Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionys (katalikai, protestantai....)

QUOTE(Yoli @ 2013 09 03, 13:02)
Mano bažnyčia esu aš pati ir visi, apskritai visi su lyg vienu, kurie tiki Jėzų Kristų, Tame tarpe ir jūs  smile.gif Mes esame vienas kūnas, tai reiškia viena bažnyčia - krikščionys.

Kaip įmanoma vienytis su kažkuo, ko nei pažįsti, nei turi nuoširdaus noro susipažinti? mastau.gif Tokia paviršutiniška ekumeniškumo gaidelė su potekste - "valio, Dievas mus myli", bet skęstančiųjų gelbėjimas - jų pačių reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 03, 12:43)
Yoli, o tu manai, kad žmonėms, kurie ištisus dešimtmečius skiria Šv. Raštui, jau Šv. Dvasia nekalba? Jau Jėzus juos apleidęs? Tik keliems žmonėms Jis kalba teisingai (čia jūsų pripuolamai susirenkantis būrelis), o visi kiti ‒ tai jau ,,tikrai iškreiptai''?
Man jau čia panašu į dvasios ligą.  g.gif Mylėt galiu, bet pateisint tokių ,,apreiškimų'' ne.  4u.gif

Niekada nesakiau, kad Dievas kam nors nekalba. Saulėteke, na kam reikia iškreipti pasisakymus? Kaip tik sakau, kad Dievas kalba VIESIEMS be išimties, net ir dižiausiems (mūsų akimis) nusidėjėliams. Tik ne visi mes girdime. Ir aš ne išimtis, aš taip pat dažną atvejį negirdžiu (aš taip manau) bet stengiuosi girdėti ir paklusti.

Į ką jums panašu, man tiesa pasakius, visiškai nerūpi smile.gif ir net nenoriu, kad pateisintumėte, nes vis tik ne jūs teisėja smile.gif
O paskutinis sakinys įrodo, kad mylėti Jums dar reikia mokytis. Nes meilė ir noras teisti (ar manyti, kad gali kažka nuteisti) tai du nesuderinami dalykai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 03, 12:49)
Kaip įmanoma vienytis su kažkuo, ko nei pažįsti, nei turi nuoširdaus noro susipažinti? mastau.gif Tokia paviršutiniška ekumeniškumo gaidelė su potekste - "valio, Dievas mus myli", bet skęstančiųjų gelbėjimas - jų pačių reikalas.

Aišku šios potekstės nelabai supratau. PIrma mintis buvo, kad manote kad aš vaidmainiauju. O antroji, kad šiaip nesuprantate kaip įmanoma, kad visi mes būtume viena. Tai kaip yra ištikrųjų, ką tuo norėjote pasakyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 03 rugsėjo 2013 - 12:58
QUOTE(Yoli @ 2013 09 03, 13:56)
Aišku šios potekstės nelabai supratau. PIrma mintis buvo, kad manote kad aš vaidmainiauju. O antroji, kad šiaip nesuprantate kaip įmanoma, kad visi mes būtume viena. Tai kaip yra ištikrųjų, ką tuo norėjote pasakyti?

Būti viena, mano supratimu, reiškia gerokai daugiau nei pakankamai išsiugdytą toleranciją. Panašu, kad Tu lengvai rastum bendrą kalbą tiek su Jahovos liudytoju, tiek su mormonu, tiek su laisvu nepriklausomu "tikinčiuoju", laisvalaikiu besidominčiu ezoterika, ir t.t., nes taip, visi jie sakosi tikį Jėzumi (kai kurie net itin garsiai ir įkyriai). Nerankiosiu citatų, bet bene kas antrame Tavo poste skamba "kiekvienam savo", "kiekvienam savas kelias" ir pan. ... na o Tu irgi turi savo jaukų išpuoselėtą, gėlytėmis apsodintą kelelį - čia ir visos didžios diskusijos pabaiga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 03, 14:12)
Būti viena, mano supratimu, reiškia gerokai daugiau nei pakankamai išsiugdytą toleranciją. Panašu, kad Tu lengvai rastum bendrą kalbą tiek su Jahovos liudytoju, tiek su mormonu, tiek su laisvu nepriklausomu "tikinčiuoju", laisvalaikiu besidominčiu ezoterika, ir t.t., nes taip, visi jie sakosi tikį Jėzumi (kai kurie net itin garsiai ir įkyriai). Nerankiosiu citatų, bet bene kas antrame Tavo poste skamba "kiekvienam savo", "kiekvienam savas kelias" ir pan. ... na o Tu irgi turi savo jaukų išpuoselėtą, gėlytėmis apsodintą kelelį - čia ir visos didžios diskusijos pabaiga. 4u.gif

Biblijoje nėra nei vienos doktrinos. Nei mormonu, nei Jahovos liudytojų, nei, katalikų. Mes visi ir šių bendrijų atstovai yra tiesiog Dievo vaikai smile.gif Mūsų darbas ir paskirtis yra tiesiog šviesti ir skleisti meilę bei šilumą artimam savo 4u.gif
Todėl taip, į bet kokį žmogų žvelgiu kaip į Dievo vaiką, gal būt tas vaikas paklydęs (beje ko pilna oficialioj religijoj - katalikybėj taip pat, jų tarpe ir kunigų) tačiau jis Dievo vaikas, ir Dievas jį myli ne mažiau nei mane rolleyes.gif ir tave ir mus visus. JAM skauda dėl kiekvieno iš mūsų klaidų be išimties. Todėl meldžiu JO kad neleistų krypti į šoną ir leistų matyti ką bando parodyti.. Atmerktų man akis, kurios gali būti nusuktos visiškai į priešingą pusę.. Ir tikiu ir pasitikiu JUO, kad viskas yra ir bus gerai ir pagal JO planą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 03 rugsėjo 2013 - 14:36
QUOTE(Yoli @ 2013 09 03, 15:36)
į bet kokį žmogų žvelgiu kaip į Dievo vaiką

Tai vis dėlto, nenukreipinėjant kalbos, kas yra bažnyčia ir kas nėra bažnyčia? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 03, 16:05)
Tai vis dėlto, nenukreipinėjant kalbos, kas yra bažnyčia ir kas nėra bažnyčia? mastau.gif

per vienas mišias per pamokslą per žolines sakė: šeima yra maža bažnyčia.
Atsakyti
QUOTE(juscike @ 2013 09 03, 16:10)
per vienas mišias per pamokslą per žolines sakė: šeima yra maža bažnyčia.

Jei per žolines, tai negalėjo būti tiesa topsecret.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 03 rugsėjo 2013 - 16:12
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 03, 16:06)
Jei per žolines, tai negalėjo būti tiesa topsecret.gif

Svarbu, ne kada pasakė,bet ką pasakė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2013 09 03, 16:40)
Svarbu, ne kada pasakė,bet ką pasakė. smile.gif

O kas yra didelė (ar normali) bažnyčia?
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2013 09 03, 14:36)
Biblijoje nėra nei vienos doktrinos.

O tai kas yra Šv. Rašte, jei nėra ten sistemos? Kratinys? doh.gif Tau Jėzus taip pasakė? g.gif

doktrina
1.(Politika) – mokymas, mokslinė arba filosofinė teorija, politinė sistema, vadovaujamas teorinis arba politinis principas arba normatyvinė formulė.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 09 03, 16:45)
O kas yra didelė (ar normali) bažnyčia?

Tikinčiųjų bendruomenė ,į kurią esame ijungiami Šv.Krikšto Sakramentu.
Atsakyti
Bažnyčia? Konkretaus atsakymo nesuformuluosiu smile.gif Bet klausimas labai įdomus ir verčiantis susimastyti.
Šiai dienai iš savęs galvočiau, kad - žmonės, kurie tiki Jėzų Kristų ir priėmę JĮ kaip savo gelbėtoją. Atgimę iš aukšto. Bet jei tarkime kaimynas šiandien neatgimęs, tai nereiškia, kad jis neatgims rytoj smile.gif Ar jis priklauso bažnyčiai?
Nes pas Dievą laiko nėra.

Saulėteke, kas yra biblijoj tiesiog reikia paskaityti, kad žinoti. Bet ten radau, kad minimi tik Dievo vaikai - krikščionys. Jei randate kitą eilutę apie katalikybę parašykite, būtų įdomu pamatyti, gal ką praleidau.
O dėl "doktrinos" puikiai supratote, kad turėjau omeny - religiją. Bet to, mūsų oficiali religija labai priklausoma nuo politikos. Kunigai net oficialų atlyginimą gauna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 03 rugsėjo 2013 - 20:04