Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 09:50)
Varau ant kunigų? Ne visi kunigai tokie, kaip ir žmonės vieni geri, kiti vaidmainiai, kiti melagiai treti dar kokie nors. Tokia jau ta žmogaus prigimtis. Kunigai irgi žmonės ir kodėl aš turiu jais pasitikėti 100 proc. ir dar juos garbinti, kai man Dieva suždraudė tai daryti ir JĮ tai žeidžia? O gal kokiam pedofilui turiu eiti dar ranką pabučiuoti? Beje pedofilija tai iškrypimas, kuris yra ne tik pas kunigus. Bet jei jau kalbam apie kunigus tai būkim biedni bet teisingi.... Jų visokių yra.

Kunigų nereikia garbinti, užtenka gerbti. Bet įžeidinėti ir vadinti pedofilais Jūsų Tėvelis tikriausiai nemokė? ar Jūs manote, kad esate kažkuo geresnė ir viršesnė už kitus, kad Jūsų teisti ir įžeidinėti negalima, o Jūs kitus galit?
Kokia Jūsų nuomonė yra apie nuodėmes ir dorybes? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 09:50)
Aš pasitikiu JUO 100 proc. ir žinau, kad JIS manęs į Velnio rankas neatiduos niekada  bigsmile.gif

Su tokiu karštakošiškumu ir neapykanta kitam, jūs jam (piktajam) smarkiai tarnaujate. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 04, 09:55)
Ačiū, kad ,,nesidrabstote purvais''. smile.gif Ypač, kai ,,rakaliojatės'' po kunigų nuodėmes, bet dėl atkreiptų savųjų žiauriai įsižeidžiate. Čia tas tėvelis jus taip moko?  g.gif

Neįsižeidžiau nei dėl vieno jūsų pasakymo. Mokausi mirti savo geiduliams ir troškimams. Mirti dėl savęs ir gyventi tik dėl Jėzaus. Todėl galite drabstytis kaip tik širdis geidžia ir kada tik norite 4u.gif Bet kokiu atveju, šitas veiksmas yra ne iš Dievo. Nes JIS yra meilė. O meilė ne tokia, ji tyra ir mylinti. Jei jus įžeidė pastebėjimas, kad man panaši į fariziejus, kurie viską žinote. Atsiprašau. Bet vertėtų susimąstyti aš jums daug eilučių šia tema manau rasčiau biblijoje smile.gif apie tuos protingus ir viską žinančius ir dar teisiančius kitus.
Kita vertus aš džiaugiuosi, nes Jėzus sakė taip:
Mato 5:11 Palaiminti jūs, kai dėl manęs jus šmeižia ir persekioja bei meluodami visaip piktžodžiauja.

Papildyta:
QUOTE(Išmintinga @ 2013 09 04, 10:00)
Kunigų nereikia garbinti, užtenka gerbti. Bet įžeidinėti ir vadinti pedofilais Jūsų Tėvelis tikriausiai nemokė? ar Jūs manote, kad esate kažkuo geresnė ir viršesnė už kitus, kad Jūsų teisti ir įžeidinėti negalima, o Jūs kitus galit?

Pasakykite, kad pedofilų nėra pas mus pasauly? smile.gif Ar man juos vadinti pedofiliukais? Tegul būna pedofiliukai, vaikų mylėtojai. O žodį pedofilas - parinkau, nes jis tiesiog yra mūsų lietuvių kalbos žodyne.
Į antrą klasuimą neatsakysiu, nes mergaitės, jau labai daug rašau, ir nieko nedirbu ir burokus prisvilinau smile.gif Taigi gal vėliau.
Bet apie nuodėmę ir dorybes galima daug pasiskaityti biblijoje. Mano nuomonė tokia kaip ten parašyta mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 04, 10:01)
Su tokiu karštakošiškumu ir neapykanta kitam, jūs jam (piktajam) smarkiai tarnaujate.  verysad.gif

Jei tik taip manote.

Papildyta:
QUOTE(Išmintinga @ 2013 09 04, 10:00)

P.S. parodykite kurioje vietoje aš jus įžeidžiau? smile.gif būtinai peržvelgsiu savo pasisakymus. Nes taip Tėvelis tikrai nemoko įžeidinėjimų.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 09:25)
Beje tie patys kunigai mane dar vaiką išvarė iš bažnyčios, nes būdama vaiku ir beieškodama Dievo nebuvau pakrikštyta ir nuėjau išpažinties. Vietoj to kad išeiti iš tos savo kabinos, kitaip negaliu pavadinti, ir paaiškintų vaikui ką jis turi daryt, jį išvaro iš bažnyčios kaip didžiausią nusidėjėlį. Tokiais kunigais pasitikėti? Čia jums panašu į teisingą religiją?

Neaišku, ką jūs tam kunigui pasakėte. Gal tikrai buvo verta nuvaryti ne tik nuo klausyklos, bet ir išvesti iš Bažnyčios. Anksčiau nekrikštyti žmonės taip lengvai nebuvo įleidžiami į Bažnyčią, kad neteisingai ką supratę, paskui nepurvintų pačios Bažnyčios (ką jūs ,,sėkmingai'' dabar ir darote). verysad.gif

Jūs turite stiprų sužeidimą dėl nesupratimo iš vaikystės. Todėl jūs taip ir Šv. Rašto skaitote tik tas vietas, kurios jums patogios. Todėl net ir nejaučiate, kad ignoruojate arba interpretuojate savaip net įsakymus (pvz., kad dar ir ketvirtąjį ‒ gerbk tėvą ir motiną, kuris reiškia ir gerbk vyresnįjį).
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 09:56)
susiorganizavau savo krikštynas ir buvau pakrikštyta vandeniu. Vaikai mano taip pat pakrikštyti, jų krikštynas organizavau pati, dar nebuvau atgimusi Šv. Dvasia.

O Dieve, atleisk jai, nes ji nežino, ką daro...
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 04, 10:14)
Neaišku, ką jūs tam kunigui pasakėte. Gal tikrai buvo verta nuvaryti ne tik nuo klausyklos, bet ir išvesti iš Bažnyčios. Anksčiau nekrikštyti žmonės taip lengvai nebuvo įleidžiami į Bažnyčią, kad neteisingai ką supratę, paskui nepurvintų pačios Bažnyčios (ką jūs ,,sėkmingai'' dabar ir darote).  verysad.gif

Jūs turite stiprų sužeidimą dėl nesupratimo iš vaikystės. Todėl jūs taip ir Šv. Rašto skaitote tik tas vietas, kurios jums patogios. Todėl net ir nejaučiate, kad ignoruojate arba interpretuojate savaip net įsakymus (pvz., kad dar ir ketvirtąjį ‒ gerbk tėvą ir motiną, kuris reiškia ir gerbk vyresnįjį).

biggrin.gif Negaliu neatrašyti. Aš jums galiu pasakyti ką dariau. Priėjau prie klausyklos išmokusi paeiliui ką sakyti "Garbė Jėzui Kristui" Esu nusidėjau ir vardinau nuodėmes. Iš kalbos išėjo, kad manęs tėvai nepakrikštyjo. Ir tada jis išvarė iš bažnyčios. Čia jums pateisinamas elgesys???? Tai kaip jus auklėjate savo vaikus su tokiu požiūriu? Tuo metu vaikščiojau į bažnyčią kasdien. Meldžiausi ir myolėjau Viešpatį visa širdim. Vaikystėje kiekvienas nuskriaustas vaikas buvo mano paguostas ir apgintas, kiekvienas nuskriaustas kačiukas parvestas namo ir apgyvendintas. Nekalbu, kad suaugusiam blogo žodžio negalėdavau pasakyti, o juo labiau kunigui.

Gerbk Tėvą ir motiną yra 5 įsakymas. Išėjimo 20-12 Gerbk savo tėvą ir motiną, kad ilgai gyventum žemėje, kurią Viešpats Dievas tau duoda.
Gerbk Tėvą ir motyną ir reiškia gerbk tėvą ir motiną. Jėzus įsakė mylėk savo artimą. Čia galima pasakyti, kad mylėk visus žmones be išimties. Neskaitau biblijos tiek eilutėmis. atvirkščiai, nei jūs žinote kaip aš skaitau, nei komentuokite.
Pati nei vienos eilutės neparašėte, kad apginti savo nuomonę ir įsitikinimus, kurių jus išmokė vadovai. Ir beje ar ir gerbiu, bet turiu savo santykį su Dievu. Ar jei jau jus vyresnė tai negaliu sakyti tai ką žinau, ir jei jus vyresnė tai tik jus esate teisi? tikrai ne.
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 04, 10:22)
Neaišku, ką jūs tam kunigui pasakėte. Gal tikrai buvo verta nuvaryti ne tik nuo klausyklos, bet ir išvesti iš Bažnyčios. Anksčiau nekrikštyti žmonės taip lengvai nebuvo įleidžiami į Bažnyčią, kad neteisingai ką supratę, paskui nepurvintų pačios Bažnyčios (ką jūs ,,sėkmingai'' dabar ir darote).  verysad.gif

Papildyta:

O Dieve, atleisk jai, nes ji nežino, ką daro...

Bet taip iškraipančio sakynius turbūt nebuvau sutikusi, na nebent vieną žmogų, kuris bibliją iškraip taip, kad verkt norisi, nes bando įrodyti, kad Jėzaus nėra.
Bet patikslinsiu - suorganizavau, tai reiškia nuėjau paskunigą ir vaikas buvo pakrikštytas. Saulėteke, jums kiek metų? Turite vyrą, vaikų?

Beje dabar nekrikštyti lygiai taip pat lengvai įleidžiami į bažnyčią. Bet kaip matau norite uždaryti duris nuodiemingiems unsure.gif Juk jie tokie nuodėmingi užkrės ir jus. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 04 rugsėjo 2013 - 10:30
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 10:13)

Pasakykite, kad pedofilų nėra pas mus pasauly? smile.gif Ar man juos vadinti pedofiliukais? Tegul būna pedofiliukai, vaikų mylėtojai. O žodį pedofilas - parinkau, nes jis tiesiog yra mūsų lietuvių kalbos žodyne.
Į antrą klasuimą neatsakysiu, nes mergaitės, jau labai daug rašau, ir nieko nedirbu ir burokus prisvilinau smile.gif Taigi gal vėliau.
Bet apie nuodėmę ir dorybes galima daug pasiskaityti biblijoje. Mano nuomonė tokia kaip ten parašyta  mirksiukas.gif

P.S. parodykite kurioje vietoje aš jus įžeidžiau? smile.gif būtinai peržvelgsiu savo pasisakymus. Nes taip Tėvelis tikrai nemoko įžeidinėjimų.

Tai jei pasaulyje yra pedofilų, vadinti bet kurį žmogų pedofilu yra normalu? Tai, sakot, ne įžeidimas žmones vadinti žmogžudžiais, melagiais ir išprotėjusiais, nes, reikia pripažinti, yra juk ir tokių.
Man iki šiol atrodė, kad tas iškrypimas būdingas mažai daliai visuomenės ir labai mažai daliai kunigų. Kiek žinote kunigų, kurie būtų nuteisti ar bent jau jiems pareikšti įtarimai pedofilija? Labiausiai norėčiau sužinoti apie situaciją Lietuvoje. Ačiū 4u.gif

Kai kažkas įžeidinėja ir negražiais žodžiais vadina mano artimą, mane tai žeidžia smile.gif O Jus? 4u.gif

Tai gal galit pasiplėsti apie nuolankumą ir puikybę. Neskubu, aš galiu palaukti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 10:27)
biggrin.gif Negaliu neatrašyti. Aš jums galiu pasakyti ką dariau. Priėjau prie klausyklos išmokusi paeiliui ką sakyti "Garbė Jėzui Kristui" Esu nusidėjau ir vardinau nuodėmes. Iš kalbos išėjo, kad manęs tėvai nepakrikštyjo. Ir tada jis išvarė iš bažnyčios. Čia jums pateisinamas elgesys???? Tai kaip jus auklėjate savo vaikus su tokiu požiūriu? Tuo metu vaikščiojau į bažnyčią kasdien. Meldžiausi ir myolėjau Viešpatį visa širdim. Vaikystėje kiekvienas nuskriaustas vaikas buvo mano paguostas ir apgintas, kiekvienas nuskriaustas kačiukas parvestas namo ir apgyvendintas. Nekalbu, kad suaugusiam blogo žodžio negalėdavau pasakyti, o juo labiau kunigui.

Kiek Jums buvo tada metų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2013 09 04, 10:29)
Tai jei pasaulyje yra pedofilų, vadinti bet kurį žmogų pedofilu yra normalu? Tai, sakot, ne įžeidimas žmones vadinti žmogžudžiais, melagiais ir išprotėjusiais, nes, reikia pripažinti, yra juk ir tokių.
Man iki šiol atrodė, kad tas iškrypimas būdingas mažai daliai visuomenės ir labai mažai daliai kunigų. Kiek žinote kunigų, kurie būtų nuteisti ar bent jau jiems pareikšti įtarimai pedofilija? Labiausiai norėčiau sužinoti apie situaciją Lietuvoje. Ačiū  4u.gif

Kai kažkas įžeidinėja ir negražiais žodžiais vadina mano artimą, mane tai žeidžia smile.gif O Jus?  4u.gif

Tai gal galit pasiplėsti apie nuolankumą ir puikybę.  Neskubu, aš galiu palaukti  4u.gif

Kiek rodo televizija tiek ir žinau. Konkrečiai visų ir nevadinu, pateikiau kaip pavyzdį, kad tokių yra smile.gif ir norėjau pasakyti, kad 100 proc. žmogumi negaliu pasitikėti kaip mokytoju. Nes visgi prakeiktas tas kuris pasitiki žmogumi Jeremijo 17-5. Lygiai taip pat kunigai kaip ir paprasti žmonės gali būti ir melagiais ir vagimi. Nesakiau, kad visi tokie. Kur radote tokį posakį? Sakiau, kad visi žmonės klysta. Ir net pedofilai nusipelė gailesčio, o ne smerkimo, nors tikrai sunku tai padaryti, bet mes mokomės, bent jau aš. Tačiau svarbiausias akcentas turėjo būti ties tuo, kad pasitikėtigalima tik Vieninteliu Mokytoju Jėzumi. Viskas nebesiplėsiu. Užveskit naują temą šioje temoje. Nes tema skirta pasakoti savo istorijas. Bet taip, kaip gali pasipasakoti, jei atsiranda teisėjų, kurie staigiai nuteisia?.. Pradeda analizuoti kas ko vertas, kas iš Dievo kas ne.

Apie nuolangumą ir puikybę kalba patys žodiai apie save. Nėra net ką komentuoti. Jei turite ką pasakyti tai tiesiog galite išsakyti savo nuomonę 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Išmintinga @ 2013 09 04, 10:32)
Kiek Jums buvo tada metų? smile.gif

13
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 04 rugsėjo 2013 - 10:42
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 10:27)
Pati nei vienos eilutės neparašėte, kad apginti savo nuomonę ir įsitikinimus, kurių jus išmokė vadovai.

Ir beje ar ir gerbiu, bet turiu savo santykį su Dievu. Ar jei jau jus vyresnė tai negaliu sakyti tai ką žinau, ir jei jus vyresnė tai tik jus esate teisi? tikrai ne.

Man nereikia ,,iškąsti'' eilučių iš Šv. Rašto. Yra daug brandesnių žmonių už mane ir labiau apšviestų (kalbu apie Bažnyčios vyresniuosius). Jais ir remiuosi. Nes tai atitinka man duodamus Šv. Dvasios prisilietimus.

Ir neturėjau omeny savo amžiaus. O jūsų, kaip naujai atsivertusiosios, ir Bažnyčios vyresniųjų patirtį. Vis dėl to jums reikėtų paieškoti dvasios vadovo, kad galėtumėte aiškiau skirti, kurie jūsų apreiškimai tikri, o kurie ‒ jūsų pačios vertinimai dėl sužeistumo. Aišku, kol nuolankumo brandesnio žmogaus įžvalgoms nėra, vargu ar tai šiuo metu įmanoma. Bet laikas geriausias gydytojas. Tikiuosi, kad Šv. Dvasia jus ves toliau, ir pavyks išsigydyti žaizdas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 04, 11:04)
Man nereikia ,,iškąsti'' eilučių iš Šv. Rašto. Yra daug brandesnių žmonių už mane ir labiau apšviestų (kalbu apie Bažnyčios vyresniuosius). Jais ir remiuosi. Nes tai atitinka man duodamus Šv. Dvasios prisilietimus.

Ir neturėjau omeny savo amžiaus. O jūsų, kaip naujai atsivertusiosios, ir Bažnyčios vyresniųjų patirtį. Vis dėl to jums reikėtų paieškoti dvasios vadovo, kad galėtumėte aiškiau skirti, kurie jūsų apreiškimai tikri, o kurie ‒ jūsų pačios vertinimai dėl sužeistumo. Aišku, kol nuolankumo brandesnio žmogaus įžvalgoms nėra, vargu ar tai šiuo metu įmanoma. Bet laikas geriausias gydytojas. Tikiuosi, kad Šv. Dvasia jus ves toliau, ir pavyks išsigydyti žaizdas.  4u.gif

Tokio kaip Jūs kurie pasakys kas iš Dievo kas ne? biggrin.gif Prajuokinot.

Pilna eilučių pridėjau ir gyniau savo žinias kiek galėjau, bet jūs nematote, gal net neskaitote ką įdedu, nes jūsų bėda, kad turite vyresniuosius, kurių aš neturiu ir dėl to labai džiaugiuosi smile.gif Jums nereikia eilučių, nes jus pamoko vyresnieji. Senai reikėjo taip pasakyti, nebūtų apie ką diskutuoti, nes jūs net nepažįstate Dievo žodžio ir jums užtenka žmogaus paaiškinimo ir pamokymo, man ne. Tai mes ir kalbame iš skirtingų atspirties taškų. Aš kalbu apie Dievo žodį ir semiuosi iš ten, o jus moko vyresnieji. Mane moko Viešpats, o jus vyresnieji. Tai vat šita gaidele diskusiją ir baigiam smile.gif

Galite būti rami, jūsų viltys jau išsipildžiusios, nes mano žaizdos yra pagydytos 4u.gif Ir ačiū Viešpačiui už tai, ir jei pažintumėte mane, tai žinutumėte, kad jos buvo gydomos visą gyvenimą, nauja žaizda ir iš karto naujas išgyjimas, žaizda ir išgyjimas. Tik aš to nesupratau smile.gif Supratau, kad taip buvo tik atgimus naujai. Viešpats mus sago net tada, kada mes nuo juo nusisukę. Bet visi mūsų išgyvenimai ir nuklydimai nevyksta be Dievo žinios. Jei JIS tai daleidžia reiškiasi mums to reikia ir reikėjo ir dar ko nors reikės.

Bet betkokiu atveju ačiū už rūpestį, nes kažkodėl nuoširdžiai tikiu, kad jūsų "tikiuosi" yra nuoširdus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 04 rugsėjo 2013 - 11:16
Man buvo įdomu ir bandžiau Jus suprasti. Ačiū, daugiau klausimų nebeturiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2013 09 04, 12:25)
Man buvo įdomu ir bandžiau Jus suprasti. Ačiū, daugiau klausimų nebeturiu  4u.gif
smile.gif 4u.gif Būtų įdomu išgirsti ką supratoti, nesvarbu kokia tai bebūtų nuomonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 10:50)
Kunigai irgi žmonės ir kodėl aš turiu jais pasitikėti 100 proc. ir dar juos garbinti

QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 11:39)
Sakiau, kad visi žmonės klysta.

Ginkdie neturi kunigų garbinti. unsure.gif Ranką dar ne taip seniai žmonės bučiuodavo ir savo tėvui, motinai, mokytojui, daug padėjusiam žmogui ir pan. - tai pagarbos, o ne garbinimo ženklas. Jei laikai, papročiai keičiasi, dar nereiškia, jog reikia reikalauti iš kaimo močiutės, kad ji štai imtų ir pradėtų elgtis kitaip, nei buvo auklėta nuo mažumės.

Na o klysta žinoma ir kunigai (palikim jų nuodėmes jiems patiems atsakyti prieš Viešpatį), tačiau ne veltui sakoma, kad melo trumpos kojos - vienas klys vienaip, kitas kitaip, bet Bažnyčios mokymas laimei nesiremia pavieniais pamąstymais. Ta pati Biblija, kuri guli ant Tavo stalo, yra rinkinys verstų, rinktų, atrinktų, dėliotų ir perdėliotų knygų - jei šventai tiki, kad Dievas užtikrino, jog tame procese, prisidėjus daugybei netobulų žmonių rankų, niekas nepražūtų ir nebūtų įtraukta netiesos, kodėl neprisileidi net prielaidos, kad Dievas galėjo nepamesti, neišbarstyti ir savo suburtos krikščionių bendruomenės?
Papildyta:
QUOTE(Yoli @ 2013 09 03, 23:37)
Eilutes, jeigu gaima smile.gif pasiskaitysiu.

Visas eilutes, kuriose originalo kalba pavartotas žodis "ekklesia"? unsure.gif Tikrai neišvardinsiu biggrin.gif Aktualiausia mūsų diskusijoje - kurioje Petrui sakoma, kad jis yra uola, ant kurios Viešpats pastatys savo bažnyčią. Man atrodo akivaizdu, kad čia kalbama jei ne vien, tai bent jau ir apie bendruomenę.
Atsakyti