Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Yoli @ 2013 09 03, 20:03)
kas yra biblijoj tiesiog reikia paskaityti, kad žinoti.

Bet ten radau, kad minimi tik Dievo vaikai - krikščionys. Jei randate kitą eilutę apie katalikybę parašykite, būtų įdomu pamatyti, gal ką praleidau.

Taip, praleidote. Ne vieną mano atsakymą jums ir klausimus. Jau nebesinori kartotis.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 03, 21:03)
Bažnyčia? Konkretaus atsakymo nesuformuluosiu smile.gif Bet klausimas labai įdomus ir verčiantis susimastyti.
(...)
Saulėteke, kas yra biblijoj tiesiog reikia paskaityti, kad žinoti.

Taip, kartais tereikia paskaityti...

Žodžiu "bažnyčia" NT verčiamas graikų kalbos žodis "ekklesia", kurio tiesioginė reikšmė - "susirinkimas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 03 rugsėjo 2013 - 20:50
Kunigai net oficialų atlyginimą gauna.

Taip, Lietuvoje, jeigu mokykloje dėsto tikybą, gauna. Šiuo atveju jie yra kaip mokytojai. Visa kita gyvena iš aukų (šaltinis iš čia).
Atsakyti
Bažnyčia? Konkretaus atsakymo nesuformuluosiu smile.gif Bet klausimas labai įdomus ir verčiantis susimastyti.
Šiai dienai iš savęs galvočiau, kad - žmonės, kurie tiki Jėzų Kristų ir priėmę JĮ kaip savo gelbėtoją. Atgimę iš aukšto. Bet jei tarkime kaimynas šiandien neatgimęs, tai nereiškia, kad jis neatgims rytoj smile.gif Ar jis priklauso bažnyčiai?
Nes pas Dievą laiko nėra.

Saulėteke, kas yra biblijoj tiesiog reikia paskaityti, kad žinoti. Bet ten radau, kad minimi tik Dievo vaikai - krikščionys. Jei randate kitą eilutę apie katalikybę parašykite, būtų įdomu pamatyti, gal ką praleidau.
O dėl "doktrinos" puikiai supratote, kad turėjau omeny - religiją. Bet to, mūsų oficiali religija labai priklausoma nuo politikos. Kunigai net oficialų atlyginimą gauna.

Ką Jūsų nuomone reiškia priimti Jėzų?
Ir kokiu būdu nustatytas mėnesinis darbo užmokestis, mokamas tarnystę pasirinkusiam žmogui, susijęs su politika?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Išmintinga: 03 rugsėjo 2013 - 21:05
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 03, 20:47)
Taip, praleidote. Ne vieną mano atsakymą jums ir klausimus. Jau nebesinori kartotis.

Nepamenu kad praleisčiau klausimus. Pakartokite butinai atsakysiu. O eilutė apie teisingą religiją labai domina.
Papildyta:
QUOTE(Išmintinga @ 2013 09 03, 21:01)
Ką Jūsų nuomone reiškia priimti Jėzų?
Ir kokiu būdu nustatytas mėnesinis darbo užmokestis, mokamas tarnystę pasirinkusiam žmogui, susijęs su politika?

Priimti Jėzų, tai reiškia atgimti naujai. Biblijoje Jėzus ir Jo mokiniai kalba apie tai. O kad katalikybė politizuota tai daugiau iš žiniasklaidos. O kas sprendžia atlyginimo klausimus kunigams? Seimas, o iš kieno pinigų mokami atlyginimai? Iš mūsų mokesčių, o mokesčiai tai ekonomika, o ekonomika rūpinasi politikai. Na bet saulėtekė sako, kad jie negauna algos. Galu būti, kad aš turiu blogą info. Pasitikslinsiu kada dėl įdomumo, jei nepamiršiu.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 03, 20:48)
Taip, kartais tereikia paskaityti...

Žodžiu "bažnyčia" NT verčiamas graikų kalbos žodis "ekklesia", kurio tiesioginė reikšmė - "susirinkimas".

Eilutes, jeigu gaima smile.gif pasiskaitysiu.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 03, 23:33)
O kas sprendžia atlyginimo klausimus kunigams? Seimas, o iš kieno pinigų mokami atlyginimai? Iš mūsų mokesčių, o mokesčiai tai ekonomika, o ekonomika rūpinasi politikai. Na bet saulėtekė sako, kad jie negauna algos. Galu būti, kad aš turiu blogą info. Pasitikslinsiu kada dėl įdomumo, jei nepamiršiu.

Kunigų atlyginimo klausimą sprendžia tie ir tos, kurie ateina užsakyti Mišių - kiek už jas paaukoja, tiek kunigas gauna atlyginimo. Dar Vyskupų nustatyta, kad tik vienerių Mišių per dieną auką kunigas gali pasilikti sau, jei aukoja daugiau Mišių, tos aukos jau jam nebepriklauso. O seimas, mūsų mokesčiai ir politika nieko bendro su kunigų algom neturi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _una_: 03 rugsėjo 2013 - 22:40
QUOTE(Yoli @ 2013 08 12, 08:27)
Gyvų tikinčių, tai yra naujai gimusių, kurie priėmė Jėzų Kristų kaip savo gelbėjoją, tiki juo ir jo auka. (Tai yra paimta iš biblijos Jn. 3:3 ir 1Jn 5:1) smile.gif

Aš taip pat manau ir žinau, kad pas Dievą nėra doktrinų, pas jį yra tiesiog jo vaikai smile.gif Bet tiesa bet kokiu atveju yra tik viena. Nes JIS yra tik vienas. Ir kreiptis į JĮ reikia teisingai.
Pvz Jūsų vardas Jurgita. Vaikai žino, kad yra viena ir vienintelė mama, bet kreipiasi tarkime į  - Bronę.. Kodėl ne tikrosios mamos vardu? ir ar Jums tai patiktų?

Esu įsitikinusi, kad tiesa yra viena ir durys yra vienos.

4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Net siurpuliukai nuejo! TIESA!
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 09 04, 00:05)
4u.gif  4u.gif  4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Net siurpuliukai nuejo! TIESA!

Ir aš dažnai gaunu Šv. Dvasios patvirtinimus vienu ar kitu klausimu. Iš to dažnai gali suprasti kur yra TIESA ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 04 rugsėjo 2013 - 07:02
QUOTE(Yoli @ 2013 09 03, 22:37)
Priimti Jėzų, tai reiškia atgimti naujai. Biblijoje Jėzus ir Jo mokiniai kalba apie tai. O kad katalikybė politizuota tai daugiau iš žiniasklaidos. O kas sprendžia atlyginimo klausimus kunigams? Seimas, o iš kieno pinigų mokami atlyginimai? Iš mūsų mokesčių, o mokesčiai tai ekonomika, o ekonomika rūpinasi politikai. Na bet saulėtekė sako, kad jie negauna algos. Galu būti, kad aš turiu blogą info. Pasitikslinsiu kada dėl įdomumo, jei nepamiršiu.

Tada ką reiškia atgimti Jūsų nuomone? smile.gif Nes sakramentų Jums nereikia, ar ne?

Ne, Lietuvoje Seimas kunigų atlyginimų klausimo nesprendžia ir iš valstybės biudžeto nemoka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Išmintinga: 04 rugsėjo 2013 - 07:33
QUOTE(Išmintinga @ 2013 09 04, 07:33)
Tada ką reiškia atgimti Jūsų nuomone? smile.gif Nes sakramentų Jums nereikia, ar ne?

Ne, Lietuvoje Seimas kunigų atlyginimų klausimo nesprendžia ir iš valstybės biudžeto nemoka smile.gif

Ar žinote, kad tokio išsireiškimo kaip "sakramentas" biblijoje visai nėra?
Atgimti t.y. gimti naujai, gimti iš Dvasios. Apie tai Jėzus kalba Jn 3:3-7

3 Jėzus jam atsakė: „Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš naujo, negalės regėti Dievo karalystės“.
4 Nikodemas paklausė: „Bet kaip gali gimti žmogus, būdamas senas? Argi jis gali antrą kartą įeiti į savo motinos įsčias ir gimti?“
5 Jėzus atsakė: „Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš vandens ir Dvasios, negalės įeiti į Dievo karalystę.
6 Kas gimė iš kūno, yra kūnas, o kas gimė iš Dvasios, yra dvasia.
7 Nesistebėk, jog pasakiau tau: jums būtina gimti iš naujo.
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 04, 08:07)
Ar žinote, kad tokio išsireiškimo kaip "sakramentas" biblijoje visai nėra?
Atgimti t.y. gimti naujai, gimti iš Dvasios. Apie tai Jėzus kalba Jn 3:3-7

3 Jėzus jam atsakė: „Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš naujo, negalės regėti Dievo karalystės“.
4 Nikodemas paklausė: „Bet kaip gali gimti žmogus, būdamas senas? Argi jis gali antrą kartą įeiti į savo motinos įsčias ir gimti?“
5 Jėzus atsakė: „Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš vandens ir Dvasios, negalės įeiti į Dievo karalystę.
6 Kas gimė iš kūno, yra kūnas, o kas gimė iš Dvasios, yra dvasia.
7 Nesistebėk, jog pasakiau tau: jums būtina gimti iš naujo.

Tai ką reiškia Jūsų nuomone gimti iš naujo? smile.gif Kokiu būdu gimastama iš vandens ir Dvasios? smile.gif

O Jūs savo vaikus mokote tikėjimo tiesų? Perduodate jiems savo tikėjimą kaip nors?
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 08 21, 10:01)
bekalbant su vyru aš staiga gavau apreiškimą, kad štai Jolita, kokių dovanų gavai nuo manęs smile.gif
Apreiškimas paprastas - vyrą aš gavau DOVANŲ nuo TĖVELIO!  thumbup.gif

Gyvenimas su antru vyru tai dovana? Įdomūs čia ,,apreiškimai''. g.gif
Atsakyti