evora tikrai toks vienas jau turės vardą. Truputį apleidau savo berniukus, vis tupinėju apie strepsus. Šiemet liko nepersodinti, vistiek žydėjo...
Nufotografavau bendrą palangės vaizdą vienos pusės ir kitos, nes atskirai rodyti nėra ką, nes visi paprasti pirkti Lietuvėlėje, bet vis tiek mylimi
vijana, kokie grožiai
Vidam, šauni palangė ir kaktusiukai nemaži. Mano irgi tik Lietuvoje pirkti, nei vieno užsieniečio parsisiūsto. Bet koks skirtumas, svarbu ,kad mums patinka, mylimi, prižiūrėti, kartu su mumis gyvena kiekvieną dieną, tapę lyg šeimos dalimi.
Kai tiek nemažai turi, tai tikrai reikia jais domėtis ir gausinti. Sėkmės auginant...ir žiedų, dar ne ruduo.
Vidam, šauni palangė ir kaktusiukai nemaži. Mano irgi tik Lietuvoje pirkti, nei vieno užsieniečio parsisiūsto. Bet koks skirtumas, svarbu ,kad mums patinka, mylimi, prižiūrėti, kartu su mumis gyvena kiekvieną dieną, tapę lyg šeimos dalimi.
Kai tiek nemažai turi, tai tikrai reikia jais domėtis ir gausinti. Sėkmės auginant...ir žiedų, dar ne ruduo.
Jau kokia trichodiodema
Vijana,man net seile nutyso kokia grazuoliuke
Tina tavoji pas mane prigijusi ir subujojusi,ale zydet nesiruosia dar.Nuo kiek m jos pradeda zydeti?Ziemoti buvo ,,isvykusi,, katu su visais giminaiciais +6+10 t
Tina tavoji pas mane prigijusi ir subujojusi,ale zydet nesiruosia dar.Nuo kiek m jos pradeda zydeti?Ziemoti buvo ,,isvykusi,, katu su visais giminaiciais +6+10 t
QUOTE(evora @ 2013 07 12, 12:26)
Vidam,
Aš irgi tokį nuo 2 cm. aukščio išsiauginau. Tik mano žiedeliai truputį švelniau rožiniai. Bet žydi beveik visą pavasarį ir vasarą. Kartais rugpjūty pertraukėlę padaro ir vėl rugsėjį žydi. Kai ieškojau šiam nežiniukui vardo, radau , kad vadinasi ECHINOMASTUS DASIACANTHUS, nors forumietės spėjo, kad gali būti notokaktusas. Matyt , kaip dažnai būna , tas pats kaktusas turi kelis pavadinimus. Priklausomai kuriais metais , kuriai klasifikacijai buvo priskirtas.
Aš irgi tokį nuo 2 cm. aukščio išsiauginau. Tik mano žiedeliai truputį švelniau rožiniai. Bet žydi beveik visą pavasarį ir vasarą. Kartais rugpjūty pertraukėlę padaro ir vėl rugsėjį žydi. Kai ieškojau šiam nežiniukui vardo, radau , kad vadinasi ECHINOMASTUS DASIACANTHUS, nors forumietės spėjo, kad gali būti notokaktusas. Matyt , kaip dažnai būna , tas pats kaktusas turi kelis pavadinimus. Priklausomai kuriais metais , kuriai klasifikacijai buvo priskirtas.
Ne echinomastus čia - notocactusas arba parodia.
https://picasaweb.go...InTheCollection
Anril- žvilgtelk. Jau aiškinau, kad daugelis kaktusų turi ne vieną pavadinimą, priklausomai kada kokiai klasifikacijai buvo priskiriami.
Anril- žvilgtelk. Jau aiškinau, kad daugelis kaktusų turi ne vieną pavadinimą, priklausomai kada kokiai klasifikacijai buvo priskiriami.
QUOTE(*EljaRo* @ 2013 07 13, 00:35)
Vijana,man net seile nutyso kokia grazuoliuke
Pas mane pakankamai anksti jos suzydo. Gal kad vasarojo lauke
QUOTE(evora @ 2013 07 13, 12:22)
https://picasaweb.go...InTheCollection
Nustatinėti pavadinimą pagal kažkieno albumą yra labai netikslu. Echinomastus yra ne ta pati rūšis kaip notocactus, pagal kokią klasifikaciją bežiūrėtum. Jie yra gana sunkiai auginami ir pas mus parduotuvėse nenusipirksi ( kaip ir pav. turbinicarpusų ar ariocarpusų).
http://www.cactuskie...hinomastus.html
http://www.cactuskie...hp/Echinomastus
Notocactusai pagal paskutinę klasifikaciją buvo prijungti prie parodijų, ir pas tave kažkuri iš jų.
(Tame albume ne toks pat kaktusas, kaip pas tave ir Vidam)
QUOTE(Prickly @ 2013 07 11, 13:45)
nuotraukose - jei tai notocactus ottonis, tai turi mažų vaikučių, dar pirmoji matucana su vaiku - galėčiau atnešti į rudeninę parodą. Šiaip tai su vaikais paprastos maximinės rebucijos - tokias gal visi turi, dar lobivia arachnacantha rausva
tai jau tikrai - nes ravėsiu tuoj su pincetu negalvojau, kad taip dygliai badysis
tai jau tikrai - nes ravėsiu tuoj su pincetu negalvojau, kad taip dygliai badysis
Kiek suprantu paroda bus Vilniuje, o man nelabai iseis joje sudalyvauti manau o gal galetumet siusti?
Anril, jei manai,kad tai ne toks pats kaktusas, tai tikrai man jau laikas keisti akinius. Neprieštaraučiau ir aš, kad panašu į parodijas ar notokaktusus, bet kol neturėsiu konkretaus pavadinimo , tikrai lieku prie ankstesnio varianto, nes šiuo metu tai realiausia ką galiu rasti. Tikiuosi kada nors pavadinimą tikslinti.