klaidinti, bet mes negalime spresti apie tai nezinodami kaip yra. Kaip tikinciuju skyrelyje, cia vyksta arsi kova g.gif
Juk YOLY nei vieno zmogaus cia neisvadino pedofilu. kaip nemalonu bebutu, ju yra ir tarp kunigu, to diskutuoti nenoreciau. Tai kas cia tokio ivardinti, kad kunigu tarpe ju yra kaip ir tarp kitu zmoniu? Ir dabar priimta be piniginio atlygio nekrikstyti, o jei visai prastai su pinigais? Kaune kunigas atsisake krikstyti uz 50lt ir dideli sakoti- pareiske, kad reikia 100lt. Gerbti tai reikia kits kita, bet gerbti netinkama zmoniu elgesi neketinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimingas rozmarinas: 04 rugsėjo 2013 - 23:57
QUOTE(Laimingas rozmarinas @ 2013 09 04, 23:55)
Juk YOLY nei vieno zmogaus cia neisvadino pedofilu. kaip nemalonu bebutu, ju yra ir tarp kunigu

Šioje temoje jau buvo klausta apie nuteistus dėl pedofilijos kunigus Lietuvoje. Yoly nepajėgė atsakyti. Gal tu galėtum? Tada tikrai galėtume sakyti, kad tas ar kitas kunigas yra daręs tokią nuodėmę (už kurią jis yra atsakingas). Bet mėtyti tokias frazes bendrai pavojinga, nes paskui labai norisi, kad kiti nematytų paties sunkiųjų nuodėmių (o per tai paskui diskusijose ir kyla įtampa). Lengviau juk mėtyti akmenis į čia nedalyvaujančius? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 05 rugsėjo 2013 - 06:40
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 04, 23:28)
Skiriasi ne tik vertimai - skiriasi ir Biblijai priskiriamų knygų skaičius.

Kad būtent KB iki šiol turi tiesioginį Petro įpėdinį - to juk nenuneigsi, tad kodėl gi ir ne, bet to rašydama ankstesnes žinutes omenyje neturėjau.

Kadangi žinau, kad Dievas neturi katalikybės ir kitų atšakų, o tik krikščionis - savo vaikus. Tai tikiu, kad tiesiog mūsų supratimas yra per daug siauras, kad suprastume, kad ištikrųjų, nesvarbu kokiai atšakai priklausome, svarbu kokia mūsų širdies pozicija ir ištikrųjų, mes JO vaikai esame viena net jei mes ir priklausome skirtingom doktrinom (Beje saulėteke, radau LKŽ tokį žodžio išaiškinimą - doktrina mokslinės, politinės ar religinės kieno nors pažiūros, jų sistema. smile.gif ).
Bendruomenės tikrai kuriasi iš meilės Dievui, tiesiog laikui bėgant atsiranda išsiskiria vadovai, kuriem nejučia atsirandą motyvai kitokie, tokie kaip garbės troškimas, žmonių valdymas, šlovės troškimas ir pan. Tada jau persiformuoja į religiją su savo taisyklėmis, kurios skiriasi nuo taisyklių, kurias davė mums Viešpats.

Kodėl nemanau, kad katalikybė tai ne ta vienintelė religija? Nes vaisiai blogi, daug nuoskaidų žmonėm, blogos asociacijos, daugelyje vietų. O Jėzus sako taip:
Mato 7:
15 „Saugokitės netikrų pranašų, kurie ateina pas jus avių kailyje, o viduje yra plėšrūs vilkai.
16 Jūs pažinsite juos iš vaisių. Argi kas gali priskinti vynuogių nuo erškėčių ar figų nuo usnių?!
17 Juk kiekvienas geras medis duoda gerus vaisius, o blogas medis – blogus.
18 Geras medis negali duoti blogų vaisių, o blogas – gerų.
19 Kiekvienas medis, kuris neduoda gerų vaisių, nukertamas ir įmetamas į ugnį.
20 Taigi jūs pažinsite juos iš vaisių“.

Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 05, 06:36)
Šioje temoje jau buvo klausta apie nuteistus dėl pedofilijos kunigus Lietuvoje. Yoly nepajėgė atsakyti. Gal tu galėtum? Tada tikrai galėtume sakyti, kad tas ar kitas kunigas yra daręs tokią nuodėmę (už kurią jis yra atsakingas). Bet mėtyti tokias frazes bendrai pavojinga, nes paskui labai norisi, kad kiti nematytų paties sunkiųjų nuodėmių (o per tai paskui diskusijose ir kyla įtampa). Lengviau juk mėtyti akmenis į čia nedalyvaujančius?  mirksiukas.gif

Aš galiu atsakyti bendrai, juk nesvarbu katalikai Lietuvoje ar užsienyje, tai yra viena smokymas ir štai google atsakė taip google apie katalikų kunigus
Lietuvoje reikėtų ieškoti ir skirti daugiau laiko, bet tikrai nenoriu susikoncentruoti ties blogais dalykais. Nes tikrai ne visi kunigai yra blogi.

Pvz mano brolis turėjo dėdę - katalikų kunigą, kuris buvo teisingos širdies pozicijos. Ir būtent jis - katalikų kunigas, jam sudėjo teisingus pamatus kas liečia Dievą ir tikėjimą JUO smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 04, 22:58)
Ir į Mišias kartu? wink.gif

smile.gif kokia bažnyčia? Tyčia gal kada ir užsuksiu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 05 rugsėjo 2013 - 07:43
QUOTE(Yoli @ 2013 09 05, 07:40)
Kadangi žinau, kad Dievas neturi katalikybės

Man rodos, kad šitoje temoje buvo minėta, ką reiškia žodis katalikybė [gr. katholikos — visuotinis]. Ar tai nerodo, kad Dievui reikia visuotinumo? Išeitų, kad per šitiek amžių Dievas laukė tik tavęs ir dar kelių išrinktųjų, o visą žmoniją jau buvo apleidęs be žinojimo, kaip skaityti ir suprasti Šv. Raštą (na, dar priskaičiuosim vieną kitą tavo pažįstamą kunigą)?

Jis pasiųs angelus, ir tie surinks jo išrinktuosius iš visų keturių šalių, nuo žemės pakraščių iki dangaus tolybių (Mk13‒27).

Čia jeigu taip reikia citatų. mirksiukas.gif

Įdomu, kaip Jis tai padarys, jeigu kiekvienas turėsime tik savo asmeninę religiją, ir tik sau vieniems išsiaiškinamus apreiškimus?

Ir dar: gan senokai laukiu atsakymo į klausimą ‒ jei tavo ir kitų apreiškimų aiškinimai skiriasi, kaip tada žmonėms tarpusavyje sužinoti, kuris aiškinimas yra tiesa? (Aš kalbu apie šį gyvenimą, o ne apie žinojimą, kai numirsim.)
Atsakyti
smile.gif kokia bažnyčia? Tyčia gal kada ir užsuksiu rolleyes.gif

Jeigu tai reikia daryti tyčia, o ne dėl Dvasios vedimo, tai nemanau, kad gerai.
Papildyta:
Bendruomenės tikrai kuriasi iš meilės Dievui, tiesiog laikui bėgant atsiranda išsiskiria vadovai, kuriem nejučia atsirandą motyvai kitokie, tokie kaip garbės troškimas, žmonių valdymas, šlovės troškimas ir pan. Tada jau persiformuoja į religiją su savo taisyklėmis, kurios skiriasi nuo taisyklių, kurias davė mums Viešpats.

Katalikų Bažnyčia ‒ gyvas Viešpaties kūnas. Todėl ji nuolatos atsinaujina. Todėl bandyti kunigiją vertinti pagal paskiras nuodėmes nėra išmintinga. Juo labaiu, kad gali visuomet susirasti kunigą, kuris tau priimtinas, ir eiti jo padedama (kaip seniai tavo kelią praėjusio) Dievo keliu per daug nenukrypdama į savo asmeninius patyrimus.

Atsakyti
QUOTE(Laimingas rozmarinas @ 2013 09 04, 23:55)
Ir dabar priimta be piniginio atlygio nekrikstyti, o jei visai prastai su pinigais? Kaune kunigas atsisake krikstyti uz 50lt ir dideli sakoti- pareiske, kad reikia 100lt.

Jei visai prastai su pinigais, tai galima pasakyti kunigui iš anksto. Aukos yra tik rekomendacinės, ne privalomos (pagal Bažnyčios įsakymus yra tik padėti išlaikyti jos tarnus, nenurodyta kiek).
Bet savoje parapijoje kunigai paprastai žino, kas iš tiesų neturtingai gyvena. Ir žmonės visada ištenka pinigų ,,baliukui''. Todėl ir buvo užsiminta, kad su tokiomis aukomis Bažnyčia negalės išsilaikyti. Juk tuo šakočiu nenutinkuosi Bažnyčios sienų (todėl buvo turbūt geriau pinigine išraiška).
Kai ateini į bažnyčią tik per krikštynas ir laidotuves, tokių dalykų gali ir nežinoti, todėl natūraliai kyla pyktis. Užjaučiu, kad taip atsitiko. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 05, 10:49)
Jei visai prastai su pinigais, tai galima pasakyti kunigui iš anksto. Aukos yra tik rekomendacinės, ne privalomos (pagal Bažnyčios įsakymus yra tik padėti išlaikyti jos tarnus, nenurodyta kiek).
Bet savoje parapijoje kunigai paprastai žino, kas iš tiesų neturtingai gyvena. Ir žmonės visada ištenka pinigų ,,baliukui''. Todėl ir buvo užsiminta, kad su tokiomis aukomis Bažnyčia negalės išsilaikyti. Juk tuo šakočiu nenutinkuosi Bažnyčios sienų (todėl buvo turbūt geriau pinigine išraiška).
Kai ateini į bažnyčią tik per krikštynas ir laidotuves, tokių dalykų gali ir nežinoti, todėl natūraliai kyla pyktis. Užjaučiu, kad taip atsitiko.   4u.gif

taip, neinu ten kiekviena sekmadieni ar diena, einu per laidutuoves, sventes, kai to norisi tiesiog, per misias ir nebutinai ir tas kunigas nieko apie mane nezinojo bei mano drauge, kuri ir ejo krikstyti ir kisenej buvo tik 50lt specialiai tam atideti ir galvojome to pakaks, aisku jei turetume dar 50 butume prideje, bet turejom tik masinoj sakoti,kuris tikrai buvo ne kunigui skirtas, bet kunigelis tasai kaip ir jus pagalvojo,kad jam per mazai ant pietu bus, nes jam algos nieks nemoka ir nutare neskirti keliu minuciu krikstui. tai taip krikscioniska, beveik kaip ir jus.
Dabar kai gyvenu ne mieste, musu parapijos viska zino apie mano seima, nes viska issiklausinejes ir uzsirases. ir zino, kad gyvenam is minimaliu pajamu siuo metu, sioj parapijoj 200lt uz kriksta davem, buvo patenkintas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimingas rozmarinas: 05 rugsėjo 2013 - 10:47
QUOTE(Laimingas rozmarinas @ 2013 09 05, 10:43)
taip, neinu ten kiekviena sekmadieni ar diena, einu per laidutuoves, sventes, kai to norisi tiesiog, per misias ir nebutinai ir tas kunigas nieko apie mane nezinojo bei mano drauge, kuri ir ejo krikstyti ir kisenej buvo tik 50lt specialiai tam atideti ir galvojome to pakaks, aisku jei turetume dar 50 butume prideje, bet turejom tik masinoj sakoti,kuris tikrai buvo ne kunigui skirtas, bet kunigelis tasai kaip ir jus pagalvojo,kad jam per mazai ant pietu bus, nes jam algos nieks nemoka ir nutare neskirti keliu minuciu krikstui. tai taip krikscioniska, beveik kaip ir jus.
Dabar kai gyvenu ne mieste, musu parapijos viska zino apie mano seima, nes viska issiklausinejes ir uzsirases. ir zino, kad gyvenam is minimaliu pajamu siuo metu, sioj parapijoj 200lt uz kriksta davem, buvo patenkintas

Jei teisingai supratau, jūs gyvenate iš minimalių pajamų, bet aukojote 200 Lt? Šiaip rekomendacinė suma už krikštą yra mažesnė, bet jei jūs nusprendėte iš širdies paaukoti, tai natūralu, kad kunigas galėjo išreikšti džiugesį. Manau, kad jis suprato, jog tai iš širdies, bet ne iš baimės ar pasirodymo. g.gif
Vis dėlto spręsti ką nors apie Bažnyčią, jei nesilankai ten reguliariai, kad nuodugniai susipažintum su tikėjimu, yra sunku. Nes tada atsiranda keistokų vertinimų dėl nepatirties. Tada tik atrodo, kad kiti mums dirbti turi (aukoti savo laiką ir žinias), o mums pakanka ,,tik sakramentų'', na, dar dėl gyvenimo įvairovės ir švenčių.
Įdomu, man dar nėra buvę, kad koks kunigas būtų užsiminęs, jog per mažai, nors aukoju įvairias sumas, bet ir yra buvę, kad už paslaugą nesu paaukojusi dėl nesupratimo ir visiškai nieko. Todėl, man rodos, kad geriau kai kunigai pasako, kokia suma yra rekomenduojama, nes tas mindžikavimas, kai nežinai, kas ir kiek bažnyčiai pačiai kainuoja, sudaro kitokių nepatogumų.
Juk eidami į parduotuvę pirkti duonos, nesiderame. Mokame tiek, kiek pasako, ir kasdien. smile.gif

Atsakyti