Anksčiau kaktusus sodinau į pirktinį bet kokį substratą kaktusams, maksiminiai kaktusai augo neblogai, tik retesni ir lepesni vis žūdavo. dabar palaipsniui pervedu visus kaktusus į mineralinį substratą-kaktusų žemės dedu labai mažai-ne daugiau25proc, o kai kuriems iš vis nededu. Pagrindas-molio granules, ceolitas, perlitas, anglis, smulkinta lava, stambus smelis.
Čia nebloga nuoroda apie žemes kaktusams:
http://www.cactiguid...exalog-engl.pdf
Aš naudoju va tokius kraikus:
pirmasis molis - Rimi perku, antras ceolitas - Jo būna beveik visur, Kika, Maxima
pirmasis molis - Rimi perku, antras ceolitas - Jo būna beveik visur, Kika, Maxima
QUOTE(Ortija @ 2014 02 04, 13:41)
Turiu daug jajoanų fleišerianų. Gal kam reikia po žiemos nuleitą kraują kompensuoti ???
EljaRo tu iš kokios parapijos??
visai ir aš norėčiau jajoanos. Ar spalvą žinote?
Žinau, kad paklausiu kaip pradedantysis kaktusininkas, bet... jau kuo tolyn tuo kartais durnyn.Taip ir man. Štai siunčiantis kaktusus gaunate gražiai nuplautomis šaknelėmis. Tada viskas aišku-sodini į savo susikombinuotą žemę. Bet jei perki LT ,,Ermitaže'' ar įžymiojoje kaktusinėje ,,Maximoje''-kaktusai įsodinti į žemes. O ta žemė dažniausiai vienos durpės.
Štai ir klausimas-KĄ DAROTE-AR NUPLAUNATE PERSODINANT ŠAKNIS AR PERKELIATE TIK NUPURTĘ ŽEMIŲ PERTEKLIŲ Į KITĄ VAZONĄ IR APIPILATE SAVO ŽEMIŲ MIŠINIU?
Štai ir klausimas-KĄ DAROTE-AR NUPLAUNATE PERSODINANT ŠAKNIS AR PERKELIATE TIK NUPURTĘ ŽEMIŲ PERTEKLIŲ Į KITĄ VAZONĄ IR APIPILATE SAVO ŽEMIŲ MIŠINIU?
QUOTE(evora @ 2014 02 08, 09:59)
Žinau, kad paklausiu kaip pradedantysis kaktusininkas, bet... jau kuo tolyn tuo kartais durnyn.Taip ir man. Štai siunčiantis kaktusus gaunate gražiai nuplautomis šaknelėmis. Tada viskas aišku-sodini į savo susikombinuotą žemę. Bet jei perki LT ,,Ermitaže'' ar įžymiojoje kaktusinėje ,,Maximoje''-kaktusai įsodinti į žemes. O ta žemė dažniausiai vienos durpės.
naudoju abu variantus(jei gerai nubyra,galiu nukrapštyt,tada neplaunu..skirtumo nepastebėjau )
Aš nuplaunu šaknis labai retai, nors reiktų, kad jos būtų švarios ir sausos prieš sodinant-dažniausiai neturiu kantrybės laukti, kol šaknys nudžius, todėl tik gerai nukratau durpes
QUOTE(Migmig @ 2014 02 07, 16:37)
Aš naudoju va tokius kraikus:
Atleiskit, nesupratau kaktusus sodinat i kraika? Ar darot misini? Kaip nusprendziat, kiek ko misinyje turi buti?
Dar man toks dalykas idomus. Laikyti ziema kaktusus reiketu salciau, o as neturiu kur, ant vienos palanges pas mane kaktusai, ant kitos lapiniai abi palanges su radiatoriais kaip kaktusams padeti perziemoti tokias radiatorines salygas? As daznai laistau, kitaip zeme kaip dykuma buna....
QUOTE(..vijana.. @ 2014 02 07, 14:30)
Kazkada kalbejote mergaites, regis @Asta, gal ir Jus Migmig, apie kazkoki kaciu kraika regis
Gal kas prisimena, ar galit parasyti pavadinima
Gal kas prisimena, ar galit parasyti pavadinima
Mes siuntėmės tokį kraiką.Vien todėl,kad jis molio pagrindu. Manau MigMig naudojamas yra niekuo ne prastesnis. Svarbu,kad būtų be papildomų priemaišų ir nesušoktų į guzą nuo drėgmės.
Ar labai didelis gėris nežinau,bet aš jį naudoju. Maišau dalį kraiko,dalį ceolito,dalį smulkaus žvyro ir tris dalis kompostinės žemęs,dažniausiai su biohumusu.Už tai vasarą papildomai praktiškai netręšiu,gal kokį kartelį. Pavasarį budinu paliedama tokiu Delfan`u.Jis labai tinka visiems augalams.Bent man patiko jo poveikis.
Apie jį smulkiau
Papildyta:
QUOTE(evora @ 2014 02 08, 09:59)
Nupurtydavau kiek įmanoma durpes,kartais dar pamirkydavau vandeny,kad jos prisigertų vandens ir po to lengvai atsiskirtų nuo šaknų,jų nepažeidžiant. Durpių pašalinimas yra ypač rekomenduotinas jei ant šaknų yra skydamarių.
QUOTE(ugniesdeive @ 2014 02 08, 13:07)
Atleiskit, nesupratau kaktusus sodinat i kraika? Ar darot misini?
kaip kaktusams padeti perziemoti tokias radiatorines salygas? As daznai laistau, kitaip zeme kaip dykuma buna....
kaip kaktusams padeti perziemoti tokias radiatorines salygas? As daznai laistau, kitaip zeme kaip dykuma buna....
Darom mišinį,į kurį įeina kraikas.Savo mišinio proporcias aprašiau aukščiau O nuo radiatorių karščio kai kurie saugosi,statydami sieneles ant palangės.
QUOTE(@asta @ 2014 02 08, 15:23)
Pavasarį budinu paliedama tokiu Delfan`u.Jis labai tinka visiems augalams.Bent man patiko jo poveikis.
Palieji per patį pirmą laistymą? O atskiedi tokiom pat proporcijom kaip parašyta naudojimo normose?
QUOTE(ugniesdeive @ 2014 02 08, 13:07)
Atleiskit, nesupratau kaktusus sodinat i kraika? Ar darot misini? Kaip nusprendziat, kiek ko misinyje turi buti?
Dar man toks dalykas idomus. Laikyti ziema kaktusus reiketu salciau, o as neturiu kur, ant vienos palanges pas mane kaktusai, ant kitos lapiniai abi palanges su radiatoriais kaip kaktusams padeti perziemoti tokias radiatorines salygas? As daznai laistau, kitaip zeme kaip dykuma buna....
Ne vien į kraiką. O tiesiog kraiko, bet ne betkokio, o būtent tik ceolito arba molio, maišoma į substratą, paprastiems kaktusams maišau kaktusų pirktinę žemę, ceolitą, molį, žvyrą, o sunkiai auginamus dabar auginu vien mineraliniam substrate, nebededu kaktusų žemės, o dar vulkaninės uolienos pridedu.
Galima apkalti plėvele langą, kad šiluma nuo radiatoriaus kuo mažiau patektų kaktusams. ir bent aš stengčiausi kuo rečiau žiemą laistyti, kad jie kuo mažiau augtų ir pailsėtų.
QUOTE(@asta @ 2014 02 08, 15:23)
Mes siuntėmės tokį kraiką.Vien todėl,kad jis molio pagrindu. Manau MigMig naudojamas yra niekuo ne prastesnis. Svarbu,kad būtų be papildomų priemaišų ir nesušoktų į guzą nuo drėgmės.
Aš irgi esu pirkus tokį, bet vienam forume, man pasiūlė tą, kur aš parodžiau, jis man irgi labai geras, molis, netrupa, nesušoka, neištirpsta. O ir pirkti yra kiekvienoj Rimi, o tą tekdavo užsakinėti.
Papildyta:
O kadangi jau pavasariu pakvipo, tai va mano sausio kuklūs žiedai:
Ortija,as ne Lt.
Merginos laukiu siuntinio is slovakijos,kuri anksciau buvo ykelusi nuorodele is to saito,nes italai jau uz siuntima dvigubai uzsimojo,tai dabar ieskau kur pigiau.Paskutine italu siunta man papuole beveik visa su vazoneliais-ir taip nustebau,kad zemes ten nei kvapo vien molis,kreida ir akmenys,vat todel ir as jau plytas renku,bus pertvarka siemet kieta pas mane
Na ir pas mane jau pavasariu kvepia,susitempiau is ziemojimo kaktusiukus,saulute sviecia siandien,netiketai radau 5 rebutias su pmpurais,nupurskau siltu vandeniu,laistyti dar gal nereikia?Tegul siltai pabus .
Jau man nedaug liko iki siltuju kaktusiniu atostogu,lagaminas ispirktas,oi bus spygliu:)
Merginos laukiu siuntinio is slovakijos,kuri anksciau buvo ykelusi nuorodele is to saito,nes italai jau uz siuntima dvigubai uzsimojo,tai dabar ieskau kur pigiau.Paskutine italu siunta man papuole beveik visa su vazoneliais-ir taip nustebau,kad zemes ten nei kvapo vien molis,kreida ir akmenys,vat todel ir as jau plytas renku,bus pertvarka siemet kieta pas mane
Na ir pas mane jau pavasariu kvepia,susitempiau is ziemojimo kaktusiukus,saulute sviecia siandien,netiketai radau 5 rebutias su pmpurais,nupurskau siltu vandeniu,laistyti dar gal nereikia?Tegul siltai pabus .
Jau man nedaug liko iki siltuju kaktusiniu atostogu,lagaminas ispirktas,oi bus spygliu:)