Laba diena,
norėjau pasiteirauti patarimo, gal kas žinos.
Mano kaktusai kažkuo "susirgo" - pamažu pradėjo atsirasti tokios kaip pūkuotos dėmelės, baltos. Atrodo kaip visiškai baltas pelėsis, tuo pačiu metu ant kaktusų, šalia tų dėmelių - skaidrūs skysčio lašiukai, kaip kokia rasa.
Kaktusų tikrai neperlaistau, juolab, kad dabar, žiemą, išvis lieju minimaliai.
Viskas prasidėjo, kai nusipirkau naują kaktusiuką ir neapdairiai pastačiau ant tos pačios palangės - pirma ant jo atsirado tie lašiukai ir balti plėmai, po to ir ant kitų mano kaktusų.
"Naujoką" išmečiau, bet mano dabar jau beveik visi kaktusai serga..
gal kas yra susidūręs?
Ačiū.
Skydamaris. Kruopsciai nuvalyti ir purksti Actara.
QUOTE(Tina* @ 2014 01 07, 12:49)
Skydamaris. Kruopsciai nuvalyti ir purksti Actara.
Ačiū, būtinai pabandysiu.
Siandien apejau ziemojancius-radau lavonu,savo sulyse susmuke-bus persale speju
Na o dabar linksiau:kur Tenerifeje cactusu sodas?....kuri cia lyg minejo buvusi? verta eiti? Praeitu sykiu nesuspejau,tai vel gryztu senom pedom,kur dar nepamaciau ko suziureti.
Na o dabar linksiau:kur Tenerifeje cactusu sodas?....kuri cia lyg minejo buvusi? verta eiti? Praeitu sykiu nesuspejau,tai vel gryztu senom pedom,kur dar nepamaciau ko suziureti.
Laba diena. Labai laukiu pavasarinio pirkimo. Tikiuosi jis vyks ir šiemet
sviekos, as taip pat laukiu pavasarinio pirkimo.
QUOTE(*EljaRo* @ 2014 01 07, 19:42)
Siandien apejau ziemojancius-radau lavonu,savo sulyse susmuke-bus persale speju
U=uojauta dėl lavonų
Buvau prieš beveik 7 metus. Praėjusiais metais buvau toj saloj, bet lyg ir užsidaręs buvo.
Antrą syk neičiau...gal. Geriau dumti į Anagą, Mascos slėniu prabėgti. Ten visa sala, kaip vienas botanikos sodas. Begalės aeniumų, euforbijų vietinės kilmės bent 4 rūšys. Ties Anaga- miškuose, aukštai kalnuose auga aeniumai- gal net kokios 4 rūšys. Jie ten vienokie saulėje, kitokie šėšėlyje. Anagoje auga ceropėgijos:ceropegia fusca--https://www.google.lt/search?q=ceropegia+fusca&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qonNUrPSH4HOygPz8oLgAQ&ved=0CCwQsAQ&biw=1438&bih=606&dpr=0.95
Darr toks takas yra prie ožkų augintojų - tai ten dar kokios 4 rūšys. Monanthes- priskaičiavau irgi 4 (?). O jau aguonų ...
Dar auga laukiniai pankoliai, tai aš juos edžiau su kiaušiniais ir salotom, ir majonėzu.
Taip, kad mano nuomone, geriau ne bilietas į tą parką, o kalniniai batai ir lazda- ir pirmyn. O šiaip, jei gerai atsimenu, tai Orotavoje yra botanikos sodas. Na, kaktusai, ten gal kokie 4, bet nieko, nieko. Gan įspūdinga.
Tas cactusų parkas, tai toks pusiau zoologijos sodas. Įspūdis neblogas, bet ar dirba? O dar labai geras drugelių parkas yra.
Bet čia toks klausymas, kaip kad klaustum, ar važiuojant į Paryžių tikrai reikia Luvrą aplankyti. Tai aš nelankiau Luvro- ) - man neužteko laiko- 3 dienos po Paryžių vaikščiojau, vat jei 2 savaites pavaikštai, tai jau galima ir į muziejų. Tai pirmiausia siūlau po tikrą gamtą keliauti, o ne suvežtus kaktusus žiūrinėti . Aš tiesiog nuolat ekstazėje buvau vaikščiodama kalnuos.
O panašu, kad mes vasarą į Kaukazą dumsim.
QUOTE(Ortija @ 2014 01 08, 19:41)
U=uojauta dėl lavonų
Buvau prieš beveik 7 metus. Praėjusiais metais buvau toj saloj, bet lyg ir užsidaręs buvo.
Antrą syk neičiau...gal. Geriau dumti į Anagą, Mascos slėniu prabėgti. Ten visa sala, kaip vienas botanikos sodas. Begalės aeniumų, euforbijų vietinės kilmės bent 4 rūšys. Ties Anaga- miškuose, aukštai kalnuose auga aeniumai- gal net kokios 4 rūšys. Jie ten vienokie saulėje, kitokie šėšėlyje. Anagoje auga ceropėgijos:ceropegia fusca--https://www.google.lt/search?q=ceropegia+fusca&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qonNUrPSH4HOygPz8oLgAQ&ved=0CCwQsAQ&biw=1438&bih=606&dpr=0.95
Darr toks takas yra prie ožkų augintojų - tai ten dar kokios 4 rūšys. Monanthes- priskaičiavau irgi 4 (?). O jau aguonų ...
Dar auga laukiniai pankoliai, tai aš juos edžiau su kiaušiniais ir salotom, ir majonėzu.
Taip, kad mano nuomone, geriau ne bilietas į tą parką, o kalniniai batai ir lazda- ir pirmyn. O šiaip, jei gerai atsimenu, tai Orotavoje yra botanikos sodas. Na, kaktusai, ten gal kokie 4, bet nieko, nieko. Gan įspūdinga.
Tas cactusų parkas, tai toks pusiau zoologijos sodas. Įspūdis neblogas, bet ar dirba? O dar labai geras drugelių parkas yra.
Bet čia toks klausymas, kaip kad klaustum, ar važiuojant į Paryžių tikrai reikia Luvrą aplankyti. Tai aš nelankiau Luvro- ) - man neužteko laiko- 3 dienos po Paryžių vaikščiojau, vat jei 2 savaites pavaikštai, tai jau galima ir į muziejų. Tai pirmiausia siūlau po tikrą gamtą keliauti, o ne suvežtus kaktusus žiūrinėti . Aš tiesiog nuolat ekstazėje buvau vaikščiodama kalnuos.
Tavo minetas vietas isziurejusi esu,vat nemegstu sukulentu tai su ta lazda vaikscioti gryzciau tik y Masca,super jausmas ten.Oratava yrasyti y planus,nes ten lyg zoo parke tik buvau,o realiai pardese geliu pamedituosiu,bagaza net isipirkau spec tam,vazoneliu uzsipirksiu na ir ka naujo prigriebsiu.
Is italu laukiu siuntos nuo gruodzio 12d,rasau jiems laiskus be atsako,nerodo sistema kur pastrigo siunta su mano kaktusais
Berods italai iseina netrumpoms Kaledu atostogoms, dauguma istaigu. Manau vistiek jie tau kazka atsakys.
Papildyta:
O Tenerife ir mano sirdyje islikus. Visa ja apkeliavom. Man labai patiko kaktusai Loro parke. Nors ir ne laukiniai kalnai ten. O kalnus tai noredavos tiesiog paglostyt ranka, kai vaziuodavom per juos - tokia zaluma, toks grozis. Vienoj vietoj klajojom, tai gryn Twin Peaks'as. Nuostabi sala.
Papildyta:
O Tenerife ir mano sirdyje islikus. Visa ja apkeliavom. Man labai patiko kaktusai Loro parke. Nors ir ne laukiniai kalnai ten. O kalnus tai noredavos tiesiog paglostyt ranka, kai vaziuodavom per juos - tokia zaluma, toks grozis. Vienoj vietoj klajojom, tai gryn Twin Peaks'as. Nuostabi sala.
Ir man kažkaip išneria noras papildyti kaktusėlių gretas...
sweikos merginos, gal galit pasakyt kas cia per padaras. nulupau vaikus kai isaugo ohoho:) sakau gal pavyks kazka grazaus suformuoti:D