vizijos apie susikurtą tiesą
na, nereikia iškraipyt mano žodžių
niekad nesakiau, kad man Viešpats sako kitaip nei NT. Atvirkščiai sakau, kad Dievo žodis ir yra tikroji tiesa. ir nesakau, kadd nereikia bendruomenių. sakau vienintelį dalyką, kad pasitikėti galima tik Dievu, nes visi žmonės klysta. visi su lyg vienu. ir tie vadovai irgi yra žmonės ir jie irgi klysta ir labai dažnai. Todėl leiskite man tiesiog būti buvime tiesiogiai su Tėveliu, bendrauti su Juo ir nebekiškite savo nusistatymų. Jei jums reikia vado ir vadovo, kuris jus augintų ir prižiūrėtų, tai jūsų valia rinktis. man vadovų ir tarpininkų, kurie mane mokytų nereikia. Vienintelis Mokytojas, kuris yra mano mokytojas yra Jėzus visi kiti yra broliai sesės, jiems aš galiu padėti, galime dalintis įspūdžiais išgyvenimais, būti vienas kito ramsčiais, bet tik tiek. leiskite man mokytis tiesiai iš mokytojo ir jei aš klystu tai leiskute man suklysti ir išmokti pamokas, ir jei Dievas daleidžia tam tikrus dalykus mūsų gyvenime, tai tie dalykai yra reikalingi
netgi tie, kurie kitiems žmonėms atrodo visiškai nereikalingi. Kas mes tokie, kad nurodinėtume Viešpačiui kaip vekti mūsų gyvenimuose?
pasakysiu tai kas jums greičiausiai nepatiks
bet Dievas pastoviai bando prie zmogaus prieiti tiesiogiai, bet pats žmogus jį atstumia ir neklauso... todėl Jis ir davė vadus jums, nes jus negirdite ir net nebandato Jo klausyti tiesiogiai! pabandykite bent kartą atverti Jėzui duris kai Jis beldžiasi, kad Jis galėtų įsikurti pas jus buveinę.
Va todel Tėvelis ir davė vadus ir vadovus Jums ir korintiečiams ir galatams ir t.t., nes jus labai jau žemiški ir dvasinius dalykus atmetate ir tiek
jums tiesiog jie reikalingi, nes nepriimate Viešpačio kitokio nei jūs įsivaizduojat. Jums kaip kūdikiams reikia prižiūrėtojų. man reikalingas tik Vienintelis
Jis guodėjas, mokytojas, prižiūrėtojas ir viskas, Jis yra pradžia ir pabaiga!
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 08 31, 01:02)
Svarbiausia savo susikurtos vizijos apie tiesą su Viešpaties balsu nesumaišyti.
Spėk kieno kvietimu krikščionys buriasi į bendruomenes? Ir kaip čia taip išeina, kad Naujajame testamente randame laiškus bendruomenėms: romiečiams, korintiečiams, galatams, efeziečiams ir t.t. ? Todėl, kad bendruomenėje vieni kitiems padedame ištverti, tobulėti, saugoti ir gryninti savo tikėjimo dovaną.
Pvz. iš Gal 6
Nešiokite vieni kitų naštas, ir taip įvykdysite Kristaus įstatymą.
O čia kas? (Žyd 13,17 - 19)
Klausykite savo vadovų ir būkite jiems atsidavę, nes jie budi jūsų sielų labui, būdami atsakingi už jas; tegu jie tai daro su džiaugsmu, o ne dūsaudami, nes tai nebūtų jums naudinga. Melskite už mus, nes mes esame įsitikinę turį ramią sąžinę ir norį visame kame dorai elgtis. Itin prašau melsti, kad būčiau greičiau jums sugrąžintas.
ir t.t.
Palik kūdikį vieną ir jis ne tik kad susirgs, jis neišgyvens. Tikėjimo kelionėj yra labai panašu: kartais patys esam tie pagalbos reikalingi kūdikiai, o kartais tie, kurių pagalbos reikia...kad augtume, kad nepasiklystume. Čia bendruomenės esmė - kartu augti Kristuje...
Nesiplečiant, atidžiai skaitant nelabai išeina "praskrulint" fakto, kad tikintys nuo pat pradžios būrėsi į bendruomenes ir buvo raginami jose palaikyti meilės, taikos ir santarvės dvasią.
Tiesa, būdavo atsiskyrėliai, bet tai labiau gyvenimo "forma" nei atsiribojimas nuo bendruomenės.
Žinoma, galima užsispyrusiai sakyt, kad Viešpats tau sako kitaip nei Naujajame testamente. Maža kas, gal persigalvojo ir į Šv.Raštą galim ir apskritai nebežiūrėt.